Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā

Izdarīt Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā šādus grozījumus:

1. Aizstāt 26.panta pirmajā daļā skaitli "66.3" ar skaitli "66.4".

2. Izslēgt 66.3 pantu.

3. Izteikt 66.4 pantu šādā redakcijā:

"66.4 pants. Meža neatļauta atmežošana

Par meža apsaimniekošanu un izmantošanu reglamentējošu normatīvo aktu pārkāpšanu, ja rezultātā mežs tiek atmežots, -

uzliek naudas sodu fiziskajām personām no piecsimt līdz trīstūkstoš latiem, bet juridiskajām personām - no tūkstoš līdz septiņtūkstoš latiem.

Par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes aizsargjoslas krasta kāpu aizsargjoslā, mikroliegumā vai īpaši aizsargājamā dabas teritorijā, -

uzliek naudas sodu fiziskajām personām no tūkstoš līdz piectūkstoš latiem, bet juridiskajām personām - no piectūkstoš līdz desmittūkstoš latiem."

4. Izteikt 68.panta trešās daļas sankciju šādā redakcijā:

"uzliek naudas sodu fiziskajām personām no divdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem, konfiscējot pārkāpuma priekšmetus vai bez konfiskācijas, bet juridiskajām personām - no simt līdz piecsimt latiem, konfiscējot pārkāpuma priekšmetus vai bez konfiskācijas."

5. Izteikt 171.panta otro daļu šādā redakcijā:

"Par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas, -

uzliek naudas sodu no simt līdz divsimt piecdesmit latiem."

6. Izslēgt 213.pantā vārdus un skaitli "pantā, 171.panta otrajā daļā".

7. Aizstāt 214.pantā skaitļus un vārdus "170.3 pantā, 171.panta pirmajā daļā" ar skaitļiem un vārdu "170.3, 171.pantā".

8. Aizstāt 214.1 panta pirmajā daļā un otrās daļas 1.punktā skaitli un vārdus "171.panta pirmajā daļā" ar skaitli un vārdu "171.pantā".

9. 233.pantā:

aizstāt pirmajā daļā skaitļus "66.2-66.5" ar skaitļiem "66.2, 66.4";

aizstāt otrās daļas 1.punktā vārdus "diviem tūkstošiem latu" ar vārdiem "desmittūkstoš latiem, piemērot konfiskāciju";

aizstāt otrās daļas 2.punktā vārdus "tūkstoš latiem" ar vārdiem "septiņtūkstoš latiem, piemērot konfiskāciju";

izteikt otrās daļas 3.punktu šādā redakcijā:

"3) vecākie inspektori, vecākie mežziņi un mežziņi - uzlikt naudas sodu līdz piectūkstoš latiem.";

izslēgt otrās daļas 4.punktu;

izslēgt trešo daļu.

10. Izslēgt 234.pantu.

11. Aizstāt 256.panta trešajā daļā vārdus "meža sardzes, valsts medību uzraudzības iestāžu" ar vārdiem "Valsts meža dienesta, Dabas aizsardzības pārvaldes".

12. Izteikt 296.pantu šādā redakcijā:

"296.pants. Lēmuma par administratīvā soda uzlikšanu nodošana piespiedu izpildei

Ja lēmums par administratīvā soda uzlikšanu nav izpildīts labprātīgi, mēneša laikā pēc šajā kodeksā labprātīgai izpildei paredzētā termiņa notecējuma lēmumu par administratīvā soda uzlikšanu nodod izpildinstitūcijai. Pirms lietas nodošanas tiesu izpildītājam institūcija (amatpersona) par to rakstveidā informē personu, par kuru pieņemts lēmums. Informāciju nosūta saprātīgā termiņā, bet ne vēlāk kā 10 dienas pirms lietas nodošanas tiesu izpildītājam."

13. Izteikt 299.panta trešo daļu šādā redakcijā:

"Naudas sodu, kas uzlikts par administratīvo pārkāpumu, persona iemaksā kredītiestādē vai valsts institūcijā, kas saskaņā ar normatīvajiem aktiem veic naudas soda izpildes kontroli, ja attiecīgā valsts institūcija šādu pakalpojumu sniedz. Naudas sodu persona var samaksāt arī pārkāpuma izdarīšanas vietā ar bezskaidras naudas pārskaitījumu, ja amatpersona, kas naudas sodu piemērojusi, šādu pakalpojumu sniedz. Veicot maksājumu kredītiestādē vai valsts institūcijā, maksātājs norāda tā dokumenta numuru, ar kuru tika piemērots naudas sods. Iekasējot naudas sodu, maksātājam izsniedz dokumentu, kurā papildus normatīvajos aktos noteiktajai obligāti norādāmajai informācijai norāda dokumenta par naudas soda uzlikšanu numuru. Iekasēto naudas sodu ne vēlāk kā triju darbdienu laikā kredītiestāde vai valsts institūcija iemaksā noteiktā valsts budžeta vai pašvaldības budžeta kontā. Naudas soda iekasēšanas izdevumus sedz naudas soda maksātājs."

14. Izteikt 300.pantu šādā redakcijā:

"300.pants. Lēmuma par naudas soda uzlikšanu piespiedu izpilde

Ja parādnieks nav samaksājis naudas sodu šā kodeksa 299.pantā un 299.1 panta trešajā daļā noteiktajā termiņā, piedziņu veic tiesu izpildītājs Civilprocesa likumā noteiktajā kārtībā."

15. 304.pantā:

aizstāt 3.punktā skaitļus "78.-80.2" ar skaitļiem "78., 79.-80.2";

izteikt 4.punktu šādā redakcijā:

"4) Valsts meža dienesta pilnvarotas amatpersonas - ja izdarīti pārkāpumi, kas paredzēti šā kodeksa 68.panta trešajā daļā, 80.panta trešajā un ceturtajā daļā un 80.1 pantā;".

16. Pārejas noteikumos:

izteikt 13.punktu šādā redakcijā:

"13. Grozījumi šā kodeksa 238.1 panta trešajā daļā, 280.panta pirmajā daļā un 281.1 panta pirmajā daļā par administratīvo pārkāpumu lietu piekritības maiņu no Administratīvās rajona tiesas uz rajona (pilsētas) tiesām stājas spēkā 2012.gada 1.jūlijā. Administratīvās tiesas, ievērojot šā kodeksa prasības, turpina izskatīt administratīvo pārkāpumu lietas, kurās tiesvedība ir ierosināta līdz 2012.gada 30.jūnijam.";

papildināt pārejas noteikumus ar 20., 21. un 22.punktu šādā redakcijā:

"20. Ja administratīvā pārkāpuma lieta par šā kodeksa 171.panta otrajā daļā minēto pārkāpumu ir ierosināta līdz 2011.gada 31.decembrim, rajona (pilsētas) tiesa turpina minētās lietas izskatīšanu, ievērojot šā kodeksa prasības.

21. Ja personai par šā kodeksa 171.panta otrajā daļā minētā pārkāpuma izdarīšanu ir piemērots administratīvais arests, kas līdz 2011.gada 31.decembrim nav izpildīts vai ir izpildīts daļēji, tiesa, kas sodu piemēroja, pieņem lēmumu par neizpildītā administratīvā aresta aizstāšanu ar naudas sodu, nepārsniedzot divsimt piecdesmit latu apmēru. Lēmums nav pārsūdzams.

22. Šā kodeksa 66.3 panta izslēgšana un ar to saistītie grozījumi 26.panta pirmajā daļā un 233.panta pirmajā daļā, kā arī 66.4 panta jaunā redakcija par neatļautu atmežošanu stājas spēkā 2013.gada 1.janvārī."

Likums stājas spēkā 2012.gada 1.janvārī.

Likums Saeimā pieņemts 2011.gada 8.decembrī.

Valsts prezidents A.Bērziņš

Rīgā 2011.gada 22.decembrī

01.01.2012