Tiesību akts: zaudējis spēku
Attēlotā redakcija: 01.03.2016. - 31.08.2023. / Vēsturiskā
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.42

Rīgā 2009.gada 8.decembrī (prot. Nr.22, 23.§)
Par laikposma noteikšanu transportlīdzekļu kravas iekraušanai un izkraušanai apstāšanās un stāvēšanas aizlieguma ceļa zīmju darbības zonās
Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
41.panta pirmās daļas 1.punktu un Ministru kabineta 2015.gada 2.jūnija
noteikumu Nr.279 "Ceļu satiksmes noteikumi" 267.punktu
(Rīgas domes 16.02.2016. saistošo noteikumu Nr. 189 redakcijā)

1. Saistošie noteikumi nosaka laikposmu, kurā ceļu satiksmes dalībniekiem ir tiesības transportlīdzekļos iekraut vai izkraut kravu apstāšanās un stāvēšanas aizlieguma ceļa zīmju 326., 327., 328. un 329. (turpmāk – apstāšanās un stāvēšanas aizlieguma ceļa zīmes) darbības zonās Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā.

2. Ceļu satiksmes dalībniekiem ir tiesības veikt kravu iekraušanu transportlīdzekļos vai izkraušanu no tiem apstāšanās un stāvēšanas aizlieguma ceļa zīmju darbības zonās laikposmā no plkst. 20.00 līdz plkst. 7.00, ja netiek traucēta pasažieru sabiedrisko transportlīdzekļu satiksme.

3. Ceļu satiksmes dalībniekiem ir tiesības veikt tikai pārtikas preču iekraušanu transportlīdzekļos vai izkraušanu no tiem apstāšanās un stāvēšanas aizlieguma ceļa zīmju darbības zonās laikposmā no plkst. 12.00 līdz plkst. 14.00, ja netiek traucēta pasažieru sabiedrisko transportlīdzekļu satiksme un, ievērojot nosacījumu, ka transportlīdzeklis var tikt novietots šajā punktā paredzētajiem mērķiem ne ilgāk par 20 minūtēm. Transportlīdzekļa salonā pie priekšējā stikla jānovieto informācija par laiku, kad transportlīdzeklis apstājies.

4. Šo saistošo noteikumu izpratnē pasažieru sabiedrisko transportlīdzekļu satiksmes traucējumi ir traucējumi pasažieru sabiedriskā transportlīdzekļa braukšanai, ja sabiedriskā transportlīdzekļa vadītājs ir spiests mainīt braukšanas virzienu (joslu) vai ātrumu.

5. Šie saistošie noteikumi netiek piemēroti attiecībā uz Vecrīgas teritoriju, kuras robežas noteiktas pa Krišjāņa Valdemāra ielas labo malu, no ielas sākuma līdz Pils laukumam, pa Pils laukuma apbūves robežu, no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Torņa ielai, pa Torņa ielas labo malu, no Pils laukuma līdz Jēkaba ielai, pāri Jēkaba ielai pie ēkas Jēkaba ielā 20, pa Torņa ielas kreiso malu, no Jēkaba ielas līdz Zigfrīda Annas Meierovica bulvārim, pa Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra labo malu, no Torņa ielas līdz Aspazijas bulvārim, pa Aspazijas bulvāra labo malu, no Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra līdz Teātra ielai, pa Teātra ielas labo malu, no Vaļņu ielas līdz Aspazijas bulvārim, pa Aspazijas bulvāra labo malu, no Teātra ielas līdz Audēju ielai, pa Audēju ielas labo malu, no Aspazijas bulvāra līdz Vaļņu ielai, pāri Audēju ielai, pa Audēju ielas labo malu, no Vaļņu ielas līdz Aspazijas bulvārim, pa Aspazijas bulvāra labo malu, no Audēju ielas līdz 13.janvāra ielai, pa 13.janvāra ielas labās malas apbūves un apstādījumu līniju, no Aspazijas bulvāra līdz 11.novembra krastmalai, pa 11.novembra krastmalas labo malu, no 13.janvāra ielas līdz Minsterejas ielai, pa Minsterejas ielas kreiso malu, no 11.novembra krastmalas līdz autostāvvietai, kura atrodas 11.novembra krastmalā starp Minsterejas ielu un Mārstaļu ielu, pa minētās autostāvvietas zemes ziemeļaustrumu robežu līdz Mārstaļu ielai, pa Mārstaļu ielas labo malu, no minētās autostāvvietas līdz Kungu ielai, pa Kungu ielas labo malu, no Mārstaļu ielas līdz Kaļķu ielai, pa Kaļķu ielas labo malu, no Kungu ielas līdz Mazajai Jaunielai, pa Mazās Jaunielas kreiso malu, no Kaļķu ielas līdz Jaunielai, pa Jaunielas kreiso malu, no Mazās Jaunielas līdz 11.novembra krastmalai, pa 11.novembra krastmalas apbūves līniju līdz Poļu gātei, pa Poļu gātes labo malu, no Pils laukuma līdz 11.novembra krastmalai, pa 11.novembra krastmalas labo malu līdz Krišjāņa Valdemāra ielai.

6. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienu spēku zaudē Rīgas domes 2005.gada 17.jūlija saistošie noteikumi Nr.8 "Par transportlīdzekļu kravu iekraušanas un izkraušanas laika noteikšanu apstāšanās un stāvēšanas aizlieguma ceļa zīmju darbības zonās".

7. Rīgas domes Satiksmes departaments ir atbildīgs par saistošo noteikumu izpildes novērošanu.

8. Saistošie noteikumi publicējami laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" un stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas.

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs
Rīgā 2009.gada 10.decembrī
01.03.2016