Tiesību akts: zaudējis spēku
Attēlotā redakcija: 29.10.2008. - 31.05.2010. / Vēsturiskā
Ministru kabineta noteikumi Nr.430

Rīgā 2008.gada 10.jūnijā (prot. Nr.38 46.§)
Noteikumi par Finanšu ministrijas budžeta apakšprogrammas “Finansējums Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai” līdzekļu pārdali
Izdoti saskaņā ar Likuma par budžetu un finanšu vadību 9.panta desmito daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā notiek budžeta apakšprogrammas “Finansējums Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai” (turpmāk – budžeta programma) līdzekļu sadale kārtējā gada valsts budžetā.

2. Ministrijas un citas centrālās valsts iestādes (turpmāk – ministrija) izvērtē attiecīgajā valsts budžeta programmā (apakš­programmā) piešķirto līdzekļu izlietojumu noteiktu Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai, veic finansējuma pārdali starp projektiem vienas budžeta programmas (apakšprogrammas) ietvaros un pēc tam, ja nepieciešams, pieprasa papildu finansējumu no budžeta programmas attiecīgā projekta īstenošanai (turpmāk – valsts budžeta līdzekļu pieprasījums).

3. No budžeta programmas netiek līdzfinansēts 2004.–2006.gada un 2007.–2013.gada plānošanas perioda Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda projektos radies sadārdzinājums.

4. No budžeta programmas līdzekļi paredzami virssaistību finansēšanai, ja pieņemts attiecīgs Ministru kabineta lēmums.

5. No budžeta programmas līdzekļiem var piešķirt finansējumu Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības projekta neattiecināmo izmaksu segšanai tikai tajos gadījumos un tādā apmērā, kāds noteikts normatīvajos aktos vai donorvalsts apstiprinātajos projekta vai pasākuma nosacījumos, bet ne vairāk kā 30 % apmērā no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām. Neattiecināmās izmaksas sedz no budžeta programmas līdzekļiem tikai tad, ja finansējuma saņēmējs ir valsts budžeta iestāde.

II. Līdzekļu pārdale Eiropas Reģionālās attīstības fonda, Eiropas Sociālā fonda un Kohēzijas fonda līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai

6. Priekšlikumus par budžeta programmas līdzekļu pārdali Eiropas Reģionālās attīstības fonda, Eiropas Sociālā fonda un Kohēzijas fonda (turp­māk – Eiropas Savienības fondi) finansēto projektu īstenošanai Finanšu ministrija sagatavo sadarbībā ar ministriju, kas veic pirmā līmeņa starpniek­institūcijas funkcijas 2004.–2006.gada plānošanas periodā un ministriju, kas veic atbildīgās iestādes funkcijas 2007.–2013.gada plānošanas periodā atbilstoši šo noteikumu VII nodaļā noteiktajai kārtībai.

7. Priekšlikumus par budžeta programmas līdzekļu pārdali lielajiem projektiem, kas noteikti Padomes 2006.gada 11.jūlija Regulas (EK) Nr. 1083/2006, ar ko paredz vispārīgus noteikumus par Eiropas Reģionālās attīstības fondu, Eiropas Sociālo fondu un Kohēzijas fondu un atceļ Regulu (EK) Nr. 1260/1999, 39.pantā (turpmāk – lielais projekts), sagatavo Ekonomikas ministrija (attiecībā uz projektiem enerģētikas jomā), Satiksmes ministrija (attiecībā uz projektiem transporta jomā) un Vides ministrija (attiecībā uz projektiem vides aizsardzības jomā). Attiecīgās ministrijas iesniedz Finanšu ministrijā valsts budžeta līdzekļu pieprasījumu atbilstoši šo noteikumu VII nodaļā noteiktajai kārtībai. Informāciju sagatavo un valsts budžeta līdzekļus pieprasa tikai tiem lielajiem projektiem, kas ir apstiprināti Eiropas Komisijā. Ievērojot valsts budžeta finansiālās iespējas, Ekonomikas ministrija, Satiksmes ministrija un Vides ministrija var noteikt projektu īstenošanas prioritāro secību.

8. Ekonomikas ministrija, Satiksmes ministrija un Vides ministrija rakstiski informē Finanšu ministriju, ja tiek plānots īstenot jaunus lielos projektus, par kuriem tiek prognozēts, ka tiem turpmāko sešu mēnešu laikā būs nepieciešams papildu finansējums no budžeta programmas, un norāda prognozējamo izmaksu grafiku.
Informācija sniedzama sadalījumā pa attiecināmajām, neattiecināmajām un kopējām izmaksām. Minētās informācijas iesniegšana nav uzskatāma par valsts budžeta līdzekļu pieprasījumu.

9. Ministrija šo noteikumu 6.punktā minēto 2007.–2013.gada plānošanas perioda ietvaros finansēto projektu īstenošanai iesniedz Finanšu ministrijā valsts budžeta līdzekļu pieprasījumu pēc tam, kad Eiropas Savienības fondu projekts apstiprināts atbildīgajā iestādē vai sadarbības iestādē.

10. Ministrijas šo noteikumu 6.punktā minēto 2004.–2006.gada plānošanas perioda ietvaros finansēto projektu īstenošanai iesniedz Finanšu ministrijā valsts budžeta līdzekļu pieprasījumu, ņemot vērā attiecīgā struk­tūrfonda vadības komitejā pirmā līmeņa starpniekinstitūcijas iesniegto un saskaņoto struktūrfonda nacionālās programmas un atklāta konkursa projektu iesniegumu atbalstāmo projektu sarakstu un attiecīgā struktūrfonda vadības komitejā grantu shēmas apsaimniekotāja iesniegto informāciju par apstiprinātajiem grantu shēmas projektiem. Ņem vērā tikai tos Kohēzijas fonda projektus, kas apstiprināti Eiropas Komisijā.

11. 2004.–2006.gada plānošanas perioda ietvaros Eiropas Savienības struktūrfondu finansējuma saņēmējam izdevumu veikšanas pēdējais termiņš Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Eiropas Sociālā fonda projektam, kuram saskaņā ar šiem noteikumiem veikta budžeta līdzekļu pārdale, ir 2008.gada 31.decembris.

(MK 21.10.2008. noteikumu Nr.878 redakcijā)

12. 2007.–2013.gada plānošanas perioda ietvaros atbildīgajām iestādēm un sadarbības iestādēm izdevumu veikšanas pēdējais termiņš saistībā ar Eiropas Savienības fondiem ir 2015.gada 31.decembris, bet Eiropas Savienības fondu finansējuma saņēmējiem – 2015.gada 31.augusts.

III. Līdzekļu pārdale Eiropas Lauksaimniecības garantiju fonda, Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai, Eiropas Zivsaimniecības fonda, Eiropas Lauksaimniecības virzības un garantiju fonda un Zivsaimniecības vadības finanšu instrumenta līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai

13. Zemkopības ministrija sagatavo priekšlikumus par budžeta programmas līdzekļu pārdali Eiropas Lauksaimniecības virzības un garantiju fonda un Zivsaimniecības vadības finanšu instrumenta finansēto un līdzfinansēto pasākumu un projektu īstenošanai 2004.–2006.gada plānošanas periodā, kā arī priekšlikumus par budžeta programmas līdzekļu pārdali Eiropas Lauksaimniecības garantiju fonda, Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai un Eiropas Zivsaimniecības fonda finansēto un līdzfinansēto pasākumu un projektu īstenošanai 2007.–2013.gada plānošanas periodā un iesniedz Finanšu ministrijā valsts budžeta līdzekļu pieprasījumu atbilstoši šo noteikumu VII nodaļā noteiktajai kārtībai, ņemot vērā, ka Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai un Eiropas Zivsaimniecības fonda projekti, kā arī Eiropas Lauksaimniecības garantiju fonda iesniegumi apstiprināti Lauku atbalsta dienestā.

14. Ņemot vērā Eiropas Lauksaimniecības virzības un garantiju fonda virzības daļas vadības komitejā pirmā līmeņa starp­niekinstitūcijas iesniegto un saskaņoto struktūrfonda nacionālās programmas un otrā līmeņa starpniekinstitūcijas iesniegto un saskaņoto atklāta konkursa projektu iesniegumu atbalstāmo projektu sarakstu, kā arī Zivsaimniecības vadības finansēšanas instrumenta vadības komitejā otrā līmeņa starpniekinstitūcijas iesniegto un saskaņoto atklāta konkursa projektu iesniegumu atbalstāmo projektu sarakstu, Zemkopības ministrija iesniedz Finanšu ministrijā valsts budžeta līdzekļu pieprasījumu atbilstoši šo noteikumu VII nodaļā noteiktajai kārtībai 2004.–2006.gada plānošanas periodā Eiropas Lauksaimniecības virzības un garantiju fonda virzības daļas un Zivsaimniecības vadības finansēšanas instrumenta finansēto projektu īstenošanai.

15. Ievērojot valsts budžeta finansiālās iespējas, Lauku atbalsta dienests pēc Zemkopības ministrijas noteiktajiem kritērijiem var noteikt projektu un pasākumu īstenošanas prioritāro secību.

16. Zemkopības ministrija nekavējoties rakstiski informē Finanšu ministriju, ja tiek plānots īstenot tādus Eiropas Lauksaimniecības garantiju fonda pasākumus, kuru apmērs pārsniedz 5000000 latu. Minētās informācijas iesniegšana nav uzskatāma par valsts budžeta līdzekļu pieprasījumu.

17. 2004.–2006.gada plānošanas perioda ietvaros Eiropas Savienības struktūrfondu finansējuma saņēmējiem izdevumu veikšanas pēdējais termiņš Eiropas Lauksaimniecības virzības un garantiju fonda garantiju daļu, virzības daļu un Zivsaimniecības vadības finansēšanas instrumenta projektiem, kuriem saskaņā ar šiem noteikumiem veikta budžeta līdzekļu pārdale, ir 2008.gada 31.decembris. 2007.–2013.gada plānošanas perioda ietvaros maksājumu aģentū­rai maksājumu veikšanas pēdējais termiņš saistībā ar Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai un Eiropas Zivsaimniecības fondu ir 2015.gada 31.decembris, bet Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai un Eiropas Zivsaimniecības fonda finansējuma saņēmējiem – 2015.gada 31.augusts.

(MK 21.10.2008. noteikumu Nr.878 redakcijā)

IV. Līdzekļu pārdale Eiropas Kopienas iniciatīvu ietvaros līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai un Eiropas Savienības struktūrfondu 3.mērķa “Eiropas Teritoriālā sadarbība” ietvaros finansētajām programmām, prioritātēm un projektiem

18. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija sadarbībā ar attiecīgām ministrijām, pamatojoties uz saprašanās memorandiem (līgumiem), kas noslēgti ar vadošajām iestādēm, un Eiropas Kopienas iniciatīvas INTERREG programmu attiecīgo vadības komiteju atklātā konkursā apstiprinātajiem projektiem, sagatavo priekšlikumus par budžeta programmas līdzekļu pārdali INTERREG ietvaros finansētajām programmām, tehniskās palīdzības prioritātēm un projektiem un iesniedz Finanšu ministrijā valsts budžeta līdzekļu pieprasījumu atbilstoši šo noteikumu VII nodaļā noteiktajai kārtībai.

19. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija, pamatojoties uz saprašanās memorandiem (līgumiem), kas noslēgti ar vadošajām iestādēm, un teritoriālās sadarbības programmu attiecīgo vadības komiteju atklātā konkursā apstiprinātajiem projektiem, sagatavo priekšlikumus par budžeta programmas līdzekļu pārdali 3.mērķa “Eiropas Teritoriālā sadarbība” (turpmāk – teritoriālā sadarbība) ietvaros finansētajām programmām, tehniskās palīdzības prioritātēm un projektiem un iesniedz Finanšu ministrijā valsts budžeta līdzekļu pieprasījumu atbilstoši šo noteikumu VII nodaļā noteiktajai kārtībai.

V. Līdzekļu pārdale Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta programmas, grantu shēmas, individuālā projekta vai apakšprojekta īstenošanai

20. Priekšlikumus par budžeta programmas līdzekļu pārdali Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta (turpmāk – finanšu instrumenti) programmas, grantu shēmas, individuālā projekta vai apakšprojekta īstenošanai sagatavo ministrijas, kurām piešķirtas apsaimniekotāja vai individuālā projekta vai apakšprojekta līdzfinansējuma saņēmēja funkcijas vai kuru institucionālā padotībā ir apsaimniekotājs vai individuālā projekta vai apakšprojekta līdzfinansējuma saņēmējs, kā arī ministrijas, kuru institucionālā padotībā ir iestādes, kas apstiprinātas kā finanšu partneri individuālajā projektā.

21. Ministrijas iesniedz Finanšu ministrijā valsts budžeta līdzekļu pieprasījumu finanšu līdzekļu piešķiršanai šo noteikumu 20.punktā minēto finanšu instrumentu programmu, grantu shēmu vai individuālo projektu īstenošanai atbilstoši šo noteikumu VII nodaļā noteiktajai kārtībai, ja:

21.1. par programmas, grantu shēmas vai individuālā projekta īstenošanu ir saņemta granta piedāvājuma vēstule un projekta īstenošanas plānu ir saskaņojusi vadošā iestāde;

21.2. apakšprojekta iesniegumu ir apstiprinājis apsaimniekotājs un vadošā iestāde ir informēta par tā pieņemto lēmumu.

VI. Līdzekļu pārdale citu Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai

22. Ministrijas rakstiski informē Finanšu ministriju, ja tiek plānots īstenot tādus Eiropas Kopienas atbalsta projektus transporta, telekomunikāciju un enerģijas infrastruktūras tīkliem (TEN-T), kuriem turpmāko sešu mēnešu laikā varētu būt nepieciešams papildu finansējums no valsts budžeta programmas, un norāda valsts finansējuma un Eiropas Savienības finansējuma apmēru, kā arī attiecināmās un neattiecināmās izmaksas. Minētās informācijas iesniegšana nav uzskatāma par valsts budžeta līdzekļu pieprasījumu.

23. Finanšu ministrija sadarbībā ar ministrijām sagatavo priekšlikumus par budžeta programmas līdzekļu pārdali citu Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības finansēto projektu, kā arī klimata pārmaiņu finanšu instrumenta projektu īstenošanai.

24. Ministrijas iesniedz Finanšu ministrijā valsts budžeta līdzekļu pieprasījumu šo noteikumu 23.punktā minētā instrumenta finansēto projektu īstenošanai atbilstoši šo noteikumu VII nodaļā noteiktajai kārtībai un citu informāciju pēc Finanšu ministrijas pieprasījuma atbilstoši attiecīgā instrumenta finanšu vadības un projekta īstenošanas specifikai.

VII. Valsts budžeta līdzekļu pieprasījuma sagatavošana

25. Valsts budžeta līdzekļu pieprasījumu Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto prioritāšu, programmu, pasākumu un projektu īstenošanai vai līdzekļu atmaksai sagatavo, ievērojot prasības, kas noteiktas normatīvajos aktos par attiecīgo Eiropas Savienības politikas instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības veidu.

26. Šo noteikumu 7., 9., 10., 13., 14., 18., 19., 21. un 24.punktā minētās iestādes iesniedz Finanšu ministrijā valsts budžeta līdzekļu pieprasījumu ne biežāk kā reizi mēnesī (līdz kārtējā mēneša divdesmitajam datumam) atbilstoši veidlapai “Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu naudas plūsmas plāns” (1.pielikums) un veidlapai “Informācija par nepieciešamo papildu finansējumu kārtējā gadā” (2.pielikums).

27. Veidlapā “Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu naudas plūsmas plāns” ministrijas iekļauj šādu informāciju:

27.1. Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības veids (turpmāk – fonds), projekta veids (nacionālā programma, atklāts konkurss, grantu shēma, atklāta projektu iesniegumu atlase, ierobežota projektu iesniegumu atlase, cits), pirmā līmeņa starpniekinstitūcija, otrā līmeņa starpniekinstitūcija, atbildīgā iestāde, vadošā iestāde, sadarbības iestāde un maksājumu iestāde 2004.–2006.gada plānošanas periodā vai
2007.–2013.gada plānošanas periodā;

27.2. valsts budžeta programmai, apakš­programmai, noteiktai valsts budžeta programmā, apakšprogrammā ietvertai darbības programmai, prioritātei, apakšprioritātei, pasākumam, aktivitātei, apakšaktivitātei un projektam plānotais finansējums saskaņā ar valsts budžeta likumu kārtējam gadam, papildus no valsts budžeta nepieciešamais finansējums, kā arī finansējums kopā, pamatojoties uz prognozēto naudas plūsmu kopumā, sadalījumā pa gadiem līdz projekta vai pasākuma pabeigšanai. Informāciju par projektiem un pasākumiem plānoto un papildus nepieciešamo finansējumu norāda sadalījumā pa attiecināmajām izmaksām un tikai to neattiecināmo izmaksu daļu, kas atbilstoši Ministru kabineta apstiprinātajai kārtībai tiek pieļauta finansēšanai no valsts budžeta attiecīgās programmas. Veidlapā norāda visus finansēšanas avotus attiecināmajām izmaksām (valsts, pašvaldības budžeta līdzekļi, privātais finansējums);

27.3. noteiktā valsts budžeta programmā, apakšprogrammā ietvertās darbības programmas, prioritātes, apakšprioritātes, pasākuma, aktivitātes, apakšaktivitātes nosaukums;

27.4. nacionālās programmas, atklātā konkursa, grantu shēmas, atklātas un ierobežotas projektu iesniegumu atlases projekta nosaukums;

27.5. mēnesis, kad plānots uzsākt maksājumus no valsts budžeta papildu finansējuma, kā arī finansējuma saņēmējs. Ja finansējuma saņēmējs ir citas ministrijas padotībā esoša valsts budžeta iestāde, norāda ministriju, kuras padotībā tā atrodas.

28. Veidlapā “Informācija par nepieciešamo papildu finansējumu kārtējā gadā” (2.pielikums) ministrijas iekļauj šādu informāciju:

28.1. ministrijai kārtējā gadā nepieciešamo papildu valsts budžeta līdzekļu (dotācija no vispārējiem ieņēmumiem) apmērs (fonda līdzfinansējuma daļa, valsts budžeta finansējuma daļa) attiecīgajam fondam projektu īstenošanai vai līdzekļu atmaksai sadalījumā pa valsts budžeta programmām, apakšprogrammām un tajās ietvertām darbības programmām, prioritātēm, apakš­prioritātēm, pasākumiem, aktivitātēm un apakšaktivitātēm;

28.2. valsts budžeta programmām un apakšprogrammām papildus nepieciešamā finansējuma attiecīgajam fondam un projektiem plānoto kopējo, attiecināmo un neattiecināmo izmaksu sadalījums saskaņā ar budžetu izdevumu klasifikāciju atbilstoši ekonomiskajām kategorijām;

28.3. konsolidējamās pozīcijas saskaņā ar budžetu izdevumu klasifikāciju atbilstoši ekonomiskajām kategorijām atmaksām pamatbudžetam par veiktajiem fonda izdevumiem, kā arī norāda institūciju, kura veic atmaksu valsts pamatbudžetā attiecīgajam fondam.

29. Pēc ministriju iesniegtā valsts budžeta līdzekļu pieprasījuma izvērtēšanas Finanšu ministrija sagatavo atzinumu, ja ministrijas iesniegtais valsts budžeta līdzekļu pieprasījums neatbilst šo noteikumu prasībām. Piecu darbdienu laikā pēc atzinuma saņemšanas ministrija nodrošina precizēta valsts budžeta līdzekļu pieprasījuma iesniegšanu Finanšu ministrijā.

30. Finanšu ministrija mēneša laikā pēc šo noteikumu 26.punktā minētā datuma sagatavo un iesniedz saskaņošanai nozaru ministrijā un Tieslietu ministrijā Ministru kabineta rīkojuma projektu par valsts budžeta programmas līdzekļu pārdali.

31. Finanšu ministrs desmit darbdienu laikā pēc Ministru kabineta rīkojuma saņemšanas Finanšu ministrijā palielina ministrijām valsts budžeta apropriāciju.

VIII. Noslēguma jautājums

32. Šo noteikumu 3.punkts neattiecas uz projektiem, kuriem Ministru kabinets ir lēmis līdzfinansēt sadārdzinājumu no valsts budžeta līdzekļiem pirms šo noteikumu spēkā stāšanās.

Ministru prezidenta vietā – bērnu un ģimenes lietu ministrs A.Baštiks

Finanšu ministrs A.Slakteris
Finanšu ministrijas iesniegtajā redakcijā
1.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 10.jūnija noteikumiem Nr.430
Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu naudas plūsmas plāns

Eiropas Savienības politiku instrumenta vai
pārējās ārvalstu finanšu palīdzības veids (turpmāk – fonds*) .........................................

Fonda projektu veids.......................................................

(nacionālā programma/ atklātais konkurss/ grantu shēma/ atklāta projektu iesniegumu atlase/ ierobežota projektu iesniegumu atlase/ pārējie projekti)

Pirmā līmeņa starpniekinstitūcija** ……………………………………………….…….

Otrā līmeņa starpniekinstitūcija** ………………………………………………………

Atbildīgā iestāde** .........................................................................

Sadarbības iestāde** .......................................................................................................

Vadošā iestāde** ………………………………………………………………………

Maksājumu iestāde** ……..…………………………………………………………...

Prioritātes, pasākuma, aktivitātes Nr. saskaņā ar darbības programmām vai citiem plānošanas dokumentiem, projekta Nr., budžeta programmas, apakš­programmas kods

valsts budžeta programma, apakš­programma; valsts budžeta programmā, apakš­programmā ietvertā - Darbības programma, prioritāte, apakš prioritāte, pasākums, aktivitāte, apakš aktivitāte; projekta (nosaukums), kā arī finansējuma saņēmējs un ministrija noteikumu 27.5 apakšpunktā noteiktā gadījumā

Plānotās izmaksas kopā
(kārtējais gads n līdz 2015.gadam)

kārtējais gads n

gads**** (______)

Plānotais finan­sējums kopā

t.sk. attiecināmās izmaksas

t.sk. neattie­cināmās izmaksas atbilstoši noteikumu 5.punktam un 27.2.apakš­punktam

Plānotais finan­sējums kopā

t.sk. attiecināmās izmaksas

t.sk. neattie­cināmās izmaksas atbilstoši noteikumu 5.punktam un 27.2.apakš­punktam

Plānotais finan­sējums kopā

t.sk. attiecināmās izmaksas

t.sk. neattie­cināmās izmaksas atbilstoši noteikumu 5.punktam un 27.2.apakš­punktam

ES politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansējuma daļa

Nacionālais līdzfinan­sējums

Privātais finan­sējums/ cits finan­sējums

ES politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansējuma daļa

Nacionālais līdzfinan­sējums

Privātais finan­sējums/ cits finan­sējums

ES politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansējuma daļa

Nacionālais līdzfinan­sējums

Privātais finan­sējums/ cits finan­sējums

budžetā resursi plānoti finan­sējums kā ārvalstu
finanšu palīdzība

budžetā resursi plānoti finan­sējums kā dotācija no vispārējiem ieņē­mumiem

Valsts

Pašval­dību

budžetā plānotais finan­sējums kā ārvalstu
finanšu palīdzība

budžetā plānotais finan­sējums kā dotācija no vispārējiem ieņē­mumiem

Valsts

Pašval­dību

budžetā plānotais finan­sējums kā ārvalstu
finanšu palīdzība

budžetā plānotais finan­sējums kā dotācija no vispārējiem ieņē­mumiem

Valsts

Pašval­dību

Kopā -Fonds

t.sk.

saskaņā ar gadskārtējo valsts budžeta likumu

papildus nepieciešamais finansējums

1.Kopā - Budžeta programma/ apakš - programma

t.sk.

saskaņā ar gadskārtējo valsts budžeta likumu

papildus nepieciešamais finansējums

1.1.Budžeta programmā/ apakšprogrammā ietvertā prioritāte, apakšprioritāte

(2007.-2013.gada plānošanas periodam papildus norāda arī darbības programmu zem kuras ir prioritāte)

t.sk.

saskaņā ar gadskārtējo valsts budžeta likumu

papildus nepieciešamais finansējums

1.1.1.Budžeta programmas/ apakš - programmas prioritātē ietvertais pasākums

t.sk.

saskaņā ar gadskārtējo valsts budžeta likumu

papildus nepieciešamais finansējums

maksājumu uzsākšanas mēnesis no valsts budžeta

finansējuma saņēmējs***

1.1.1.1.Budžeta programmas/ apakš - programmas prioritātē ietvertā aktivitāte/ apakš aktivitāte

t.sk.

saskaņā ar gadskārtējo valsts budžeta likumu

papildus nepieciešamais finansējums

maksājumu uzsākšanas mēnesis no valsts budžeta

Finansējuma saņēmējs***

1.1.1.1. Budžeta programmā/ apakš - programmā ietvertais projekts

t.sk.

saskaņā ar gadskārtējo valsts budžeta likumu

papildus nepieciešamais finansējums

maksājumu uzsākšanas mēnesis no valsts budžeta

Finansējuma saņēmējs***

*informāciju pa 2004.-2006.gada un 2007.- 2013.gada plānošanas periodiem gatavo atbilstoši 2.pielikumā norādītajam dalījumam.;

** Pirmā līmeņa starpniekinstitūcija un otrā līmeņa starpniekinstitūcija 2004. – 2006. gada plānošanas periodā, vai atbildīgā, sadarbības, vadošā iestāde un maksājumu iestāde 2007. – 2013. gada plānošanas periodā norādāmi tikai par noteikumu II, III un IV nodaļas projektiem un pasākumiem kā arī atbilstoši noteikumu 27.1.apakšpunktā noteiktam;

***norāda arī ministriju noteikumu 27.5.apakšpunktā noteiktā gadījumā

**** Tabulu papildina ar kolonnām pa labi sniedzot informāciju atsevišķi pa katru gadu līdz 2015.gadam ieskaitot.

Sagatavoja____________________________________

(vārds, uzvārds, tālr.)

200_.gada____________

Finanšu ministrs A.Slakteris
Finanšu ministrijas iesniegtajā redakcijā
2.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 10.jūnija noteikumiem Nr.430
Informācija par nepieciešamo papildu finansējumu kārtējā gadā

Programma/ apakšpr.Nr.

Ministrija/ fonds/ budžeta programma/ apakš­programma;

Darbības programma, prioritāte, apakš­prioritāte, pasākums, aktivitāte, apakš­aktivitāte, projekta Nr.

dotāciju un izdevumu kodi*

Darbības programma, prioritāte, apakšprioritāte, pasākums, aktivitāte, apakšaktivitāte; nacionālā programma/ atklātais konkurss/ grantu shēma/atklāta un ierobežota projektu iesniegumu atlases/ pārējā projekta (nosaukums); dotāciju un izdevumu kodu nosaukumi

papildus nepiecie­šamais finans­ējums - kopā

Tajā skaitā

Eiropas Savienības un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinan­sējums

Valsts budžeta finan­sējums

1

2

3

4

5

6

7

8

XX. …………... ministrija - kopā

tajā skaitā (nevajadzīgos svītrot)**

Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF) – kopā (2004.-2006.gada plānošanas periods)

Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF) – kopā (2007.-2013.gada plānošanas periods)

Eiropas Sociālais fonds (ESF) – kopā (2004.-2006.gada plānošanas periods)

Eiropas Sociālais fonds (ESF) – kopā (2007.-2013.gada plānošanas periods)

Kohēzijas fonds – kopā (2004.-2006.gada plānošanas periods)

Kohēzijas fonds –kopā (2007.-2013.gada plānošanas periods)

Eiropas lauksaimniecības fonds lauku attīstībai- kopā (2007.-2013.gada plānošanas periods)

Eiropas lauksaimniecības garantiju fonds - kopā (2007.-2013.gada plānošanas periods)

Eiropas lauksaimniecības virzības un garantiju fonda virzības daļa (2004.-2006.gada plānošanas periods)

Eiropas lauksaimniecības virzības un garantiju fonda garantiju daļa (2004.-2006.gada plānošanas periods)

Eiropas zivsaimniecības fonds - kopā

Zivsaimniecības vadības finansēšanas instruments (2004.-2006.gada plānošanas periods)

Eiropas Kopienas iniciatīvas – kopā (2007.-2013.gada plānošanas periods)

Eiropas Kopienas iniciatīvas – kopā (2004.-2006.gada plānošanas periods)

Eiropas Ekonomikas zonas finanšu un Norvēģijas valdības divpusējais finanšu instruments – kopā (plānošanas periodi netiek nodalīti)

Citi Eiropas Savienības politiku instrumenti un pārējā ārvalstu finanšu palīdzība kopā (ministrija pati norāda kāda)

tajā skaitā atšifrēt konkrētam fondam kopā pa budžeta programmām nepieciešamo papildu finansējumu (dotāciju kodu 21710 un 21720 sadalījumā), kā arī sadalījumā pa izdevumu klasifikācijas kodiem

Dotācija no vispārējiem ieņēmumiem

21710

Vispārējā kārtībā sadalāmā dotācija no vispārējiem ieņēmumiem

21720

Dotācija no vispārējiem ieņēmumiem atmaksām valsts pamatbudžetam

1000-9000

Konkrētam fondam papildus izdevumi - kopā

1000-4000

Uzturēšanas izdevumi

6000-7000

1000-2000

Kārtējie izdevumi

1000

Atlīdzība

1100

Atalgojums

2000

Preces un pakalpojumi

4000

Procentu izdevumi

3000;6000

Subsīdijas, dotācijas un sociālie pabalsti

3000

Subsīdijas un dotācijas

6000

Sociālie pabalsti

7600 - 7700

Kārtējie maksājumi Eiropas Kopienas budžetā un starptautiskā sadarbība

7600

Kārtējie maksājumi Eiropas Kopienas budžetā

7700

Starptautiskā sadarbība

7100 - 7500

Uzturēšanas izdevumu transferti

7100

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti

7120

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta uz valsts speciālo budžetu

7130

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta uz valsts pamatbudžetu

7131

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem uz valsts pamatbudžetu

7132

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta ārvalstu finanšu palīdzības līdzekļiem uz valsts pamatbudžetu

7300

Mērķdotācijas pašvaldību budžetiem

7400

Dotācijas un citi transferti pašvaldību budžetiem

7500

uzturēšanas izdevumu atmaksa valsts budžetam

7510

Atmaksa valsts pamatbudžetā par veiktajiem uzturēšanas izdevumiem ES fondu līdzfinansētajos projektos

5000; 9000

Kapitālie izdevumi

5000

Pamatkapitāla veidošana

9000

Kapitālo izdevumu transferti, mērķdotācijas

9100

Valsts budžeta kapitālo izdevumu transferti

9120

Valsts budžeta kapitālo izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta uz valsts speciālo budžetu

9140

Valsts budžeta kapitālo izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta uz valsts pamatbudžetu

9500

Mērķdotācijas kapitālajiem izdevumiem pašvaldībām

9600

Atmaksa valsts pamatbudžetā par veiktajiem kapitālajiem izdevumiem

Tajā skaitā konkrētais fonds sadalījumā pa budžeta programmām

/apakšprogrammām

xx.xx.xx

…………………… (programmas/ apakšprogrammas nosaukums)

Dotācija no vispārējiem ieņēmumiem

21710

Vispārējā kārtībā sadalāmā dotācija no vispārējiem ieņēmumiem

21720

Dotācija no vispārējiem ieņēmumiem atmaksām valsts pamatbudžetam

tajā skaitā (atšifrēt valsts budžeta programmā ietvertās darbības programmas, prioritātes/apakšprioritātes; pasākuma; aktivitātes, apakšaktivitātes; programmas/ atklāta konkursa/ grantu shēmas, atklāta un ierobežota projektu iesniegumu atlases projekta/ cita projekta) kopējo papildus nepieciešamo finansējumu (dotāciju kodu 21710 un 21720 sadalījumā)

x.

……………………………..

Dotācija no vispārējiem ieņēmumiem

21710

Vispārējā kārtībā sadalāmā dotācija no vispārējiem ieņēmumiem

21720

Dotācija no vispārējiem ieņēmumiem atmaksām valsts pamatbudžetam

x.x.

…………………………..

Dotācija no vispārējiem ieņēmumiem

21710 Vispārējā kārtībā sadalāmā dotācija no vispārējiem ieņēmumiem

21720 Dotācija no vispārējiem ieņēmumiem atmaksām valsts pamatbudžetam

x.x.x.

……………………

Dotācija no vispārējiem ieņēmumiem

21710 Vispārējā kārtībā sadalāmā dotācija no vispārējiem ieņēmumiem

21720 Dotācija no vispārējiem ieņēmumiem atmaksām valsts pamatbudžetam

x.x.x.x.

…………………………….

Dotācija no vispārējiem ieņēmumiem

21710 Vispārējā kārtībā sadalāmā dotācija no vispārējiem ieņēmumiem

21720 Dotācija no vispārējiem ieņēmumiem atmaksām valsts pamatbudžetam

xx.xx.xx

…………………… (programmas/ apakšprogrammas nosaukums)

1000-9000

programmas (apakšprogrammas) papildus izdevumi - kopā

1000-4000

Uzturēšanas izdevumi

6000-7000

1000-2000

Kārtējie izdevumi

1000

Atlīdzība

1100

Atalgojums

2000

Preces un pakalpojumi

4000

Procentu izdevumi

3000;6000

Subsīdijas, dotācijas un sociālie pabalsti

3000

Subsīdijas un dotācijas

6000

Sociālie pabalsti

7600 - 7700

Kārtējie maksājumi Eiropas Kopienas budžetā un starptautiskā sadarbība

7600

Kārtējie maksājumi Eiropas Kopienas budžetā

7700

Starptautiskā sadarbība

7100 - 7500

Uzturēšanas izdevumu transferti

7100

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti

7120

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta uz valsts speciālo budžetu

7130

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta uz valsts pamatbudžetu

7131

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem uz valsts pamatbudžetu

7132

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta ārvalstu finanšu palīdzības līdzekļiem uz valsts pamatbudžetu

7300

Mērķdotācijas pašvaldību budžetiem

7400

Dotācijas un citi transferti pašvaldību budžetiem

7500

uzturēšanas izdevumu atmaksa valsts budžetam

7510

Atmaksa valsts pamatbudžetā par veiktajiem uzturēšanas izdevumiem ES fondu līdzfinansētajos projektos

5000; 9000

Kapitālie izdevumi

5000

Pamatkapitāla veidošana

9000

Kapitālo izdevumu transferti, mērķdotācijas

9100

Valsts budžeta kapitālo izdevumu transferti

9120

Valsts budžeta kapitālo izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta uz valsts speciālo budžetu

9140

Valsts budžeta kapitālo izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta uz valsts pamatbudžetu

9500

Mērķdotācijas kapitālajiem izdevumiem pašvaldībām

9600

Atmaksa valsts pamatbudžetā par veiktajiem kapitālajiem izdevumiem

Tajā skaitā attiecināmās izmaksas

1000-9000

programmas (apakšprogrammas) papildus izdevumi – kopā (attiecināmās izmaksas)

1000-4000

Uzturēšanas izdevumi

6000-7000

1000-2000

Kārtējie izdevumi

1000

Atlīdzība

1100

Atalgojums

2000

Preces un pakalpojumi

4000

Procentu izdevumi

3000;6000

Subsīdijas, dotācijas un sociālie pabalsti

3000

Subsīdijas un dotācijas

6000

Sociālie pabalsti

7600 - 7700

Kārtējie maksājumi Eiropas Kopienas budžetā un starptautiskā sadarbība

7600

Kārtējie maksājumi Eiropas Kopienas budžetā

7700

Starptautiskā sadarbība

7100 - 7500

Uzturēšanas izdevumu transferti

7100

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti

7120

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta uz valsts speciālo budžetu

7130

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta uz valsts pamatbudžetu

7131

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem uz valsts pamatbudžetu

7132

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta ārvalstu finanšu palīdzības līdzekļiem uz valsts pamatbudžetu

7300

Mērķdotācijas pašvaldību budžetiem

7400

Dotācijas un citi transferti pašvaldību budžetiem

7500

uzturēšanas izdevumu atmaksa valsts budžetam

7510

Atmaksa valsts pamatbudžetā par veiktajiem uzturēšanas izdevumiem ES fondu līdzfinansētajos projektos

5000; 9000

Kapitālie izdevumi

5000

Pamatkapitāla veidošana

9000

Kapitālo izdevumu transferti, mērķdotācijas

9100

Valsts budžeta kapitālo izdevumu transferti

9120

Valsts budžeta kapitālo izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta uz valsts speciālo budžetu

9140

Valsts budžeta kapitālo izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta uz valsts pamatbudžetu

9500

Mērķdotācijas kapitālajiem izdevumiem pašvaldībām

9600

Atmaksa valsts pamatbudžetā par veiktajiem kapitālajiem izdevumiem

Tajā skaitā (gadījumos, kad finansējuma saņēmējs ir valsts budžeta iestāde) neattiecināmo izmaksu daļa, kas atbilstoši Ministru kabineta apstiprinātajai kārtībai tiek pieļauta finansēšanai no valsts budžeta attiecīgās programmas

1000-9000

programmas (apakšprogrammas) papildus izdevumi – kopā (neattiecināmo izmaksu daļa)

1000-4000

Uzturēšanas izdevumi

6000-7000

1000-2000

Kārtējie izdevumi

1000

Atlīdzība

1100

Atalgojums

2000

Preces un pakalpojumi

4000

Procentu izdevumi

3000;6000

Subsīdijas, dotācijas un sociālie pabalsti

3000

Subsīdijas un dotācijas

6000

Sociālie pabalsti

7600 - 7700

Kārtējie maksājumi Eiropas Kopienas budžetā un starptautiskā sadarbība

7600

Kārtējie maksājumi Eiropas Kopienas budžetā

7700

Starptautiskā sadarbība

7100 - 7500

Uzturēšanas izdevumu transferti

7100

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti

7120

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta uz valsts speciālo budžetu

7130

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta uz valsts pamatbudžetu

7131

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem uz valsts pamatbudžetu

7132

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta ārvalstu finanšu palīdzības līdzekļiem uz valsts pamatbudžetu

7300

Mērķdotācijas pašvaldību budžetiem

7400

Dotācijas un citi transferti pašvaldību budžetiem

7500

uzturēšanas izdevumu atmaksa valsts budžetam

7510

Atmaksa valsts pamatbudžetā par veiktajiem uzturēšanas izdevumiem ES fondu līdzfinansētajos projektos

5000; 9000

Kapitālie izdevumi

5000

Pamatkapitāla veidošana

9000

Kapitālo izdevumu transferti, mērķdotācijas

9100

Valsts budžeta kapitālo izdevumu transferti

9120

Valsts budžeta kapitālo izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta uz valsts speciālo budžetu

9140

Valsts budžeta kapitālo izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta uz valsts pamatbudžetu

9500

Mērķdotācijas kapitālajiem izdevumiem pašvaldībām

9600

Atmaksa valsts pamatbudžetā par veiktajiem kapitālajiem izdevumiem

tajā skaitā atšifrēt attiecīgā fonda līdzfinansētā projekta papildus nepieciešamā finansējuma sadalījumu pa izdevumu klasifikācijas kodiem

Projekts……..

………………………………..

1000-9000

Izdevumi - kopā

1000-4000

Uzturēšanas izdevumi

6000-7000

1000-2000

Kārtējie izdevumi

1000

Atlīdzība

1100

Atalgojums

2000

Preces un pakalpojumi

4000

Procentu izdevumi

3000;6000

Subsīdijas, dotācijas un sociālie pabalsti

3000

Subsīdijas un dotācijas

6000

Sociālie pabalsti

7600 - 7700

Kārtējie maksājumi Eiropas Kopienas budžetā un starptautiskā sadarbība

7600

Kārtējie maksājumi Eiropas Kopienas budžetā

7700

Starptautiskā sadarbība

7100 - 7500

Uzturēšanas izdevumu transferti

7100

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti

7120

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta uz valsts speciālo budžetu

7130

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta uz valsts pamatbudžetu

7131

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem uz valsts pamatbudžetu

7132

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta ārvalstu finanšu palīdzības līdzekļiem uz valsts pamatbudžetu

7300

Mērķdotācijas pašvaldību budžetiem

7400

Dotācijas un citi transferti pašvaldību budžetiem

7500

Uzturēšanas izdevumu atmaksa valsts budžetam

7510

Atmaksa valsts pamatbudžetā par veiktajiem uzturēšanas izdevumiem ES fondu līdzfinansētajos projektos

5000; 9000

Kapitālie izdevumi

5000

Pamatkapitāla veidošana

9000

Kapitālo izdevumu transferti, mērķdotācijas

9100

Valsts budžeta kapitālo izdevumu transferti

9120

Valsts budžeta kapitālo izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta uz valsts speciālo budžetu

9140

Valsts budžeta kapitālo izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta uz valsts pamatbudžetu

9500

Mērķdotācijas kapitālajiem izdevumiem pašvaldībām

9600

Atmaksa valsts pamatbudžetā par veiktajiem kapitālajiem izdevumiem

tajā skaitā projektiem atšifrēt attiecināmās izmaksas un neattiecināmo izmaksu daļu

Attiecināmās izmaksas

1000-9000

Izdevumi - kopā

1000-4000

Uzturēšanas izdevumi

6000-7000

1000-2000

Kārtējie izdevumi

1000

Atlīdzība

1100

Atalgojums

2000

Preces un pakalpojumi

4000

Procentu izdevumi

3000;6000

Subsīdijas, dotācijas un sociālie pabalsti

3000

Subsīdijas un dotācijas

6000

Sociālie pabalsti

7600 - 7700

Kārtējie maksājumi Eiropas Kopienas budžetā un starptautiskā sadarbība

7600

Kārtējie maksājumi Eiropas Kopienas budžetā

7700

Starptautiskā sadarbība

7100 - 7500

Uzturēšanas izdevumu transferti

7100

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti

7120

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta uz valsts speciālo budžetu

7130

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta uz valsts pamatbudžetu

7131

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem uz valsts pamatbudžetu

7132

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta ārvalstu finanšu palīdzības līdzekļiem uz valsts pamatbudžetu

7300

Mērķdotācijas pašvaldību budžetiem

7400

Dotācijas un citi transferti pašvaldību budžetiem

7500

Uzturēšanas izdevumu atmaksa valsts budžetam

7510

Atmaksa valsts pamatbudžetā par veiktajiem uzturēšanas izdevumiem ES fondu līdzfinansētajos projektos

5000; 9000

Kapitālie izdevumi

5000

Pamatkapitāla veidošana

9000

Kapitālo izdevumu transferti, mērķdotācijas

9100

Valsts budžeta kapitālo izdevumu transferti

9120

Valsts budžeta kapitālo izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta uz valsts speciālo budžetu

9140

Valsts budžeta kapitālo izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta uz valsts pamatbudžetu

9500

Mērķdotācijas kapitālajiem izdevumiem pašvaldībām

9600

Atmaksa valsts pamatbudžetā par veiktajiem kapitālajiem izdevumiem

(gadījumos, kad finansējuma saņēmējs ir valsts budžeta iestāde) neattiecināmo izmaksu daļa, kas atbilstoši Ministru kabineta apstiprinātajai kārtībai tiek pieļauta finansēšanai no valsts budžeta attiecīgās programmas

1000-9000

Izdevumi - kopā

1000-4000

Uzturēšanas izdevumi

6000-7000

1000-2000

Kārtējie izdevumi

1000

Atlīdzība

1100

Atalgojums

2000

Preces un pakalpojumi

4000

Procentu izdevumi

3000;6000

Subsīdijas, dotācijas un sociālie pabalsti

3000

Subsīdijas un dotācijas

6000

Sociālie pabalsti

7600 - 7700

Kārtējie maksājumi Eiropas Kopienas budžetā un starptautiskā sadarbība

7600

Kārtējie maksājumi Eiropas Kopienas budžetā

7700

Starptautiskā sadarbība

7100 - 7500

Uzturēšanas izdevumu transferti

7100

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti

7120

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta uz valsts speciālo budžetu

7130

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta uz valsts pamatbudžetu

7131

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem uz valsts pamatbudžetu

7132

Valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta ārvalstu finanšu palīdzības līdzekļiem uz valsts pamatbudžetu

7300

Mērķdotācijas pašvaldību budžetiem

7400

Dotācijas un citi transferti pašvaldību budžetiem

7500

Uzturēšanas izdevumu atmaksa valsts budžetam

7510

Atmaksa valsts pamatbudžetā par veiktajiem uzturēšanas izdevumiem ES fondu līdzfinansētajos projektos

5000; 9000

Kapitālie izdevumi

5000

Pamatkapitāla veidošana

9000

Kapitālo izdevumu transferti, mērķdotācijas

9100

Valsts budžeta kapitālo izdevumu transferti

9120

Valsts budžeta kapitālo izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta uz valsts speciālo budžetu

9140

Valsts budžeta kapitālo izdevumu transferti no valsts pamatbudžeta uz valsts pamatbudžetu

9500

Mērķdotācijas kapitālajiem izdevumiem pašvaldībām

9600

Atmaksa valsts pamatbudžetā par veiktajiem kapitālajiem izdevumiem

institūcija, kura veic atmaksas valsts pamatbudžetā

pieprasījuma sagatavotājs norāda nepieciešamo fondu, kam tiek piemērots atmaksas valsts pamatbudžetā princips „……………..”

pieprasījuma sagatavotājs norāda institūciju, kura veic atmaksas valsts pamatbudžetā „…………..”

xx.xx.xx

…………………(programmas/ apakšprogrammas nosaukums)

Dotācija no vispārējiem ieņēmumiem

21720

Dotācija no vispārējiem ieņēmumiem atmaksām valsts pamatbudžetam

1000-9000

Izdevumi - kopā

1000-4000

Uzturēšanas izdevumi

6000-7000

7100 - 7500

Uzturēšanas izdevumu transferti

7500

Uzturēšanas izdevumu atmaksa valsts budžetam

7510

Atmaksa valsts pamatbudžetā par veiktajiem uzturēšanas izdevumiem ES fondu līdzfinansētajos projektos

5000; 9000

Kapitālie izdevumi

9000

Kapitālo izdevumu transferti, mērķdotācijas

9600

Atmaksa valsts pamatbudžetā par veiktajiem kapitālajiem izdevumiem

* dotāciju un izdevumu kodi jāuzrāda atbilstoši kārtējā gada valsts budžeta struktūrai;

**pieprasījumu fondam gatavo atsevišķi 2004.-2006.gada un 2007.- 2013.gada plānošanas periodiem;

*** konkrētā budžeta programmā ietvertā darbības programma jānorāda tikai 2007.-2013.gada plānošanas periodam.

Sagatavoja____________________________________

(vārds, uzvārds, tālr.)

200_.gada____________

Finanšu ministrs A.Slakteris
29.10.2008