Tiesību akts: spēkā esošs
Attēlotā redakcija: 15.08.2006. - ... / Spēkā esošā
Ministru kabineta rīkojums Nr.821

Rīgā 2005.gada 21.decembrī (prot. Nr.76 24.§)
Par valsts aģentūras “Latvijas ģeotelpiskās informācijas aģentūra” izveidi

1. Saskaņā ar Publisko aģentūru likuma 8.panta pirmo daļu līdz 2006.gada 1.janvārim izveidot valsts aģentūru “Latvijas ģeotelpiskās informācijas aģentū­ra” (turpmāk – aģentūra).

2. Aģentūra ir Valsts zemes dienesta funkciju, tiesību, saistību, mantas un finanšu līdzekļu pārņēmēja ģeodēzijas un kartogrāfijas jomā.

3. Aģentūra ir aizsardzības ministra pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kura izveidota, lai īstenotu valsts politiku ģeodēzijas, kartogrāfijas un ģeotelpiskās informācijas jomā.

4. Aģentūrai ir šādas funkcijas:

4.1. iegūt, apstrādāt un uzturēt ģeogrāfiskos pamatdatus civilām un militā­rām vajadzībām;

4.2. veidot un attīstīt vienotu ģeogrāfisko pamatdatu informācijas sistēmu;

4.3. atbilstoši kompetencei sadarboties ar sabiedrību, valsts un pašvaldību iestādēm, Ziemeļatlantijas līguma dalībvalstīm, Eiropas Savienības institūcijām, kā arī kompetentām starptautiskajām organizācijām un sniegt tām ģeodēzisko, kartogrāfisko un ģeotelpisko informāciju.

5. Ar aģentūras izveidošanu saistītos izdevumus segt no Aizsardzības ministrijai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

6. Aģentūrai kopīgi ar Aizsardzības ministriju līdz 2006.gada 1.septembrim izstrādāt aģentūras vidējā termiņa darbības un attīstības stratēģiju.

(Grozīts ar MK 15.08.2006. rīkojumu Nr.615)

Ministru prezidents A.Kalvītis

Aizsardzības ministrs E.Repše
15.08.2006