Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2017. gada 27. jūnija noteikumus Nr. 363 "Noteikumi par atlīdzības apmēru un tās piešķiršanas un izmaksas kārtību fiziskās personas pārstāvim administratīvajā lietā iestādē".
Ministru kabineta noteikumi Nr.735

Rīgā 2004.gada 24.augustā (prot. Nr.50 25.§)
Noteikumi par atlīdzības izmaksas kārtību un tās apmēru fiziskās personas pārstāvim administratīvajā lietā, kas adresātam ir sarežģīta
Izdoti saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 18.panta ceturto daļu

1. Noteikumi nosaka atlīdzības izmaksas kārtību un tās apmēru fiziskās personas pārstāvim (turpmāk – pārstāvis) administratīvajā lietā, kas adresātam ir sarežģīta (turpmāk – administratīvā lieta).

2. Lēmumu par atlīdzības izmaksāšanu pieņem iestāde vai tiesa, ievērojot fiziskās personas mantisko stāvokli.

3. Atlīdzību pārstāvim izmaksā, pamatojoties uz šādiem dokumentiem:

3.1. iestādes vai tiesas lēmumu par atlīdzības izmaksāšanu;

3.2. uzziņu par pārstāvja piedalīšanos administratīvajā lietā (pielikums).

4. Lai saņemtu atlīdzību par pārstāvja pienākumu veikšanu administratīvajā lietā iestādē, pārstāvis mēneša laikā pēc minēto pienākumu veikšanas iesniedz iestādē iesniegumu par atlīdzības saņemšanu.

5. Lai saņemtu atlīdzību par pārstāvja pienākumu veikšanu administratīvajā lietā tiesā, pārstāvis mēneša laikā pēc minēto pienākumu veikšanas iesniedz Tiesu administrācijā iesniegumu par atlīdzības saņemšanu, tiesas lēmumu un uzziņu.

6. Par pienākumu veikšanu administratīvajā lietā tiesā pārstāvim izmaksā atlīdzību triju latu apmērā par vienu darba stundu, bet ne vairāk par 20 latiem par pilnu darba dienu. Atlīdzību aprēķina un izmaksā Tiesu administrācija no tai attiecīgajam mērķim piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

7. Par pienākumu veikšanu administratīvajā lietā iestādē pārstāvim izmaksā atlīdzību triju latu apmērā par vienu darba stundu, bet ne vairāk par 15 latiem par pilnu darba dienu. Atlīdzību aprēķina un izmaksā iestāde no tai attiecīgajam mērķim piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

8. No izmaksājamās atlīdzības nodokļi tiek maksāti kārtībā, kāda noteikta konkrētajos nodokļu likumos.

Ministru prezidenta vietā – Ministru prezidenta biedrs A.Šlesers

Tieslietu ministre V.Muižniece
Pielikums
Ministru kabineta
2004.gada 24.augusta noteikumiem Nr.735
Tieslietu ministre V.Muižniece
28.08.2004