Tiesību akts: zaudējis spēku
Attēlotā redakcija: 12.05.2022. - 31.12.2023. / Vēsturiskā
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ādažu novada domes 2023. gada 28. septembra saistošos noteikumus "Par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā Ādažu novadā".
Ādažu novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 29/2021

Ādažos 2021. gada 27. oktobrī
Par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā Ādažu novadā
APSTIPRINĀTI
ar Ādažu novada pašvaldības domes
2021. gada 27. oktobra sēdes lēmumu (prot. Nr. 13 § 47)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu un Sabiedriskā transporta
pakalpojumu likuma
14. panta trešo daļu
I. Vispārīgais jautājums

1. Šie noteikumi nosaka pasažieru kategorijas, kuras ir tiesīgas saņemt braukšanas maksas atvieglojumus, kā arī atvieglojumu apmēru un piešķiršanas kārtību Ādažu novadā.

II. Piemērojamie braukšanas maksas atvieglojumi

2. Braukšanas maksas atvieglojumi darbojas desmit braucieniem kalendāra mēnesī ar pasažieru pārvadātāju, kuram piešķirtas tiesības sniegt pakalpojumu reģionālās nozīmes maršruta tīkla daļā "Pierīga" (t.sk. Ādažu novada administratīvajā teritorijā), izmantojot personalizētu elektronisko biļeti.

2.1 Personas var pirkt braukšanas biļeti par pilnu maksu no citiem Ādažu novada administratīvo teritoriju caurbraucošiem pasažieru pārvadātājiem, norēķinoties par pakalpojumu ar maksājuma (bankas) karti vai skaidrā naudā. Ādažu novada pašvaldība kompensē personai citu pasažieru pārvadātāju izsniegto biļešu izdevumus pie nosacījuma, ka persona pirms tam ir saņēmusi šajos noteikumos noteiktajā kārtībā izsniegtu personalizētu elektronisko biļeti. Kompensāciju par nesalasāmām vai saplēstām biļetēm neizmaksā.

(Ādažu novada domes 25.04.2022. saistošo noteikumu Nr. 33/2022 redakcijā)

3. Mēnesī neizmantotie braucieni netiek pārcelti uz nākamo mēnesi.

4. Braukšanas maksas atvieglojumus 100 % apmērā no vienas biļetes cenas Ādažu novada administratīvajā teritorijā ir tiesīgas saņemt personas, kuras sasniegušas 70 gadu vecumu vai vecākas, un savu pamata dzīves vietu deklarējušas Ādažu novada administratīvajā teritorijā.

III. Braukšanas maksas atvieglojumu saņemšanas kārtība

5. Lai saņemtu 4. punktā noteiktos braukšanas maksas atvieglojumus, personai klātienē jāiesniedz Ādažu novada pašvaldības Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā Ādažos (Gaujas iela 33A, Ādaži, Ādažu pagasts, Ādažu novads) vai Carnikavā (Stacijas iela 5, Carnikava, Carnikavas pagasts, Ādažu novads) (turpmāk – VPVKAC) iesniegums. VPVKAC nodrošina personas fotogrāfēšanu iesnieguma pieņemšanas brīdī. Iesniedzot iesniegumu, personai ir pienākums uzrādīt personu apliecinošu dokumentu.

6. Iesniegumus par braukšanas maksas atvieglojumu saņemšanu izskata un lēmumus par atvieglojumu piešķiršanu vai atteikumu pieņem Ādažu novada pašvaldības Administratīvās nodaļas vadītājs.

7. Administratīvās nodaļas vadītāja lēmumu var apstrīdēt Ādažu novada pašvaldības Administratīvo aktu strīdu komisijā. Administratīvo aktu strīdu komisijas lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

8. Personalizētu elektronisko biļeti izsniedz VPVKAC divu nedēļu laikā no lēmuma par braukšanas maksas atvieglojumu piešķiršanu pieņemšanas dienas.

9. Pirmreizēju elektronisko biļeti izsniedz bez maksas. Par atkārtotas elektroniskās biļetes izsniegšanu persona apmaksā tās izgatavošanas izmaksas, kuru apmēru nosaka SIA "Rīgas karte".

(Grozīts ar Ādažu novada domes 25.04.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 33/2022)

9.1 Ja persona izmanto cita pasažieru pārvadātāja pakalpojumus un norēķinās ar maksājuma karti vai skaidrā naudā, tad tā no kārtējā mēneša 10. līdz 15. datumam iesniedz iesniegumu VPVKAC, norādot savu vārdu, uzvārdu, personas kodu, kompensācijas summu tikai par iepriekšējā mēnesī iegādātajām biļetēm, kredītiestādes konta numuru un pievienojot braukšanas biļetes.

(Ādažu novada domes 25.04.2022. saistošo noteikumu Nr. 33/2022 redakcijā)

9.2 VPVKAC pārbauda personas personalizētas elektroniskās biļetes esamību, izmantoto braucienu skaitu, kā arī iesniegto biļešu atbilstību, un informē Administratīvās nodaļas vadītāju par rezultātu, kurš pieņem lēmumu par kompensācijas izmaksu vai atteikumu biļešu apmaksai pilnībā vai daļā. Atbilstības gadījumā iesniegumu ar rezolūciju Administratīvās nodaļas vadītājs nodod pašvaldības administrācijas Grāmatvedības nodaļai apmaksas veikšanai.

(Ādažu novada domes 25.04.2022. saistošo noteikumu Nr. 33/2022 redakcijā)

9.3 Kompensāciju par biļetēm izmaksā līdz kārtējā mēneša 28. datumam.

(Ādažu novada domes 25.04.2022. saistošo noteikumu Nr. 33/2022 redakcijā)

10. Elektroniskās biļetes nozaudēšanas vai bojāšanas gadījumā persona iesniedz VPVKAC pieprasījumu atkārtotas elektroniskās biļetes saņemšanai, pievienojot maksājuma dokumentu, kas apliecina biļetes izgatavošanas izdevumu samaksu.

11. Persona zaudē tiesības saņemt šajos noteikumos noteiktos braukšanas maksas atvieglojumus dienā, kad persona savu dzīvesvietu deklarē citas pašvaldības administratīvajā teritorijā.

IV. Noslēguma jautājumi

12. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2022. gada 1. janvārī.

13. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Ādažu novada domes 2014. gada 25. marta saistošie noteikumi Nr. 7 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā Ādažu novadā".

Ādažu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs M. Sprindžuks
12.05.2022