Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2010. gada 5. oktobra noteikumus Nr. 928 "Kārtība, kādā dibināmi valsts institūciju un pašvaldību apbalvojumi".
Ministru kabineta noteikumi Nr.957

Rīgā 2004.gada 23.novembrī (prot. Nr.67 37.§)
Kārtība, kādā dibināmi valsts institūciju un pašvaldību apbalvojumi
Izdoti saskaņā ar Valsts apbalvojumu likuma 2.panta otro daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā dibināmi valsts institūciju un pašvaldību apbalvojumi (turpmāk — apbalvojumi).

2. Valsts institūcija vai pašvaldība (turpmāk — institūcija) sagatavo lēmuma par apbalvojuma dibināšanu (turpmāk — lēmums) un apbalvojuma dibināšanas nolikuma (turpmāk — nolikums) projektu.

3. Lēmuma un nolikuma projektu saskaņo ar augstāku iestādi, ja tāda ir.

4. Nolikuma projektā norāda:

4.1. informāciju par attiecīgās institūcijas amatpersonām un koleģiālām institūcijām, kuras ir tiesīgas ieteikt personas apbalvošanai un parakstīt lēmumu par apbalvojuma piešķiršanu;

4.2. apbalvojuma nodibināšanas mērķi;

4.3. apbalvojuma piešķiršanas nosacījumus;

4.4. apbalvojumam izvirzīto kandidātu izvērtēšanas kārtību;

4.5. kārtību, kādā pieņem lēmumu par apbalvošanu;

4.6. apbalvojuma veidu (apbalvojuma zīmes tehniskais apraksts, krāsains zīmējums, zīmējuma skaidrojums (heraldiskās zīmes vai emblēmā izmantotie elementi));

4.7. apbalvošanas faktu apliecinoša dokumenta (piemēram, diploma, apliecības) krāsains attēls (attiecībā 1:1) (turpmāk — dokumenta attēls).

5. Nolikuma projektu iesniedz Valsts heraldikas komisijā.

6. Valsts heraldikas komisija:

6.1. izvērtē nolikuma projektā ietverto šo noteikumu 4.6. un 4.7.apakšpunktā minēto informāciju, apbalvojuma zīmes zīmējumu un dokumenta attēlu;

6.2. pieņem lēmumu par apbalvojuma zīmes zīmējuma un dokumenta attēla apstiprināšanu vai atteikumu to apstiprināt, kā arī sniedz atzinumu par nolikuma projektā ietverto šo noteikumu 4.6. un 4.7.apakšpunktā minēto informāciju;

6.3. divu mēnešu laikā pēc nolikuma projekta saņemšanas informē par atbilstoši šo noteikumu 6.2.apakšpunktam pieņemto lēmumu institūciju, kura iesniegusi nolikuma projektu.

7. Ja Valsts heraldikas komisija pieņem lēmumu par atteikumu apstiprināt apbalvojuma zīmes zīmējumu un dokumenta attēlu vai iebilst pret nolikuma projektā ietverto šo noteikumu 4.6. un 4.7.apakšpunktā minēto informāciju, institūcija atbilstoši komisijas norādījumiem precizē apbalvojuma zīmes zīmējumu un dokumenta attēlu vai attiecīgo informāciju un nolikuma projektu nosūta Valsts heraldikas komisijai. Valsts heraldikas komisija mēneša laikā pēc precizētā nolikuma projekta saņemšanas to atkārtoti izvērtē un sniedz atzinumu.

8. Ja Valsts heraldikas komisija pieņem lēmumu par apbalvojuma zīmes zīmējuma un dokumenta attēla apstiprināšanu un neiebilst pret nolikuma projektā ietverto šo noteikumu 4.6. un 4.7.apakšpunktā minēto informāciju, institūcija pieņem galīgo lēmumu par apbalvojuma dibināšanu un apstiprina nolikuma projektu. Lēmumu un nolikumu publicē laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

9. Institūcija 10 dienu laikā pēc lēmuma par apbalvojuma dibināšanu pieņemšanas un nolikuma apstiprināšanas lēmumu un nolikumu iesniedz Kultūras ministrijā.

10. Kultūras ministrija izveido apbalvojumu reģistru. Apbalvojumu reģistrā norāda visus institūciju dibinātos apbalvojumus.

11. Ja institūcija vēlas mainīt apbalvojuma veidu, tā sagatavo projektu par nepieciešamajiem grozījumiem nolikumā un saskaņo to ar augstāko iestādi, kā arī ar Valsts heraldikas komisiju, ja grozījumi attiecas uz nolikumā ietverto šo noteikumu 4.6. un 4.7.apakšpunktā minēto informāciju.

12. Šo noteikumu 11.punktā minētajā gadījumā institūcija par izdarītajiem grozījumiem informē Kultūras ministriju un iesniedz precizēto nolikumu.

13. Ar apbalvojuma dibināšanu saistītās izmaksas sedz institūcija.

14. Apbalvojumus, kuri nodibināti līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai, reģistrēšanai Kultūras ministrijā iesniedz līdz 2006.gada 1.maijam. Uz šajā punktā minētajiem apbalvojumiem neattiecas šo noteikumu 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 11. un 12.punkts.

15. Noteikumu 9., 10. un 12.punkts stājas spēkā ar 2006.gada 1.janvāri.

Ministru prezidents I.Emsis

Kultūras ministre H.Demakova
01.12.2004