Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr.982

Rīgā 2010.gada 19.oktobrī (prot. Nr.54 10.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 8.septembra noteikumos Nr.723 "Noteikumi par prasībām kompetentām institūcijām un kompetentiem speciālistiem darba aizsardzības jautājumos un kompetences novērtēšanas kārtību"

Izdoti saskaņā ar Darba aizsardzības likuma 9.panta sesto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2008.gada 8.septembra noteikumos Nr.723 "Noteikumi par prasībām kompetentām institūcijām un kompetentiem speciālistiem darba aizsardzības jautājumos un kompetences novērtēšanas kārtību" (Latvijas Vēstnesis, 2008, 143.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu tekstā vārdus un skaitli "profesiju standarts PS 0100 "Darba aizsardzības vecākais speciālists"" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "profesijas standarts "Darba aizsardzības vecākais speciālists"" (attiecīgā locījumā).

2. Izteikt 69.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"69.2. arodslimību ārsts, arodveselības ārsts vai arodveselības un arodslimību ārsts (turpmāk - arodveselības un arodslimību ārsts)."

3. Izteikt 70.punktu šādā redakcijā:

"70. Kompetentā institūcija var nodarbināt vienu speciālistu, ja minētajam speciālistam ir gan darba aizsardzības vecākā speciālista, gan arodveselības un arodslimību ārsta izglītība un kvalifikācija."

4. Izteikt 72.punktu šādā redakcijā:

"72. Kompetentajā institūcijā nodarbinātā arodveselības un arodslimību ārsta profesionālā kvalifikācija atbilst likumā "Par reglamentētajām profesijām un kvalifikācijas atzīšanu" un Ārstniecības likumā noteiktajām prasībām."

5. Aizstāt 74.punktā vārdus "arodslimību ārsts vai arodveselības ārsts" ar vārdiem "arodveselības un arodslimību ārsts".

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Labklājības ministrs U.Augulis

22.10.2010