Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos" (Latvijas Vēstnesis, 2003., 119.nr.; 2004., 50.nr.) šādus grozījumus:
1. Aizstāt 11.punktā skaitli un vārdu "1.augustam" ar skaitli un vārdu "30.septembrim".
2. Izteikt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām šādā redakcijā:
"Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvām
Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no:
1) Padomes 1976.gada 23.novembra Direktīvas 76/895/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu augļos un dārzeņos un uz tiem;
2) Padomes 1986.gada 24.jūlija Direktīvas 86/362/EEK par pesticīdu atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu labībā un uz tās;
3) Padomes 1990.gada 27.novembra Direktīvas 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamā daudzuma noteikšanu konkrētos augu izcelsmes produktos un uz tiem, ieskaitot augļus un dārzeņus;
4) Padomes 2002.gada 11.jūlija Direktīvas 2002/63/EK, ar ko nosaka Kopienas paraugu ņemšanas metodes pesticīdu atlieku oficiālajai kontrolei augu un dzīvnieku izcelsmes produktos un uz to virsmas un ar ko atceļ direktīvu 79/700/EEK."
3. 1.pielikuma I nodaļā:
3.1. aizstāt 2.3.2.apakšpunktā vārdu "pipargurķīši" ar vārdu "cukini";
3.2. aizstāt 2.5.1.apakšpunktā vārdu "endives" ar vārdu "endīvijas".
4. 1.pielikuma II nodaļā:
4.1. svītrot 6.punktu;
4.2. izteikt 9.punktu šādā redakcijā:
"9.  | Folpets un   | 3,00 — sulīgajiem augļiem,   |
kaptāns   | ogām un sīkajiem augļiem,   | |
(summa)  | vīnogām, tomātiem   | |
2,00 — pupām, endīvijām,   | ||
puraviem, kauliņaugļiem,   | ||
salātiem, zirņiem   | ||
0,10 — pārējiem   | ||
produktiem";  |
4.3. svītrot 14.punktu;
4.4. izteikt 16.punktu šādā redakcijā:
"16.  | Folpets  | 10,00 — vīnogām";  |
4.5. izteikt 20.punktu šādā redakcijā:
"20.  | Metilbromīds  | 0,10 — riekstiem,   |
aprikozēm, persikiem,   | ||
plūmēm, vīģēm un vīnogām";  |
4.6. svītrot 21. un 24.punktu.
5. 2.pielikumā:
5.1. papildināt II nodaļu ar 146., 147., 148., 149., 150., 151., 152., 153., 154., 155., 156., 157., 158., 159., 160., 161., 162., 163. un 164.punktu šādā redakcijā:
"146.  | 2,4-DB  | 0,05* p1  |
147.  | Linurons  | 0,05* p1  |
148.  | Imazamoks  | 0,05* p1  |
149.  | Pendimetalīns  | 0,05* p1  |
150.  | Oksasulfurons  | 0,05* p1  |
151.  | Etoksisulfurons  | 0,05* p1  |
152.  | Foramsulfurons  | 0,01* p1  |
153.  | Oksadiargils  | 0,01* p1  |
154.  | Ciazofamīds  | 0,02* p1  |
155.  | Metilparations  | 0,02*   |
156.  | Fenamifoss (fenamifosa   | 0,02 *  |
un tā sulfoksīda un   | ||
sulfona summa, izteikta   | ||
kā fenamifoss)  | ||
157.  | Dzīvsudraba savienojumi  | 0,01*  |
158.  | Kampehlors (hlorēts   | 0,1*  |
kamfēns ar 67 - 69 % hlora)  | ||
159.  | 1,2-Dibrometāns  | 0,01*  |
160.  | 1,2-Dihloretāns  | 0,01*  |
161.  | Dinosebs  | 0,01*  |
162.  | Binapakrils  | 0,01*  |
163.  | Nitrofens  | 0,01*  |
164.  | Etilēna oksīds (etilēna oksīda   | 0,01*";  |
un 2-hloro-etanola summa,   | ||
izteikta kā etilēna oksīds)  |
5.2. aizstāt piezīmēs tekstu "p - stājas spēkā ar 2007.gada 14.jūliju." ar tekstu "p - līdz 2007.gada 14.jūlijam noteiktais maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums Eiropas Savienībā.";
5.3. papildināt piezīmes ar tekstu šādā redakcijā:
"p1 - līdz 2007.gada 31.decembrim noteiktais maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums Eiropas Savienībā."
6. 3.pielikumā:
6.1. aizstāt visā pielikumā:
6.1.1. vārdu "endives" ar vārdu "endīvijas";
6.1.2. vārdu "korgetes" ar vārdu "kabači";
6.1.3. vārdu "pipargurķīši" ar vārdu "cukini";
6.2. 2.nodaļā:
6.2.1. izteikt 2.1.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.1. Acefāts, hlorotalonils un hlorpirifoss
Nr.   | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli   | |||
p.k.  | pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums  | Acefāts  | Hlorotalonils  | Hlorpirifoss  |
1  | 2  | 3  | 4  | 5  |
1.  | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti,   | 0,02*  | ||
saldēti, nesatur cukura piedevas, rieksti:  | ||||
1.1.  | citrusaugļi:  | 0,01*  | ||
apelsīni  | ||||
citroni  | 0,2  | |||
greipfrūti  | ||||
laimi  | ||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un   | 2  | |||
līdzīgus hibrīdus)  | ||||
pampelmūzes  | ||||
pārējie  | 0,3  | |||
1.2.  | koku rieksti (lobīti vai nelobīti):  | 0,01*  | 0,05*  | |
Indijas rieksti  | ||||
Brazīlijas rieksti  | ||||
ciedru rieksti  | ||||
kastaņi  | ||||
kokosrieksti  | ||||
lazdu rieksti  | ||||
Makadamijas rieksti  | ||||
mandeles  | ||||
pekanrieksti  | ||||
pistācijas  | ||||
valrieksti  | ||||
pārējie  | ||||
1.3.  | sulīgie augļi:  | 1  | 0,5  | |
āboli  | ||||
aivas  | ||||
bumbieri  | ||||
pārējie  | ||||
1.4.  | kauliņaugļi:  | |||
aprikozes  | 1  | |||
ķirši  | 0,3  | |||
persiki (ieskaitot gludos persikus un   | 1  | 0,2  | ||
līdzīgus hibrīdus)  | ||||
plūmes  | 0,2  | |||
pārējie  | 0,01*  | 0,05*  | ||
1.5.  | ogas un sīkie augļi:  | |||
1.5.1.  | vīnogas:  | 0,5  | ||
galda vīnogas  | 1  | |||
vīnogas pārstrādei  | 3  | |||
1.5.2.  | zemenes (izņemot meža)  | 3  | 0,2  | |
1.5.3.  | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):  | |||
avenes  | 10  | 0,5  | ||
kazenes  | 10  | |||
Logana ogas  | ||||
pārējās  | 0,01*  | 0,05*  | ||
1.5.4.  | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):  | |||
dzērvenes  | 2  | |||
mellenes  | 0,5  | |||
ērkšķogas  | 10  | |||
jāņogas (sarkanās un baltās)  | 10  | |||
upenes  | 10  | |||
pārējās  | 0,01*  | 0,05*  | ||
1.5.5.  | savvaļas ogas un augļi  | 0,01*  | 0,05*  | |
1.6.  | dažādi augļi:  | |||
ananasi  | ||||
avokado  | ||||
banāni  | 0,2  | 0,05*  | ||
dateles  | ||||
granāti  | ||||
kivi augļi  | 2  | |||
kumkvats  | ||||
licijas  | ||||
mango  | ||||
olīvas  | 0,05*  | |||
pasiflora  | ||||
vīģes  | ||||
pārējie  | 0,01*  | 0,05*  | ||
2.  | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti,   | 0,02*  | ||
saldēti vai žāvēti:  | ||||
2.1.  | sakņu un bumbuļu dārzeņi:  | |||
galda bietes  | ||||
batātes  | ||||
burkāni  | 1  | 0,1  | ||
saldie kartupeļi  | ||||
kāļi  | ||||
mārrutki  | ||||
pastinaks  | ||||
plostbārdis  | ||||
redīsi, rutki  | 0,2  | |||
sakņu pētersīļi  | ||||
selerijas  | 1  | |||
topinambūrs  | ||||
rāceņi  | ||||
pārējie  | 0,01*  | 0,05*  | ||
2.2.  | sīpolu dārzeņi:  | |||
ķiploki  | 0,5  | |||
sīpoli  | 0,5  | 0,2  | ||
šalotes  | 0,5  | |||
vasaras sīpoli  | ||||
pārējie  | 0,01*  | 0,05*  | ||
2.3.  | augļu dārzeņi:  | |||
2.3.1.  | nakteņu augi:  | 2  | 0,5  | |
baklažāni  | ||||
paprika  | ||||
tomāti  | ||||
pārējie  | ||||
2.3.2.  | ķirbjaugi ar ēdamu mizu:  | 0,05*  | ||
gurķi  | 1  | |||
kabači  | ||||
cukini  | 5  | |||
pārējie  | 0,01*  | |||
2.3.3.  | ķirbjaugi ar neēdamu mizu:  | 1  | 0,05*  | |
arbūzi  | ||||
melones  | ||||
ķirbji  | ||||
pārējie  | ||||
2.3.4.  | cukurkukurūza  | 0,01*  | 0,05*  | |
2.4.  | krustziežu dārzeņi:  | |||
2.4.1.  | ziedošie krustzieži:  | 3  | 0,05*  | |
sparģeļkāposti  | ||||
ziedkāposti  | ||||
pārējie  | ||||
2.4.2.  | galviņu krustzieži:  | |||
rožu kāposti (Briseles)  | 0,5  | |||
galviņkāposti  | 3  | 1  | ||
pārējie  | 0,01*  | 0,05*  | ||
2.4.3.  | lapu krustzieži:  | 0,01*  | ||
Ķīnas kāposti  | 0,5  | |||
virziņkāposti (Savojas)  | ||||
pārējie  | 0,05*  | |||
2.4.4.  | kolrābji  | 0,01*  | 0,05*  | |
2.5.  | lapu dārzeņi un garšaugi:  | |||
2.5.1.  | salāti un salātveidīgie:  | 0,01*  | 0,05*  | |
kreses  |   | |||
salāti  |   | |||
salātu baldriņi  | ||||
endīvijas  | ||||
pārējie  | ||||
2.5.2.  | spināti un tiem līdzīgie:  | 0,01*  | 0,05*  | |
spināti  | ||||
biešu lapas (lapu bietes)  | ||||
pārējie  | ||||
2.5.3.  | ūdens kreses  | 0,01*  | 0,05*  | |
2.5.4.  | lapu cigoriņi  | 0,01*  | 0,05*  | |
2.5.5.  | garšaugi:  | 5  | 0,05*  | |
kārveles  | ||||
maurloki  | ||||
pētersīļi  | ||||
seleriju lapas  | ||||
pārējie  | ||||
2.6.  | pākšaugu dārzeņi (svaigi):  | 0,05*  | ||
pupas (ar pākstīm)  | ||||
pupas (bez pākstīm)  | 0,05*  | |||
zirņi (ar pākstīm)  | 2  | |||
zirņi (bez pākstīm)  | 0,3  | |||
pārējie  | 0,01*  | |||
2.7.  | stublāju dārzeņi:  | |||
artišoki  | ||||
fenhelis  | ||||
puravi  | 10  | |||
rabarberi  | ||||
selerijas  | 10  | |||
lapu artišoki  | 1  | |||
sparģeļi  | ||||
pārējie  | 0,01*  | 0,05*  | ||
2.8.  | sēnes:  | 0,05*  | ||
kultivētās sēnes  | 2  | |||
meža sēnes  | 0,01*  | |||
3.  | Pākšaugi:  | 0,02*  | 0,01*  | 0,05*  |
lēcas  | ||||
pupas  | ||||
zirņi  | ||||
pārējie  | ||||
4.  | Eļļas augi:  | 0,05*  | 0,05*  | |
kokvilnas sēklas  | ||||
linsēklas  | ||||
magoņu sēklas  | ||||
rapšu sēklas  | ||||
saulespuķu sēklas   | ||||
sinepju sēklas  | ||||
sezama sēklas  | ||||
sojas pupas  | ||||
zemesrieksti  | 0,05  | |||
pārējie  | 0,01*  | |||
5.  | Kartupeļi:  | 0,02*  | 0,01*  | 0,05*  |
agrie kartupeļi  | ||||
uzglabājamie kartupeļi  | ||||
6.  | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta   | 0,05*  | 0,1*  | 0,1*  |
vai nefermentēta Camellia sinensis)  | ||||
7.  | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un   | 0,05*  | 50  | 0,1*";  |
nekoncentrētos sabirzumus  |
6.2.2. izteikt 2.10.apakšnodaļas 1.2., 1.3., 1.4.apakšpunktu, 1.5.apakšpunkta ievaddaļu un 1.5.1.apakšpunktu šādā redakcijā:
"1.2.  | koku rieksti (lobīti vai nelobīti):  | 0,05*  | 0,01*  | |
Indijas rieksti  | ||||
Brazīlijas rieksti  | ||||
ciedru rieksti  | ||||
kastaņi  | ||||
kokosrieksti  | ||||
lazdu rieksti  | ||||
Makadamijas rieksti  | ||||
mandeles  | ||||
pekanrieksti  | ||||
pistācijas  | ||||
valrieksti  | ||||
pārējie  | ||||
1.3.  | sulīgie augļi:  | 0,05*  | 0,05*  | 0,01*  |
āboli  | ||||
aivas  | ||||
bumbieri  | ||||
pārējie  | ||||
1.4.  | kauliņaugļi:  | 0,05*  | 0,01*  | |
aprikozes  | ||||
ķirši  | ||||
persiki (ieskaitot gludos persikus un   | ||||
līdzīgus hibrīdus)  | ||||
plūmes  | ||||
pārējie  | ||||
1.5.  | ogas un sīkie augļi:  | 0,05*  | 0,01*";  | |
1.5.1.  | vīnogas:  | |||
galda vīnogas  | ||||
vīnogas pārstrādei  |
6.2.3. izteikt 2.14.apakšnodaļas tabulas 4.ailes nosaukumu šādā redakcijā:
"Endosulfāns*34";
6.2.4. izteikt 2.23.apakšnodaļas tabulas 3.ailes nosaukumu šādā redakcijā:
"Benomils, karbendazīms, metiltiofanāts*13";
6.2.5. izteikt 2.37.apakšnodaļas 6.punktu šādā redakcijā:
"6.  | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta   | 0,05*  | 0,02*  | 0,05*";  |
vai nefermentēta Camellia sinensis)  |
6.2.6. izteikt 2.39.apakšnodaļas 1.5.3.apakšpunktu šādā redakcijā:
"1.5.3.  | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):  | 0,1*  | 0,05*  | |
avenes  | 0,3  | |||
kazenes  | 0,3  | |||
Logana ogas  | ||||
pārējās  | 0,05*";  |
6.2.7. izteikt 2.39.apakšnodaļas 2.3.1.apakšpunktu šādā redakcijā:
"2.3.1.  | nakteņu augi:  | 0,05*  | 0,2";  | |
baklažāni  | 0,02  | |||
paprika  | 0,05  | |||
tomāti  | 0,02  | |||
pārējie  | 0,01*  |
6.2.8. izteikt 2.45.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.45. Triasulfurons, metiltifensulfurons un 2,4-D
Nr. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Triasulfurons | Metiltifensulfurons | 2,4-D*29 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,05*
| 0,05*
|
|
1.1. | citrusaugļi: | 1 | ||
| apelsīni | |||
| citroni | |||
| greipfrūti | |||
| laimi | |||
| mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | |||
| pampelmūzes | |||
| pārējie | |||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,05* | ||
| Indijas rieksti | |||
| Brazīlijas rieksti | |||
| ciedru rieksti | |||
| kastaņi | |||
| kokosrieksti | |||
| lazdu rieksti | |||
| Makadamijas rieksti | |||
| mandeles | |||
| pekanrieksti | |||
| pistācijas | |||
| valrieksti | |||
| pārējie | |||
1.3. | sulīgie augļi: | 0,05* | ||
| āboli | |||
| aivas | |||
| bumbieri | |||
| pārējie | |||
1.4. | kauliņaugļi: | 0,05* | ||
| aprikozes | |||
| ķirši | |||
| persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | |||
| plūmes | |||
| pārējie | |||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | 0,05*
| ||
1.5.1. | vīnogas: | |||
| galda vīnogas | |||
| vīnogas pārstrādei | |||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | |||
1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | |||
| avenes | |||
| kazenes | |||
| Logana ogas | |||
| pārējās | |||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | |||
| dzērvenes | |||
| mellenes | |||
| ērkšķogas | |||
| jāņogas (sarkanās un baltās) | |||
| upenes | |||
| pārējās | |||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | |||
1.6. | dažādi augļi: | 0,05* | ||
| ananasi | |||
| avokado | |||
| banāni | |||
| dateles | |||
| granāti | |||
| kivi augļi | |||
| kumkvats | |||
| licijas | |||
| mango | |||
| olīvas | |||
| pasiflora | |||
| vīģes | |||
| pārējie | |||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,05*
| 0,05*
| 0,05*
|
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | |||
| galda bietes | |||
| batātes | |||
| burkāni | |||
| saldie kartupeļi | |||
| kāļi | |||
| mārrutki | |||
| pastinaks | |||
| plostbārdis | |||
| redīsi, rutki | |||
| sakņu pētersīļi | |||
| selerijas | |||
| topinambūrs | |||
| rāceņi | |||
| pārējie | |||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | |||
| ķiploki | |||
| sīpoli | |||
| šalotes | |||
| vasaras sīpoli | |||
| pārējie | |||
2.3. | augļu dārzeņi: | |||
2.3.1. | nakteņu augi: | |||
| baklažāni | |||
| paprika | |||
| tomāti | |||
| pārējie | |||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | |||
| gurķi | |||
| kabači | |||
| cukini | |||
| pārējie | |||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | |||
| arbūzi | |||
| melones | |||
| ķirbji | |||
| pārējie | |||
2.3.4. | cukurkukurūza | |||
2.4. | krustziežu dārzeņi: | |||
2.4.1. | ziedošie krustzieži: | |||
| sparģeļkāposti | |||
| ziedkāposti | |||
| pārējie | |||
2.4.2. | galviņu krustzieži: | |||
| rožu kāposti (Briseles) | |||
| galviņkāposti | |||
| pārējie | |||
2.4.3. | lapu krustzieži: | |||
| Ķīnas kāposti | |||
| virziņkāposti (Savojas) | |||
| pārējie | |||
2.4.4. | kolrābji | |||
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | |||
2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | |||
| kreses | |||
| salāti | |||
| salātu baldriņi | |||
| endīvijas | |||
| pārējie | |||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | |||
| spināti | |||
| biešu lapas (lapu bietes) | |||
| pārējie | |||
2.5.3. | ūdens kreses | |||
2.5.4. | lapu cigoriņi | |||
2.5.5. | garšaugi: | |||
| kārveles | |||
| maurloki | |||
| pētersīļi | |||
| seleriju lapas | |||
| pārējie | |||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | |||
| pupas (ar pākstīm) | |||
| pupas (bez pākstīm) | |||
| zirņi (ar pākstīm) | |||
| zirņi (bez pākstīm) | |||
| pārējie | |||
2.7. | stublāju dārzeņi: | |||
| artišoki | |||
| fenhelis | |||
| puravi | |||
| rabarberi | |||
| selerijas | |||
| lapu artišoki | |||
| sparģeļi | |||
| pārējie | |||
2.8. | sēnes: | |||
| kultivētās sēnes | |||
| meža sēnes | |||
3. | Pākšaugi: | 0,05* | 0,05* | 0,05* |
| lēcas | |||
| pupas | |||
| zirņi | |||
| pārējie | |||
4. | Eļļas augi: | 0,05* | 0,05* | 0,1* |
| kokvilnas sēklas | |||
| linsēklas | |||
| magoņu sēklas | |||
| rapšu sēklas | |||
| saulespuķu sēklas | |||
| sinepju sēklas | |||
| sezama sēklas | |||
| sojas pupas | |||
| zemesrieksti | |||
| pārējie | |||
5. | Kartupeļi: | 0,05* | 0,05* | 0,05* |
| agrie kartupeļi | |||
| uzglabājamie kartupeļi | |||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1* | 0,1* | 0,1* |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1* | 0,1* | 0,1*"; |
6.2.9. izteikt 2.46.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:
"2.46. Etilcinidons, butilcihalofops un famoksadons";
6.2.10. aizstāt 2.46.apakšnodaļas tabulas:
6.2.10.1. 3.ailes nosaukumā vārdu "etil-cinidons" ar vārdu "etilcinidons";
6.2.10.2. 4.ailes nosaukumā vārdu "butil-cihalofops" ar vārdu "butilcihalofops";
6.2.11. izteikt 2.46.apakšnodaļas tabulas 2.3.1. un 2.3.2.apakšpunktu šādā redakcijā:
"2.3.1. | nakteņu augi: |
|
|
|
| baklažāni | 0,2p | ||
| paprika |
| ||
| tomāti | 1p | ||
| pārējie | 0,02*p | ||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,2p"; | ||
| gurķi | |||
| kabači | |||
| cukini | |||
| pārējie |
6.2.12. papildināt pielikumu ar 2.53., 2.54., 2.55., 2.56., 2.57., 2.58. un 2.59.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.53. 2,4-DB, linurons un pendimetalīns
Nr. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | 2,4-DB | Linurons | Pendimetalīns |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,05*p1 |
| 0,05*p1
|
1.1. | citrusaugļi: | 0,05*p1
| ||
| apelsīni | |||
| citroni | |||
| greipfrūti | |||
| laimi | |||
| mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | |||
| pampelmūzes | |||
| pārējie | |||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,05*p1
| ||
| Indijas rieksti | |||
| Brazīlijas rieksti | |||
| ciedru rieksti | |||
| kastaņi | |||
| kokosrieksti | |||
| lazdu rieksti | |||
| Makadamijas rieksti | |||
| mandeles | |||
| pekanrieksti | |||
| pistācijas | |||
| valrieksti | |||
| pārējie | |||
1.3. | sulīgie augļi: | 0,05*p1 | ||
| āboli | |||
| aivas | |||
| bumbieri | |||
| pārējie | |||
1.4. | kauliņaugļi: | 0,05*p1 | ||
| aprikozes | |||
| ķirši | |||
| persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | |||
| plūmes | |||
| pārējie | |||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | 0,05*p1
| ||
1.5.1. | vīnogas: | |||
| galda vīnogas | |||
| vīnogas pārstrādei | |||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | |||
1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | |||
| avenes | |||
| kazenes | |||
| Logana ogas | |||
| pārējās | |||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | |||
| dzērvenes | |||
| mellenes | |||
| ērkšķogas | |||
| jāņogas (sarkanās un baltās) | |||
| upenes | |||
| pārējās | |||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | |||
1.6. | dažādi augļi: | 0,05*p1
| ||
| ananasi | |||
| avokado | |||
| banāni | |||
| dateles | |||
| granāti | |||
| kivi augļi | |||
| kumkvats | |||
| licijas | |||
| mango | |||
| olīvas | |||
| pasiflora | |||
| vīģes | |||
| pārējie | |||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,05*p1
|
|
|
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: |
|
| |
| galda bietes |
|
| |
| batātes |
|
| |
| burkāni | 0,2p1 | 0,2p1 | |
| saldie kartupeļi |
|
| |
| kāļi |
|
| |
| mārrutki |
| 0,2p1 | |
| pastinaks | 0,2 p1 | 0,2p1 | |
| plostbārdis |
|
| |
| redīsi, rutki |
|
| |
| sakņu pētersīļi | 0,2 p1 | 0,2p1 | |
| selerijas | 0,5 p1 |
| |
| topinambūrs |
|
| |
| rāceņi |
|
| |
| pārējie | 0,05*p1 | 0,05*p1 | |
2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,05*p1 | 0,05*p1 | |
| ķiploki | |||
| sīpoli | |||
| šalotes | |||
| vasaras sīpoli | |||
| pārējie | |||
2.3. | augļu dārzeņi: | 0,05*p1
| 0,05*p1
| |
2.3.1. | nakteņu augi: | |||
| baklažāni | |||
| paprika | |||
| tomāti | |||
| pārējie | |||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | |||
| gurķi | |||
| kabači | |||
| cukini | |||
| pārējie | |||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | |||
| arbūzi | |||
| melones | |||
| ķirbji | |||
| pārējie | |||
2.3.4. | cukurkukurūza | |||
2.4. | krustziežu dārzeņi: | 0,05*p1 | 0,05*p1 | |
2.4.1. | ziedošie krustzieži: | |||
| sparģeļkāposti | |||
| ziedkāposti | |||
| pārējie | |||
2.4.2. | galviņu krustzieži: | |||
| rožu kāposti (Briseles) | |||
| galviņkāposti | |||
| pārējie | |||
2.4.3. | lapu krustzieži: | |||
| Ķīnas kāposti | |||
| virziņkāposti (Savojas) | |||
| pārējie | |||
2.4.4. | kolrābji | |||
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: |
| 0,05*p1 | |
2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | 0,05*p1 | ||
| kreses | |||
| salāti | |||
| salātu baldriņi | |||
| endīvijas | |||
| pārējie | |||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | 0,05*p1 | ||
| spināti | |||
| biešu lapas (lapu bietes) | |||
| pārējie | |||
2.5.3. | ūdens kreses | 0,05*p1 | ||
2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,05*p1 | ||
2.5.5. | garšaugi: |
| ||
| kārveles |
| ||
| maurloki |
| ||
| pētersīļi | 1p1 | ||
| seleriju lapas | 1p1 | ||
| pārējie | 0,05*p1 | ||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): |
| 0,2p1 | |
| pupas (ar pākstīm) |
| ||
| pupas (bez pākstīm) | 0,1p1 | ||
| zirņi (ar pākstīm) |
|
| |
| zirņi (bez pākstīm) | 0,1p1 | ||
| pārējie | 0,05*p1 | ||
2.7. | stublāju dārzeņi: |
| 0,05*p1 | |
| artišoki |
| ||
| fenhelis |
| ||
| puravi |
| ||
| rabarberi |
| ||
| selerijas | 0,1p1 | ||
| lapu artišoki |
| ||
| sparģeļi |
| ||
| pārējie | 0,05*p1 | ||
2.8. | sēnes: | 0,05*p1 | 0,05*p1 | |
| kultivētās sēnes | |||
| meža sēnes | |||
3. | Pākšaugi: | 0,05*p1 | 0,05*p1 | 0,05*p1 |
| lēcas | |||
| pupas | |||
| zirņi | |||
| pārējie | |||
4. | Eļļas augi: | 0,05*p1 | 0,1*p1 | 0,1*p1 |
| kokvilnas sēklas | |||
| linsēklas | |||
| magoņu sēklas | |||
| rapšu sēklas | |||
| saulespuķu sēklas | |||
| sinepju sēklas | |||
| sezama sēklas | |||
| sojas pupas | |||
| zemesrieksti | |||
| pārējie | |||
5. | Kartupeļi: | 0,05*p1 | 0,05*p1 | 0,05*p1 |
| agrie kartupeļi | |||
| uzglabājamie kartupeļi | |||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1*p1 | 0,1*p1 | 0,1*p1 |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1*p1 | 0,1*p1 | 0,1*p1 |
2.54. Imazamokss, oksasulfurons un etoksisulfurons
Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Imazamokss | Oksasulfurons | Etoksisulfurons |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,05*p1 | 0,05*p1 | 0,05*p1 |
1.1. | citrusaugļi: | |||
apelsīni | ||||
citroni | ||||
greipfrūti | ||||
laimi | ||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | ||||
pampelmūzes | ||||
pārējie | ||||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | |||
Indijas rieksti | ||||
Brazīlijas rieksti | ||||
ciedru rieksti | ||||
kastaņi | ||||
kokosrieksti | ||||
lazdu rieksti | ||||
Makadamijas rieksti | ||||
mandeles | ||||
pekanrieksti | ||||
pistācijas | ||||
valrieksti | ||||
pārējie | ||||
1.3. | sulīgie augļi: | |||
āboli | ||||
aivas | ||||
bumbieri | ||||
pārējie | ||||
1.4. | kauliņaugļi: | |||
aprikozes | ||||
ķirši | ||||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | ||||
plūmes | ||||
pārējie | ||||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | |||
1.5.1. | vīnogas: | |||
galda vīnogas | ||||
vīnogas pārstrādei | ||||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | |||
1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | |||
avenes | ||||
kazenes | ||||
Logana ogas | ||||
pārējās | ||||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | |||
dzērvenes | ||||
mellenes | ||||
ērkšķogas | ||||
jāņogas (sarkanās un baltās) | ||||
upenes | ||||
pārējās | ||||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | |||
1.6. | dažādi augļi: | |||
ananasi | ||||
avokado | ||||
banāni | ||||
dateles | ||||
granāti | ||||
kivi augļi | ||||
kumkvats | ||||
licijas | ||||
mango | ||||
olīvas | ||||
pasiflora | ||||
vīģes | ||||
pārējie | ||||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,05*p1 | 0,05*p1 | 0,05*p1 |
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | |||
galda bietes | ||||
batātes | ||||
burkāni | ||||
saldie kartupeļi | ||||
kāļi | ||||
mārrutki | ||||
pastinaks | ||||
plostbārdis | ||||
redīsi, rutki | ||||
sakņu pētersīļi | ||||
selerijas | ||||
topinambūrs | ||||
rāceņi | ||||
pārējie | ||||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | |||
ķiploki | ||||
sīpoli | ||||
šalotes | ||||
vasaras sīpoli | ||||
pārējie | ||||
2.3. | augļu dārzeņi: | |||
2.3.1. | nakteņu augi: | |||
baklažāni | ||||
paprika | ||||
tomāti | ||||
pārējie | ||||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | |||
gurķi | ||||
kabači | ||||
cukini | ||||
pārējie | ||||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | |||
arbūzi | ||||
melones | ||||
ķirbji | ||||
pārējie | ||||
2.3.4. | cukurkukurūza | |||
2.4. | krustziežu dārzeņi: | |||
2.4.1. | ziedošie krustzieži: | |||
sparģeļkāposti | ||||
ziedkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.2. | galviņu krustzieži: | |||
rožu kāposti (Briseles) | ||||
galviņkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.3. | lapu krustzieži: | |||
Ķīnas kāposti | ||||
virziņkāposti (Savojas) | ||||
pārējie | ||||
2.4.4. | kolrābji | |||
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | |||
2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | |||
kreses | ||||
salāti | ||||
salātu baldriņi | ||||
endīvijas | ||||
pārējie | ||||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | |||
spināti | ||||
biešu lapas (lapu bietes) | ||||
pārējie | ||||
2.5.3. | ūdens kreses | |||
2.5.4. | lapu cigoriņi | |||
2.5.5. | garšaugi: | |||
kārveles | ||||
maurloki | ||||
pētersīļi | ||||
seleriju lapas | ||||
pārējie | ||||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | |||
pupas (ar pākstīm) | ||||
pupas (bez pākstīm) | ||||
zirņi (ar pākstīm) | ||||
zirņi (bez pākstīm) | ||||
pārējie | ||||
2.7. | stublāju dārzeņi: | |||
artišoki | ||||
fenhelis | ||||
puravi | ||||
rabarberi | ||||
selerijas | ||||
lapu artišoki | ||||
sparģeļi | ||||
pārējie | ||||
2.8. | sēnes: | |||
kultivētās sēnes | ||||
meža sēnes | ||||
3. | Pākšaugi: | 0,05*p1 | 0,05*p1 | 0,05*p1 |
lēcas | ||||
pupas | ||||
zirņi | ||||
pārējie | ||||
4. | Eļļas augi: | 0,05*p1 | 0,05*p1 | 0,05*p1 |
kokvilnas sēklas | ||||
linsēklas | ||||
magoņu sēklas | ||||
rapšu sēklas | ||||
saulespuķu sēklas | ||||
sinepju sēklas | ||||
sezama sēklas | ||||
sojas pupas | ||||
zemesrieksti | ||||
pārējie | ||||
5. | Kartupeļi: | 0,05*p1 | 0,05*p1 | 0,05*p1 |
agrie kartupeļi | ||||
uzglabājamie kartupeļi | ||||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,01*p1 | 0,01*p1 | 0,01*p1 |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,01*p1 | 0,01*p1 | 0,01*p1 |
2.55. Foramsulfurons, oksadiargils un ciazofamīds
Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Foramsulfurons | Oksadiargils | Ciazofamīds |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,01*p1 | 0,01*p1 | |
1.1. | citrusaugļi: | 0,01*p1 | ||
apelsīni | ||||
citroni | ||||
greipfrūti | ||||
laimi | ||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | ||||
pampelmūzes | ||||
pārējie | ||||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,01*p1 | ||
Indijas rieksti | ||||
Brazīlijas rieksti | ||||
ciedru rieksti | ||||
kastaņi | ||||
kokosrieksti | ||||
lazdu rieksti | ||||
Makadamijas rieksti | ||||
mandeles | ||||
pekanrieksti | ||||
pistācijas | ||||
valrieksti | ||||
pārējie | ||||
1.3. | sulīgie augļi: | 0,01*p1 | ||
āboli | ||||
aivas | ||||
bumbieri | ||||
pārējie | ||||
1.4. | kauliņaugļi: | 0,01*p1 | ||
aprikozes | ||||
ķirši | ||||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | ||||
plūmes | ||||
pārējie | ||||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | |||
1.5.1. | vīnogas: | 0,5p1 | ||
galda vīnogas | ||||
vīnogas pārstrādei | ||||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,01*p1 | ||
1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | 0,01*p1 | ||
avenes | ||||
kazenes | ||||
Logana ogas | ||||
pārējās | ||||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | 0,01*p1 | ||
dzērvenes | ||||
mellenes | ||||
ērkšķogas | ||||
jāņogas (sarkanās un baltās) | ||||
upenes | ||||
pārējās | ||||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,01*p1 | ||
1.6. | dažādi augļi: | 0,01*p1 | ||
ananasi | ||||
avokado | ||||
banāni | ||||
dateles | ||||
granāti | ||||
kivi augļi | ||||
kumkvats | ||||
licijas | ||||
mango | ||||
olīvas | ||||
pasiflora | ||||
vīģes | ||||
pārējie | ||||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,01*p1 | 0,01*p1 | |
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,01*p1 | ||
galda bietes | ||||
batātes | ||||
burkāni | ||||
saldie kartupeļi | ||||
kāļi | ||||
mārrutki | ||||
pastinaks | ||||
plostbārdis | ||||
redīsi, rutki | ||||
sakņu pētersīļi | ||||
selerijas | ||||
topinambūrs | ||||
rāceņi | ||||
pārējie | ||||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,01*p1 | ||
ķiploki | ||||
sīpoli | ||||
šalotes | ||||
vasaras sīpoli | ||||
pārējie | ||||
2.3. | augļu dārzeņi: | |||
2.3.1. | nakteņu augi: | |||
baklažāni | ||||
paprika | ||||
tomāti | 0,2p1 | |||
pārējie | 0,01*p1 | |||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | |||
gurķi | 0,1p1 | |||
kabači | ||||
cukini | ||||
pārējie | 0,01*p1 | |||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 0,1p1 | ||
arbūzi | ||||
melones | ||||
ķirbji | ||||
pārējie | ||||
2.3.4. | cukurkukurūza | 0,01*p1 | ||
2.4. | krustziežu dārzeņi: | 0,01*p1 | ||
2.4.1. | ziedošie krustzieži: | |||
sparģeļkāposti | ||||
ziedkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.2. | galviņu krustzieži: | |||
rožu kāposti (Briseles) | ||||
galviņkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.3. | lapu krustzieži: | |||
Ķīnas kāposti | ||||
virziņkāposti (Savojas) | ||||
pārējie | ||||
2.4.4. | kolrābji | |||
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | 0,01*p1 | ||
2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | |||
kreses | ||||
salāti | ||||
salātu baldriņi | ||||
endīvijas | ||||
pārējie | ||||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie | |||
spināti | ||||
biešu lapas (lapu bietes) | ||||
pārējie | ||||
2.5.3. | ūdens kreses | |||
2.5.4. | lapu cigoriņi | |||
2.5.5. | garšaugi: | |||
kārveles | ||||
maurloki | ||||
pētersīļi | ||||
seleriju lapas | ||||
pārējie | ||||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,01*p1 | ||
pupas (ar pākstīm) | ||||
pupas (bez pākstīm) | ||||
zirņi (ar pākstīm) | ||||
zirņi (bez pākstīm) | ||||
pārējie | ||||
2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,01*p1 | ||
artišoki | ||||
fenhelis | ||||
puravi | ||||
rabarberi | ||||
selerijas | ||||
lapu artišoki | ||||
sparģeļi | ||||
pārējie | ||||
2.8. | sēnes: | 0,01*p1 | ||
kultivētās sēnes | ||||
meža sēnes | ||||
3. | Pākšaugi: | 0,01*p1 | 0,01*p1 | 0,01*p1 |
lēcas | ||||
pupas | ||||
zirņi | ||||
pārējie | ||||
4. | Eļļas augi: | 0,01*p1 | 0,01*p1 | 0,02*p1 |
kokvilnas sēklas | ||||
linsēklas | ||||
magoņu sēklas | ||||
rapšu sēklas | ||||
saulespuķu sēklas | ||||
sinepju sēklas | ||||
sezama sēklas | ||||
sojas pupas | ||||
zemesrieksti | ||||
pārējie | ||||
5. | Kartupeļi: | 0,01*p1 | 0,01*p1 | 0,01*p1 |
agrie kartupeļi | ||||
uzglabājamie kartupeļi | ||||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,05* p1 | 0,05* p1 | 0,02*p1 |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,05* p1 | 0,05* p1 | 0,02*p1 |
2.56. Metilparations un fenamifoss
Nr. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Metilparations*35 | Fenamifoss*36 |
1 | 2 | 3 | 4 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,02* | |
1.1. | citrusaugļi: | 0,02* | |
apelsīni | |||
citroni | |||
greipfrūti | |||
laimi | |||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | |||
pampelmūzes | |||
pārējie | |||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,02* | |
Indijas rieksti | |||
Brazīlijas rieksti | |||
ciedru rieksti | |||
kastaņi | |||
kokosrieksti | |||
lazdu rieksti | |||
Makadamijas rieksti | |||
mandeles | |||
pekanrieksti | |||
pistācijas | |||
valrieksti | |||
pārējie | |||
1.3. | sulīgie augļi: | 0,02* | |
āboli | |||
aivas | |||
bumbieri | |||
pārējie | |||
1.4. | kauliņaugļi: | 0,02* | |
aprikozes | |||
ķirši | |||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | |||
plūmes | |||
pārējie | |||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | 0,02* | |
1.5.1. | vīnogas: | ||
galda vīnogas | |||
vīnogas pārstrādei | |||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | ||
1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | ||
avenes | |||
kazenes | |||
Logana ogas | |||
pārējās | |||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | ||
dzērvenes | |||
mellenes | |||
ērkšķogas | |||
jāņogas (sarkanās un baltās) | |||
upenes | |||
pārējās | |||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | ||
1.6. | dažādi augļi: | ||
ananasi | |||
avokado | |||
banāni | 0,05 | ||
dateles | |||
granāti | |||
kivi augļi | |||
kumkvats | |||
licijas | |||
mango | |||
olīvas | |||
pasiflora | |||
vīģes | |||
pārējie | 0,02* | ||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,02* | |
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | ||
galda bietes | |||
batātes | |||
burkāni | 0,05 | ||
saldie kartupeļi | |||
kāļi | |||
mārrutki | |||
pastinaks | |||
plostbārdis | |||
redīsi, rutki | |||
sakņu pētersīļi | |||
selerijas | |||
topinambūrs | |||
rāceņi | |||
pārējie | 0,02* | ||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,02* | |
ķiploki | |||
sīpoli | |||
šalotes | |||
vasaras sīpoli | |||
pārējie | |||
2.3. | augļu dārzeņi: | ||
2.3.1. | nakteņu augi: | ||
baklažāni | 0,05 | ||
paprika | 0,1 | ||
tomāti | 0,05 | ||
pārējie | 0,02* | ||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | ||
gurķi | 0,05 | ||
kabači | 0,05 | ||
cukini | |||
pārējie | 0,02* | ||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | ||
arbūzi | 0,05 | ||
melones | 0,05 | ||
ķirbji | |||
pārējie | 0,02* | ||
2.3.4. | cukurkukurūza | 0,02* | |
2.4. | krustziežu dārzeņi: | ||
2.4.1. | ziedošie krustzieži: | 0,02* | |
sparģeļkāposti | |||
ziedkāposti | |||
pārējie | |||
2.4.2. | galviņu krustzieži: | ||
rožu kāposti (Briseles) | 0,05 | ||
galviņkāposti | 0,05 | ||
pārējie | 0,02* | ||
2.4.3. | lapu krustzieži: | 0,02* | |
Ķīnas kāposti | |||
virziņkāposti (Savojas) | |||
pārējie | |||
2.4.4. | kolrābji | 0,02* | |
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | 0,02* | |
2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | ||
kreses | |||
salāti | |||
salātu baldriņi | |||
endīvijas | |||
pārējie | |||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | ||
spināti | |||
biešu lapas (lapu bietes) | |||
pārējie | |||
2.5.3. | ūdens kreses | ||
2.5.4. | lapu cigoriņi | ||
2.5.5. | garšaugi: | ||
kārveles | |||
maurloki | |||
pētersīļi | |||
seleriju lapas | |||
pārējie | |||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,02* | |
pupas (ar pākstīm) | |||
pupas (bez pākstīm) | |||
zirņi (ar pākstīm) | |||
zirņi (bez pākstīm) | |||
pārējie | |||
2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,02* | |
artišoki | |||
fenhelis | |||
puravi | |||
rabarberi | |||
selerijas | |||
lapu artišoki | |||
sparģeļi | |||
pārējie | |||
2.8. | sēnes: | 0,02* | |
kultivētās sēnes | |||
meža sēnes | |||
3. | Pākšaugi: | 0,02* | |
lēcas | |||
pupas | |||
zirņi | 0,2 | ||
pārējie | 0,02 | ||
4. | Eļļas augi: | 0,05* | 0,05* |
kokvilnas sēklas | |||
linsēklas | |||
magoņu sēklas | |||
rapšu sēklas | |||
saulespuķu sēklas | |||
sinepju sēklas | |||
sezama sēklas | |||
sojas pupas | |||
zemesrieksti | |||
pārējie | |||
5. | Kartupeļi: | 0,02* | 0,02* |
agrie kartupeļi | |||
uzglabājamie kartupeļi | |||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,05* | 0,05* |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,05* | 0,05* |
2.57. Dzīvsudrabs, aldrīns un dieldrīns, hlordāns
Nr. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Dzīvsudraba savienojumu summa, izteikta kā dzīvsudrabs | Kombinēts aldrīns un dieldrīns, izteikts kā dieldrīns | Hlordāns*37 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,01* | 0,01* | 0,01* |
1.1. | citrusaugļi: | |||
apelsīni | ||||
citroni | ||||
greipfrūti | ||||
laimi | ||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | ||||
pampelmūzes | ||||
pārējie | ||||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | |||
Indijas rieksti | ||||
Brazīlijas rieksti | ||||
ciedru rieksti | ||||
kastaņi | ||||
kokosrieksti | ||||
lazdu rieksti | ||||
Makadamijas rieksti | ||||
mandeles | ||||
pekanrieksti | ||||
pistācijas | ||||
valrieksti | ||||
pārējie | ||||
1.3. | sulīgie augļi: | |||
āboli | ||||
aivas | ||||
bumbieri | ||||
pārējie | ||||
1.4. | kauliņaugļi: | |||
aprikozes | ||||
ķirši | ||||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | ||||
plūmes | ||||
pārējie | ||||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | |||
1.5.1. | vīnogas: | |||
galda vīnogas | ||||
vīnogas pārstrādei | ||||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | |||
1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | |||
avenes | ||||
kazenes | ||||
Logana ogas | ||||
pārējās | ||||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | |||
dzērvenes | ||||
mellenes | ||||
ērkšķogas | ||||
jāņogas (sarkanās un baltās) | ||||
upenes | ||||
pārējās | ||||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | |||
1.6. | dažādi augļi: | |||
ananasi | ||||
avokado | ||||
banāni | ||||
dateles | ||||
granāti | ||||
kivi augļi | ||||
kumkvats | ||||
licijas | ||||
mango | ||||
olīvas | ||||
pasiflora | ||||
vīģes | ||||
pārējie | ||||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,01* | 0,01* | |
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | |||
galda bietes | ||||
batātes | ||||
burkāni | ||||
saldie kartupeļi | ||||
kāļi | ||||
mārrutki | ||||
pastinaks | 0,02 (pamatojas uz fona līmeņiem, ko rada agrāk lietots dieldrīns un aldrīns) | |||
plostbārdis | ||||
redīsi, rutki | ||||
sakņu pētersīļi | ||||
selerijas | ||||
topinambūrs | ||||
rāceņi | ||||
pārējie | 0,01* | |||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,01* | ||
ķiploki | ||||
sīpoli | ||||
šalotes | ||||
vasaras sīpoli | ||||
pārējie | ||||
2.3. | augļu dārzeņi: | |||
2.3.1. | nakteņu augi: | 0,01* | ||
baklažāni | ||||
paprika | ||||
tomāti | ||||
pārējie | ||||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,02 (pamatojas uz fona līmeņiem, ko rada agrāk lietots dieldrīns un aldrīns) | ||
gurķi | ||||
kabači | ||||
cukini | ||||
pārējie | ||||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 0,03 (pamatojas uz fona līmeņiem, ko rada agrāk lietots dieldrīns un aldrīns) | ||
arbūzi | ||||
melones | ||||
ķirbji | ||||
pārējie | ||||
2.3.4. | cukurkukurūza | 0,01* | ||
2.4. | krustziežu dārzeņi: | 0,01* | ||
2.4.1. | ziedošie krustzieži: | |||
sparģeļkāposti | ||||
ziedkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.2. | galviņu krustzieži: | |||
rožu kāposti (Briseles) | ||||
galviņkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.3. | lapu krustzieži: | |||
Ķīnas kāposti | ||||
virziņkāposti (Savojas) | ||||
pārējie | ||||
2.4.4. | kolrābji | |||
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | 0,01* | ||
2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | |||
kreses | ||||
salāti | ||||
salātu baldriņi | ||||
endīvijas | ||||
pārējie | ||||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | |||
spināti | ||||
biešu lapas (lapu bietes) | ||||
pārējie | ||||
2.5.3. | ūdens kreses | |||
2.5.4. | lapu cigoriņi | |||
2.5.5. | garšaugi: | |||
kārveles | ||||
maurloki | ||||
pētersīļi | ||||
seleriju lapas | ||||
pārējie | ||||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,01* | ||
pupas (ar pākstīm) | ||||
pupas (bez pākstīm) | ||||
zirņi (ar pākstīm) | ||||
zirņi (bez pākstīm) | ||||
pārējie | ||||
2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,01* | ||
artišoki | ||||
fenhelis | ||||
puravi | ||||
rabarberi | ||||
selerijas | ||||
lapu artišoki | ||||
sparģeļi | ||||
pārējie | ||||
2.8. | sēnes: | 0,01* | ||
kultivētās sēnes | ||||
meža sēnes | ||||
3. | Pākšaugi: | 0,01* | 0,01* | 0,01* |
lēcas | ||||
pupas | ||||
zirņi | ||||
pārējie | ||||
4. | Eļļas augi: | 0,02* | 0,02 (pēc pārraudzības datiem dieldrīna līmenis līdz 0,02 mg/kg sastopams ķirbju sēklās, ko izmanto eļļas ekstrakcijā) | 0,02* |
kokvilnas sēklas | ||||
linsēklas | ||||
magoņu sēklas | ||||
rapšu sēklas | ||||
saulespuķu sēklas | ||||
sinepju sēklas | ||||
sezama sēklas | ||||
sojas pupas | ||||
zemesrieksti | ||||
pārējie | ||||
5. | Kartupeļi: | 0,01* | 0,01* | 0,01* |
agrie kartupeļi | ||||
uzglabājamie kartupeļi | ||||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,02* | 0,02* | 0,02* |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,02* | 0,02* | 0,02* |
2.58. HCH, heksahlorbenzols, etilēna oksīds
Nr. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | HCH*38 | Heksahlorbenzols | Etilēna oksīds*39 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,01* | 0,01* | 0,1* |
1.1. | citrusaugļi: | |||
apelsīni | ||||
citroni | ||||
greipfrūti | ||||
laimi | ||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | ||||
pampelmūzes | ||||
pārējie | ||||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | |||
Indijas rieksti | ||||
Brazīlijas rieksti | ||||
ciedru rieksti | ||||
kastaņi | ||||
kokosrieksti | ||||
lazdu rieksti | ||||
Makadamijas rieksti | ||||
mandeles | ||||
pekanrieksti | ||||
pistācijas | ||||
valrieksti | ||||
pārējie | ||||
1.3. | sulīgie augļi: | |||
āboli | ||||
aivas | ||||
bumbieri | ||||
pārējie | ||||
1.4. | kauliņaugļi: | |||
aprikozes | ||||
ķirši | ||||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | ||||
plūmes | ||||
pārējie | ||||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | |||
1.5.1. | vīnogas: | |||
galda vīnogas | ||||
vīnogas pārstrādei | ||||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | |||
1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | |||
avenes | ||||
kazenes | ||||
Logana ogas | ||||
pārējās | ||||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | |||
dzērvenes | ||||
mellenes | ||||
ērkšķogas | ||||
jāņogas (sarkanās un baltās) | ||||
upenes | ||||
pārējās | ||||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | |||
1.6. | dažādi augļi: | |||
ananasi | ||||
avokado | ||||
banāni | ||||
dateles | ||||
granāti | ||||
kivi augļi | ||||
kumkvats | ||||
licijas | ||||
mango | ||||
olīvas | ||||
pasiflora | ||||
vīģes | ||||
pārējie | ||||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,01* | 0,01* | 0,1* |
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | |||
galda bietes | ||||
batātes | ||||
burkāni | ||||
saldie kartupeļi | ||||
kāļi | ||||
mārrutki | ||||
pastinaks | ||||
plostbārdis | ||||
redīsi, rutki | ||||
sakņu pētersīļi | ||||
selerijas | ||||
topinambūrs | ||||
rāceņi | ||||
pārējie | ||||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | |||
ķiploki | ||||
sīpoli | ||||
šalotes | ||||
vasaras sīpoli | ||||
pārējie | ||||
2.3. | augļu dārzeņi: | |||
2.3.1. | nakteņu augi: | |||
baklažāni | ||||
paprika | ||||
tomāti | ||||
pārējie | ||||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | |||
gurķi | ||||
kabači | ||||
cukini | ||||
pārējie | ||||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | |||
arbūzi | ||||
melones | ||||
ķirbji | ||||
pārējie | ||||
2.3.4. | cukurkukurūza | |||
2.4. | krustziežu dārzeņi: | |||
2.4.1. | ziedošie krustzieži: | |||
sparģeļkāposti | ||||
ziedkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.2. | galviņu krustzieži: | |||
rožu kāposti (Briseles) | ||||
galviņkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.3. | lapu krustzieži: | |||
Ķīnas kāposti | ||||
virziņkāposti (Savojas) | ||||
pārējie | ||||
2.4.4. | kolrābji | |||
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | |||
2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | |||
kreses | ||||
salāti | ||||
salātu baldriņi | ||||
endīvijas | ||||
pārējie | ||||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | |||
spināti | ||||
biešu lapas (lapu bietes) | ||||
pārējie | ||||
2.5.3. | ūdens kreses | |||
2.5.4. | lapu cigoriņi | |||
2.5.5. | garšaugi: | |||
kārveles | ||||
maurloki | ||||
pētersīļi | ||||
seleriju lapas | ||||
pārējie | ||||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | |||
pupas (ar pākstīm) | ||||
pupas (bez pākstīm) | ||||
zirņi (ar pākstīm) | ||||
zirņi (bez pākstīm) | ||||
pārējie | ||||
2.7. | stublāju dārzeņi: | |||
artišoki | ||||
fenhelis | ||||
puravi | ||||
rabarberi | ||||
selerijas | ||||
lapu artišoki | ||||
sparģeļi | ||||
pārējie | ||||
2.8. | sēnes: | |||
kultivētās sēnes | ||||
meža sēnes | ||||
3. | Pākšaugi: | 0,01* | 0,01* | 0,1* |
lēcas | ||||
pupas | ||||
zirņi | ||||
pārējie | ||||
4. | Eļļas augi: | 0,02* | 0,02* | 0,2* |
kokvilnas sēklas | ||||
linsēklas | ||||
magoņu sēklas | ||||
rapšu sēklas | ||||
saulespuķu sēklas | ||||
sinepju sēklas | ||||
sezama sēklas | ||||
sojas pupas | ||||
zemesrieksti | ||||
pārējie | ||||
5. | Kartupeļi: | 0,01* | 0,01* | 0,1* |
agrie kartupeļi | ||||
uzglabājamie kartupeļi | ||||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,02* | 0,02* | 0,2* |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,02* | 0,02* | 0,2* |
2.59. Nitrofens un 1,2-dihloretāns
Nr. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Nitrofens | 1,2-dihloretāns |
1 | 2 | 3 | 4 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,01* | 0,01* |
1.1. | citrusaugļi: | ||
apelsīni | |||
citroni | |||
greipfrūti | |||
laimi | |||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | |||
pampelmūzes | |||
pārējie | |||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | ||
Indijas rieksti | |||
Brazīlijas rieksti | |||
ciedru rieksti | |||
kastaņi | |||
kokosrieksti | |||
lazdu rieksti | |||
Makadamijas rieksti | |||
mandeles | |||
pekanrieksti | |||
pistācijas | |||
valrieksti | |||
pārējie | |||
1.3. | sulīgie augļi: | ||
āboli | |||
aivas | |||
bumbieri | |||
pārējie | |||
1.4. | kauliņaugļi: | ||
aprikozes | |||
ķirši | |||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | |||
plūmes | |||
pārējie | |||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | ||
1.5.1. | vīnogas: | ||
galda vīnogas | |||
vīnogas pārstrādei | |||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | ||
1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | ||
avenes | |||
kazenes | |||
Logana ogas | |||
pārējās | |||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | ||
dzērvenes | |||
mellenes | |||
ērkšķogas | |||
jāņogas (sarkanās un baltās) | |||
upenes | |||
pārējās | |||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | ||
1.6. | dažādi augļi: | ||
ananasi | |||
avokado | |||
banāni | |||
dateles | |||
granāti | |||
kivi augļi | |||
kumkvats | |||
licijas | |||
mango | |||
olīvas | |||
pasiflora | |||
vīģes | |||
pārējie | |||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,01* | 0,01* |
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | ||
galda bietes | |||
batātes | |||
burkāni | |||
saldie kartupeļi | |||
kāļi | |||
mārrutki | |||
pastinaks | |||
plostbārdis | |||
redīsi, rutki | |||
sakņu pētersīļi | |||
selerijas | |||
topinambūrs | |||
rāceņi | |||
pārējie | |||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | ||
ķiploki | |||
sīpoli | |||
šalotes | |||
vasaras sīpoli | |||
pārējie | |||
2.3. | augļu dārzeņi: | ||
2.3.1. | nakteņu augi: | ||
baklažāni | |||
paprika | |||
tomāti | |||
pārējie | |||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | ||
gurķi | |||
kabači | |||
cukini | |||
pārējie | |||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | ||
arbūzi | |||
melones | |||
ķirbji | |||
pārējie | |||
2.3.4. | cukurkukurūza | ||
2.4. | krustziežu dārzeņi: | ||
2.4.1. | ziedošie krustzieži: | ||
sparģeļkāposti | |||
ziedkāposti | |||
pārējie | |||
2.4.2. | galviņu krustzieži: | ||
rožu kāposti (Briseles) | |||
galviņkāposti | |||
pārējie | |||
2.4.3. | lapu krustzieži: | ||
Ķīnas kāposti | |||
virziņkāposti (Savojas) | |||
pārējie | |||
2.4.4. | kolrābji | ||
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | ||
2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | ||
kreses | |||
salāti | |||
salātu baldriņi | |||
endīvijas | |||
pārējie | |||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | ||
spināti | |||
biešu lapas (lapu bietes) | |||
pārējie | |||
2.5.3. | ūdens kreses | ||
2.5.4. | lapu cigoriņi | ||
2.5.5. | garšaugi: | ||
kārveles | |||
maurloki | |||
pētersīļi | |||
seleriju lapas | |||
pārējie | |||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | ||
pupas (ar pākstīm) | |||
pupas (bez pākstīm) | |||
zirņi (ar pākstīm) | |||
zirņi (bez pākstīm) | |||
pārējie | |||
2.7. | stublāju dārzeņi: | ||
artišoki | |||
fenhelis | |||
puravi | |||
rabarberi | |||
selerijas | |||
lapu artišoki | |||
sparģeļi | |||
pārējie | |||
2.8. | sēnes: | ||
kultivētās sēnes | |||
meža sēnes | |||
3. | Pākšaugi: | 0,01* | 0,01* |
lēcas | |||
pupas | |||
zirņi | |||
pārējie | |||
4. | Eļļas augi: | 0,02* | 0,02* |
kokvilnas sēklas | |||
linsēklas | |||
magoņu sēklas | |||
rapšu sēklas | |||
saulespuķu sēklas | |||
sinepju sēklas | |||
sezama sēklas | |||
sojas pupas | |||
zemesrieksti | |||
pārējie | |||
5. | Kartupeļi: | 0,01* | 0,01* |
agrie kartupeļi | |||
uzglabājamie kartupeļi | |||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,02* | 0,02* |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,02* | 0,02*"; |
6.3. aizstāt piezīmēs tekstu "p - stājas spēkā ar 2007.gada 14.jūliju." ar tekstu
"p - līdz 2007.gada 14.jūlijam noteiktais maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums Eiropas Savienībā.
p1 - līdz 2007.gada 31.decembrim noteiktais maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums Eiropas Savienībā.";
6.4. papildināt piezīmes ar tekstu šādā redakcijā:
"34. Alfa un beta endosulfāna sulfāta summa, izteikta kā endosulfāns.
35. Metilparationa un metilparaoksona summa, izteikta kā metilparations.
36. Fenamifosa, tā sulfoksīda un sulfona summa, izteikta kā fenamifoss.
37. Cis- un trans- hlordāna summa.
38. Visu izomēru (izņemot gamma izomērus) summa.
39. Etilēna oksīda un 2-hloretanola summa, izteikta kā etilēna oksīds."
7. Svītrot 4.pielikuma II nodaļas 6., 7., 13., 21., 29., 35., 44., 64., 79., 80., 81. un 82.punktu.