Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta rīkojums Nr.160

Rīgā 2013.gada 19.aprīlī (prot. Nr.21 1.§)

Par situāciju plūdu skartajās teritorijās

1. Ņemot vērā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Pļaviņu novada domes, Daugavpils novada domes, Ogres novada domes un Ilūkstes novada domes sniegto informāciju par situāciju plūdu skartajās teritorijās sakarā ar ūdens līmeņa strauju paaugstināšanos un plūdu draudiem, kas būtiski apdraud sabiedrības drošību, cilvēku veselību un dzīvību, un izvērtējot nodarīto kaitējumu un iespējamo turpmāko kaitējumu sabiedrībai, videi un saimnieciskās darbības interesēm, kā arī lai nodrošinātu būtisku valsts interešu aizsardzību un steidzami veiktu darbības, kas nepieciešamas plūdu un to seku novēršanai Ogres novada Ogres pilsētā, Ogresgala pagastā, Pļaviņu novada Pļaviņu pilsētā, Aiviekstes pagastā, Daugavpils novada Kalkūnes pagastā, Sventes pagastā, Nīcgales pagastā, Līksnas pagastā, Tabores pagastā un Laucesas pagastā, saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma 3.panta trešās daļas 2.punktu un Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 9.panta trešās daļas 2.punktu atļaut valsts un pašvaldību institūcijām bez iepirkuma procedūras izsludināšanas iegādāties plūdu un to seku novēršanai nepieciešamās preces un pakalpojumus.

2. Šā rīkojuma 1.punktā minēto novadu pašvaldībām saskaņā ar normatīvajiem aktiem sagatavot aprēķinus par plūdu radītajiem zaudējumiem un iesniegt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai apkopot saņemtos aprēķinus un pēc saskaņošanas ar Finanšu ministriju vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā attiecīgus tiesību aktu projektus.

3. Ministrijām aprēķināt plūdu nodarītos zaudējumus, un nozaru ministriem iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā rīkojuma projektu par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Ministru prezidenta vietā -
aizsardzības ministrs A.Pabriks

Vides aizsardzības
un reģionālās attīstības ministrs E.Sprūdžs

19.04.2013