Tiesību akts: zaudējis spēku
Attēlotā redakcija: 01.07.2009. - 31.12.2014. / Vēsturiskā
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt 2014. gada 16. oktobra likumu: Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likums.
Ministru kabineta noteikumi Nr.291

Rīgā 2006.gada 18.aprīlī (prot. Nr.22 7.§)
Noteikumi par nodokļu maksājumu parādu kapitalizācijas rezultātā izveidojušos kapitāla daļu pārdošanu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek pārdotas nodokļu maksājumu parādu kapitalizācijas rezultātā izveidojušās valsts vai pašvaldību kapitāla daļas privātā kapitālsabiedrībā (turpmāk - kapitāla daļas).

2. Valsts kapitāla daļas pārdod valsts akciju sabiedrība "Privatizācijas aģentūra", bet pašvaldības kapitāla daļas pārdod attiecīgās pašvaldības domes noteikta institūcija (turpmāk - pārdevējs).

3. Pārdevējs kapitāla daļas pārdod atklātā izsolē saskaņā ar tā apstiprinātiem izsoles noteikumiem (turpmāk - izsoles noteikumi).

4. Pārdevējs publicē izsoles noteikumus laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" vismaz mēnesi pirms datuma, kad personai jāpiesakās uz kapitāla daļu pirkšanu. Izsoles noteikumos norāda šādu informāciju:

4.1. kapitālsabiedrības firma;

4.2. vienas kapitāla daļas pārdošanas cena (izsoles sākumcena), kura noteikta atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem, kas regulē nodokļu maksājumu parādu kapitalizācijas kārtību;

4.3. samaksas termiņš;

4.4. samaksas kārtība;

4.5. citi attiecīgo kapitāla daļu pārdošanai nepieciešamie nosacījumi. Publikācijā norāda arī izsoles vietu un laiku, kā arī informāciju, kā pieteikties uz izsoli.

5. Ja kapitāla daļas nav pārdotas šo noteikumu 4.punktā minētajā kārtībā, tās uzskatāmas par nenopirktām (likuma "Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām" 129.panta sestās daļas izpratnē).

6. Kapitāla daļu atsavināšana notiek, ievērojot Komerclikuma 188., 189. un 238.pantā noteiktos kapitāla daļu atsavināšanas ierobežojumus. Ja ierobežojums ir noteikts ar līgumu un pārdevējam, veicot visus saprātīgi iespējamos soļus, tomēr nav iespējams vienoties par ierobežojuma atcelšanu, pārdevējs kapitāla daļas nepārdod.

Ministru prezidenta vietā - aizsardzības ministrs A.Slakteris

Ekonomikas ministra vietā - satiksmes ministrs K.Peters
01.07.2009