Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

 

Ministru kabineta rīkojums Nr.27

Rīgā 2005.gada 12.janvārī (prot. Nr.3 43.§)

Par valsts aģentūras "Eiropas Savienības informācijas aģentūra" izveidi un Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta reorganizāciju

 

1. Saskaņā ar Publisko aģentūru likuma 8.panta pirmo daļu ar 2005.gada 1.februāri izveidot valsts aģentūru "Eiropas Savienības informācijas aģentūra" (turpmāk - aģentūra).

2. Aģentūra ir Ministru prezidenta pārraudzībā esoša valsts iestāde, kuras darbības mērķis ir nodrošināt sabiedrību ar pilnīgu, precīzu, aktuālu un viegli pieejamu informāciju par Eiropas Savienību un Latvijas dalību tajā.

3. Aģentūrai ir šādas funkcijas:

3.1. informēt sabiedrību par Eiropas Savienību un Latvijas dalību tajā, kā arī koordinēt sabiedrības informēšanu;

3.2. rīkot pasākumus, lai sabiedrībā rosinātu diskusijas par Latvijas dalību Eiropas Savienībā.

4. Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 15.panta pirmo daļu līdz 2005.gada 31.janvārim reorganizēt Valsts kancelejas Komunikācijas departamentu un nodot aģentūrai Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta funkcijas un to tiesību, saistību, finanšu līdzekļu, mantas un lietvedības daļu, kas saistīta ar sabiedrības informēšanu par Latvijas dalību Eiropas Savienībā, kā arī piecas štata vietas.

5. Ar reorganizāciju saistītos izdevumus segt no likumā "Par valsts budžetu 2005.gadam" Ministru kabineta budžeta programmai 10.00.00 "Sabiedrības informēšana par Latvijas dalību Eiropas Savienībā" piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Tieslietu ministre S.Āboltiņa

12.01.2005