Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 

Rīgas domes noteikumi Nr.51

Rīgā 2004.gada 2.martā (prot.Nr.113, 4.§)

Noteikumi par sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu samaksu Rīgā

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas likuma "Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likums"
8.panta pirmo, otro, ceturto, piekto daļu un Latvijas Republikas Ministru kabineta 27.05.2003. noteikumu Nr.275
"Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu samaksas kārtība un kārtība,
kādā pakalpojuma izmaksas tiek segtas no pašvaldības budžeta
" 6.punktu

1. Šie noteikumi nosaka samaksas kārtību par sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumiem (turpmāk tekstā Š pakalpojums) Rīgā.

2. Rīgas priekšpilsētu (rajonu) Sociālie dienesti saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru kabineta 27.05.2003. noteikumiem Nr.278 "Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības saņemšanas kārtība" izvērtē personas vajadzības, pieņem lēmumu par personas vajadzībām atbilstošu sociālo pakalpojumu un nodrošina vai organizē pakalpojuma saņemšanu.

3. Neizvērtējot personas ienākumus un materiālo stāvokli, no Rīgas pilsētas budžeta līdzekļiem tiek segtas šādu pakalpojumu izmaksas:

3.1. transporta pakalpojumi personām, kurām ir apgrūtināta pārvietošanās un kuras nevar pārvietoties ar sabiedrisko transportu;

3.2. sociālās rehabilitācijas pakalpojumi personām pēc brīvības atņemšanas soda izciešanas līdz 1 gadam (saskaņā ar personas individuālo sociālās rehabilitācijas plānu);

3.3. patversmes un naktspatversmes pakalpojumi līdz 2 mēnešiem;

3.4. dienas aprūpes centra pakalpojumi bērniem, personām ar funkcionālajiem traucējumiem, pensijas vecuma personām un personām ar invaliditāti;

3.5. krīzes centra pakalpojumi bērniem.

4. Nosakot samaksu par pakalpojumiem, kuri nav minēti šo noteikumu 3.punktā, klientam un/vai tā apgādniekam jādeklarē pēdējo trīs mēnešu ienākumi:

4.1. darbspējīgām personām ik pēc trim mēnešiem;

4.2. darbnespējīgām personām ik pēc divpadsmit mēnešiem.

5. Veicot samaksu par pakalpojumu, tiek ievēroti Latvijas Republikas Ministru kabineta 27.05.2003. noteikumi Nr.275 "Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu samaksas kārtība un kārtība, kādā pakalpojuma izmaksas tiek segtas no pašvaldības budžeta". Pēc pakalpojuma samaksas klienta ģimenes rīcībā esošie līdzekļi nedrīkst būt mazāki par 75% no Latvijas Republikas Centrālās statistikas pārvaldes aprēķinātā (vidēji par iepriekšējo gadu) viena iedzīvotāja pilna iztikas minimuma preču un pakalpojumu groza vērtības vidēji mēnesī (latos) vienam ģimenes loceklim.

6. Sūdzību par pakalpojuma samaksas kārtību var iesniegt Rīgas domes Labklājības departamentā.

7. Strīdi par šajos noteikumos paredzēto tiesību realizēšanu izskatāmi tiesā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Pārejas noteikumi

1. Noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to parakstīšanas.

2. Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļai jānodrošina noteikumu publicēšana laikrakstos "Latvijas Vēstnesis" un "Rīgas Balss".

Rīgas domes priekšsēdētājs G.Bojārs

03.03.2004