Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 

Ekonomikas ministrijas rīkojums Nr.200

Rīgā 2004.gada 21.maijā

Par atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanu

Pamatojoties uz Latvijas Republikas Ministru kabineta 2003.gada 23.decembra noteikumu Nr.757 "Kārtība, kādā iepērkami un realizējami melno un krāsaino metālu atgriezumi un lūžņi" 4.punktu:

1. Izveidot komisiju licenču izsniegšanai melno un krāsaino metālu atgriezumu un lūžņu iepirkšanai Latvijā (turpmāk tekstā - "komisija"):

Komisijas priekšsēdētājs:

A.Burka - EM Rūpniecības departamenta direktora vietniece

Komisijas priekšsēdētāja vietnieks:

V.Rantiņš - Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociācijas valdes priekšsēdētājs

Komisijas locekļi:

A.Aizpurietis - Latvijas Krāsaino metālu pārstrādātāju un tirgotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs

Dž.Innusa - EM Juridiskā departamenta direktore

Ē.Karitons - IeM VP GKrPP Ekonomikas policijas pārvaldes 4.nodaļas priekšnieks

U.Lakševics - Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks

V.Ozola - EM Rūpniecības departamenta vecākā referente

I.Stipinas - VID Galvenās muitas pārvaldes Muitošanas metodikas daļas Atļauju uzraudzības nodaļas priekšniece

V.Uburģis - Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociācijas valdes loceklis

2. Licencēšanas komisijai izskatīt iesniegtos iesniegumus par nepieciešamību izsniegt licenci melno un krāsaino metālu atgriezumu un lūžņu iepirkšanai Latvijā.

3. Licenci paraksta komisijas priekšsēdētājs vai viņa vietnieks.

4. Apstiprināt pievienoto "Kārtību, kādā izsniedzama licence melno un krāsaino metālu atgriezumu un lūžņu iepirkšanai" (pielikumā).

5. Par šī rīkojuma izpildi atbild komisijas priekšsēdētājs.

6. Atzīt par spēku zaudējušiem šādus Ekonomikas ministrijas rīkojumus:

6.1. 2002.gada 15.janvāra rīkojumu Nr.9 "Par atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanu";

6.2. 2003.gada 9.decembra rīkojumu Nr.353 "Par grozījumiem Ekonomikas ministrijas 2002.gada 15.janvāra rīkojumā Nr.9 "Par atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanu"";

6.3. 2004.gada 1.marta rīkojumu Nr.73 "Par grozījumiem Ekonomikas ministrijas 2002.gada 15.janvāra rīkojumā Nr.9 "Par atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanu"".

Ekonomikas ministrs J.Lujāns

 

Kārtība, kādā izsniedzama licence melno un krāsaino metālu atgriezumu un lūžņu iepirkšanai

1. Saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru kabineta 2003.gada 23.decembra noteikumu Nr.757 "Kārtība, kādā iepērkami un realizējami melno un krāsaino metālu atgriezumi un lūžņi" 4.punktu, licenci melno un krāsaino metālu atgriezumu un lūžņu iepirkšanai Latvijā izsniedz Ekonomikas ministrijas izveidota licencēšanas komisija (turpmāk tekstā - "komisija").

2. Komisijas sēdes notiek katra mēneša pirmajā trešdienā.

3. Komisijas sekretariāta funkciju pilda Rūpniecības departaments.

4. Komisijas sekretariāts nodrošina iespēju visiem komisijas locekļiem piecu dienu laikā pirms kārtējās licencēšanas komisijas sēdes iepazīties ar iesniegtajiem dokumentiem.

5. Komisija ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās ne mazāk kā pieci tās locekļi.

6. Komisijas sēdi vada komisijas priekšsēdētājs, bet viņa prombūtnes laikā - priekšsēdētāja vietnieks. Uz sēdi tiek uzaicinātas ieinteresētās personas.

7. Komisija pieņem lēmumu ar vienkāršu balsu vairākumu. Ja ir vienāds balsu skaits, izšķirošā balss ir sēdes vadītājam. Katram komisijas loceklim ir viena balss.

8. Komisijas sēdes tiek protokolētas. Protokolu paraksta sēdes vadītājs un visi komisijas locekļi, kas piedalījušies sēdē. Komisijas locekli sēdē var pārstāvēt cita persona, ja ir rakstisks attiecīgās institūcijas pilnvarojums.

9. Komisija ir tiesīga pieņemt lēmumu:

9.1. par licences izsniegšanu;

9.2. par atteikumu izsniegt licenci, ja nav ievēroti Ministru kabineta 2003.gada 30.decembra noteikumu Nr.757 "Kārtība, kādā iepērkami un realizējami melno un krāsaino metālu atgriezumi un lūžņi" nosacījumi;

9.3. par izsniegtās licences derīguma termiņa pagarināšanu;

9.4. par atteikumu pagarināt licences derīguma termiņu, ja komisija ir saņēmusi informāciju, ka komercsabiedrība ir sniegusi nepatiesas ziņas, lai pagarinātu licenci, iepriekšējās licences darbības laikā pārkāpusi Ministru kabineta 2003.gada 23.decembra noteikumu Nr.757 "Kārtība, kādā iepērkami un realizējami melno un krāsaino metālu atgriezumi un lūžņi"' noteikto kārtību, izdarījusi administratīvu pārkāpumu, noziedzīgu nodarījumu vai pārkāpusi citas normatīvo aktu prasības, nav ievērojusi kārtību, kādā komercsabiedrība veic norēķinus ar valsts budžetu;

9.5. par papildu informācijas pieprasīšanu, ja iesniegtajos dokumentos informācija ir nepilnīga vai neprecīza;

9.6. par brīdinājuma izteikšanu;

9.7. par licences anulēšanu saskaņā ar Ministru kabineta 2003.gada 30.decembra noteikumu Nr.757 "Kārtība, kādā iepērkami un realizējami melno un krāsaino metālu atgriezumi un lūžņi" 14.punktu;

9.8. par licences papildināšanu;

9.9. par iesnieguma un tam pievienoto dokumentu izskatīšanas atlikšanu uz nākamo komisijas sēdi, ja nav ievēroti Ministru kabineta 2003.gada 30.decembra noteikumu Nr.757 "Kārtība, kādā iepērkami un realizējami melno un krāsaino metālu atgriezumi un lūžņi" nosacījumi vai iesniegtajos dokumentos norādītā informācija ir nepilnīga vai neprecīza.

9.10. par dokumentu, kuri apliecina komercsabiedrības licencētajā uzņēmējdarbībā konstatētos pārkāpumus, izskatīšanas atlikšanu uz nākamo komisijas sēdi, ja nepieciešama papildu informācija.

10. Ja komisija pieņem lēmumu par brīdinājuma izteikšanu, izsniegtās licences anulēšanu, atteikumu izsniegt vai pagarināt tās derīguma termiņu, dokumentu izskatīšanas atlikšanu uz nākamo komisijas sēdi, komercsabiedrībai ne vēlāk kā desmit dienu laikā no lēmuma pieņemšanas brīža tiek nosūtīts izraksts no komisijas sēdes protokola ar argumentētu komisijas lēmumu.

11.Licences pieprasītāja iesniegtos dokumentus reģistrē dokumentu reģistrā, kurā dokumentu iesniedzējs parakstās par iesniegtajiem dokumentiem.

12. Izsniegtās licences reģistrē licenču izsniegšanas reģistrā, kurā licences saņēmējs ar savu parakstu apliecina šā dokumenta saņemšanu.

Licencēšanas komisijas priekšsēdētāja A.Burka

21.05.2004