Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2016. gada 22. novembra noteikumus Nr. 734 "Eiropas Savienības tarifu kvotu pieteikšanas un administrēšanas noteikumi".
Ministru kabineta noteikumi Nr.876

Rīgā 2010.gada 21.septembrī (prot. Nr.48 10.§)
Noteikumi par Eiropas Savienības tarifu kvotu pieteikšanu un administrēšanu
Izdoti saskaņā ar Muitas likuma 4.panta trešo daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā deklarētājs vai deklarētāja pilnvarots pārstāvis (turpmāk – deklarētājs) piesaka Eiropas Savienības tarifu kvotas, un kārtību, kādā tās administrē Valsts ieņēmumu dienests saskaņā ar Eiropas Komisijas 1993.gada 2.jūlija Regulas (EEK) Nr. 2454/93, kas nosaka īstenošanas noteikumus Padomes Regulai (EEK) Nr. 2913/92 par Kopienu Muitas kodeksa izveidi (turpmāk – regula Nr. 2454/93), 308.a, 308.b un 308.c pantā noteiktajiem tarifu kvotu piešķiršanas un administrēšanas nosacījumiem.

2. Deklarētājs tarifu kvotu piesaka muitas deklarācijā. Muitas deklarāciju iesniedz Valsts ieņēmumu dienestā.

3. Ja muitas deklarācijā pieteiktā tarifu kvota saskaņā ar regulas Nr. 2454/93 308.c panta nosacījumiem ir kritiska, deklarētājs sniedz galvojumu – skaidras naudas iemaksu (turpmāk – drošības nauda), lai segtu muitas nodokļa parādu, kas var rasties, un atbilstoši likumam "Par pievienotās vērtības nodokli" segtu pievienotās vērtības nodokļa parādu, kas var rasties.

4. Ja muitas deklarācijā pieteiktā tarifu kvota saskaņā ar regulas Nr. 2454/93 308.a pantu deklarētājam tiek piešķirta, Valsts ieņēmumu dienests pieņem lēmumu par iemaksātās drošības naudas atmaksāšanu.

5. Ja muitas deklarācijā pieteiktā tarifu kvota saskaņā ar regulas Nr. 2454/93 308.a un 308.b pantu deklarētājam netiek piešķirta, Valsts ieņēmumu dienests pieņem lēmumu par iemaksātās drošības naudas iemaksāšanu valsts budžetā.

6. Valsts ieņēmumu dienests pieņem lēmumu par muitas nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa parāda rašanos šādos gadījumos:

6.1. ja konstatē, ka tarifu kvota ir pieteikta nepamatoti;

6.2. ja konstatē, ka tarifu kvota, kura muitas formalitāšu kārtošanas laikā nav bijusi kritiska, netiek piešķirta vai tiek piešķirta daļēji.

7. Deklarētājam ir tiesības triju gadu laikā no muitas deklarācijas pieņemšanas datuma Valsts ieņēmumu dienestā pieteikt tarifu kvotu pēc preču laišanas brīvā apgrozībā, ja tarifu kvota, kuras spēkā esības periods atbilst muitas deklarācijas pieņemšanas datumam, nav izsmelta (atlikums nav nulle).

8. Lai pieteiktu tarifu kvotu pēc preču laišanas brīvā apgrozībā, deklarētājs iesniedz Valsts ieņēmumu dienestā iesniegumu tarifu kvotas pieteikšanai saskaņā ar šo noteikumu pielikumā noteikto paraugu (turpmāk – iesniegums). Iesniegumam pievieno tarifu kvotas piešķiršanai nepieciešamos dokumentus, ja tas ir noteikts attiecīgajā normatīvajā aktā par tarifu kvotas atvēršanu.

9. Ja pēc preču laišanas brīvā apgrozībā pieteiktā tarifu kvota ir piešķirta daļēji vai pilnībā, Valsts ieņēmumu dienests veic muitas nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa pārrēķinu un pieņem lēmumu attiecībā uz pārmaksātajām nodokļu summām saskaņā ar likumu "Par nodokļiem un nodevām".

10. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2006.gada 3.janvāra noteikumus Nr.1 "Noteikumi par Eiropas Savienības tarifa kvotu pieteikšanu un administrēšanu" (Latvijas Vēstnesis, 2006, 4.nr.).

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Finanšu ministrs E.Repše
Pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 21.septembra noteikumiem Nr.876
Tarifu kvotas pieteikšanas iesnieguma paraugs

Finanšu ministrs E.Repše
24.09.2010