Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Rēzeknes pilsētas Domes saistošie noteikumi Nr.4

1994.gada 12.oktobrī (prot.nr.8,3.§)

Suņu un kaķu uzturēšanas noteikumi Rēzeknes pilsētā

Izdoti, pamatojoties uz Latvijas Republikas likuma "Par pašvaldībām" 43 .pantu

1. Vispārīgie noteikumi

1.1. Pilsētas iedzīvotāji drīkst turēt kaķus un suņus atsevišķi dzīvoklī vai personīgā mājā, ievērojot sanitāri-higiēniskās un sabiedriskās kārtības noteikumus.

1.2. Dzīvokļu īrniekiem un personīgo māju īpašniekiem jāreģistrē suņi attiecīgajās namu pārvaldēs vai dzīvokļu celtniecības kooperatīvos.

1.3. Pēc suņa reģistrācijas īpašniekam izsniedz reģistrācijas apliecību, noteiktas formas un satura žetonu, kurn sunim jānēsā kakla saitē.

Reģistrācijas apliecībā jābūt veterinārā dienesta atzīmei par suņa potēšanu pret trakumsērgu.

1.4. Kaķu un suņu īpašniekiem nav atļauts atstāt dzīvniekus bez uzraudzības kāpņu telpās, pagalmos, uz ielām un citās sabiedriskajās vietās.

1.5. Izvest suņus pastaigās no dzīvojamām telpām drīkst īsajā pavadā un ar uzpurni.

1.6. Visi suņi un kaķi profilaktiski jāimunitē pret trakumsērgu.

Ja suņa vai kaķa īpašniekam ir radušās aizdomas par dzīvnieka saslimšanu, traumu, kodienu u.tml., par to nekavējoties jāziņo veterinārās pārvaldes speciālistam, jānodrošina dzīvnieka izolācija un apskate veterinārajā pārvaldē.

2. Maksas par suņiem iekasēšana un tās izlietošana

2.1. Lai daļēji kompensētu pašvaldības izdevumus sanitāri-higiēnisko pasākumu veikšanai, kas saistīta ar suņu un kaķu uzturēšanu pilsētā, noteikt maksu par suni Ls 1,50 apmērā un par kaķi - Ls 0,56 mēnesī.

2.2. Maksu par suņiem un kaķiem iekasē:

2.2.1. no suņu un kaķu īpašniekiem, dzīvojošiem pašvaldību dzīvojamos namos - dzīvokļu saimniecības uzņēmums;

2.2.2. no suņu un kaķu īpašniekiem, dzīvojošiem resoru namos un dzīvokļu kooperatīvos - resoru un dzīvokļu kooperatīvu vadība;

2.2.3. no suņu īpašniekiem, dzīvojošiem personīgajās mājās - namu pārvaldes, kuru teritorijās atrodas šis mājas.

2.3. Amatpersonas, kas iekasē maksu, raugās, lai suns botu reģistrēts ar ierakstu par obligāto potēšanu, tāpat seko, lai viņu pārzinātajā teritorijā netiktu turēti nereģistrēti suņi.

2.4. Piešķirt atvieglojumus 50% apmēra nodevu maksāšanā suņu un kalpi īpašniekiem - nelikumīgi represētiem pilsoņiem, Černobiļas avārijas seku likvidācijas dalībniekiem, vientuļiem pensionāriem un invalīdiem.

2.5. Atbrīvot no maksas par suni redzes invalīdus.

2.6. Suņu pastaigas vietas ierīko un par to sanitāro stāvokli atbild namu pārvalžu dzīvokļu kooperatīvu, iestāžu, resoru vadītāji, kurn pārziņā vai uzraudzībā esošos dzīvokļos tiek uzturēti suņi.

2.7. Suņu pastaigas vietas jāapzīmē ar atbilstošu uzrakstu vai speciālu zīmi uti tās jāaprīko saskaņā ar sanitārām prasībām.

2.8. Suņu pastaigas vietas pavasara, vasaras un rudens periodos jādezinficē ik mēnesi.

2.9. Suņu pastaigas vietās suņus drīkst atlaist no pavadas, bet uzpurņiem jābūt.

2.10. Aizliegts izvest pastaigas vietās suņus, kuri nav potēti.

3. Klaiņojošo suņu un kaķu izķeršana

3.1. Suņi, kas nav iereģistrēti noteiktajā kārtībā un kuriem pie kakla siksnas ni» žetona, kā ari iereģistrētie suņi, bet kuri bez īpašnieku klātbūtnes atrodas uz ielām, parkos, skvēros, pagalmos u.c. sabiedriskajās vietās, tiek uzskatīti par klaiņojošiem un tie ir jāizķer.

3.2. Kaķi, kas bez īpašnieka klātbūtnes atrodas kāpņu telpās, pagrabos, pagalmu uz ielām, tirgus laukumos u.c. sabiedriskās vielās, tiek uzskatīti par klaiņojošiem

3.3. Klaiņojošo suņu un kaķu izķeršanu veic komunālo uzņēmumu kombināts pēc dzīvokļu saimniecības uzņēmuma, namu pārvalžu, dzīvokļu kooperatīvu, iestāžu, organizāciju, uzņēmumu, resoru vadītāju, kuru pārziņā ir attiecīgās teritoriju, iesniegumiem.

3.4. Ja suņa īpašniekam suns ir kāda iemesla dēļ nozudis, tad īpašniekam par to ir jāiesniedz komunālo uzņēmumu kombinātam rakstisks iesniegums, pamatojoties uz kuru suns ir jāatdod īpašniekam. Visos citos gadījumos izķertie suņi un kaķi netiek atdoti.

3.5. Komunālo uzņēmumu kombināts veic izķerto suņu un kaķu uzskaiti, uzrādot ķeršanas vietu un laiku un tālāku izmantošanu (atdots īpašniekam, aprakts u.c.).

3.6. Izķerto suņu un kaķu nomērdēšanu veic veterinārā pārvalde pēc komunālo uzņēmumu kombināta pieprasījuma.

3.7. Nomērdētos suņus un kaķus komunālo uzņēmumu kombināts aprok pilsētu izgāztuvē speciāli nodalītā vietā.

Kapitālās celtniecības un labiekārtošanas pārvaldes galvenā inženiere I.Denisova

16.11.1994