1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā novērtējama pārtikā lietojamo aromatizētāju un pārtikas sastāvdaļu ar aromatizētāju īpašībām atbilstība klasifikācijas un kvalitātes prasībām.
2. Izmantojot pārtikas produktos aromatizētājus un pārtikas sastāvdaļas ar aromatizētāju īpašībām, ievēro aromatizētāju lietošanas klasifikācijas un kvalitātes prasības, kas noteiktas:
2.1. Eiropas Parlamenta un Padomes 2008.gada 16.decembra Regulā (EK) Nr. 1334/2008 par aromatizētājiem un dažām pārtikas sastāvdaļām ar aromatizētāju īpašībām izmantošanai pārtikā un uz tās un par grozījumiem Padomes Regulā (EEK) Nr. 1601/91, Regulās (EK) Nr. 2232/96 un (EK) Nr. 110/2008 un Direktīvā 2000/13/EK (turpmāk – regula Nr. 1334/2008);
2.2. Eiropas Parlamenta un Padomes 2003.gada 10.novembra Regulā (EK) Nr. 2065/2003 par kūpināšanas aromatizētājiem, ko izmanto vai kas ir paredzēti izmantošanai pārtikas produktos vai uz tiem (turpmāk − regula Nr. 2065/2003).
3. Komersants, kas sāk ražot un izmantot jaunus pārtikas aromatizētājus un pārtikas sastāvdaļas ar aromatizētāju īpašībām, ievēro prasības, kas noteiktas Eiropas Parlamenta un Padomes 2008.gada 16.decembra Regulā (EK) Nr. 1331/2008, ar ko nosaka vienotu atļauju piešķiršanas procedūru attiecībā uz pārtikas piedevām, fermentiem un aromatizētājiem (turpmāk – regula Nr. 1331/2008) un regulā Nr. 2065/2003.
4. Pārtikas un veterinārais dienests pilda:
4.1. kompetentās iestādes funkcijas saskaņā ar regulas Nr. 2065/2003 7.panta 2.punktu un regulas Nr. 1331/2008 3.pantu;
4.2. uzraudzības un kontroles funkcijas attiecībā uz regulas Nr. 1334/2008 un regulas Nr. 2065/2003 prasību piemērošanu aromatizētāju izmantošanai pārtikā.
5. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 1998.gada 14.aprīļa noteikumus Nr.131 "Noteikumi par aromatizētāju lietošanu pārtikā" (Latvijas Vēstnesis, 1998, 102./105.nr.; 2000, 331./333.nr.; 2006, 118.nr.).