Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2010. gada 17. augusta noteikumus Nr. 784 "Noteikumi par alkoholisko dzērienu daudzuma noteikšanu, spirta uzskaiti un spirta daudzuma kontroles kārtību".
Ministru kabineta noteikumi Nr.457

Rīgā 2004.gada 29.aprīlī (prot. Nr.26 5.§)
Noteikumi par alkoholisko dzērienu daudzuma noteikšanu, spirta uzskaiti un spirta daudzuma kontroles kārtību
Izdoti saskaņā ar likuma “Par akcīzes nodokli22.panta otro daļu
un Alkoholisko dzērienu aprites likuma 4.panta otro daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka:

1.1. kārtību, kādā, aprēķinot akcīzes nodokli, nosakāms likuma “Par akcīzes nodokli12.panta 5.punktā minēto alkoholisko dzērienu (turpmāk – alkoholiskie dzērieni) daudzums litros 20 °C temperatūrā;

1.2. spirta uzskaites un daudzuma kontroles kārtību spirta ražošanā, apstrādē, pārstrādē un iepakošanā (fasēšanā), kā arī tāda spirta izmantošanā, kuram saskaņā ar likuma “Par akcīzes nodokli” (turpmāk – likums) 16.panta pirmās daļas 1., 2., 5., 7., 8., 9. un 10.punktu piemēro akcīzes nodokļa atbrīvojumu.

2. Alkoholisko dzērienu daudzumu litros nosaka, izmantojot spirta daudzumu litros 20 °C temperatūrā. Spirta daudzuma uzskaitē lietojamā mērvienība ir absolūtā (bezūdens) spirta litrs ar precizitāti līdz vienai desmitdaļai vai absolūtā (bezūdens) spirta dekalitrs ar precizitāti līdz vienai simtdaļai.

3. Nosakot alkoholisko dzērienu daudzumu un veicot spirta daudzuma uzskaiti, nosaka šādus parametrus:

3.1. šķīduma tilpumu (litros);

3.2. spirta saturu (tilpuma procentos);

3.3. temperatūru (°C);

3.4. absolūtā spirta tilpumu (litros).

4. Spirta tilpuma mērīšanai izmanto metāla un stikla mērtraukus, kā arī spirta daudzuma skaitītājus. Komersantiem, kas spirtu glabā stacionārās cisternās, kuru tilpums pārsniedz 100000 litru, pieļaujama spirta tilpuma mērīšana ar mērlenti. Spirta koncentrācijas mērīšanai izmanto areometrus, bet spirta temperatūras mērīšanai – termometrus.

5. Spirta daudzuma uzskaitē atļauts lietot tikai verificētus vai kalibrētus mērlīdzekļus.

6. Spirta pieņemšanā un izsniegšanā atļauts lietot arī masas mērvienības, pārrēķinot absolūtā spirta tilpuma mērvienībās saskaņā ar šo noteikumu 7.2.apakšpunktu.

7. Absolūtā (bezūdens) spirta tilpumu nosaka:

7.1. ja lieto tilpuma mērvienības, – izmantojot šādu formulu:

V20 = V1 x n, kur

V20 – absolūtā (bezūdens) spirta tilpums (litros) 20 °C temperatūrā;

V1 – spirta un ūdens šķīduma tilpums (litros) faktiskajā temperatūrā;

n – koeficients absolūtā spirta tilpuma aprēķināšanai 20 °C temperatūrā atkarībā no spirta un ūdens šķīduma faktiskās temperatūras un satura (1.pielikums);

7.2. ja lieto masas mērvienības, – izmantojot šādu formulu:

V20 = m x k, kur

V20 – absolūtā (bezūdens) spirta tilpums (litros) 20 °C temperatūrā;

m – spirta un ūdens šķīduma masa (kg) faktiskajā temperatūrā;

k – absolūtā spirta tilpuma aprēķināšanas koeficients spirta un ūdens šķīdumā 20 °C temperatūrā vienā kilogramā atkarībā no spirta satura šķīduma sastāvā (2.pielikums).

II. Spirta pieņemšanas un izsniegšanas kārtība

8. Spirta pieņemšanai komersants, kas veic spirta ražošanu, apstrādi, pārstrādi vai fasēšanu, un persona, kura normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir tiesīga iegādāties spirtu, kuram piemēro akcīzes nodokļa atbrīvojumu (izņemot likuma 16.panta pirmās daļas 3. un 4.punktā minētajiem mērķiem paredzēto spirtu), izveido komisiju triju cilvēku sastāvā. Komisiju neizveido, ja pieņemamā spirta daudzums vienā reizē nepārsniedz 200 litru, bet spirta pieņemšanu nodrošina komersanta norīkota persona.

9. Spirta pieņemšanas komisija sastāda piegādātā spirta pieņemšanas aktu (3.pielikums). Ar šo aktu spirtu ņem uzskaitē un nodod noliktavā. Informāciju par saņemto un izsniegto spirtu hronoloģiskā secībā reģistrē speciālā numurētā un caurauklotā spirta uzskaites žurnālā, norādot datumu, preču pavadzīmes-rēķina vai dokumenta (kas noteikts Komisijas 1992.gada 11.septembra Regulā (EEK) Nr. 2719/92 par administratīvajiem pavaddokumentiem akcīzes precēm, transportējot tās akcīzes nodokļa atlikšanas režīmā (turpmāk – Komisijas regula Nr. 2719/92), vai Komisijas 1992.gada 17.decembra Regulā (EEK) Nr. 3649/92 par vienkāršotiem pavaddokumentiem, Kopienas iekšienē pārvadājot akcīzes ražojumus, kas ir nodoti patēriņam nosūtītāja dalībvalstī (turpmāk – Komisijas regula Nr. 3649/92)) numuru, piegādātā spirta pieņemšanas akta numuru, saņemtā un izlietotā spirta daudzumu, izlietojuma mērķi, faktisko spirta atlikumu, faktisko spirta un esteru, aldehīdu, augstāko spirtu frakcijas, izņemot sīveļļas (turpmāk – spirta ražošanas blakusprodukti), zudumu un tā pamatojumu, kā arī atbildīgās amatpersonas parakstu. Spirta uzskaites žurnālu reģistrē Valsts ieņēmumu dienestā, kur tas tiek parakstīts, datēts un apzīmogots.

10. Spirtu no noliktavas izsniedz saskaņā ar pieprasījumu spirta saņemšanai (4.pielikums), kuru apstiprinājis komersants, kas veic spirta ražošanu, apstrādi, pārstrādi vai fasēšanu, kā arī persona, kas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir tiesīga iegādāties spirtu, kuram piemēro akcīzes nodokļa atbrīvojumu (izņemot likuma 16.panta pirmās daļas 3. un 4.punktā minētajiem mērķiem paredzēto spirtu).

11. Komersanta nozīmēta persona, kas ir atbildīga par spirta saņemšanu un izlietošanu noteiktajās patēriņa vietās (piemēram, ražotnēs, laboratorijās), saņemto un izlietoto spirtu hronoloģiskā secībā uzskaita atsevišķā numurētā, caurauklotā, komersanta apstiprinātā (parakstītā, datētā un apzīmogotā) spirta uzskaites žurnālā.

12. Noteikumu 11.punktā minētajā spirta uzskaites žurnālā norāda datumu, preču pavadzīmes-rēķina vai dokumenta (kas noteikts Komisijas regulā Nr. 2719/92 vai Komisijas regulā Nr. 3649/92) numuru, saņemtā un izlietotā spirta daudzumu, izlietojuma mērķi, faktisko spirta atlikumu, faktisko spirta un spirta ražošanas blakusproduktu zudumu un tā pamatojumu, kā arī atbildīgās amatpersonas parakstu.

13. Spirta uzskaites žurnālā spirtu uzskaita absolūtā (bezūdens) spirta litros.

III. Spirta glabāšanas un inventarizācijas kārtība

14. Lai nodrošinātu spirta glabāšanu un inventarizāciju, komersants apstiprina attiecīgu kārtību. Spirta glabāšanas un inventarizācijas kārtībā norāda:

14.1. par spirta pieņemšanu un izmantošanu atbildīgo personu;

14.2. drošības pasākumus (piemēram, signalizācijas ierīkošana, telpu noslēgšana, apsardze);

14.3. ziņas par spirta glabāšanas iepakojumu, kas atbilst pārtikas preču glabāšanas prasībām un uz kura ir norāde “spirts”;

14.4. ziņas par spirta glabāšanu rūpnieciski ražotā, slēgtā un Valsts ieņēmumu dienestā deklarētā fasējumā (mucās, kannās vai pudelēs), kas nodrošināts ar Valsts ieņēmumu dienesta noteikto kontroles marķējumu (spiedogu);

14.5. spirta mērīšanai izmantojamos mērlīdzekļus saskaņā ar šo noteikumu 5.punktu;

14.6. spirta aprites uzraudzības kārtību (arī katrā tilpnē un glabāšanas vietā).

15. Glabāšanas vietā spirts drīkst atrasties tikai tādā iepakojumā, kas ļauj identificēt spirta ražotāju, apstrādātāju, pārstrādātāju, fasētāju vai ievedēju Latvijas Republikā (izņemot gadījumus, ja spirts piegādāts transportlīdzekļu tilpnēs un no tām iepildīts komersanta stacionārajās tilpnēs). Uz katras fasējuma vienības jābūt norādītam komersanta nosaukumam, iepakojuma identifikācijas numuram, spirta tilpumam, svaram un mērīšanas datumam.

16. Spirta krājumu inventarizācijai komersants, kas veic spirta ražošanu, apstrādi, pārstrādi vai fasēšanu, un persona, kas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir tiesīga iegādāties spirtu, kuram piemēro akcīzes nodokļa atbrīvojumu (izņemot likuma 16.panta pirmās daļas 3. un 4.punktā minētajiem mērķiem paredzēto spirtu), izveido komisiju. Minētā komisija katru mēnesi pirmajā datumā inventarizē spirta krājumus, kā arī veic pārskata gada inventarizāciju. Ja spirta apgrozījums gadā ir lielāks par 50000 litru, pārskata gada spirta krājumu inventarizāciju veic Valsts ieņēmumu dienesta pārstāvja klātbūtnē.

17. Spirta krājumu mēneša inventarizācijas aktam un pārskata gada inventarizācijas aktam pievieno pielikumu, kurā norāda spirta un spirta ražošanas blakusproduktu zudumus un to cēloņus. Pielikumu paraksta komersants vai tās personas atbildīgā amatpersona, kura normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir tiesīga iegādāties spirtu, kuram piemēro akcīzes nodokļa atbrīvojumu (izņemot likuma 16.panta pirmās daļas 3. un 4.punktā minētajiem mērķiem paredzēto spirtu), un inventarizācijas komisijas priekšsēdētājs.

18. Spirta krājumu inventarizē spirta glabāšanas vietās, lietojot svēršanas vai mērīšanas metodi. Spirta krājumu inventarizācijas rezultātus norāda spirta inventarizācijas aktā (5.pielikums) un spirta uzskaites žurnālā visās spirta glabāšanas vietās.

19. Pārskata gada inventarizācijas aktā fiksēto spirta atlikumu salīdzina ar grāmatvedības uzskaitē fiksēto spirta atlikumu inventarizācijas uzsākšanas brīdī. Par spirta atlikumu salīdzināšanas rezultātiem noformē salīdzināšanas aktu.

20. Komersanti, kas veic spirta ražošanu, apstrādi, pārstrādi vai fasēšanu, un personas, kas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir tiesīgas iegādāties spirtu, kuram piemēro akcīzes nodokļa atbrīvojumu (izņemot likuma 16.panta pirmās daļas 3. un 4.punktā minētajiem mērķiem paredzēto spirtu), katru gadu līdz 15.februārim iesniedz Valsts ieņēmumu dienestā pārskata gada inventarizācijas un salīdzināšanas akta kopijas, kuras apstiprinājis komersants vai tās personas atbildīgā amatpersona, kura normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir tiesīga iegādāties spirtu, kuram piemēro akcīzes nodokļa atbrīvojumu (izņemot likuma 16.panta pirmās daļas 3. un 4.punktā minētajiem mērķiem paredzēto spirtu).

IV. Noslēguma jautājums

21. Noteikumi stājas spēkā ar 2004.gada 1.maiju.

Ministru prezidents I.Emsis

Finanšu ministrs O.Spurdziņš
1.pielikums
Ministru kabineta
2004.gada 29.aprīļa noteikumiem Nr.457
Absolūtā spirta tilpuma aprēķināšanas koeficienti spirta un ūdens šķīdumā 20 °C temperatūrā atkarībā no spirta un ūdens šķīduma faktiskās temperatūras un satura

1.tabula

Faktiskā
temperatūra

Spirta saturs (tilpuma procentos) 20 °C temperatūrā

°C10099989796
123456
Koeficients spirta tilpuma noteikšanai

40

0,9782

0,9683

0,9586

0,9488

0,9391

39

0,9793

0,9694

0,9596

0,9499

0,9402

38

0,9804

0,9705

0,9607

0,9510

0,9413

37

0,9816

0,9716

0,9618

0,9520

0,9423

36

0,9827

0,9727

0,9629

0,9531

0,9433

35

0,9838

0,9738

0,9640

0,9541

0,9444

34

0,9849

0,9749

0,9650

0,9552

0,9454

33

0,9860

0,9760

0,9661

0,9562

0,9464

32

0,9871

0,9771

0,9672

0,9573

0,9474

31

0,9882

0,9782

0,9682

0,9583

0,9485

30

0,9893

0,9793

0,9693

0,9594

0,9495

29

0,9904

0,9804

0,9704

0,9605

0,9505

28

0,9914

0,9814

0,9715

0,9615

0,9516

27

0,9925

0,9825

0,9725

0,9626

0,9527

26

0,9935

0,9836

0,9736

0,9637

0,9537

25

0,9946

0,9846

0,9747

0,9647

0,9547

24/p>

0,9957

0,9857

0,9757

0,9658

0,9558

23

0,9967

0,9868

0,9768

0,9668

0,9568

22

0,9978

0,9878

0,9779

0,9679

0,9579

21

0,9989

0,9889

0,9789

0,9689

0,9589

20

1,0000

0,9900

0,9800

0,9700

0,9600

19

1,0011

0,9911

0,9810

0,9710

0,9610

18

1,0022

0,9922

0,9821

0,9721

0,9620

17

1,0033

0,9932

0,9832

0,9731

0,9631

16

1,0044

0,9943

0,9842

0,9742

0,9641

15

1,0055

0,9954

0,9853

0,9752

0,9651

14

1,0065

0,9964

0,9863

0,9762

0,9662

13

1,0076

0,9975

0,9874

0,9773

0,9672

12

1,0086

0,9986

0,9884

0,9783

0,9682

11

1,0097

0,9996

0,9895

0,9794

0,9693

10

1,0108

1,0007

0,9905

0,9804

0,9703

9

1,0119

1,0017

0,9916

0,9814

0,9713

8

1,0129

1,0028

0,9926

0,9825

0,9723

7

1,014

1,0038

0,9937

0,9835

0,9733

6

1,0151

1,0049

0,9947

0,9845

0,9743

5

1,0161

1,0060

0,9957

0,9855

0,9753

4

1,0172

1,0070

0,9968

0,9865

0,9763

3

1,0183

1,0080

0,9978

0,9875

0,9773

2

1,0193

1,0091

0,9988

0,9885

0,9782

1

1,0204

1,0101

0,9998

0,9895

0,9792

0

1,0215

1,0111

1,0008

0,9905

0,9802

-1

1,0226

1,0122

1,0019

0,9915

0,9812

-2

1,0236

1,0133

1,0029

0,9925

0,9822

-3

1,0247

1,0143

1,0039

0,9935

0,9832

-4

1,0258

1,0153

1,0049

0,9946

0,9842

-5

1,0269

1,0164

1,0059

0,9956

0,9851

-6

1,0279

1,0174

1,0070

0,9965

0,9861

-7

1,0290

1,0185

1,0080

0,9976

0,9871

-8

1,0301

1,0195

1,0090

0,9986

0,9881

-9

1,0312

1,0206

1,0101

0,9995

0,9890

-10

1,0322

1,0216

1,0111

1,0005

0,9900

-11

1,0332

1,0226

1,0121

1,0016

0,9910

-12

1,0342

1,0236

1,0131

1,0026

0,9920

-13

1,0353

1,0246

1,0141

1,0036

0,9930

-14

1,0363

1,0257

1,0151

1,0046

0,9940

-15

1,0374

1,0267

1,0161

1,0056

0,9950

-16

1,0384

1,0277

1,0172

1,0066

0,9960

-17

1,0394

1,0287

1,0182

1,0076

0,9970

-18

1,0405

1,0297

1,0192

1,0086

0,9979

-19

1,0415

1,0308

1,0201

1,0096

0,9989

-20

1,0425

1,0319

1,0211

1,0105

0,9999

-21

1,0436

1,0329

1,0222

1,0115

1,0009

-22

1,0446

1,0339

1,0232

1,0125

1,0019

-23

1,0457

1,0349

1,0242

1,0135

1,0028

-24

1,0467

1,0359

1,0252

1,0145

1,0038

-25

1,0477

1,0369

1,0262

1,0155

1,0047

2.tabula

Faktiskā
temperatūra
Spirta saturs (tilpuma procentos) 20 °C temperatūrā
°C9594939291
123456

Koeficients spirta tilpuma noteikšanai

40

0,9294

0,9197

0,9099

0,9002

0,8905

39

0,9305

0,9208

0,9110

0,9012

0,8915

38

0,9315

0,9218

0,9120

0,9022

0,8925

37

0,9325

0,9228

0,9130

0,9032

0,8935

36

0,9336

0,9238

0,9140

0,9042

0,8945

35

0,9346

0,9248

0,9150

0,9052

0,8955

34

0,9356

0,9258

0,9160

0,9062

0,8964

33

0,9366

0,9268

0,9169

0,9071

0,8974

32

0,9376

0,9278

0,9179

0,9081

0,8983

31

0,9386

0,9288

0,9189

0,9091

0,8993

30

0,9396

0,9298

0,9199

0,9101

0,9002

29

0,9407

0,9308

0,9209

0,9111

0,9012

28

0,9417

0,9318

0,9220

0,9121

0,9022

27

0,9427

0,9328

0,9230

0,9131

0,9032

26

0,9438

0,9339

0,9240

0,9142

0,9042

25

0,9448

0,9349

0,9250

0,9151

0,9052

24

0,9459

0,9360

0,9260

0,9160

0,9061

23

0,9469

0,9370

0,9270

0,9170

0,9071

22

0,9480

0,9380

0,9280

0,9180

0,9081

21

0,9490

0,9390

0,9290

0,9190

0,9090

20

0,9500

0,9400

0,9300

0,9200

0,9100

19

0,9510

0,9410

0,9310

0,9210

0,9109

18

0,9520

0,9420

0,9320

0,9220

0,9119

17

0,9530

0,9430

0,9329

0,9230

0,9128

16

0,9540

0,9440

0,9339

0,9239

0,9138

15

0,9551

0,9450

0,9349

0,9249

0,9148

14

0,9561

0,9460

0,9359

0,9259

0,9157

13

0,9571

0,9470

0,9369

0,9269

0,9166

12

0,9581

0,9480

0,9379

0,9278

0,9176

11

0,9591

0,9490

0,9389

0,9287

0,9185

10

0,9601

0,9500

0,9399

0,9297

0,9195

9

0,9611

0,9509

0,9408

0,9306

0,9204

8

0,9621

0,9519

0,9417

0,9316

0,9214

7

0,9631

0,9529

0,9427

0,9325

0,9223

6

0,9641

0,9539

0,9437

0,9334

0,9232

5

0,9651

0,9549

0,9446

0,9344

0,9242

4

0,9661

0,9558

0,9455

0,9353

0,9251

3

0,967

0,9568

0,9465

0,9363

0,9260

2

0,968

0,9577

0,9474

0,9372

0,9269

1

0,969

0,9587

0,9484

0,9381

0,9278

0

0,9699

0,9596

0,9483

0,9390

0,9287

-1

0,9709

0,9605

0,9502

0,9398

0,9295

-2

0,9718

0,9614

0,9511

0,9407

0,9304

-3

0,9728

0,9624

0,9520

0,9417

0,9314

-4

0,9737

0,9633

0,9529

0,9427

0,9323

-5

0,9747

0,9643

0,9539

0,9436

0,9331

-6

0,9757

0,9652

0,9548

0,9445

0,9340

-7

0,9766

0,9662

0,9557

0,9454

0,9349

-8

0,9776

0,9671

0,9567

0,9463

0,9358

-9

0,9786

0,9681

0,9576

0,9472

0,9368

-10

0,9796

0,9690

0,9585

0,9481

0,9377

-11

0,9805

0,9699

0,9595

0,9490

0,9385

-12

0,9815

0,9709

0,9604

0,9499

0,9394

-13

0,9825

0,9719

0,9614

0,9509

0,9404

-14

0,9835

0,9729

0,9624

0,9519

0,9414

-15

0,9845

0,9738

0,9634

0,9528

0,9423

-16

0,9854

0,9748

0,9643

0,9537

0,9432

-17

0,9864

0,9758

0,9652

0,9546

0,9440

-18

0,9873

0,9767

0,9661

0,9555

0,9449

-19

0,9883

0,9776

0,9670

0,9564

0,9458

-20

0,9893

0,9786

0,9679

0,9574

0,9467

-21

0,9902

0,9796

0,9689

0,9584

0,9477

-22

0,9912

0,9805

0,9698

0,9593

0,9486

-23

0,9921

0,9814

0,9707

0,9602

0,9494

-24

0,9931

0,9824

0,9716

0,9611

0,9503

-25

0,9941

0,9833

0,9726

0,9620

0,9512

3.tabula

Faktiskā
temperatūra
Spirta saturs (tilpuma procentos) 20 °C temperatūrā
°C9089888786
123456
Koeficients spirta tilpuma noteikšanai

40

0,8808

0,8710

0,8613

0,8516

0,8419

39

0,8818

0,8720

0,8623

0,8526

0,8429

38

0,8828

0,8730

0,8633

0,8536

0,8438

37

0,8837

0,8740

0,8642

0,8545

0,8447

36

0,8847

0,8749

0,8651

0,8554

0,8456

35

0,8856

0,8758

0,8660

0,8563

0,8465

34

0,8865

0,8767

0,8669

0,8572

0,8474

33

0,8874

0,8777

0,8679

0,8581

0,8483

32

0,8884

0,8786

0,8689

0,8590

0,8492

31

0,8894

0,8796

0,8698

0,8599

0,8501

30

0,8904

0,8805

0,8707

0,8608

0,8510

29

0,8913

0,8815

0,8716

0,8618

0,8519

28

0,8923

0,8825

0,8726

0,8627

0,8528

27

0,8933

0,8835

0,8735

0,8636

0,8537

26

0,8943

0,8844

0,8744

0,8645

0,8546

25

0,8953

0,8853

0,8754

0,8654

0,8555

24

0,8962

0,8862

0,8763

0,8663

0,8564

23

0,8971

0,8871

0,8772

0,8673

0,8573

22

0,8981

0,8881

0,8781

0,8682

0,8582

21

0,8991

0,8890

0,8790

0,8691

0,8591

20

0,9000

0,8900

0,8800

0,8700

0,8600

19

0,9010

0,8909

0,8809

0,8709

0,8609

18

0,9019

0,8919

0,8818

0,8718

0,8618

17

0,9028

0,8928

0,8827

0,8727

0,8627

16

0,9038

0,8937

0,8836

0,8736

0,8635

15

0,9048

0,8946

0,8845

0,8745

0,8644

14

0,9057

0,8956

0,8855

0,8754

0,8653

13

0,9066

0,8965

0,8864

0,8763

0,8662

12

0,9075

0,8974

0,8873

0,8772

0,8670

11

0,9084

0,8983

0,8882

0,8780

0,8679

10

0,9093

0,8992

0,8891

0,8789

0,8688

9

0,9102

0,9001

0,8900

0,8798

0,8697

8

0,9112

0,9010

0,8909

0,8807

0,8705

7

0,9121

0,9019

0,8918

0,8816

0,8713

6

0,9130

0,9028

0,8926

0,8824

0,8722

5

0,9139

0,9037

0,8935

0,8833

0,8731

4

0,9148

0,9046

0,8944

0,8841

0,8739

3

0,9157

0,9055

0,8953

0,8850

0,8748

2

0,9166

0,9064

0,8962

0,8859

0,8756

1

0,9175

0,9073

0,8970

0,8867

0,8764

0

0,9184

0,9081

0,8978

0,8875

0,8772

-1

0,9193

0,9089

0,8987

0,8884

0,8780

-2

0,9201

0,9098

0,8995

0,8892

0,8789

-3

0,9210

0,9108

0,9004

0,8900

0,8797

-4

0,9219

0,9117

0,9012

0,8909

0,8806

-5

0,9227

0,9125

0,9021

0,8917

0,8814

-6

0,9236

0,9134

0,9029

0,8925

0,8822

-7

0,9245

0,9142

0,9038

0,8934

0,8830

-8

0,9254

0,9151

0,9046

0,8942

0,8838

-9

0,9264

0,9159

0,9054

0,8950

0,8846

-10

0,9273

0,9168

0,9063

0,8959

0,8854

-11

0,9282

0,9176

0,9072

0,8967

0,8862

-12

0,9290

0,9185

0,9081

0,8976

0,8871

-13

0,9299

0,9194

0,9089

0,8985

0,8880

-14

0,9309

0,9203

0,9098

0,8994

0,8889

-15

0,9318

0,9212

0,9107

0,9002

0,8897

-16

0,9327

0,9221

0,9115

0,9010

0,8905

-17

0,9336

0,9230

0,9124

0,9019

0,8913

-18

0,9344

0,9238

0,9133

0,9027

0,8921

-19

0,9353

0,9247

0,9142

0,9035

0,8930

-20

0,9362

0,9256

0,9150

0,9044

0,8938

-21

0,9371

0,9264

0,9159

0,9052

0,8946

-22

0,9379

0,9273

0,9167

0,9060

0,8954

-23

0,9388

0,9281

0,9175

0,9068

0,8962

-24

0,9397

0,9290

0,9184

0,9077

0,8970

-25

0,9405

0,9298

0,9192

0,9085

0,8979

4.tabula

Faktiskā
temperatūra

Spirta saturs (tilpuma procentos) 20 °C temperatūrā

°C

8584838281
123456

Koeficients spirta tilpuma noteikšanai

40

0,8322

0,8226

0,8129

0,8032

0,7935

39

0,8332

0,8235

0,8138

0,8041

0,7944

38

0,8341

0,8244

0,8147

0,8050

0,7952

37

0,8350

0,8253

0,8156

0,8058

0,7960

36

0,8359

0,8262

0,8165

0,8066

0,7968

35

0,8368

0,8271

0,8173

0,8074

0,7976

34

0,8377

0,8279

0,8181

0,8082

0,7985

33

0,8386

0,8287

0,8189

0,8091

0,7993

32

0,8395

0,8296

0,8198

0,8099

0,8001

31

0,8404

0,8305

0,8207

0,8107

0,8010

30

0,8412

0,8313

0,8215

0,8116

0,8018

29

0,8420

0,8321

0,8223

0,8125

0,8026

28

0,8429

0,8329

0,8232

0,8133

0,8034

27

0,8438

0,8337

0,8240

0,8142

0,8043

26

0,8447

0,8348

0,8249

0,8150

0,8051

25

0,8456

0,8357

0,8258

0,8158

0,8059

24

0,8465

0,8366

0,8267

0,8166

0,8067

23

0,8474

0,8375

0,8275

0,8175

0,8076

22

0,8483

0,8383

0,8284

0,8183

0,8084

21

0,8492

0,8391

0,8292

0,8191

0,8092

20

0,8500

0,8400

0,8300

0,8200

0,8100

19

0,8508

0,8409

0,8308

0,8209

0,8108

18

0,8517

0,8417

0,8318

0,8217

0,8116

17

0,8526

0,8426

0,8326

0,8225

0,8124

16

0,8535

0,8434

0,8334

0,8233

0,8132

15

0,8543

0,8443

0,8342

0,8241

0,8140

14

0,8552

0,8451

0,8350

0,8249

0,8149

13

0,8560

0,8459

0,8359

0,8257

0,8157

12

0,8569

0,8468

0,8367

0,8266

0,8164

11

0,8578

0,8476

0,8375

0,8274

0,8172

10

0,8586

0,8485

0,8384

0,8282

0,8180

9

0,8595

0,8493

0,8392

0,8290

0,8188

8

0,8603

0,8502

0,8400

0,8298

0,8196

7

0,8612

0,8510

0,8408

0,8306

0,8204

6

0,8620

0,8518

0,8416

0,8314

0,8212

5

0,8629

0,8526

0,8424

0,8322

0,8220

4

0,8637

0,8534

0,8432

0,8330

0,8228

3

0,8645

0,8542

0,8440

0,8338

0,8236

2

0,8653

0,8550

0,8448

0,8346

0,8244

1

0,8661

0,8558

0,8456

0,8354

0,8251

0

0,8669

0,8567

0,8464

0,8361

0,8258

-1

0,8678

0,8575

0,8472

0,8369

0,8266

-2

0,8686

0,8583

0,8480

0,8377

0,8274

-3

0,8694

0,8591

0,8488

0,8385

0,8281

-4

0,8702

0,8599

0,8496

0,8392

0,8289

-5

0,8710

0,8607

0,8504

0,8400

0,8296

-6

0,8718

0,8614

0,8511

0,8408

0,8304

-7

0,8726

0,8622

0,8518

0,8415

0,8311

-8

0,8734

0,8630

0,8526

0,8422

0,8318

-9

0,8742

0,8638

0,8534

0,8430

0,8326

-10

0,8750

0,8646

0,8542

0,8437

0,8333

-11

0,8758

0,8654

0,8550

0,8445

0,8341

-12

0,8767

0,8662

0,8558

0,8454

0,8348

-13

0,8775

0,8670

0,8566

0,8461

0,8356

-14

0,8783

0,8678

0,8574

0,8469

0,8364

-15

0,8791

0,8686

0,8582

0,8477

0,8371

-16

0,8799

0,8694

0,8590

0,8484

0,8379

-17

0,8807

0,8702

0,8597

0,8492

0,8386

-18

0,8815

0,8710

0,8605

0,8500

0,8394

-19

0,8823

0,8718

0,8613

0,8507

0,8401

-20

0,8831

0,8726

0,8620

0,8514

0,8409

-21

0,8840

0,8734

0,8628

0,8522

0,8417

-22

0,8848

0,8742

0,8635

0,8530

0,8424

-23

0,8856

0,8750

0,8643

0,8537

0,8431

-24

0,8864

0,8758

0,8651

0,8545

0,8438

-25

0,8872

0,8765

0,8659

0,8553

0,8446

Finanšu ministrs O.Spurdziņš
2.pielikums
Ministru kabineta
2004.gada 29.aprīļa noteikumiem Nr.457
Absolūtā spirta tilpuma aprēķināšanas koeficienti 20°C temperatūrā spirta un ūdens šķīduma vienā kilogramā atkarībā no spirta satura šķīduma sastāva (tilpuma procentos)

Absolūtā spirta saturs tilpuma procentos 20 °C temperatūrā

Absolūtā spirta saturs (procentu desmitdaļas) 20 °C temperatūrā

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Absolūtā spirta tilpums litros 1 kg spirta un ūdens šķīdumā

81

0,9469

0,9484

0,9499

0,9513

0,9528

0,9543

0,9558

0,9573

0,9587

0,9602

82

0,9617

0,9632

0,9647

0,9662

0,9677

0,9692

0,9708

0,9722

0,9738

0,9753

83

0,9768

0,9783

0,9798

0,9813

0,9828

0,9844

0,9859

0,9874

0,9889

0,9904

84

0,9919

0,9934

0,9960

0,9965

0,9981

0,9996

1,0011

1,0027

1,0042

1,0058

85

1,0073

1,0088

1,0104

1,0120

1,0135

1,0150

1,0166

1,0182

1,0197

1,0212

86

1,0228

1,0234

1,0259

1,0275

1,0290

1,0306

1,0322

1,0337

1,0353

1,0368

87

1,0384

1,0400

1,0416

1,0432

1,0448

1,0464

1,0479

1,0495

1,.0511

1,0527

88

1,0543

1,0559

1,0575

1,0591

1,0607

1,0624

1,0640

1,0656

1,0672

1,0688

89

1,0704

1,0720

1,0737

1,0753

1,0769

1,0786

1,0802

1,0818

1,0834

1,0851

90

1,0867

1,0884

1,0900

1,0917

1,0933

1,0950

1,0967

1,0983

1,1000

1,1016

91

1,1033

1,1050

1,1066

1,1083

1,1100

1,1116

1,1133

1,1150

1,1167

1,1183

92

1,1200

1,1217

1,1234

1,1251

1,1268

1,1286

1,1303

1,1320

1,1337

1,1354

93

1,1371

1,1388

1,1406

1,1423

1,1441

1,1458

1,1475

1,1493

1,1510

1,1528

94

1,1545

1,1563

1,1581

1,1598

1,1616

1.1634

1,1652

1,1670

1,1687

1,1705

95

1,1723

1,1741

1,1759

1,1778

1,1796

1,1814

1,1832

1,1850

1,1869

1,1887

96

1,1905

1,1924

1,1942

1,1961

1,1979

1,1998

1,2017

1,2035

1,2054

1,2072

97

1,2091

1,2110

1,2129

1,2148

1,2167

1,2186

1,2205

1,2225

1,2244

1,2263

98

1,2282

1,2302

1,2322

1,2342

1,2362

1,2382

1,2401

1,2421

1,2441

1,2461

99

1,2481

1,2502

1,2522

1,2543

1,2563

1,2584

1,2605

1,2625

1,2646

1,2666

100

1,2687

Finanšu ministrs O.Spurdziņš
3.pielikums
Ministru kabineta
2004.gada 29.aprīļa noteikumiem Nr.457

Finanšu ministrs O.Spurdziņš
4.pielikums
Ministru kabineta
2004.gada 29.aprīļa noteikumiem Nr.457
Finanšu ministrs O.Spurdziņš
5.pielikums
Ministru kabineta
2004.gada 29.aprīļa noteikumiem Nr.457

Finanšu ministrs O.Spurdziņš
01.05.2004