1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā no fiziskajām un juridiskajām personām tiek pieprasīta lauksaimniecības produktu ražošanas un patēriņa bilanču (turpmāk — bilances) sagatavošanai nepieciešamā informācija par saražoto, iepirkto, pārstrādāto un realizēto lauksaimniecības (tai skaitā zivsaimniecības) produktu daudzumu un atlikumu (turpmāk — informācija).
2. Informāciju iesniedz uzņēmējsabiedrības (komercsabiedrības), kas veic lauksaimniecības produktu pirmās pakāpes pārstrādi un ir reģistrētas speciālajā pārtikas uzņēmumu reģistrā normatīvajos aktos par pārtikas uzņēmumu darbības atzīšanu un reģistrāciju noteiktajā kārtībā.
3. Lauku atbalsta dienests bilanču sagatavošanai nepieciešamo informāciju no fiziskajām personām iegūst, izmantojot Centrālās statistikas pārvaldes datus, kuri sagatavoti atbilstoši Statistiskās informācijas valsts programmai.
4. Uzņēmējsabiedrības (komercsabiedrības) informāciju bilanču sastādīšanai iesniedz Lauku atbalsta dienestā mēneša laikā pēc šo noteikumu 6., 7. un 8.punktā noteiktā attiecīgā pārskata perioda beigām.
5. Bilanču sastādīšanai nepieciešamā informācija ietver:
5.1. pārstrādei iepirkto produktu daudzumu (kopā, t.sk. no vietējiem ražotājiem);
5.2. saražoto produktu daudzumu;
5.3. pārstrādāto un realizēto produktu daudzumu (pa izlietošanas veidiem);
5.4. lauksaimniecības produktu atlikumu (pārskata perioda sākumā un beigās);
5.5. lauksaimniecības produktu zudumu.
6. Katru gadu iesniedzama informācija par pārskata periodu no iepriekšējā gada 1.jūlija līdz kārtējā gada 30.jūnijam šādu augkopības produktu ražošanas un patēriņa bilanču sastādīšanai:
6.1. graudaugi (1.pielikums);
6.2. pākšaugi (2.pielikums);
6.3. eļļas augi (3.pielikums);
6.4. kartupeļi (4.pielikums);
6.5. dārzeņi (5.pielikums);
6.6. augļi un ogas (6.pielikums).
7. Katru gadu iesniedzama informācija par pārskata periodu no iepriekšējā gada 1.augusta līdz kārtējā gada 31.jūlijam vīnogu vīna ražošanas un patēriņa bilanču sastādīšanai (7.pielikums).
8. Katru gadu iesniedzama informācija par pārskata periodu no iepriekšējā gada 1.septembra līdz kārtējā gada 31.augustam rīsu ražošanas un patēriņa bilanču sastādīšanai (8.pielikums).
9. Katru gadu iesniedzama informācija par pārskata periodu no iepriekšējā gada 1.janvāra līdz 31.decembrim šādu lopkopības un zivsaimniecības produktu ražošanas un patēriņa bilanču sastādīšanai:
9.1. piens un piena produkti (9.pielikums);
9.2. gaļa (10.pielikums);
9.3. olas (11.pielikums);
9.4. zivis un zvejas produkti (12.pielikums).
11. Bilanču sastādīšanai nepieciešamā informācija ir ierobežotas pieejamības informācija. Lai novērstu atsevišķu lauksaimniecības produktu pārstrādātāju identifikāciju, informācija publicējama vai kā citādi izpaužama tikai apkopotā veidā pa produktu grupām.