Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 16.septembra noteikumos Nr.521 "Klasifikācijas, kvalitātes un marķējuma prasības piena produktiem, saliktiem piena produktiem un piena produktu izstrādājumiem" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 129.nr.) šādus grozījumus:
1. Svītrot 1.punktā vārdu un skaitli "un 2.".
2. Izteikt 1.3.apakšpunktu šādā redakcijā:
"1.3. piena produktu izstrādājumiem — produktiem, kurus ražo no piena un kuriem ražošanas procesā pievienoti citi pārtikas produkti un sastāvdaļas, kas daļēji aizvieto piena sastāvdaļas (piemēram, augu eļļa)."
3. Papildināt noteikumus ar 1.1punktu šādā redakcijā:
"1.1 Noteikumi neattiecas uz:
1.11. dzeramo pienu, kuram prasības noteiktas Padomes 1997.gada 18.decembra Regulā Nr.2597/97(EK), ar ko paredz papildu noteikumus piena un piena produktu tirgus kopīgajai organizācijai attiecībā uz dzeramo pienu;
1.12. piena tauku produktiem, kuriem prasības noteiktas Padomes 1994.gada 5.decembra Regulā Nr. 2991/94 (EEK), ar ko nosaka standartus ziežamajiem taukiem;
1.13. dehidrētajiem piena produktiem, kuriem prasības noteiktas normatīvajos aktos par klasifikācijas, kvalitātes un marķējuma prasībām dehidrētajiem piena produktiem;
1.14. pārtikas kazeīniem un pārtikas kazeinātiem, kuriem prasības noteiktas normatīvajos aktos par obligātajām nekaitīguma un marķējuma prasībām pārtikas kazeīniem un pārtikas kazeinātiem."
4. Izteikt 3.punktu šādā redakcijā:
"3. Ja saliktiem piena produktiem vai piena produktu izstrādājumiem papildus pievieno citas pārtikas sastāvdaļas (piemēram, augļus, augļu biezeni, augļu džemu, augļu mīkstumu, augļu sīrupu, augļu sulu, dārzeņus, medu, šokolādi, kakao, riekstus, kafiju, garšvielas), tirdzniecības nosaukumā vai blakus tirdzniecības nosaukumam ir norāde "Ar X un Y", kur X un Y — pievienotās pārtikas sastāvdaļas proporciju dilstošā secībā."
5. Svītrot 4.punktu.
6. Izteikt 6.punktu šādā redakcijā:
"6. Tirdzniecības nosaukumā piena tauku procentuālo saturu norāda:
6.1. atjaunotam un rekombinētam pienam un krējumam;
6.2. saldajam krējumam;
6.3. skābajam krējumam."
7. Svītrot 7.punktu.
8. Papildināt 8., 9. un 10.punktu aiz vārda "nosaukumā" ar vārdiem "vai marķējumā".
9. Izteikt 11.punktu šādā redakcijā:
"11. Ja piena produktus, saliktus piena produktus vai piena produktu izstrādājumus ražo no termiski neapstrādāta piena, kā arī ja minētie produkti netiek termiski apstrādāti ražošanas procesā un termizēti, marķējumā ir norāde "Ražots no termiski neapstrādāta piena"."
10. Svītrot 12., 14., 16., 17., 18. un 20.punktu.
11. Svītrot 21.punktā vārdus "(izņemot dzeramo pienu un piena tauku produktus)".
12. Svītrot 22.punktu.
13. Svītrot 1.pielikuma 1. un 4.punktu.
14. Papildināt 1.pielikuma 7.punktu ar 7.7. un 7.8.apakšpunktu šādā redakcijā:
"7.7. | biezpiena siers | piena produkts, kas iegūts no biezpiena, to papildus presējot | |||
7.8. | skābpiena siers | piena produkts, kas ražots no vājpiena un biezpiena, pievienojot piena sastāvdaļas (sviestu un saldo krējumu) un iegūto masu papildus termiski apstrādājot" |
15. Svītrot 2. un 3.pielikumu.