Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs
Ministru kabineta noteikumi Nr.478

Rīgā 2004.gada 11.maijā (prot. Nr.28 8.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 5.jūnija noteikumos Nr.230 "Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no valsts pamatbudžeta un valsts sociālās apdrošināšanas speciālajiem budžetiem"
Izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts sociālo apdrošināšanu" 14.panta trešo daļu un 19.pantu

Izdarīt Ministru kabineta 2001.gada 5.jūnija noteikumos Nr.230 "Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no valsts pamatbudžeta un valsts sociālās apdrošināšanas speciālajiem budžetiem" (Latvijas Vēstnesis, 2001, 91.nr.; 2003, 114., 183.nr.; 2004, 52.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 2.6.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.6. atradusies attiecīgajā ārvalstī dienesta pienākumus pildoša karavīra laulātā statusā, izņemot gadījumu, ja karavīrs piedalās starptautiskajā operācijā, militārajās mācībās, manevros vai atrodas komandējumā."

2. Papildināt noteikumus ar 3.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.5. par personām, kuras atrodas attiecīgajā ārvalstī dienesta pienākumus pildoša karavīra laulātā statusā, izņemot gadījumu, ja karavīrs piedalās starptautiskajā operācijā, militārajās mācībās, manevros vai atrodas komandējumā."

3. Papildināt noteikumus ar 4.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.4. par personām, kuras atrodas attiecīgajā ārvalstī dienesta pienākumus pildoša karavīra laulātā statusā, izņemot gadījumu, ja karavīrs piedalās starptautiskajā operācijā, militārajās mācībās, manevros vai atrodas komandējumā."

4. Izteikt 5.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"5. Informāciju par šo noteikumu 3.1., 3.3., 3.4., 3.5., 4.1., 4.3. un 4.4.apakšpunktā minētajām personām Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā (turpmāk — aģentūra) iesniedz:"

5. Papildināt 5.1.apakšpunktu aiz vārdiem "dienestu ārvalstī" ar vārdiem "un par personām, kuras atrodas attiecīgajā ārvalstī dienesta pienākumus pildoša karavīra laulātā statusā, izņemot gadījumu, ja karavīrs piedalās starptautiskajā operācijā, militārajās mācībās, manevros vai atrodas komandējumā".

6. Papildināt 6.1.apakšpunktu aiz vārdiem "norīkotas alternatīvajā dienestā" ar vārdiem "izbraukušas uz attiecīgo ārvalsti kā dienesta pienākumus pildoša karavīra laulātais, izņemot gadījumu, ja karavīrs piedalās starptautiskajā operācijā, militārajās mācībās, manevros vai atrodas komandējumā".

7. Papildināt 6.2.apakšpunktu aiz vārdiem "alternatīvā dienesta" ar vārdiem "atgriezušās no attiecīgās ārvalsts kā dienesta pienākumus pildoša karavīra laulātais, izņemot gadījumu, ja karavīrs piedalās starptautiskajā operācijā, militārajās mācībās, manevros vai atrodas komandējumā".

8. Izteikt 11.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.1. Aizsardzības ministrijā — par šo noteikumu 3.1., 3.3. (tikai par personām, kuras pilda militārā atašeja dienestu), 3.5., 4.1. un 4.4.apakšpunktā minētajām personām;".

9. Papildināt 12.1.apakšpunktu aiz vārdiem "alternatīvā dienesta veicējiem" ar vārdiem "personām, kuras atrodas attiecīgajā ārvalstī dienesta pienākumus pildoša karavīra laulātā statusā, izņemot gadījumu, ja karavīrs piedalās starptautiskajā operācijā, militārajās mācībās, manevros vai atrodas komandējumā".

Ministru prezidents I.Emsis

Labklājības ministre D.Staķe
15.05.2004