Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 119.nr.) šādus grozījumus:
1. Izteikt 1.punktu šādā redakcijā:
"1. Noteikumi nosaka maksimāli pieļaujamo pesticīdu atlieku (arī augu aizsardzības līdzekļu atlieku) (turpmāk - pesticīdu atliekas) daudzumu šo noteikumu 1., 2., 3. un 4.pielikumā minētajos augu valsts izcelsmes produktos (turpmāk - produkti) un kārtību, kādā veicama pesticīdu atlieku kontrole, sākot ar brīdi, kad produkti tiek iekļauti pārtikas apritē."
2. Svītrot 1.pielikuma II nodaļas 4.punktu.
3. Izteikt 2.pielikuma II nodaļas 61.punktu šādā redakcijā:
"61. | Heksakonazols | 0,10 - miežiem un kviešiem 0,02* - pārējiem" |
4. Papildināt 2.pielikuma II nodaļas 107.punktu aiz vārda "miežiem" ar vārdu "rīsiem".
5. Papildināt 2.pielikuma II nodaļu ar 125., 126., 127., 128., 129., 130., 131., 132., 133., 134., 135., 136., 137., 138., 139., 140., 141., 142., 143., 144. un 145.punktu šādā redakcijā:
"125. | Etilcinidons (etilcinidona un tā E izomēru summa) | 0,1*p |
126. | Butilcihalofops (butilcihalofopa un tā brīvo skābju summa) | 0,02*p |
127. | Famoksadons | 0,20 p - miežiem 0,02*p - kukurūzai 0,02*p - rīsiem 0,10 p - pārējiem graudaugiem |
128. | Florasulams | 0,01* |
129. | Flumioksazīns | 0,05*p |
130. | M-metalaksils | 0,02*p |
131. | Pikolinafēns | 0,05*p |
132. | Iprovalikarbs | 0,05*p |
133. | Prosulfurons | 0,02*p |
134. | Sulfosulfurons | 0,05*p |
135. | Fenheksamīds | 0,05*p |
136. | S-metilacibenzolārs | 0,05*p |
137. | Ciklanilīds | 0,05*p |
138. | Etilpiraflufēns | 0,02*p |
139. | Amitrols | 0,01*p |
140. | Dikvāts | 10 p - miežiem 1 p - kukurūzai 1 p - prosai 2 p - auzām 0,05*p - pārējiem |
141. | Izoproturons | 0,05*p |
142. | Etofumezāts (metānsulfonskābes (RS)-2etoksi-2,3-dihidro-3,3-dimetilbenzofurān-5-ilesteris) | 0,05*p |
143. | Hlorfenapirs | 0,05* |
144. | Fentina acetāts | 0,05* |
145. | Fentina hidroksīds | 0,05*" |
6. Izteikt 2.pielikuma II nodaļas piezīmi šādā redakcijā:
"Piezīmes.
* Norāda analītiskās noteikšanas zemāko robežu.
p - stājas spēkā ar 2007.gada 14.jūliju."
7. Izteikt 3.pielikuma 2.5.apakšnodaļas 2.1. un 2.2.apakšpunktu šādā redakcijā:
"2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,01* | 0,02* | |
galda bietes | ||||
batātes | ||||
burkāni | 0,2 | |||
jamss | ||||
kāļi | ||||
mārrutki | ||||
pastinaks | 0,05* | |||
plostbārdis | 0,2 | |||
redīsi, rutki | 2 | |||
sakņu pētersīļi | ||||
selerijas | 0,2 | |||
topinambūrs | ||||
rāceņi | ||||
pārējie | 0,05* | |||
2.2. | sīpolu dārzeņi | 0,01* | ||
ķiploki | 0,2 | 0,5 | ||
sīpoli | 0,2 | 0,5 | ||
šalotes | 0,2 | 0,5 | ||
vasaras sīpoli | 1 | |||
pārējie | 0,02* | 0,05*" |
8. Aizstāt 3.pielikuma 2.14.apakšnodaļas 1.3.apakšpunkta 3.ailē skaitli "0,5" ar skaitli un burtu "0,3 t".
9. Izteikt 3.pielikuma 2.15.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.15. Dikofols, azoksistrobīns un krezoksimmetils
Nr. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Dikofols | Azoksistrobīns | Krezoksimmetils |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | |||
1.1. | citrusaugļi: | 2 | 1 | 0,05* |
apelsīni | ||||
citroni | ||||
greipfrūti | ||||
laimi | ||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | ||||
pampelmūzes | ||||
pārējie | ||||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,05* | 0,1* | 0,1* |
Indijas rieksti | ||||
Brazīlijas rieksti | ||||
ciedru rieksti | ||||
kastaņi | ||||
kokosrieksti | ||||
lazdu rieksti | ||||
Makadamijas rieksti | ||||
mandeles | ||||
pekanrieksti | ||||
pistācijas | ||||
valrieksti | ||||
pārējie | ||||
1.3. | sulīgie augļi: | 0,02* | 0,05* | 0,2 |
āboli | ||||
aivas | ||||
bumbieri | ||||
pārējie | ||||
1.4. | kauliņaugļi: | 0,02* | 0,05* | 0,05* |
aprikozes | ||||
ķirši | ||||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | ||||
plūmes | ||||
pārējie | ||||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | |||
1.5.1. | vīnogas: | 2 | 2 | 1 |
galda vīnogas | ||||
vīnogas pārstrādei | ||||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,02* | 2 | 1p |
1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | 0,02* | 0,05* | |
avenes | 3 | |||
kazenes | 3 | |||
Logana ogas | ||||
pārējās | 0,05* | |||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | 0,02* | 0,05* | |
dzērvenes | ||||
mellenes | ||||
ērkšķogas | 1 | |||
jāņogas (sarkanās un baltās) | 1 | |||
upenes | 1 | |||
pārējās | 0,05* | |||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,02* | 0,05* | 0,05* |
1.6. | dažādi augļi: | 0,02* | ||
ananasi | ||||
avokado | ||||
banāni | 2 | |||
dateles | ||||
granāti | ||||
kivi augļi | ||||
kumkvats | ||||
līcijas | ||||
mango | ||||
olīvas | 0,2 | |||
pasiflora | ||||
vīģes | ||||
pārējie | 0,05* | 0,05* | ||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | |||
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,02* | 0,05* | |
galda bietes | ||||
batātes | ||||
burkāni | 0,2 | |||
jamss | ||||
kāļi | ||||
mārrutki | 0,2 | |||
pastinaks | 0,2 | |||
plostbārdis | 0,2 | |||
redīsi, rutki | ||||
sakņu pētersīļi | 0,2 | |||
selerijas | 0,3 | |||
topinambūrs | ||||
rāceņi | ||||
pārējie | 0,05* | |||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,02* | 0,05* | |
ķiploki | ||||
sīpoli | ||||
šalotes | ||||
vasaras sīpoli | 2 | |||
pārējie | 0,05* | |||
2.3. | augļu dārzeņi: | |||
2.3.1. | nakteņu augi: | |||
baklažāni | 2 | 0,5 | ||
paprika | 2 | 1 | ||
tomāti | 1 | 2 | 0,5 | |
pārējie | 0,02* | 0,05* | 0,05* | |
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,2 | 1 | 0,05* |
gurķi | ||||
korgetes | ||||
pipargurķīši | ||||
pārējie | ||||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 0,5 | 0,5 | 0,2 |
arbūzi | ||||
melones | ||||
ķirbji | ||||
pārējie | ||||
2.3.4. | cukurkukurūza | 0,02* | 0,05* | 0,05* |
2.4. | krustziežu dārzeņi: | 0,02* | 0,05* | |
2.4.1. | ziedošie krustzieži: | |||
sparģeļkāposti | ||||
ziedkāposti | 0,5 | |||
pārējie | 0,05* | |||
2.4.2. | galviņu krustzieži: | |||
rožu kāposti (Briseles) | ||||
galviņkāposti | 0,3 | |||
pārējie | 0,05* | |||
2.4.3. | lapu krustzieži: | 0,05* | ||
Ķīnas kāposti | ||||
virziņkāposti (Savojas) | ||||
pārējie | ||||
2.4.4. | kolrābji | 0,2 | ||
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | 0,02* | 0,05* | |
2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | 3 | ||
kreses | ||||
salāti | ||||
salātu baldriņi | ||||
endives | ||||
pārējie | ||||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | 0,05* | ||
spināti | ||||
biešu lapas (lapu bietes) | ||||
pārējie | ||||
2.5.3. | ūdenskreses | 0,05* | ||
2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,2 | ||
pārējie | ||||
2.5.5. | garšaugi: | 3 | ||
kārveles | ||||
maurloki | ||||
pētersīļi | ||||
seleriju lapas | ||||
pārējie | ||||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,02* | 0,05* | |
pupas (ar pākstīm) | 1 | |||
pupas (bez pākstīm) | 0,2 | |||
zirņi (ar pākstīm) | 0,5 | |||
zirņi (bez pākstīm) | 0,2 | |||
pārējie | 0,05* | |||
2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,02* | 0,05* | |
artišoki | ||||
fenhelis | ||||
puravi | 0,1 | |||
rabarberi | ||||
selerijas | 5 | |||
lapu artišoki | 1 | |||
sparģeļi | ||||
pārējie | 0,05* | |||
2.8. | sēnes: | 0,02* | 0,05* | 0,05* |
kultivētās sēnes | ||||
meža sēnes | ||||
3. | Pākšaugi: | 0,02* | 0,1 | 0,05* |
lēcas | ||||
pupas | ||||
zirņi | ||||
pārējie | ||||
4. | Eļļas augi: | 0,1* | ||
kokvilnas sēklas | 0,1 | |||
linsēklas | ||||
magoņu sēklas | ||||
rapšu sēklas | 0,5 | |||
saulespuķu sēklas (nelobītas) | ||||
saulespuķu sēklas (izlobītas) | ||||
sezama sēklas | ||||
sojas pupas | 0,5 | |||
zemesrieksti | ||||
pārējie | 0,05* | 0,05* | ||
5. | Kartupeļi: | 0,02* | 0,05* | 0,05* |
agrie kartupeļi | ||||
uzglabājamie kartupeļi | ||||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 20 | 0,1 | 0,1* |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 50 | 20 | 0,1*" |
10. Izteikt 3.pielikuma 2.17.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.17. Lambdacihalotrīns un amitrāzs
Nr. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Lambdacihalotrīns | Amitrāzs *10 |
1 | 2 | 3 | 4 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | ||
1.1. | citrusaugļi: | 0,05* | |
apelsīni | 0,1 | ||
citroni | 0,2 | ||
greipfrūti | 0,1 | ||
laimi | 0,2 | ||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | 0,2 | ||
pampelmūzes | 0,1 | ||
pārējie | 0,02* | ||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,05* | 0,05* |
Indijas rieksti | |||
Brazīlijas rieksti | |||
ciedru rieksti | |||
kastaņi | |||
kokosrieksti | |||
lazdu rieksti | |||
Makadamijas rieksti | |||
mandeles | |||
pekanrieksti | |||
pistācijas | |||
valrieksti | |||
pārējie | |||
1.3. | sulīgie augļi: | 0,1 | 0,5 |
āboli | |||
aivas | |||
bumbieri | |||
pārējie | |||
1.4. | kauliņaugļi: | 0,05* | |
aprikozes | 0,2 | ||
ķirši | |||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | 0,2 | ||
plūmes | |||
pārējie | 0,1 | ||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | 0,05* | |
1.5.1. | vīnogas: | 0,2 | |
galda vīnogas | |||
vīnogas pārstrādei | |||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,5 | |
1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | 0,02* | |
avenes | |||
kazenes | |||
Logana ogas | |||
pārējās | |||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | ||
dzērvenes | |||
mellenes | |||
ērkšķogas | 0,1 | ||
jāņogas (sarkanās un baltās) | 0,1 | ||
upenes | 0,1 | ||
pārējās | 0,02* | ||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,2 | |
1.6. | dažādi augļi: | 0,02* | 0,05* |
ananasi | |||
avokado | |||
banāni | |||
dateles | |||
granāti | |||
kivi augļi | |||
kumkvats | |||
līcijas | |||
mango | |||
olīvas | |||
pasiflora | |||
vīģes | |||
pārējie | |||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | ||
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,05* | |
galda bietes | |||
batātes | |||
burkāni | |||
jamss | |||
kāļi | |||
mārrutki | |||
pastinaks | |||
plostbārdis | |||
redīsi, rutki | 0,1 | ||
sakņu pētersīļi | |||
selerijas | 0,1 | ||
topinambūrs | |||
rāceņi | |||
pārējie | 0,02* | ||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,05* | |
ķiploki | |||
sīpoli | |||
šalotes | |||
vasaras sīpoli | 0,05 | ||
pārējie | 0,02* | ||
2.3. | augļu dārzeņi: | ||
2.3.1. | nakteņu augi: | ||
baklažāni | 0,5 | 0,5 | |
paprika | 0,1 | ||
tomāti | 0,1 | 0,5 | |
pārējie | 0,02* | 0,05* | |
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,1 | 0,05* |
gurķi | |||
korgetes | |||
pipargurķīši | |||
pārējie | |||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 0,05 | 0,05* |
arbūzi | |||
melones | |||
ķirbji | |||
pārējie | |||
2.3.4. | cukurkukurūza | 0,05 | 0,05* |
2.4. | krustziežu dārzeņi: | 0,05* | |
2.4.1. | ziedošie krustzieži: | 0,1 | |
sparģeļkāposti | |||
ziedkāposti | |||
pārējie | |||
2.4.2. | galviņu krustzieži: | ||
rožu kāposti (Briseles) | 0,05 | ||
galviņkāposti | 0,2 | ||
pārējie | 0,02* | ||
2.4.3. | lapu krustzieži: | 1 | |
Ķīnas kāposti | |||
virziņkāposti (Savojas) | |||
pārējie | |||
2.4.4. | kolrābji | 0,02* | |
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | 0,05* | |
2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | 1 | |
kreses | |||
salāti | |||
salātu baldriņi | |||
endives | |||
pārējie | |||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | ||
spināti | 0,5 | ||
biešu lapas (lapu bietes) | |||
pārējie | 0,02* | ||
2.5.3. | ūdenskreses | 0,02* | |
2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,02* | |
pārējie | |||
2.5.5. | garšaugi: | 1 | |
kārveles | |||
maurloki | |||
pētersīļi | |||
seleriju lapas | |||
pārējie | |||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,05* | |
pupas (ar pākstīm) | 0,2 | ||
pupas (bez pākstīm) | 0,02* | ||
zirņi (ar pākstīm) | 0,2 | ||
zirņi (bez pākstīm) | 0,2 | ||
pārējie | 0,02* | ||
2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,05* | |
artišoki | |||
fenhelis | |||
puravi | 0,3 | ||
rabarberi | |||
selerijas | 0,3 | ||
lapu artišoki | |||
sparģeļi | |||
pārējie | 0,02* | ||
2.8. | sēnes: | 0,05* | |
kultivētās sēnes | 0,02* | ||
meža sēnes | 0,5 | ||
3. | Pākšaugi: | 0,02* | 0,05* |
lēcas | |||
pupas | |||
zirņi | |||
pārējie | |||
4. | Eļļas augi: | 0,02* | |
kokvilnas sēklas | 1 | ||
linsēklas | |||
magoņu sēklas | |||
rapšu sēklas | |||
saulespuķu sēklas (nelobītas) | |||
saulespuķu sēklas (izlobītas) | |||
sezama sēklas | |||
sojas pupas | |||
zemesrieksti | |||
pārējie | 0,05* | ||
5. | Kartupeļi: | 0,02* | 0,05* |
agrie kartupeļi | |||
uzglabājamie kartupeļi | |||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 1 | 0,1* |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 10 | 20 |
11. Izteikt 3.pielikuma 2.40.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.40. Bitertanols, brompropilāts un klofentezīns
Nr. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Bitertanols | Brompropilāts | Klofentezīns |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,05* | ||
1.1. | citrusaugļi: | 0,05* | 0,5 | |
apelsīni | ||||
citroni | ||||
greipfrūti | ||||
laimi | ||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | ||||
pampelmūzes | ||||
pārējie | ||||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,1* | 0,05* | |
Indijas rieksti | ||||
Brazīlijas rieksti | ||||
ciedru rieksti | ||||
kastaņi | ||||
kokosrieksti | ||||
lazdu rieksti | ||||
Makadamijas rieksti | ||||
mandeles | ||||
pekanrieksti | ||||
pistācijas | ||||
valrieksti | ||||
pārējie | ||||
1.3. | sulīgie augļi: | 2 | 0,5 | |
āboli | ||||
aivas | ||||
bumbieri | ||||
pārējie | ||||
1.4. | kauliņaugļi: | |||
aprikozes | 1 | |||
ķirši | 1 | |||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | 1 | |||
plūmes | 2 | 0,2 | ||
pārējie | 0,05* | 0,02* | ||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | 0,05* | ||
1.5.1. | vīnogas: | |||
galda vīnogas | 0,02* | |||
vīnogas pārstrādei | 1 | |||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 2 | ||
1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | |||
avenes | 3 | |||
kazenes | 3 | |||
Logana ogas | ||||
pārējās | 0,3 | |||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | |||
dzērvenes | ||||
mellenes | ||||
ērkšķogas | ||||
jāņogas (sarkanās un baltās) | 0,5 | |||
upenes | 0,5 | |||
pārējās | 0,02* | |||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,02* | ||
1.6. | dažādi augļi: | 0,02* | ||
ananasi | ||||
avokado | ||||
banāni | 3 | |||
dateles | ||||
granāti | ||||
kivi augļi | ||||
kumkvats | ||||
līcijas | ||||
mango | ||||
olīvas | ||||
pasiflora | ||||
vīģes | ||||
pārējie | 0,05* | |||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,05* | ||
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,05* | 0,02* | |
galda bietes | ||||
batātes | ||||
burkāni | ||||
jamss | ||||
kāļi | ||||
mārrutki | ||||
pastinaks | ||||
plostbārdis | ||||
redīsi, rutki | ||||
sakņu pētersīļi | ||||
selerijas | ||||
topinambūrs | ||||
rāceņi | ||||
pārējie | ||||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,05* | 0,02* | |
ķiploki | ||||
sīpoli | ||||
šalotes | ||||
vasaras sīpoli | ||||
pārējie | ||||
2.3. | augļu dārzeņi: | |||
2.3.1. | nakteņu augi: | |||
baklažāni | ||||
paprika | ||||
tomāti | 3 | 0,3 | ||
pārējie | 0,05* | 0,02* | ||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,5 | 0,02* | |
gurķi | ||||
korgetes | ||||
pipargurķīši | ||||
pārējie | ||||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 0,05* | ||
arbūzi | ||||
melones | 0,1 | |||
ķirbji | ||||
pārējie | 0,02* | |||
2.3.4. | cukurkukurūza | 0,05* | 0,02* | |
2.4. | krustziežu dārzeņi: | 0,05* | 0,02* | |
2.4.1. | ziedošie krustzieži: | |||
sparģeļkāposti | ||||
ziedkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.2. | galviņu krustzieži: | |||
rožu kāposti (Briseles) | ||||
galviņkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.3. | lapu krustzieži: | |||
Ķīnas kāposti | ||||
virziņkāposti (Savojas) | ||||
pārējie | ||||
2.4.4. | kolrābji | |||
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | 0,05* | 0,02* | |
2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | |||
kreses | ||||
salāti | ||||
salātu baldriņi | ||||
endives | ||||
pārējie | ||||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | |||
spināti | ||||
biešu lapas (lapu bietes) | ||||
pārējie | ||||
2.5.3. | ūdenskreses | |||
2.5.4. | lapu cigoriņi | |||
pārējie | ||||
2.5.5. | garšaugi: | |||
kārveles | ||||
maurloki | ||||
pētersīļi | ||||
seleriju lapas | ||||
pārējie | ||||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,05* | 0,02* | |
pupas (ar pākstīm) | ||||
pupas (bez pākstīm) | ||||
zirņi (ar pākstīm) | ||||
zirņi (bez pākstīm) | ||||
pārējie | ||||
2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,05* | 0,02* | |
artišoki | ||||
fenhelis | ||||
puravi | ||||
rabarberi | ||||
selerijas | ||||
lapu artišoki | ||||
sparģeļi | ||||
pārējie | ||||
2.8. | sēnes: | 0,05* | 0,02* | |
kultivētās sēnes | ||||
meža sēnes | ||||
3. | Pākšaugi: | 0,05* | 0,05* | 0,02* |
lēcas | ||||
pupas | ||||
zirņi | ||||
pārējie | ||||
4. | Eļļas augi: | 0,1* | 0,1* | 0,05* |
kokvilnas sēklas | ||||
linsēklas | ||||
magoņu sēklas | ||||
rapšu sēklas | ||||
saulespuķu sēklas (nelobītas) | ||||
saulespuķu sēklas (izlobītas) | ||||
sezama sēklas | ||||
sojas pupas | ||||
zemesrieksti | ||||
pārējie | ||||
5. | Kartupeļi: | 0,05* | 0,05* | 0,02* |
agrie kartupeļi | ||||
uzglabājamie kartupeļi | ||||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1* | 0,1* | 0,05* |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1* | 0,1* | 0,05*" |
12. Izteikt 3.pielikuma 2.42.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.42. Heksakonazols, metakrifoss un miklobutanils
Nr. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Heksakonazols | Metakrifoss | Miklobutanils |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,05* | ||
1.1. | citrusaugļi: | 0,02* | 3 | |
apelsīni | ||||
citroni | ||||
greipfrūti | ||||
laimi | ||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | ||||
pampelmūzes | ||||
pārējie | ||||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,05* | 0,05* | |
Indijas rieksti | ||||
Brazīlijas rieksti | ||||
ciedru rieksti | ||||
kastaņi | ||||
kokosrieksti | ||||
lazdu rieksti | ||||
Makadamijas rieksti | ||||
mandeles | ||||
pekanrieksti | ||||
pistācijas | ||||
valrieksti | ||||
pārējie | ||||
1.3. | sulīgie augļi: | 0,5 | ||
āboli | 0,1 | |||
aivas | 0,1 | |||
bumbieri | ||||
pārējie | 0,02* | |||
1.4. | kauliņaugļi: | 0,02* | ||
aprikozes | 0,3 | |||
ķirši | 1 | |||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | 0,5 | |||
plūmes | 0,5 | |||
pārējie | 0,02* | |||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | |||
1.5.1. | vīnogas: | 0,1 | 1 | |
galda vīnogas | ||||
vīnogas pārstrādei | ||||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,2 | 1 | |
1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | 0,02* | 0,02* | |
avenes | ||||
kazenes | ||||
Logana ogas | ||||
pārējās | ||||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | 0,02* | ||
dzērvenes | ||||
mellenes | ||||
ērkšķogas | 1 | |||
jāņogas (sarkanās un baltās) | 1 | |||
upenes | 1 | |||
pārējās | 0,02* | |||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,02* | 0,02* | |
1.6. | dažādi augļi: | |||
ananasi | ||||
avokado | ||||
banāni | 0,1 | 2 | ||
dateles | ||||
granāti | ||||
kivi augļi | ||||
kumkvats | ||||
līcijas | ||||
mango | ||||
olīvas | ||||
pasiflora | ||||
vīģes | ||||
pārējie | 0,02* | 0,02* | ||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,05* | ||
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,02* | ||
galda bietes | ||||
batātes | ||||
burkāni | 0,2 | |||
jamss | ||||
kāļi | ||||
mārrutki | ||||
pastinaks | ||||
plostbārdis | ||||
redīsi, rutki | ||||
sakņu pētersīļi | ||||
selerijas | ||||
topinambūrs | ||||
rāceņi | ||||
pārējie | 0,02* | |||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,02* | 0,02* | |
ķiploki | ||||
sīpoli | ||||
šalotes | ||||
vasaras sīpoli | ||||
pārējie | ||||
2.3. | augļu dārzeņi: | |||
2.3.1. | nakteņu augi: | |||
baklažāni | 0,3 | |||
paprika | 0,5 | |||
tomāti | 0,1 | 0,3 | ||
pārējie | 0,02* | 0,02* | ||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,02* | 0,1 | |
gurķi | ||||
korgetes | ||||
pipargurķīši | ||||
pārējie | ||||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 0,02* | 0,2 | |
arbūzi | ||||
melones | ||||
ķirbji | ||||
pārējie | ||||
2.3.4. | cukurkukurūza | 0,02* | 0,02* | |
2.4. | krustziežu dārzeņi: | 0,02* | 0,02* | |
2.4.1. | ziedošie krustzieži: | |||
sparģeļkāposti | ||||
ziedkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.2. | galviņu krustzieži: | |||
rožu kāposti (Briseles) | ||||
galviņkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.3. | lapu krustzieži: | |||
Ķīnas kāposti | ||||
virziņkāposti (Savojas) | ||||
pārējie | ||||
2.4.4. | kolrābji | |||
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | 0,02* | 0,02* | |
2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | |||
kreses | ||||
salāti | ||||
salātu baldriņi | ||||
endives | ||||
pārējie | ||||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | |||
spināti | ||||
biešu lapas (lapu bietes) | ||||
pārējie | ||||
2.5.3. | ūdenskreses | |||
2.5.4. | lapu cigoriņi | |||
pārējie | ||||
2.5.5. | garšaugi: | |||
kārveles | ||||
maurloki | ||||
pētersīļi | ||||
seleriju lapas | ||||
pārējie | ||||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,02* | 0,02* | |
pupas (ar pākstīm) | ||||
pupas (bez pākstīm) | ||||
zirņi (ar pākstīm) | ||||
zirņi (bez pākstīm) | ||||
pārējie | ||||
2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,02* | ||
artišoki | ||||
fenhelis | ||||
puravi | ||||
rabarberi | ||||
selerijas | ||||
lapu artišoki | 0,5 | |||
sparģeļi | ||||
pārējie | 0,02* | |||
2.8. | sēnes: | 0,02* | 0,02* | |
kultivētās sēnes | ||||
meža sēnes | ||||
3. | Pākšaugi: | 0,02* | 0,05* | 0,02* |
lēcas | ||||
pupas | ||||
zirņi | ||||
pārējie | ||||
4. | Eļļas augi: | 0,05* | 0,05* | 0,05* |
kokvilnas sēklas | ||||
linsēklas | ||||
magoņu sēklas | ||||
rapšu sēklas | ||||
saulespuķu sēklas (nelobītas) | ||||
saulespuķu sēklas (izlobītas) | ||||
sezama sēklas | ||||
sojas pupas | ||||
zemesrieksti | ||||
pārējie | ||||
5. | Kartupeļi: | 0,02* | 0,05* | 0,02* |
agrie kartupeļi | ||||
uzglabājamie kartupeļi | ||||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,05* | 0,1* | 0,05* |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,05* | 0,1* | 2" |
13. Papildināt 3.pielikumu ar 2.46., 2.47., 2.48., 2.49., 2.50., 2.51. un 2.52.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.46. Etil-cinidons, butil-cihalofops un famoksadons
Nr. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Etil-cinidons 30 | Butil-cihalofops 31 | Famoksadons |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,05*p | 0,02*p | |
1.1. | citrusaugļi: | 0,02*p | ||
apelsīni | ||||
citroni | ||||
greipfrūti | ||||
laimi | ||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | ||||
pampelmūzes | ||||
pārējie | ||||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,02*p | ||
Indijas rieksti | ||||
Brazīlijas rieksti | ||||
ciedru rieksti | ||||
kastaņi | ||||
kokosrieksti | ||||
lazdu rieksti | ||||
Makadamijas rieksti | ||||
mandeles | ||||
pekanrieksti | ||||
pistācijas | ||||
valrieksti | ||||
pārējie | ||||
1.3. | sulīgie augļi: | 0,02*p | ||
āboli | ||||
aivas | ||||
bumbieri | ||||
pārējie | ||||
1.4. | kauliņaugļi: | 0,02*p | ||
aprikozes | ||||
ķirši | ||||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | ||||
plūmes | ||||
pārējie | ||||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | |||
1.5.1. | vīnogas: | 2 p | ||
galda vīnogas | ||||
vīnogas pārstrādei | ||||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,02* p | ||
1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | 0,02* p | ||
avenes | ||||
kazenes | ||||
Logana ogas | ||||
pārējās | ||||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | 0,02*p | ||
dzērvenes | ||||
mellenes | ||||
ērkšķogas | ||||
jāņogas (sarkanās un baltās) | ||||
upenes | ||||
pārējās | ||||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,02*p | ||
1.6. | dažādi augļi: | 0,02*p | ||
ananasi | ||||
avokado | ||||
banāni | ||||
dateles | ||||
granāti | ||||
kivi augļi | ||||
kumkvats | ||||
līcijas | ||||
mango | ||||
olīvas | ||||
pasiflora | ||||
vīģes | ||||
pārējie | ||||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,05*p | 0,02*p | |
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,02*p | ||
galda bietes | ||||
batātes | ||||
burkāni | ||||
jamss | ||||
kāļi | ||||
mārrutki | ||||
pastinaks | ||||
plostbārdis | ||||
redīsi, rutki | ||||
sakņu pētersīļi | ||||
selerijas | ||||
topinambūrs | ||||
rāceņi | ||||
pārējie | ||||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,02*p | ||
ķiploki | ||||
sīpoli | ||||
šalotes | ||||
vasaras sīpoli | ||||
pārējie | ||||
2.3. | augļu dārzeņi: | |||
2.3.1. | nakteņu augi: | |||
baklažāni | 0,2 p | |||
paprika | ||||
tomāti | 0,2 p | |||
pārējie | 0,02* p | |||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | |||
gurķi | 0,2 p | |||
korgetes | 0,2 p | |||
pipargurķīši | ||||
pārējie | 0,02* p | |||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | |||
arbūzi | ||||
melones | 0,3 p | |||
ķirbji | ||||
pārējie | 0,02* p | |||
2.3.4. | cukurkukurūza | 0,02*p | ||
2.4. | krustziežu dārzeņi: | 0,02*p | ||
2.4.1. | ziedošie krustzieži: | |||
sparģeļkāposti | ||||
ziedkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.2. | galviņu krustzieži: | |||
rožu kāposti (Briseles) | ||||
galviņkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.3. | lapu krustzieži: | |||
Ķīnas kāposti | ||||
virziņkāposti (Savojas) | ||||
pārējie | ||||
2.4.4. | kolrābji | |||
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | 0,02*p | ||
2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | |||
kreses | ||||
salāti | ||||
salātu baldriņi | ||||
endives | ||||
pārējie | ||||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | |||
spināti | ||||
biešu lapas (lapu bietes) | ||||
pārējie | ||||
2.5.3. | ūdenskreses | |||
2.5.4. | lapu cigoriņi | |||
2.5.5. | garšaugi: | |||
kārveles | ||||
maurloki | ||||
pētersīļi | ||||
seleriju lapas | ||||
pārējie | ||||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,02*p | ||
pupas (ar pākstīm) | ||||
pupas (bez pākstīm) | ||||
zirņi (ar pākstīm) | ||||
zirņi (bez pākstīm) | ||||
pārējie | ||||
2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,02*p | ||
artišoki | ||||
fenhelis | ||||
puravi | ||||
rabarberi | ||||
selerijas | ||||
lapu artišoki | ||||
sparģeļi | ||||
pārējie | ||||
2.8. | sēnes: | 0,02*p | ||
kultivētās sēnes | ||||
meža sēnes | ||||
3. | Pākšaugi: | 0,05*p | 0,02*p | 0,02*p |
lēcas | ||||
pupas | ||||
zirņi | ||||
pārējie | ||||
4. | Eļļas augi: | 0,1*p | 0,05*p | 0,05*p |
kokvilnas sēklas | ||||
linsēklas | ||||
magoņu sēklas | ||||
rapšu sēklas | ||||
saulespuķu sēklas (nelobītas) | ||||
saulespuķu sēklas (izlobītas) | ||||
sezama sēklas | ||||
sojas pupas | ||||
zemesrieksti | ||||
pārējie | ||||
5. | Kartupeļi: | 0,05*p | 0,02*p | 0,02*p |
agrie kartupeļi | ||||
uzglabājamie kartupeļi | ||||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1*p | 0,05*p | 0,05*p |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1*p | 0,05*p | 0,05*p |
2.47. Florasulams, flumioksazīns un M-metalaksils
Nr. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Florasulams | Flumioksazīns | M-metalaksils 32 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,05*p | ||
1.1. | citrusaugļi: | 0,01*p | 0,5 p | |
apelsīni | ||||
citroni | ||||
greipfrūti | ||||
laimi | ||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | ||||
pampelmūzes | ||||
pārējie | ||||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,1*p | 0,02*p | |
Indijas rieksti | ||||
Brazīlijas rieksti | ||||
ciedru rieksti | ||||
kastaņi | ||||
kokosrieksti | ||||
lazdu rieksti | ||||
Makadamijas rieksti | ||||
mandeles | ||||
pekanrieksti | ||||
pistācijas | ||||
valrieksti | ||||
pārējie | ||||
1.3. | sulīgie augļi: | 0,01*p | 0,02*p | |
āboli | ||||
aivas | ||||
bumbieri | ||||
pārējie | ||||
1.4. | kauliņaugļi: | 0,01*p | 0,02*p | |
aprikozes | ||||
ķirši | ||||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | ||||
plūmes | ||||
pārējie | ||||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | 0,01*p | ||
1.5.1. | vīnogas: | 1 p | ||
galda vīnogas | ||||
vīnogas pārstrādei | ||||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,3 p | ||
1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | 0,02*p | ||
avenes | ||||
kazenes | ||||
Logana ogas | ||||
pārējās | ||||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | 0,02*p | ||
dzērvenes | ||||
mellenes | ||||
ērkšķogas | ||||
jāņogas (sarkanās un baltās) | ||||
upenes | ||||
pārējās | ||||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,02*p | ||
1.6. | dažādi augļi: | 0,01*p | 0,02*p | |
ananasi | ||||
avokado | ||||
banāni | ||||
dateles | ||||
granāti | ||||
kivi augļi | ||||
kumkvats | ||||
līcijas | ||||
mango | ||||
olīvas | ||||
pasiflora | ||||
vīģes | ||||
pārējie | ||||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,01*p | 0,05*p | |
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | |||
galda bietes | ||||
batātes | ||||
burkāni | 0,1 p | |||
jamss | ||||
kāļi | ||||
mārrutki | ||||
pastinaks | ||||
plostbārdis | ||||
redīsi, rutki | ||||
sakņu pētersīļi | ||||
selerijas | ||||
topinambūrs | ||||
rāceņi | ||||
pārējie | 0,02*p | |||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,02*p | ||
ķiploki | ||||
sīpoli | ||||
šalotes | ||||
vasaras sīpoli | ||||
pārējie | ||||
2.3. | augļu dārzeņi: | |||
2.3.1. | nakteņu augi: | |||
baklažāni | ||||
paprika | 0,5 p | |||
tomāti | 0,2 p | |||
pārējie | 0,02*p | |||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | |||
gurķi | 0,5 p | |||
korgetes | ||||
pipargurķīši | ||||
pārējie | 0,02*p | |||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | |||
arbūzi | 0,05 p | |||
melones | 0,05 p | |||
ķirbji | ||||
pārējie | 0,02*p | |||
2.3.4. | cukurkukurūza | 0,02*p | ||
2.4. | krustziežu dārzeņi: | |||
2.4.1. | ziedošie krustzieži: | |||
sparģeļkāposti | 0,05 p | |||
ziedkāposti | 0,05 p | |||
pārējie | 0,02*p | |||
2.4.2. | galviņu krustzieži: | |||
rožu kāposti (Briseles) | ||||
galviņkāposti | 0,05 p | |||
pārējie | 0,02*p | |||
2.4.3. | lapu krustzieži: | |||
Ķīnas kāposti | ||||
virziņkāposti (Savojas) | 0,2 p | |||
pārējie | 0,02*p | |||
2.4.4. | kolrābji | 0,02*p | ||
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | |||
2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | |||
kreses | ||||
salāti | 2 p | |||
salātu baldriņi | ||||
endives | ||||
pārējie | 0,02*p | |||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | |||
spināti | 0,05 p | |||
biešu lapas (lapu bietes) | ||||
pārējie | 0,02*p | |||
2.5.3. | ūdenskreses | 0,02*p | ||
2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,3 p | ||
pārējie | ||||
2.5.5. | garšaugi: | 0,02*p | ||
kārveles | ||||
maurloki | ||||
pētersīļi | ||||
seleriju lapas | ||||
pārējie | ||||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,02*p | ||
pupas (ar pākstīm) | ||||
pupas (bez pākstīm) | ||||
zirņi (ar pākstīm) | ||||
zirņi (bez pākstīm) | ||||
pārējie | ||||
2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,02*p | ||
artišoki | ||||
fenhelis | ||||
puravi | ||||
rabarberi | ||||
selerijas | ||||
lapu artišoki | ||||
sparģeļi | ||||
pārējie | ||||
2.8. | sēnes: | 0,02*p | ||
kultivētās sēnes | ||||
meža sēnes | ||||
3. | Pākšaugi: | 0,01*p | 0,05*p | 0,02*p |
lēcas | ||||
pupas | ||||
zirņi | ||||
pārējie | ||||
4. | Eļļas augi: | 0,1*p | 0,1*p | 0,05*p |
kokvilnas sēklas | ||||
linsēklas | ||||
magoņu sēklas | ||||
rapšu sēklas | ||||
saulespuķu sēklas (nelobītas) | ||||
saulespuķu sēklas (izlobītas) | ||||
sezama sēklas | ||||
sojas pupas | ||||
zemesrieksti | ||||
pārējie | ||||
5. | Kartupeļi: | 0,01*p | 0,05*p | 0,02*p |
agrie kartupeļi | ||||
uzglabājamie kartupeļi | ||||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1*p | 0,1*p | 0,05*p |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1*p | 0,1*p | 10 p |
2.48. Pikolinafēns, iprovalikarbs un prosulfurons
Nr. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Pikolinafēns | Iprovalikarbs | Prosulfurons |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,05*p | 0,02*p | |
1.1. | citrusaugļi: | 0,05*p | ||
apelsīni | ||||
citroni | ||||
greipfrūti | ||||
laimi | ||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | ||||
pampelmūzes | ||||
pārējie | ||||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,05*p | ||
Indijas rieksti | ||||
Brazīlijas rieksti | ||||
ciedru rieksti | ||||
kastaņi | ||||
kokosrieksti | ||||
lazdu rieksti | ||||
Makadamijas rieksti | ||||
mandeles | ||||
pekanrieksti | ||||
pistācijas | ||||
valrieksti | ||||
pārējie | ||||
1.3. | sulīgie augļi: | 0,05*p | ||
āboli | ||||
aivas | ||||
bumbieri | ||||
pārējie | ||||
1.4. | kauliņaugļi: | 0,05*p | ||
aprikozes | ||||
ķirši | ||||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | ||||
plūmes | ||||
pārējie | ||||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | |||
1.5.1. | vīnogas: | 2 p | ||
galda vīnogas | ||||
vīnogas pārstrādei | ||||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,05*p | ||
1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | 0,05*p | ||
avenes | ||||
kazenes | ||||
Logana ogas | ||||
pārējās | ||||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | 0,05*p | ||
dzērvenes | ||||
mellenes | ||||
ērkšķogas | ||||
jāņogas (sarkanās un baltās) | ||||
upenes | ||||
pārējās | ||||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,05*p | ||
1.6. | dažādi augļi: | 0,05*p | ||
ananasi | ||||
avokado | ||||
banāni | ||||
dateles | ||||
granāti | ||||
kivi augļi | ||||
kumkvats | ||||
līcijas | ||||
mango | ||||
olīvas | ||||
pasiflora | ||||
vīģes | ||||
pārējie | ||||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,05*p | 0,02*p | |
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | |||
galda bietes | ||||
batātes | ||||
burkāni | ||||
jamss | ||||
kāļi | ||||
mārrutki | ||||
pastinaks | ||||
plostbārdis | ||||
redīsi, rutki | ||||
sakņu pētersīļi | ||||
selerijas | ||||
topinambūrs | ||||
rāceņi | ||||
pārējie | ||||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,05*p | ||
ķiploki | ||||
sīpoli | ||||
šalotes | ||||
vasaras sīpoli | ||||
pārējie | ||||
2.3. | augļu dārzeņi: | |||
2.3.1. | nakteņu augi: | |||
baklažāni | ||||
paprika | ||||
tomāti | 1 | |||
pārējie | 0,05*p | |||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | |||
gurķi | 0,1 | |||
korgetes | 0,1 | |||
pipargurķīši | 0,1 | |||
pārējie | 0,05*p | |||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | |||
arbūzi | 0,1 | |||
melones | 0,1 | |||
ķirbji | ||||
pārējie | 0,05*p | |||
2.3.4. | cukurkukurūza | 0,05*p | ||
2.4. | krustziežu dārzeņi: | 0,05*p | ||
2.4.1. | ziedošie krustzieži: | |||
sparģeļkāposti | ||||
ziedkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.2. | galviņu krustzieži: | |||
rožu kāposti (Briseles) | ||||
galviņkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.3. | lapu krustzieži: | |||
Ķīnas kāposti | ||||
virziņkāposti (Savojas) | ||||
pārējie | ||||
2.4.4. | kolrābji | |||
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | |||
2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | |||
kreses | ||||
salāti | 1 p | |||
salātu baldriņi | 1 p | |||
endives | ||||
pārējie | 0,05*p | |||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | 0,05*p | ||
spināti | ||||
biešu lapas (lapu bietes) | ||||
pārējie | ||||
2.5.3. | ūdenskreses | 0,05*p | ||
2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,05*p | ||
pārējie | ||||
2.5.5. | garšaugi: | 0,05*p | ||
kārveles | ||||
maurloki | ||||
pētersīļi | ||||
seleriju lapas | ||||
pārējie | ||||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,05*p | ||
pupas (ar pākstīm) | ||||
pupas (bez pākstīm) | ||||
zirņi (ar pākstīm) | ||||
zirņi (bez pākstīm) | ||||
pārējie | ||||
2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,05*p | ||
artišoki | ||||
fenhelis | ||||
puravi | ||||
rabarberi | ||||
selerijas | ||||
lapu artišoki | ||||
sparģeļi | ||||
pārējie | ||||
2.8. | sēnes: | 0,05*p | ||
kultivētās sēnes | ||||
meža sēnes | ||||
3. | Pākšaugi: | 0,05*p | 0,05*p | 0,05*p |
lēcas | ||||
pupas | ||||
zirņi | ||||
pārējie | ||||
4. | Eļļas augi: | 0,1*p | 0,1*p | 0,1*p |
kokvilnas sēklas | ||||
linsēklas | ||||
magoņu sēklas | ||||
rapšu sēklas | ||||
saulespuķu sēklas (nelobītas) | ||||
saulespuķu sēklas (izlobītas) | ||||
sezama sēklas | ||||
sojas pupas | ||||
zemesrieksti | ||||
pārējie | ||||
5. | Kartupeļi: | 0,05*p | 0,05*p | 0,02*p |
agrie kartupeļi | ||||
uzglabājamie kartupeļi | ||||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1*p | 0,1*p | 0,1*p |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1*p | 0,1*p | 0,1*p |
2.49. Sulfosulfurons, fenheksamīds un metil-s-acibenzolārs
Nr. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Sulfosulfurons | Fenheksamīds | Metil-s-acibenzolārs |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,05*p | ||
1.1. | citrusaugļi: | 0,05*p | 0,02*p | |
apelsīni | ||||
citroni | ||||
greipfrūti | ||||
laimi | ||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | ||||
pampelmūzes | ||||
pārējie | ||||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,05*p | ||
Indijas rieksti | ||||
Brazīlijas rieksti | ||||
ciedru rieksti | ||||
kastaņi | ||||
kokosrieksti | ||||
lazdu rieksti | 0,1*p | |||
Makadamijas rieksti | ||||
mandeles | ||||
pekanrieksti | ||||
pistācijas | ||||
valrieksti | ||||
pārējie | 0,02*p | |||
1.3. | sulīgie augļi: | 0,05*p | ||
āboli | ||||
aivas | ||||
bumbieri | 0,02*p | |||
pārējie | 0,02*p | |||
1.4. | kauliņaugļi: | 0,02*p | ||
aprikozes | ||||
ķirši | 5 p | |||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | ||||
plūmes | 2 p | |||
pārējie | 0,05*p | |||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | 0,02*p | ||
1.5.1. | vīnogas: | 5 p | ||
galda vīnogas | ||||
vīnogas pārstrādei | ||||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 5 p | ||
1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | 10 p | ||
avenes | ||||
kazenes | ||||
Logana ogas | ||||
pārējās | ||||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | |||
dzērvenes | ||||
mellenes | 5 p | |||
ērkšķogas | 5 p | |||
jāņogas (sarkanās un baltās) | 5 p | |||
upenes | 5 p | |||
pārējās | 0,05*p | |||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,05*p | ||
1.6. | dažādi augļi: | |||
ananasi | ||||
avokado | ||||
banāni | 0,1 p | |||
dateles | ||||
granāti | ||||
kivi augļi | 10 p | |||
kumkvats | ||||
līcijas | ||||
mango | 0,5 p | |||
olīvas | ||||
pasiflora | ||||
vīģes | ||||
pārējie | 0,05*p | 0,02*p | ||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,05*p | ||
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,05*p | 0,02*p | |
galda bietes | ||||
batātes | ||||
burkāni | ||||
jamss | ||||
kāļi | ||||
mārrutki | ||||
pastinaks | ||||
plostbārdis | ||||
redīsi, rutki | ||||
sakņu pētersīļi | ||||
selerijas | ||||
topinambūrs | ||||
rāceņi | ||||
pārējie | ||||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,05*p | 0,02*p | |
ķiploki | ||||
sīpoli | ||||
šalotes | ||||
vasaras sīpoli | ||||
pārējie | ||||
2.3. | augļu dārzeņi: | |||
2.3.1. | nakteņu augi: | |||
baklažāni | ||||
paprika | ||||
tomāti | 1 p | 1 p | ||
pārējie | 0,05*p | 0,02*p | ||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,05*p | 0,02*p | |
gurķi | ||||
korgetes | ||||
pipargurķīši | ||||
pārējie | ||||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 0,05*p | 0,02*p | |
arbūzi | ||||
melones | ||||
ķirbji | ||||
pārējie | ||||
2.3.4. | cukurkukurūza | 0,05*p | 0,02*p | |
2.4. | krustziežu dārzeņi: | 0,05*p | 0,02*p | |
2.4.1. | ziedošie krustzieži: | |||
sparģeļkāposti | ||||
ziedkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.2. | galviņu krustzieži: | |||
rožu kāposti (Briseles) | ||||
galviņkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.3. | lapu krustzieži: | |||
Ķīnas kāposti | ||||
virziņkāposti (Savojas) | ||||
pārējie | ||||
2.4.4. | kolrābji | |||
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi | 0,05*p | 0,02*p | |
2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | |||
kreses | ||||
salāti | ||||
salātu baldriņi | ||||
endives | ||||
pārējie | ||||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | |||
spināti | ||||
biešu lapas (lapu bietes) | ||||
pārējie | ||||
2.5.3. | ūdenskreses | |||
2.5.4. | lapu cigoriņi | |||
pārējie | ||||
2.5.5. | garšaugi: | |||
kārveles | ||||
maurloki | ||||
pētersīļi | ||||
seleriju lapas | ||||
pārējie | ||||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,05*p | 0,02*p | |
pupas (ar pākstīm) | ||||
pupas (bez pākstīm) | ||||
zirņi (ar pākstīm) | ||||
zirņi (bez pākstīm) | ||||
pārējie | ||||
2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,05*p | 0,02*p | |
artišoki | ||||
fenhelis | ||||
puravi | ||||
rabarberi | ||||
selerijas | ||||
lapu artišoki | ||||
sparģeļi | ||||
pārējie | ||||
2.8. | sēnes: | 0,05*p | 0,02*p | |
kultivētās sēnes | ||||
meža sēnes | ||||
3. | Pākšaugi: | 0,05*p | 0,05*p | 0,02*p |
lēcas | ||||
pupas | ||||
zirņi | ||||
pārējie | ||||
4. | Eļļas augi: | 0,1*p | 0,1*p | 0,05*p |
kokvilnas sēklas | ||||
linsēklas | ||||
magoņu sēklas | ||||
rapšu sēklas | ||||
saulespuķu sēklas (nelobītas) | ||||
saulespuķu sēklas (izlobītas) | ||||
sezama sēklas | ||||
sojas pupas | ||||
zemesrieksti | ||||
pārējie | ||||
5. | Kartupeļi: | 0,05*p | 0,05*p | 0,02*p |
agrie kartupeļi | ||||
uzglabājamie kartupeļi | ||||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1*p | 0,1*p | 0,05*p |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1*p | 0,1*p | 0,05*p |
2.50. Ciklanīds, etilpiraflufēns un amitrols
Nr. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Ciklanīds | Etilpiraflufēns | Amitrols |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,05*p |
|
|
1.1. | citrusaugļi: |
| 0,02*p | 0,01*p |
| apelsīni | |||
| citroni | |||
| greipfrūti | |||
| laimi | |||
| mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | |||
| pampelmūzes | |||
| pārējie | |||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,1*p | 0,01*p | |
| Indijas rieksti | |||
| Brazīlijas rieksti | |||
| ciedru rieksti | |||
| kastaņi | |||
| kokosrieksti | |||
| lazdu rieksti | |||
| Makadamijas rieksti | |||
| mandeles | |||
| pekanrieksti | |||
| pistācijas | |||
| valrieksti | |||
| pārējie | |||
1.3. | sulīgie augļi: | 0,02*p | 0,01*p | |
| āboli | |||
| aivas | |||
| bumbieri | |||
| pārējie | |||
1.4. | kauliņaugļi: | 0,02*p | 0,01*p | |
| aprikozes | |||
| ķirši | |||
| persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | |||
| plūmes | |||
| pārējie | |||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | 0,02*p | 0,01*p | |
1.5.1. | vīnogas: | |||
| galda vīnogas | |||
| vīnogas pārstrādei | |||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | |||
1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | |||
| avenes | |||
| kazenes | |||
| Logana ogas | |||
| pārējās | |||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | |||
| dzērvenes | |||
| mellenes | |||
| ērkšķogas | |||
| jāņogas (sarkanās un baltās) | |||
| upenes | |||
| pārējās | |||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | |||
1.6. | dažādi augļi: | 0,02*p |
| |
| ananasi |
| ||
| avokado |
| ||
| banāni |
| ||
| dateles |
| ||
| granāti |
| ||
| kivi augļi |
| ||
| kumkvats |
| ||
| līcijas |
| ||
| mango |
| ||
| olīvas | 0,05p | ||
| pasiflora |
| ||
| vīģes |
| ||
| pārējie | 0,01*p | ||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,05*p | 0,02*p | 0,01*p |
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: |
|
|
|
| galda bietes | |||
| batātes | |||
| burkāni | |||
| jamss | |||
| kāļi | |||
| mārrutki | |||
| pastinaks | |||
| plostbārdis | |||
| redīsi, rutki | |||
| sakņu pētersīļi | |||
| selerijas | |||
| topinambūrs | |||
| rāceņi | |||
| pārējie | |||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | |||
| ķiploki | |||
| sīpoli | |||
| šalotes | |||
| vasaras sīpoli | |||
| pārējie | |||
2.3. | augļu dārzeņi: | |||
2.3.1. | nakteņu augi: | |||
| baklažāni | |||
| paprika | |||
| tomāti | |||
| pārējie | |||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | |||
| gurķi | |||
| korgetes | |||
| pipargurķīši | |||
| pārējie | |||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | |||
| arbūzi | |||
| melones | |||
| ķirbji | |||
| pārējie | |||
2.3.4. | cukurkukurūza | |||
2.4. | krustziežu dārzeņi: | |||
2.4.1. | ziedošie krustzieži: | |||
| sparģeļkāposti | |||
| ziedkāposti | |||
| pārējie | |||
2.4.2. | galviņu krustzieži: | |||
| rožu kāposti (Briseles) | |||
| galviņkāposti | |||
| pārējie | |||
2.4.3. | lapu krustzieži: | |||
| Ķīnas kāposti | |||
| virziņkāposti (Savojas) | |||
| pārējie | |||
2.4.4. | kolrābji | |||
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi | |||
2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | |||
| kreses | |||
| salāti | |||
| salātu baldriņi | |||
| endives | |||
| pārējie | |||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | |||
| spināti | |||
| biešu lapas (lapu bietes) | |||
| pārējie | |||
2.5.3. | ūdenskreses | |||
2.5.4. | lapu cigoriņi | |||
| pārējie | |||
2.5.5. | garšaugi: | |||
| kārveles | |||
| maurloki | |||
| pētersīļi | |||
| seleriju lapas | |||
| pārējie | |||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | |||
| pupas (ar pākstīm) | |||
| pupas (bez pākstīm) | |||
| zirņi (ar pākstīm) | |||
| zirņi (bez pākstīm) | |||
| pārējie | |||
2.7. | stublāju dārzeņi: | |||
| artišoki | |||
| fenhelis | |||
| puravi | |||
| rabarberi | |||
| selerijas | |||
| lapu artišoki | |||
| sparģeļi | |||
| pārējie | |||
2.8. | sēnes: | |||
| kultivētās sēnes | |||
| meža sēnes | |||
3. | Pākšaugi: | 0,05*p | 0,02*p | 0,01*p |
| lēcas | |||
| pupas | |||
| zirņi | |||
| pārējie | |||
4. | Eļļas augi: |
| 0,05*p | 0,02*p |
| kokvilnas sēklas | 0,2 p | ||
| linsēklas |
| ||
| magoņu sēklas |
| ||
| rapšu sēklas |
| ||
| saulespuķu sēklas (nelobītas) |
| ||
| saulespuķu sēklas (izlobītas) |
| ||
| sezama sēklas |
| ||
| sojas pupas |
| ||
| zemesrieksti |
| ||
| pārējie | 0,05*p | ||
5. | Kartupeļi: | 0,05*p | 0,02*p | 0,01*p |
| agrie kartupeļi | |||
| uzglabājamie kartupeļi | |||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1*p | 0,05*p | 0,02*p |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1*p | 0,05*p | 0,02*p |
2.51. Dikvāts, izoproturons un etofumezāts
Nr. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Dikvāts | Izoproturons | Etofumezāts 33 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,05*p | 0,05*p | 0,05*p |
1.1. | citrusaugļi: |
|
|
|
| apelsīni | |||
| citroni | |||
| greipfrūti | |||
| laimi | |||
| mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | |||
| pampelmūzes | |||
| pārējie | |||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | |||
| Indijas rieksti | |||
| Brazīlijas rieksti | |||
| ciedru rieksti | |||
| kastaņi | |||
| kokosrieksti | |||
| lazdu rieksti | |||
| Makadamijas rieksti | |||
| mandeles | |||
| pekanrieksti | |||
| pistācijas | |||
| valrieksti | |||
| pārējie | |||
1.3. | sulīgie augļi: | |||
| āboli | |||
| aivas | |||
| bumbieri | |||
| pārējie | |||
1.4. | kauliņaugļi: | |||
| aprikozes | |||
| ķirši | |||
| persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | |||
| plūmes | |||
| pārējie | |||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | |||
1.5.1. | vīnogas: | |||
| galda vīnogas | |||
| vīnogas pārstrādei | |||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | |||
1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | |||
| avenes | |||
| kazenes | |||
| Logana ogas | |||
| pārējās | |||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | |||
| dzērvenes | |||
| mellenes | |||
| ērkšķogas | |||
| jāņogas (sarkanās un baltās) | |||
| upenes | |||
| pārējās | |||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | |||
1.6. | dažādi augļi: | |||
| ananasi | |||
| avokado | |||
| banāni | |||
| dateles | |||
| granāti | |||
| kivi augļi | |||
| kumkvats | |||
| līcijas | |||
| mango | |||
| olīvas | |||
| pasiflora | |||
| vīģes | |||
| pārējie | |||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: |
| 0,05*p | 0,05*p |
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,05*p |
|
|
| galda bietes | 0,1 p | ||
| batātes |
| ||
| burkāni |
| ||
| jamss |
| ||
| kāļi |
| ||
| mārrutki |
| ||
| pastinaks |
| ||
| plostbārdis |
| ||
| redīsi, rutki |
| ||
| sakņu pētersīļi |
| ||
| selerijas |
| ||
| topinambūrs |
| ||
| rāceņi |
| ||
| pārējie | 0,05*p | ||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,05*p | 0,05*p | |
| ķiploki | |||
| sīpoli | |||
| šalotes | |||
| vasaras sīpoli | |||
| pārējie | |||
2.3. | augļu dārzeņi: | 0,05*p | 0,05*p | |
2.3.1. | nakteņu augi: | |||
| baklažāni | |||
| paprika | |||
| tomāti | |||
| pārējie | |||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | |||
| gurķi | |||
| korgetes | |||
| pipargurķīši | |||
| pārējie | |||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | |||
| arbūzi | |||
| melones | |||
| ķirbji | |||
| pārējie | |||
2.3.4. | cukurkukurūza | |||
2.4. | krustziežu dārzeņi: | 0,05*p | 0,05*p | |
2.4.1. | ziedošie krustzieži: | |||
| sparģeļkāposti | |||
| ziedkāposti | |||
| pārējie | |||
2.4.2. | galviņu krustzieži: | |||
| rožu kāposti (Briseles) | |||
| galviņkāposti | |||
| pārējie | |||
2.4.3. | lapu krustzieži: | |||
| Ķīnas kāposti | |||
| virziņkāposti (Savojas) | |||
| pārējie | |||
2.4.4. | kolrābji | |||
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | 0,05*p | 0,05*p | |
2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | |||
| kreses | |||
| salāti | |||
| salātu baldriņi | |||
| endives | |||
| pārējie | |||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | |||
| spināti | |||
| biešu lapas (lapu bietes) | |||
| pārējie | |||
2.5.3. | ūdens kreses | |||
2.5.4. | lapu cigoriņi | |||
| pārējie | |||
2.5.5. | garšaugi: | |||
| kārveles | |||
| maurloki | |||
| pētersīļi | |||
| seleriju lapas | |||
| pārējie | |||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,05*p | 0,05*p | |
| pupas (ar pākstīm) | |||
| pupas (bez pākstīm) | |||
| zirņi (ar pākstīm) | |||
| zirņi (bez pākstīm) | |||
| pārējie | |||
2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,05*p | 0,05*p | |
| artišoki | |||
| fenhelis | |||
| puravi | |||
| rabarberi | |||
| selerijas | |||
| lapu artišoki | |||
| sparģeļi | |||
| pārējie | |||
2.8. | sēnes: | 0,05*p | 0,05*p | |
| kultivētās sēnes | |||
| meža sēnes | |||
3. | Pākšaugi: |
| 0,05*p | 0,05*p |
| lēcas |
| ||
| pupas | 0,2 p | ||
| zirņi | 0,2 p | ||
| pārējie | 0,05*p | ||
4. | Eļļas augi: |
| 0,1*p | 0,1*p |
| kokvilnas sēklas |
| ||
| linsēklas | 5 p | ||
| magoņu sēklas |
| ||
| rapšu sēklas |
| ||
| saulespuķu sēklas (nelobītas) |
| ||
| saulespuķu sēklas (izlobītas) |
| ||
| sezama sēklas |
| ||
| sojas pupas | 0,5 p | ||
| zemesrieksti |
| ||
| pārējie | 0,1*p | ||
5. | Kartupeļi: | 0,05*p | 0,05*p | 0,05*p |
| agrie kartupeļi | |||
| uzglabājamie kartupeļi | |||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1*p | 0,1*p | 0,1*p |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1*p | 0,1*p | 0,1*p |
2.52. Hlorfenapirs, fentina acetāts un fentina hidroksīds
Nr. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Hlorfenapirs | Fentina acetāts | Fentina hidroksīds |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,05* | 0,05* | 0,05* |
1.1. | citrusaugļi: | |||
apelsīni | ||||
citroni | ||||
greipfrūti | ||||
laimi | ||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | ||||
pampelmūzes | ||||
pārējie | ||||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | |||
Indijas rieksti | ||||
Brazīlijas rieksti | ||||
ciedru rieksti | ||||
kastaņi | ||||
kokosrieksti | ||||
lazdu rieksti | ||||
Makadamijas rieksti | ||||
mandeles | ||||
pekanrieksti | ||||
pistācijas | ||||
valrieksti | ||||
pārējie | ||||
1.3. | sulīgie augļi: | |||
āboli | ||||
aivas | ||||
bumbieri | ||||
pārējie | ||||
1.4. | kauliņaugļi: | |||
aprikozes | ||||
ķirši | ||||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | ||||
plūmes | ||||
pārējie | ||||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | |||
1.5.1. | vīnogas: | |||
galda vīnogas | ||||
vīnogas pārstrādei | ||||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | |||
1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | |||
avenes | ||||
kazenes | ||||
Logana ogas | ||||
pārējās | ||||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | |||
dzērvenes | ||||
mellenes | ||||
ērkšķogas | ||||
jāņogas (sarkanās un baltās) | ||||
upenes | ||||
pārējās | ||||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | |||
1.6. | dažādi augļi: | |||
ananasi | ||||
avokado | ||||
banāni | ||||
dateles | ||||
granāti | ||||
kivi augļi | ||||
kumkvats | ||||
līcijas | ||||
mango | ||||
olīvas | ||||
pasiflora | ||||
vīģes | ||||
pārējie | ||||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,05* | 0,05* | 0,05* |
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | |||
galda bietes | ||||
batātes | ||||
burkāni | ||||
jamss | ||||
kāļi | ||||
mārrutki | ||||
pastinaks | ||||
plostbārdis | ||||
redīsi, rutki | ||||
sakņu pētersīļi | ||||
selerijas | ||||
topinambūrs | ||||
rāceņi | ||||
pārējie | ||||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | |||
ķiploki | ||||
sīpoli | ||||
šalotes | ||||
vasaras sīpoli | ||||
pārējie | ||||
2.3. | augļu dārzeņi: | |||
2.3.1. | nakteņu augi: | |||
baklažāni | ||||
paprika | ||||
tomāti | ||||
pārējie | ||||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | |||
gurķi | ||||
korgetes | ||||
pipargurķīši | ||||
pārējie | ||||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | |||
arbūzi | ||||
melones | ||||
ķirbji | ||||
pārējie | ||||
2.3.4. | cukurkukurūza | |||
2.4. | krustziežu dārzeņi: | |||
2.4.1. | ziedošie krustzieži: | |||
sparģeļkāposti | ||||
ziedkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.2. | galviņu krustzieži: | |||
rožu kāposti (Briseles) | ||||
galviņkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.3. | lapu krustzieži: | |||
Ķīnas kāposti | ||||
virziņkāposti (Savojas) | ||||
pārējie | ||||
2.4.4. | kolrābji | |||
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | |||
2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | |||
kreses | ||||
salāti | ||||
salātu baldriņi | ||||
endives | ||||
pārējie | ||||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | |||
spināti | ||||
biešu lapas (lapu bietes) | ||||
pārējie | ||||
2.5.3. | ūdenskreses | |||
2.5.4. | lapu cigoriņi | |||
pārējie | ||||
2.5.5. | garšaugi: | |||
kārveles | ||||
maurloki | ||||
pētersīļi | ||||
seleriju lapas | ||||
pārējie | ||||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | |||
pupas (ar pākstīm) | ||||
pupas (bez pākstīm) | ||||
zirņi (ar pākstīm) | ||||
zirņi (bez pākstīm) | ||||
pārējie | ||||
2.7. | stublāju dārzeņi: | |||
artišoki | ||||
fenhelis | ||||
puravi | ||||
rabarberi | ||||
selerijas | ||||
lapu artišoki | ||||
sparģeļi | ||||
pārējie | ||||
2.8. | sēnes: | |||
kultivētās sēnes | ||||
meža sēnes | ||||
3. | Pākšaugi: | 0,05* | 0,05* | 0,05* |
lēcas | ||||
pupas | ||||
zirņi | ||||
pārējie | ||||
4. | Eļļas augi: | 0,1*p | 0,1*p | 0,1*p |
kokvilnas sēklas | ||||
linsēklas | ||||
magoņu sēklas | ||||
rapšu sēklas | ||||
saulespuķu sēklas (nelobītas) | ||||
saulespuķu sēklas (izlobītas) | ||||
sezama sēklas | ||||
sojas pupas | ||||
zemesrieksti | ||||
pārējie | ||||
5. | Kartupeļi: | 0,05* | 0,05* | 0,05* |
agrie kartupeļi | ||||
uzglabājamie kartupeļi | ||||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1* | 0,1* | 0,1* |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1* | 0,1* | 0,1*" |
14. Papildināt 3.pielikuma piezīmes zem rindas "*Norāda analītiskās noteikšanas zemāko robežu" ar šāda satura tekstu:
"p - stājas spēkā ar 2007.gada 14.jūliju.
t - spēkā līdz 2006.gada 31.jūlijam."
15. Papildināt 3.pielikumu ar 30., 31., 32. un 33.piezīmi šādā redakcijā:
"30. Etilcinidona un tā E izomēra summa.
31. Butilcihalofopa un tā brīvo skābju summa.
32. Izomēru summa.
33. Etofumesāta un metānsulfonskābes (RS)-2etoksi-2,3-dihidro-3,3-dimetilbenzofurān-5-ilestera metabolītu summa, izteikta kā etofumesāts."
16. Izteikt 4.pielikuma II nodaļas 10.punktu šādā redakcijā:
"10. | Cikloksidims | 2,00 - kartupeļiem, galviņkāpostiem, rapšu sēklām, zirņiem, linsēklām 0,05 - zemenēm 0,20 - cukurbietēm, lopbarības bietēm, burkāniem" |
17. Izteikt 4.pielikuma II nodaļas 19.punktu šādā redakcijā:
"19. | Dikvāts | 2,00L - rapšu sēklām, linsēklām" |
18. Izteikt 4.pielikuma II nodaļas 27.punktu šādā redakcijā:
"27. | Etofumezāts | 0,01L - galda bietēm 0,10L - cukurbietēm, lopbarības bietēm" |
19. Svītrot 4.pielikuma II nodaļas 32.punktu.
20. Izteikt 4.pielikuma II nodaļas 43.punktu šādā redakcijā:
"43. | Izoproturons | 0,10L - graudaugiem graudos" |
21. Svītrot 4.pielikuma II nodaļas 65.punktu.
22. Svītrot 4.pielikuma II nodaļas 67.punktā aiz vārda "kāpostiem" vārdu "burkāniem".
23. Izteikt 4.pielikuma II nodaļas 72.punktu šādā redakcijā:
"72. | Sulfosulfurons | 0,01L - kviešiem, tritikālei graudos" |
24. Papildināt 4.pielikuma II nodaļu ar 88., 89., 90., 91., 92., 93., 94., 95., 96., 97. un 98.punktu šādā redakcijā:
"88. | Amonija glufosināts | 0,05 - āboliem, bumbieriem, cidonijām, ķiršiem, plūmēm 0,50 - upenēm, jāņogām, ērkšķogām 0,10 - zemenēm, avenēm |
89. | Azoksistrobīns | 0,3 - kviešiem, miežiem, rudziem graudos |
90. | Cimoksanils | 0,05 - kartupeļiem |
91. | Famoksadons | 0,05L - kartupeļiem |
92. | Fenamidons | 0,02 - kartupeļiem |
93. | Fenpropidīns | 0,2 - kviešiem, miežiem, tritikālei graudos |
94. | Flukvinkonazols | 0,1 - graudaugiem graudos |
95. | Hlorotalonils | 0,01 - kartupeļiem 0,1 - kviešiem 3,0 - kāpostiem |
96. | Metilmetsulfurons | 0,05 - kviešiem, miežiem, rudziem, tritikālei graudos |
97. | Na-propoksikarbazons | 0,05 - kviešiem, rudziem, tritikālei graudos |
98. | Piraklostrobīns | 0,5 - graudaugiem graudos" |
25. Papildināt 4.pielikuma II nodaļu aiz 98.punkta ar piezīmi šādā redakcijā:
"Piezīme.
L - spēkā līdz 2007.gada 14.jūlijam."