Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Satiksmes ministrija

Noteikumi nr.48

Rīgā 1998.gada 17.septembrī

Noteikumi par speciālo atļauju (licenču) izsniegšanas kārtību mazumtirdzniecībai ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem, to piekabēm un numurētiem agregātiem

Izdoti saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 4. panta 3. daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumos lietotie termini:

1.1. autokapsēta - atbilstoši noteiktajām prasībām iekārtota vieta Latvijā reģistrētu vai no ārvalstīm ievestu un noteiktā kārtībā norakstītu transportlīdzekļu izkomplektēšanai, nolūkā realizēt šo transportlīdzekļu numurētos agregātus un citas rezerves daļas, attiecībā uz kuru ir saņēmta tirdzniecības karte šādai uzņēmējdarbībai;

1.2. mehāniskais transportlīdzeklis - pašgājējs transportlīdzeklis, kas pārvietojas pa ceļu ar savu enerģiju (izņemot mopēdu - divriteņu vai trīsriteņu transportlīdzekli ar motoru, kura darba tilpums ir mazāks par 50 cm3 un konstrukcijā paredzētais maksimālais ātrums nepārsniedz 50 km/h, kā arī, izņemot traktortehniku - traktoru, kombainu vai citu speciālu pašgājēju mašīnu ar iekšdedzes motoru, ja tā nav būvēta uz automobiļa bāzes) un kuru, pamatojoties uz Ceļu satiksmes likuma 10. pantu, jāreģistrē Ceļu satiksmes drošības direkcijā (turpmāk "CSDD");

1.3. motocikls - divriteņu mehāniskais transportlīdzeklis ar blakusvāģi vai bez tā. Šis termins attiecas arī uz sniega motocikliem.

1.4. numurētais agregāts - vieglā automobiļa virsbūve vai rāmis, autobusa virsbūve, kravas automobiļa virsbūve, kabīne vai rāmis, piekabes (puspiekabes), motocikla, tricikla vai kvadricikla rāmis, uz kura transportlīdzekļa izgatavotājs norāda transportlīdzekļa identifikācijas numuru - simbolu kombināciju, kuru katram transportlīdzeklim piešķir izgatavotājs tā identifikācijas nolūkā;

1.5. piekabe - transportlīdzeklis, kas paredzēts braukšanai savienojumā ar mehānisko transportlīdzekli. Šis termins attiecas arī uz puspiekabēm, bet neattiecas uz motociklu blakusvāģiem;

1.6. tirdzniecības laukums - no apkārtējās teritorijas ar stacionāru, žogu norobežota vismaz 50 m2 liela teritorija ar segumu, kur tiek novietoti tirdzniecībai paredzētie transportlīdzekļi un (vai) numurētie agregāti;

1.7. tirdzniecības uzņēmums - uzņēmums, kurš ir saņēmis Satiksmes ministrijas izsniegtu licenci mazumtirdzniecībai ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem, to numurētajiem agregātiem un piekabēm (puspiekabēm);

1.8. tricikls un kvadricikls - attiecīgi trīsriteņu vai četrriteņu mehāniskais transportlīdzeklis, kura izgatavotāja noteiktais maksimālais ātrums pārsniedz 50 km/h vai kuram ir iekšdedzes motors ar 50 cm3 vai lielāku darba tilpumu (arī jebkurš cita tipa atbilstīgas jaudas motors) un kura pašmasa nepārsniedz 550 kg;

1.9. veikals - atbilstoši noteiktajām prasībām iekārtota vieta mazumtirdzniecībai ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem, to numurētajiem agregātiem un piekabēm, attiecībā uz kuru ir saņēmta tirdzniecības karte šādai uzņēmējdarbībai;

2. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek izsniegtas speciālās atļaujas (turpmāk - "licences") un tirdzniecības kartes mazumtirdzniecībai ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem un to piekabēm (turpmāk - "transportlīdzekļi"), kurus, pamatojoties uz Ceļu satiksmes likuma 10. Pantu, jāreģistrē Ceļu satiksmes drošības direkcijā (turpmāk - "CSDD"), un numurētajiem agregātiem, kā arī kārtību, kādā šīs licences un tirdzniecības kartes tiek anulētas vai to darbība apturēta uz laiku.

3. Licenci transportlīdzekļu un to numurēto agregātu mazumtirdzniecībai var saņemt Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā reģistrēta juridiska persona, kuras reģistrācijas apliecībā un (vai) statūtos paredzēta tirdzniecības (mazumtirdzniecības) darbība.

4. Licence uzņēmumam tiek izsniegta tikai kopā ar tirdzniecības karti (kartēm).

5. Licence ir stingrās uzskaites dokuments, tai ir noteikta forma (1.pielikums).

6. Par licences un tirdzniecības kartes izmantošanu ir atbildīgs uzņēmums, kurš tās saņēmis. Licences un tirdzniecības kartes saņēmējs nav tiesīgs nodot to citām personām.

7. Tirdzniecības karti izsniedz katram licencētā uzņēmuma veikalam, kurš nodarbojas ar transportlīdzekļu un (vai) numurēto agregātu mazumtirdzniecību, kā arī autokapsētai, kura nodarbojas ar numurēto agregātu mazumtirdzniecību un atbilst visām šo noteikumu prasībām.

8. Tirdzniecības karte ir stingrās uzskaites dokuments, tai ir noteikta forma (2.pielikums).

9. Šo noteikumu prasības ir obligātas visiem uzņēmumiem, neatkarīgi no to īpašuma formas, ja tie nodarbojas ar transportlīdzekļu un (vai) numurēto agregātu mazumtirdzniecību.

10. Licenču un tirdzniecības karšu izsniegšanai Satiksmes ministrija izveido licencēšanas komisiju (turpmāk - komisija) vismaz piecu cilvēku sastāvā.

11. Komisijas sastāvu nosaka satiksmes ministrs.

12. Komisija ir tiesīga pieņemt lēmumu, ja sēdē piedalās vairāk kā puse komisijas locekļu.

 

II. Pieteikumu izskatīšanas, licences un

tirdzniecības kartes izsniegšanas kārtība

13. Lai saņemtu licenci un tirdzniecības karti transportlīdzekļu un (vai) to numurēto agregātu mazumtirdzniecībai, komisijas sekretāram jāiesniedz šādi dokumenti:

13.1. noteiktas formas pieteikums (3.pielikums), kurā jānorāda uzņēmuma rekvizīti, veikala un (vai) autokapsētas adrese, papildus norādot, ar ko notiks mazumtirdzniecība;

13.2.Latvijas Republikas Uzņēmuma reģistra izsniegtas reģistrācijas apliecības kopija, uzrādot oriģinālu;

13.3. statūtsabiedrībām - uzņēmuma statūtu kopija, uzrādot oriģinālu;

13.4. Valsts ieņēmumu dienesta izziņa par stāšanos nodokļu maksātāju uzskaitē un pilnīgu norēķināšanos ar valsts budžetu, kura izsniegta ne agrāk, kā trīs mēnešus pirms pieteikuma iesniegšanas dienas ;

13.5. pieteikumā minētā veikala vai autokapsētas apsekošanas akts (4.pielikums);

Piezīme

. Aktu sastāda tā CSDD reģionālā (rajona, pilsētas) nodaļa, kuras apkalpojošā teritorijā atrodas attiecīgais veikals vai autokapsēta.

13.6. pilsētas, pilsētas rajona, pagasta pašvaldības rakstiska piekrišana par transportlīdzekļu vai numurēto agregātu tirdzniecības veikala vai autokapsētas atvēršanu pieteikumā norādītajā vietā;

13.7. dokumenta , kas apliecina uzņēmuma īpašuma tiesības uz veikala telpām, tirdzniecības laukumu, autokapsētas teritoriju vai tiesības tos izmantot (nomas līgums u.tml.), kopija, uzrādot oriģinālu.

Piezīme

. Ja līgums, kas apliecina uzņēmuma tiesības izmantot veikala telpas, tirdzniecības laukumu, autokapsētas teritoriju, nav slēgts tieši ar īpašnieku, papildus jāiesniedz dokumentu, kas apliecina, ka īpašnieks ir piešķīris tiesības slēgt šādu līgumu, kopijas.

14. Autokapsētas tirdzniecības kartes saņemšanai papildus vēl jāiesniedz:

14.1.Iekšlietu ministrijas Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta departamenta rakstiska piekrišana par autokapsētas ierīkošanu pieteikumā norādītajā vietā;

14.2. Reģionālās vides aizsardzības pārvaldes rakstiska piekrišana par autokapsētas ierīkošanu pieteikumā norādītajā vietā.

15. Lai licencēts uzņēmums saņemtu tirdzniecības karti jaunam veikalam, komisijas sekretāram jāiesniedz šo noteikumu 13.1., 13.5., 13.6. un 13.7. apakšpunktos norādītie dokumenti.

16. Lai saņemtu tirdzniecības karti jaunai autokapsētai, komisijas sekretāram jāiesniedz šo noteikumu 13.1., 13.5., 13.6., 13.7., 14.1. un 14.2. apakšpunktos norādītie dokumenti.

17. Lai licencēts uzņēmums saņemtu jaunu tirdzniecības karti tādam veikalam vai autokapsētai, kuras tirdzniecības kartes derīguma termiņš izbeidzies, komisijas sekretāram jāiesniedz šo noteikumu 13.1., 13.5., 13.6. un 13.7. apakšpunktos norādītie dokumenti un jānodod iepriekšējā tirdzniecības karte.

18. Licence tiek izsniegta vai pārreģistrēta tikai pēc Latvijas likumdošanā noteiktās valsts nodevas nomaksas dokumentu uzrādīšanas. Par valsts nodevas nomaksu tiek izdarīts ieraksts licencē.

19. Komisijai trīsdesmit dienu laikā no pieteikuma saņemšanas dienas jāizsniedz licence un (vai) tirdzniecības karte vai jāizsniedz motivēts atteikums to izsniegt. Atteikumu izsniegt licenci un (vai) tirdzniecības karti jāsniedz rakstveidā, un tam jābūt argumentētam. Šo atteikumu var pārsūdzēt likumā noteiktajā kārtībā.

20. Licences un (vai) tirdzniecības kartes pieteicēja pārstāvis pieteikuma izskatīšanas laikā ir tiesīgs piedalīties komisijas sēdē.

21. Ja iesniegtajos dokumentos nav pietiekamu ziņu jautājuma objektīvai izlemšanai, komisija atliek jautājuma izskatīšanu un attiecīgi informē pieteikuma iesniedzēju. Jautājums tiek izskatīts pēc tam, kad saņemta vajadzīgā informācija vai dokumenti.

22. Licence tiek izsniegta uz laiku ne mazāku par gadu, bet ne ilgāku par pieciem gadiem. Komisija ir tiesīga licenci pagarināt, pārreģistrējot to uz laiku, ne ilgāku par pieciem gadiem.

23. Licences pārreģistrācijai komisijas sekretāram jāiesniedz šo noteikumu 13. punktā (attiecībā uz autokapsētām arī 14. punktā) minētie dokumenti un jānodod iepriekšējā licence un tirdzniecības karte (kartes).

24. Licencētā uzņēmuma veikalam vai autokapsētai tirdzniecības karte tiek izsniegta uz veikala telpu un tirdzniecības laukuma vai autokapsētas teritorijas nomas laiku, taču ne mazāku par desmit mēnešiem, un ne ilgāku par licences darbības laiku.

25. Licencētam uzņēmumam var izsniegt vairākas tirdzniecības kartes.

26. Tirdzniecības karte dod tiesības nodarboties ar transportlīdzekļu un (vai) numurēto agregātu mazumtirdzniecību tirdzniecības kartē norādītajā vietā un tikai tam uzņēmuma veikalam vai autokapsētai, kuram tā izsniegta.

27. Licenču, tirdzniecības karšu veidlapu, kā arī licences, tirdzniecības kartes saņemšanai iesniegto nepieciešamo pamatojuma dokumentu uzskaiti un uzglabāšanu veic CSDD.

Licences un tirdzniecības kartes, kuru darbība ir uz laiku apturēta, uzglabā, bet licences un tirdzniecības kartes, kuras ir anulētas, iznīcina CSDD.

28. Par licences vai tirdzniecības kartes nozaudēšanu vai citiem šo dokumentu bojāejas gadījumiem nekavējoties rakstiski jāziņo komisijai. Par šo dokumentu atkārtotu izsniegšanu lemj komisija.

29. Uzņēmuma, veikala vai autokapsētas rekvizītu izmaiņu gadījumā uzņēmumam 15 dienu laikā no izmaiņu rašanās brīža komisijas sekretāram jāiesniedz šīs izmaiņas apliecinošs dokuments un pārējie licences un (vai) tirdzniecības kartes pārreģistrācijai nepieciešamie dokumenti.

 

III. Tirdzniecības organizācijas pamatprasības

30. Veikalam jāatbilst šādām pamatprasībām:

30.1. redzamā vietā jābūt norādītam tirdzniecības uzņēmuma nosaukumam, izvietotai informācijai par darba laiku un piedāvāto pakalpojumu veidu (tirdzniecība ar transportlīdzekļiem vai autokapsēta);

30.2. jābūt aprīkotam ar Valsts ieņēmuma dienesta noteiktajām prasībām atbilstošu un noteiktā kārtībā reģistrētu kases aparātu;

30.3. jānodrošina stingrās uzskaites dokumentu un arhīva uzglabāšanai piemēroti apstākļi (seifs, signalizācija, apsardze ārpus darba laika u.tml.);

30.4. jābūt atbilstošiem apstākļiem dokumentu aizpildīšanai gan darbiniekiem, gan arī klientiem;

30.5. ja tiek veikta mazumtirdzniecība ar transportlīdzekļu numurētajiem agregātiem, jābūt telpai to izvietošanai;

30.6. ja tiek veikta mazumtirdzniecība ar transportlīdzekļiem, tad jābūt telpai to izvietošanai vai atklātam tirdzniecības laukumam, kam jāatrodas kopējā teritorijā ar veikalu.

31. Veikala tirdzniecības laukumam jāatbilst šādām pamatprasībām:

31.1. jābūt norobežotam no apkārtējās teritorijas, kā arī no tehnisko apkopju, remonta zonas un autokapsētas ar vismaz 1m augstu stacionāru žogu;

31.2. tā izvietojums nedrīkst traucēt transporta un gājēju kustību;

31.3. nepieciešamības gadījumā jānodrošina tā apgaismošana darba laikā;

32. Autokapsētai papildus 30. un 31. punktā minētajām prasībām jāatbilst vēl šādām pamatprasībām:

32.1. autokapsētas teritorijai jābūt aprīkotai atbilstoši Iekšlietu ministrijas Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta departamenta noteiktajām prasībām;

32.2. jābūt nodrošinātai naftas u.c. toksisku produktu savākšanai šim nolūkam paredzētās tvertnēs, izslēdzot iespēju šiem produktiem nokļūt apkārtējā vidē, pilsētu kanalizācijas tīklā vai atklātos ūdens baseinos;

33. Tirdzniecības karte jānovieto tirdzniecības telpās redzamā vietā.

34. Uzņēmumam savā darbībā jāievēro Latvijā spēkā esošā likumdošana, kā arī Satiksmes ministrijas izdotie normatīvie dokumenti, kas reglamentē mehānisko transportlīdzekļu, to piekabju un numurēto agregātu mazumtirdzniecību.

35. Uzņēmumam savā darbībā jānodrošina realizācijā pieņemto transportlīdzekļu, numurēto agregātu, kā arī rēķinu - uzziņu (5.pielikums) veidlapu un citu attiecīgo dokumentu droša glabāšana.

 

IV. Tirdzniecības kartes darbības

apturēšana uz laiku un tirdzniecības kartes anulēšana

36. Komisija ir tiesīga izlemt jautājumu par tirdzniecības kartes darbības apturēšanu uz laiku, par savu lēmumu rakstiski informējot tirdzniecības uzņēmumu.

Gadījumos, ja tirdzniecības kartes darbība tiek apturēta uz laiku, tirdzniecības karte, izlietoto rēķinu - uzziņu 2. eksemplāri un neizlietoto rēķinu - uzziņu veidlapas komisijas priekšsēdētāja noteiktajā laikā jānodod CSDD.

37. Komisija ir tiesīga tirdzniecības karti anulēt. Jautājumu par tirdzniecības kartes anulēšanu izskata komisijas sēdē. Komisijas sēdē var piedalīties tirdzniecības uzņēmuma pārstāvis, kuru iepriekš informē par pretenziju būtību.

Gadījumos, ja tirdzniecības karte tiek anulēta, tirdzniecības karte, izlietoto rēķinu - uzziņu 2. eksemplāri, neizlietoto rēķinu - uzziņu veidlapas un tirdzniecības kartē norādītā veikala vai autokapsētas arhīvs komisijas noteiktajā laikā jānodod CSDD.

38. Ja uzņēmumam ir izsniegtas vairākas tirdzniecības kartes, tad vienas kartes darbības apturēšana uz laiku vai anulēšana neierobežo citu šī uzņēmuma veikalu vai autokapsētu darbību.

39. Tirdzniecības kartes darbību var apturēt uz laiku šādos gadījumos:

39.1. ja ir pārkāptas šo noteikumu prasības;

39.2. ja ir pārkāptas Satiksmes ministrijas Mehānisko transportlīdzekļu, to piekabju un numurēto agregātu mazumtirdzniecības noteikumu vai citu normatīvo dokumentu prasības;

39.3. ja ir pamatoti valsts institūciju rakstiski pieprasījumi par trūkumu novēršanu, kā veikšanai ir nepieciešams noteikts laiks;

39.4. ja tirdzniecības uzņēmums pats pārtrauc tirdzniecību konkrētajā vietā uz laiku ilgāku par vienu mēnesi.

Piezīme

. Par tirdzniecības pārtraukšanu uz laiku tirdzniecības uzņēmumam 10 dienu laikā jāinformē komisija.

40. Tirdzniecības karti var anulēt šādos gadījumos:

40.1. ja ir pārkāptas šo noteikumu prasības;

40.2. ja ir atkārtoti pārkāptas Satiksmes ministrijas Mehānisko transportlīdzekļu, to piekabju un numurēto agregātu mazumtirdzniecības noteikumu vai citu normatīvo dokumentu prasības;

40.3. ja ir pamatoti valsts institūciju rakstiski pieprasījumi par tirdzniecības kartes anulēšanu;

40.4. ja licences turētājs pats atsakās no tirdzniecības kartes izmantošanas;

40.5. ja tiek pārtraukts nomas līgums par tirdzniecībai paredzēto telpu vai laukuma izmantošanu;

40.6. ja uzņēmums tirdzniecības vietā nav uzsācis vai ir izbeidzis licencēto uzņēmējdarbību.

 

V. Licences darbības

apturēšana uz laiku un licences anulēšana

41.Komisija ir tiesīga apturēt licences darbību uz laiku vai licenci anulēt. Jautājumu par licences darbības apturēšanu uz laiku vai anulēšanu izskata komisijas sēdē. Uz komisijas sēdi tiek uzaicināts licences saņēmējs, kuru iepriekš informē par pretenziju būtību. Licences saņēmēja neierašanās uz komisijas sēdi nav par pamatu jautājuma izskatīšanas atlikšanai.

42. Apturot licences darbību uz laiku vai to anulējot, tiek apturēta arī visu uzņēmuma veikalu un autokapsētu tirdzniecības karšu darbība, vai arī tās tiek anulētas.

43. Gadījumos, ja licences darbība tiek apturēta uz laiku, licence, tirdzniecības karte (kartes), izlietoto rēķinu - uzziņu 2. eksemplāri un neizlietoto rēķinu - uzziņu veidlapas komisijas noteiktajā laikā jānodod CSDD.

44. Gadījumos, ja licence tiek anulēta, licence, tirdzniecības karte (kartes), izlietoto rēķinu - uzziņu 2. eksemplāri, neizlietoto rēķinu - uzziņu veidlapas un tirdzniecības uzņēmuma arhīvs komisijas noteiktajā laikā jānodod CSDD.

45. Licences darbību var apturēt uz laiku šādos gadījumos:

45.1. ja ir pārkāptas šo noteikumu prasības;

45.2. ja ir atkārtoti pārkāptas Satiksmes ministrijas Mehānisko transportlīdzekļu, to piekabju un numurēto agregātu mazumtirdzniecības noteikumu vai citu normatīvo dokumentu prasības;

45.3. ja ir pamatoti valsts institūciju rakstiski pieprasījumi par trūkumu novēršanu.

46. Izsniegto licenci var anulēt šādos gadījumos:

46.1. ja ir pārkāptas šo noteikumu prasības;

46.2. ja sistemātiski tiek pārkāptas Satiksmes ministrijas Mehānisko transportlīdzekļu, to piekabju un numurēto agregātu mazumtirdzniecības noteikumu vai citu normatīvo dokumentu prasības;

46.3. ja ir pamatoti valsts institūciju rakstiski pieprasījumi par licences anulēšanu;

46.4. ja licences turētājs pats atsakās no licences izmantošanas

46.5. ja tiek konstatēts, ka licences turētājs savā darbībā pārkāpis Latvijas Republikas likumus vai citus normatīvos aktus, un ja par izdarītajiem pārkāpumiem paredzēta izsniegtās licences anulēšana;

46.6. ja tiek konstatēts, ka licences vai tirdzniecības kartes saņemšanai iesniegtās ziņas neatbilst īstenībai;

46.7. ja licences saņēmējs trīs mēnešu laikā pēc tās saņemšanas nav uzsācis licencēto uzņēmējdarbību;

46.8. ja licences saņēmējam ir tikai viena tirdzniecības karte, kurai beidzies derīguma termiņš, un licences saņēmējs trīs mēnešu laikā no derīguma termiņa beigu dienas nav iesniedzis komisijai pieteikumu jaunas tirdzniecības kartes saņemšanai;

46.9. likumā "Par uzņēmumu, iestāžu un organizāciju darbības apturēšanu" paredzētajos gadījumos.

47. Lēmumu par licences anulēšanu var pārsūdzēt likumā noteiktajā kārtībā.

48. Par uzņēmējdarbības uzsākšanu bez licences, kā arī par uzņēmējdarbības turpināšanu pēc licences atņemšanas, anulēšanas vai tās termiņa izbeigšanās personas tiek sauktas pie atbildības saskaņā ar spēkā esošo likumdošanu.

 

VI. Licencētās uzņēmējdarbības kontrole

49. Kontroli par šo noteikumu, kā arī par Satiksmes ministrijas Mehānisko transportlīdzekļu, to numurēto agregātu un piekabju mazumtirdzniecības noteikumu prasību ievērošanu, veic CSDD, kā arī citas institūcijas, kuras ir tiesīgas kontrolēt tirdzniecības uzņēmumu darbību.

50. CSDD darbiniekiem un amatpersonām, kas veic kontroli par šo noteikumu prasību ievērošanu ir tiesības netraucēti ieiet tirdzniecības telpās un teritorijā, pārbaudīt transportlīdzekļu uzskaites tehniskos datus, pieprasīt un saņemt pārbaudei visus ar transportlīdzekļu mazumtirdzniecību saistītos dokumentus un materiālus.

51. Gadījumos, kad tiek konstatēti pārkāpumi, CSDD vai citas institūcijas, kuras ir tiesīgas kontrolēt tirdzniecības uzņēmuma darbību, par šo faktu jāsastāda akts, kurš jānosūta izskatīšanai komisijai.

52. Komisija izskata iesniegto aktu, un lemj par licences (tirdzniecības kartes) darbības apturēšanu uz laiku vai tās anulēšanu.

53. Komisijas priekšsēdētājs ir tiesīgs dot norādījumu CSDD neizsniegt jaunas rēķinu - uzziņu veidlapas uzņēmumam, kura darbībā konstatēti pārkāpumi, līdz šo trūkumu novēršanai vai līdz jautājuma izkatīšanai un lēmuma pieņemšanai par licences (tirdzniecības kartes) darbības apturēšanu uz laiku vai tās anulēšanu.

 

VII. Noslēguma jautājumi

54. Noteikumi stājas spēkā 1998. gada 1. oktobrī.

55. Ar šo noteikumu stāšanos spēkā spēku zaudē ar satiksmes ministra 1996. gada 23. decembra pavēli Nr. 110 apstiprinātais "Nolikums par speciālo atļauju (licenču) izsniegšanas kārtību mazumtirdzniecībai ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem, to numurētiem agregātiem un piekebēm".

Satiksmes ministrs V.Krištopans

Autosatiksmes departamenta direktora vietnieks J. Kancēvičs

1.pielikums

1.JPG (175751 BYTES)

Autosatiksmes departamenta direktora vietnieks J. Kancēvičs

2.pielikums

2.JPG (184381 BYTES)

Autosatiksmes departamenta direktora vietnieks J. Kancēvičs

3.pielikums

3.JPG (75500 BYTES)

Autosatiksmes departamenta direktora vietnieks J. Kancēvičs

4.pielikums

41.JPG (85056 BYTES)
42.JPG
(22646 BYTES)

Autosatiksmes departamenta direktora vietnieks J. Kancēvičs

5.pielikums

5.JPG (130215 BYTES)

Autosatiksmes departamenta direktora vietnieks J. Kancēvičs

 

01.10.1998