Tiesību akts: spēkā esošs
Attēlotā redakcija: 18.02.2009. - ... / Spēkā esošā
Ministru kabineta noteikumi Nr.751

Rīgā 2004.gada 31.augustā (prot. Nr.51 11.§)
Kārtība, kādā politisko organizāciju (partiju) pretlikumīgi iegūtā manta nododama valsts īpašumā
Izdoti saskaņā ar Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas
likuma
7.panta trešo daļu, 10.panta otro un trešo daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā politisko organizāciju (partiju) pretlikumīgi iegūtā manta, tai skaitā anonīmi un pretlikumīgi saņemtie dāvinājumi un ziedojumi (turpmāk - manta), nododama valsts īpašumā.

2. Ja tiek konstatēts Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma 2.panta pirmās un trešās daļas, 3.panta pirmās daļas, 4.panta pirmās un otrās daļas, 6.panta, 7.panta pirmās un trešās daļas un 10.panta trešās daļas noteikumu pārkāpums, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (turpmāk - birojs) priekšnieks pieņem lēmumu, ka manta tiek atzīta par piekritīgu valstij, un attiecīgā politiskā organizācija (partija) nodod šo mantu valsts īpašumā.

(Grozīts ar MK 05.09.2006. noteikumiem Nr.740)

3. Attiecīgā politiskā organizācija (partija) piecu dienu laikā pēc biroja priekšnieka lēmuma saņemšanas paziņo birojam par valsts īpašumā nododamās mantas atrašanās vietu.

(Grozīts ar MK 10.02.2009. noteikumiem Nr.127)

4. Pēc biroja pieprasījuma attiecīgā politiskā organizācija (partija) nodrošina netraucētu mantas apskati, un biroja atbildīgā persona sastāda pirmreizējo mantas aprakstes (novērtējuma) aktu, kurā norāda mantas veidu, daudzumu, atšķirības pazīmes, kvalitāti un vērtību.

5. Par anonīma dāvinājuma (ziedojuma) saņemšanu politiskā organizācija (partija) piecu dienu laikā rakstiski paziņo birojam un norāda mantas atrašanās vietu. Biroja priekšnieks, pamatojoties uz politiskās organizācijas (partijas) paziņojumu, pieņem lēmumu par mantas nodošanu valsts īpašumā, un biroja atbildīgā persona sastāda pirmreizējo mantas aprakstes (novērtējuma) aktu.

6. Biroja atbildīgā persona pārņem no attiecīgās politiskās organizācijas (partijas) pirmreizēji uzskaitīto mantu un nodrošina tās saglabāšanu līdz nodošanai realizācijā saskaņā ar Ministru kabineta noteikto kārtību, kādā veicama valstij piekritīgās mantas uzskaite, novērtēšana, realizācija, nodošana bez maksas, iznīcināšana un realizācijas ieņēmumu ieskaitīšana valsts budžetā.

(MK 10.02.2009. noteikumu Nr.127 redakcijā)

Ministru prezidents I.Emsis

Finanšu ministrs O.Spurdziņš
18.02.2009