Tiesību akts: zaudējis spēku
Ministru kabineta noteikumi Nr.1655

Rīgā 2009.gada 28.decembrī (prot. Nr.90 2.§)
Noteikumi par valsts nodevu par stratēģiskas nozīmes preču eksperta izziņas, galīgā izlietojuma apliecinājuma, importa sertifikāta, piegādes kontroles sertifikāta un stratēģiskas nozīmes preču pārvietošanas, eksporta, importa un tranzīta licences sagatavošanu un izsniegšanu
Izdoti saskaņā ar Stratēģiskas nozīmes preču aprites likuma 7.panta ceturto daļu

1. Noteikumi nosaka valsts nodevas apmēru par stratēģiskas nozīmes preču eksperta izziņas, galīgā izlietojuma apliecinājuma, importa sertifikāta, piegādes kontroles sertifikāta un stratēģiskas nozīmes preču pārvietošanas, eksporta, importa un tranzīta licences sagatavošanu un izsniegšanu, kā arī valsts nodevas samaksas kārtību.

2. Valsts nodevu maksā šādā apmērā:

2.1. par stratēģiskas nozīmes preču eksperta izziņas sagatavošanu un izsniegšanu – 5 lati;

2.2. par galīgā izlietojuma apliecinājuma sagatavošanu un izsniegšanu – 15 latu;

2.3. par importa sertifikāta sagatavošanu un izsniegšanu – 15 latu;

2.4. par piegādes kontroles sertifikāta sagatavošanu un izsniegšanu – 20 latu;

2.5. par individuālās stratēģiskas nozīmes preču pārvietošanas, eksporta, importa (vienam preču sūtījumam) un vispārējās eksporta licences sagatavošanu un izsniegšanu:

2.5.1. precēm, kuru vērtība ir līdz vienam tūkstotim latu, – 5 lati;

2.5.2. precēm, kuru vērtība pārsniedz vienu tūkstoti latu – 2,5 % no preces vērtības, bet ne vairāk kā 500 latu;

2.6. par individuālās vai vispārējās stratēģiskas nozīmes preču tranzīta licences sagatavošanu un izsniegšanu – 80 latu;

2.7. par stratēģiskas nozīmes preču pārvietošanas, eksporta, importa un tranzīta licences derīguma termiņa pagarināšanu – 5 lati.

3. Valsts nodevu samaksā pirms stratēģiskas nozīmes preču ekspertu izziņas, galīgā izlietojuma apliecinājuma, importa sertifikāta, piegādes kontroles sertifikāta un stratēģiskas nozīmes preču licences pieteikuma iesniegšanas, un to ieskaita valsts pamatbudžetā.

4. Ja tiek pieņemts lēmums par atteikumu izsniegt stratēģiskas nozīmes preču ekspertu izziņu, galīgā izlietojuma apliecinājumu, importa sertifikātu, piegādes kontroles sertifikātu un stratēģiskas nozīmes preču licenci, valsts nodevu neatmaksā.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Ārlietu ministrs M.Riekstiņš
01.01.2010