Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Zemkopības ministrijas instrukcija Nr. 10

Rīgā 2003. gada 15. septembrī

Iesnieguma pieņemšanas un izskatīšanas kārtība selekcionāra tiesību piešķiršanai

Izdota saskaņā ar Augu šķirņu aizsardzības likuma 14. panta pirmo daļu

I. Vispārīgais jautājums

1. Instrukcija nosaka kārtību, kādā tiek pieņemts un izskatīts iesniegums selekcionāra tiesību piešķiršanai (turpmāk - iesniegums) Valsts augu aizsardzības dienestā (turpmāk - dienests).

 

II. Iesnieguma pieņemšana un reģistrācija

2. Persona, kura ir selekcionārs vai tā pilnvarotā persona (turpmāk -iesniedzējs), iesniedz dienestam iesniegumu (1.pielikums) divos eksemplāros.

3. Dienests pārbauda iesniedzēja iesniegumu un pievienotos dokumentus un pārliecinās, ka iesniegti visi dokumenti saskaņā ar Augu šķirņu aizsardzības likuma 14. panta trešo daļu.

4. Ja iesniegtie dokumenti un informācija atbilst normatīvajos aktos noteiktajām prasībām, dienests reģistrē iesniegumu, izdarot uz iesnieguma atzīmi, un rakstveidā par to informē iesniedzēju.

5. Par iesnieguma reģistrēšanu dienesta darbinieks izdara ierakstu Selekcionāra tiesību piešķiršanas iesniegumu reģistrācijas žurnālā, norādot iesnieguma reģistrēšanas datumu, numuru, kultūraugu, šķirnes nosaukumu, iesniedzēja nosaukumu (vārdu, uzvārdu), pilnvarotā pārstāvja nosaukumu (vārdu, uzvārdu).

6. Ja iesniegtie dokumenti vai informācija neatbilst normatīvajos aktos noteiktajām prasībām, dienests iesniegumu nereģistrē, rakstveidā motivējot atteikumu, un pieprasa iesniedzējam iesniegt nepieciešamos dokumentus 10 darba dienu laikā no atteikuma saņemšanas dienas.

 

III. Iesnieguma publicēšana un izskatīšana

7. Pēc iesnieguma reģistrēšanas dienests publicē laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" informāciju par reģistrētajiem iesniegumiem ne retāk kā vienu reizi trijos mēnešos, norādot šādus datus:

7.1. iesnieguma reģistrēšanas numuru un datumu;

7.2. iesniedzēja un pilnvarotā pārstāvja nosaukumu (vārdu, uzvārdu) un adresi;

7.3. kultūrauga latvisko un latīnisko nosaukumu;

7.4. šķirnes nosaukumu;

7.5. valsts starptautisko kodu.

8. Iebildumus par šķirnes jaunumu, atšķirīgumu, viendabīgumu, stabilitāti vai tiesībām iesniegt iesniegumu dienests nosūta iesniedzējam 10 darba dienu laikā pēc to saņemšanas.

9. Dienests izskata iebildes un iesniegtos paskaidrojumus par iebildēm, vienlaikus izskatot jautājumu par selekcionāra tiesību piešķiršanu saskaņā ar normatīvajiem aktiem.

10. Dienests pieņem lēmumu par selekcionāra tiesību piešķiršanu, ja:

10.1. izskatot iesniegumu, tiek konstatēts, ka:

10.1.1. iesniedzējam bija tiesības iesniegt iesniegumu;

10.1.2. šķirne atbilst Augu šķirņu aizsardzības likuma 4.panta noteikumiem;

10.1.3. iesniegums atbilst Augu šķirņu aizsardzības likuma 14.panta prasībām;

10.1.4. šķirne ir atšķirīga, viendabīga un stabila;

10.2. par publicēto iesniegumu nav iesniegtas iebildes vai iesniegtās iebildes nav pamatotas.

11. Ja dienests, izskatot iesniegumu, konstatē, ka iesniegumā nav norādīta visa nepieciešamā informācija vai nav iesniegti visi dokumenti, dienests rakstveidā informē par to iesniedzēju, nosakot termiņu trūkumu novēršanai.

12. Ja iesniedzējs līdz trūkumu novēršanas termiņa beigām nepapildina iesniegumu vai neiesniedz nepieciešamos dokumentus, dienests iesniegumu noraida.

13. Ja dienests, izskatot iesniegumu, konstatē, ka iesniedzējam nebija tiesības iesniegt iesniegumu vai šķirne nav jauna, dienests rakstiski par to informē iesniedzēju un pieprasa divu mēnešu laikā (skaitot no dienas, kad saņemts pieprasījums no dienesta) iesniegt dienestam pamatojumu iesnieguma atbilstības apliecināšanai. Ja iesniedzējs pamatojumu nesniedz, dienests iesniegumu noraida.

14. Ja saņemti iebildumi par tiesībām iesniegt iesniegumu vai par šķirnes atšķirīgumu, viendabīgumu un stabilitāti un dienests ir pieprasījis veikt atkārtotu šķirnes atšķirīguma, viendabīguma un stabilitātes pārbaudi, bet iesniedzējs atsakās šķirni pieteikt minētajai pārbaudei vai arī šajā atkārtotajā pārbaudē šķirne iegūst negatīvu rezultātu, dienests iesniegumu noraida.

15. Pēc šīs instrukcijas 4.punktā minētā iesnieguma reģistrācijas dienests vienlaikus ar iesnieguma izskatīšanu pārbauda šķirnes nosaukuma atbilstību normatīvajos aktos noteiktajām prasībām. Ja šķirnes nosaukums ir atbilstošs, to vienlaikus ar informāciju par reģistrētajiem iesniegumiem publicē laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

16. Ja dienests nesaņem iebildes par publicēto šķirnes nosaukumu, dienests pieņem lēmumu par šķirnes nosaukuma reģistrēšanu reizē ar selekcionāra tiesību piešķiršanu.

17. Ja dienests saņem iebildes par publicēto šķirnes nosaukumu, dienests izskata iesniegtās iebildes un priekšlikumu par šķirnes nosaukumu un pieņem lēmumu par nosaukuma reģistrāciju vienlaikus ar lēmuma pieņemšanu par selekcionāra tiesību piešķiršanu.

18. Ja dienests konstatē, ka nosaukums nav atbilstošs, dienests nosūta iesniedzējam pieprasījumu iesniegt priekšlikumu par jaunu šķirnes nosaukumu, nosakot termiņu priekšlikuma iesniegšanai.

19. Dienests 10 darba dienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas par selekcionāra tiesību piešķiršanu un šķirnes nosaukuma atbilstību rakstveidā informē iesniedzēju par pieņemto lēmumu.

20. Dienests iesniedzējam izsniedz apliecību par selekcionāra tiesību piešķiršanu (2.pielikums) pēc kvīts vai tās kopijas saņemšanas, kas apliecina maksājuma veikšanu par apliecības izsniegšanu.

21. Dienests publicē laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" informāciju par noraidītajiem iesniegumiem ne retāk kā vienu reizi trijos mēnešos, norādot šādus datus:

21.1. iesnieguma reģistrācijas numuru un datumu;

21.2. iesnieguma noraidīšanas datumu;

21.3. iesniedzēja un pilnvarotā pārstāvja nosaukumu (vārdu, uzvārdu) un adresi;

21.4. kultūrauga latvisko un latīnisko nosaukumu;

21.5. šķirnes nosaukumu;

21.6. valsts starptautisko kodu.

23. Instrukcija stājas spēkā nākamajā dienā pēc tās publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Zemkopības ministrs M.Roze

1.pielikums

1-1-10 COPY.GIF (103014 bytes)

1-2-10 COPY.GIF (106983 bytes)

1-3-10 COPY.GIF (100015 bytes)

2.pielikums

2-10 COPY.GIF (111718 bytes)

Zemkopības ministrs M.Roze

24.09.2003