Tiesību akts: zaudējis spēku
Ministru kabineta noteikumi Nr.360

Rīgā 2008.gada 26.maijā (prot. Nr.33 7.§)
Noteikumi par kārtību un apmēru, kādā no valsts budžeta līdzekļiem sedz pašvaldības izdevumus, kas tai radušies, izmitinot bērnu aprūpes iestādē nepilngadīgu patvēruma meklētāju, kurš ir bez vecāku pavadības
Izdoti saskaņā ar Patvēruma likuma 11.panta astoto daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību un apmēru, kādā Bērnu un ģimenes lietu ministrija (turpmāk – ministrija) no valsts budžeta līdzekļiem sedz pašvaldības izdevumus, kas tai radušies, izmitinot bērnu aprūpes iestādē nepilngadīgu patvēruma meklētāju, kurš ir bez vecāku pavadības (turpmāk – izdevumi).

2. Ja nepilngadīgs patvēruma meklētājs, kurš ir bez vecāku pavadības (turpmāk – nepilngadīgs patvēruma meklētājs), ievietots pašvaldības finansētā bērnu aprūpes iestādē, pašvaldība līdz kārtējā mēneša piecpadsmitajam datumam iesniedz ministrijā pieprasījumu segt iepriekšējā mēneša izdevumus (pielikums).

3. Divu nedēļu laikā pēc pašvaldības pieprasījuma saņemšanas ministrija, pamatojoties uz pieprasījumu, no valsts budžeta līdzekļiem, kas ministrijai kārtējam gadam piešķirti attiecīgajam mērķim (turpmāk – valsts budžeta līdzekļi), pārskaita pašvaldības norādītajā kontā Valsts kasē pieprasījumā norādīto naudas summu.

4. Ja pašvaldības pieprasījums nav iesniegts saskaņā ar šo noteikumu pielikumu, ministrija pieņem lēmumu atteikt izdevumu segšanu no valsts budžeta līdzekļiem. Pašvaldībai ir tiesības divu nedēļu laikā pēc minētā lēmuma saņemšanas novērst lēmumā norādītos trūkumus un atkārtoti iesniegt ministrijā pieprasījumu segt attiecīgos izdevumus.

5. Par nepilngadīga patvēruma meklētāja izmitināšanu pašvaldības finansētā bērnu aprūpes iestādē no valsts budžeta līdzekļiem sedz pašvaldības izdevumus 14 latu apmērā par katru uzturēšanās dienu.

6. Noteikumi stājas spēkā 2009.gada 1.janvārī.

Ministru prezidents I.Godmanis

Bērnu un ģimenes lietu ministrs A.Baštiks
Pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 26.maija noteikumiem Nr.360
Pieprasījums atmaksāt no valsts budžeta līdzekļiem izdevumus, kas radušies, izmitinot pašvaldības finansētā bērnu aprūpes iestādē nepilngadīgu patvēruma meklētāju, kurš ir bez vecāku pavadības

(paraugs)

Bērnu un ģimenes lietu ministrs A.Baštiks
01.01.2009