Tiesību akts: zaudējis spēku
Attēlotā redakcija: 04.03.2016. - 31.12.2018. / Vēsturiskā
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2019. gada 5. marta noteikumus Nr. 103 "Kārtība, kādā sedz ar personas profesionālās kvalifikācijas atzīšanu saistītos izdevumus".
Ministru kabineta noteikumi Nr.298

Rīgā 2003.gada 10.jūnijā (prot. Nr.34 12.§)
Kārtība, kādā pretendents sedz izdevumus, kas saistīti ar personas profesionālās kvalifikācijas atzīšanu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā uz darbību reglamentētajā profesijā Latvijas Republikā pretendējošs ārvalstnieks (turpmāk — pretendents) sedz izdevumus, kas saistīti ar personas profesionālās kvalifikācijas atzīšanu reglamentētajās profesijās (turpmāk — izdevumi), un to apmēru, izņemot profesijas, kurās ārvalstnieku profesionālo kvalifikāciju atzīšanu nosaka Latvijas Republikai saistoši starptautiskie līgumi.

2. Personas profesionālās kvalifikācijas atzīšana reglamentētajās profesijās ir maksas pakalpojums.

3. Iesniedzot informācijas institūcijā profesionālās kvalifikācijas atzīšanai nepieciešamos dokumentus, pretendents tiem pievieno dokumentus, kas apliecina šo noteikumu 4.punktā minētās samaksas veikšanu. Ja pretendents iesniedz vairākus iesniegumus par profesionālās kvalifikācijas atzīšanu vairākās reglamentētajās profesijās, nepieciešami samaksu apliecinoši dokumenti par katru reglamentēto profesiju.

4. Samaksas apmērs par maksas pakalpojumu – profesionālās kvalifikācijas atzīšanu – ir 200 euro par katru reglamentēto profesiju, un tas ietver:

4.1. informācijas institūcijas izdevumus par personas profesionālās kvalifikācijas atzīšanu – 100 euro;

4.2. izdevumus par apliecības izsniegšanu – 100 euro (neskaitot šo noteikumu 6.punktā minētos izdevumus), kuri radušies institūcijai, kas izsniedz profesionālās kvalifikācijas atzīšanas apliecības reglamentētajās profesijās (turpmāk – apliecība).

(MK 24.09.2013. noteikumu Nr.941 redakcijā, kas grozīta ar MK 01.03.2016. noteikumiem Nr. 124)

5. Šo noteikumu 4.punktā minēto samaksu pretendents ieskaita attiecīgās informācijas institūcijas norādītajā bankas kontā. Informācijas institūcija ne retāk kā divas reizes gadā veic norēķinus ar institūcijām, kas izsniedz profesionālās kvalifikācijas atzīšanas apliecības vai sertifikātus, atbilstoši izsniegto kvalifikācijas apliecību vai sertifikātu skaitam, lēmumu par pretendenta iesniegumu noraidīšanu skaitam un šo noteikumu 4.2.apakšpunktā noteiktajam izdevumu apmēram par katru reglamentēto profesiju.

6. Papildus šo noteikumu 4.2.apakšpunktā minētajiem izdevumiem pretendents sedz normatīvajā aktā par papildu prasībām ārvalstīs iegūtās profesionālās kvalifikācijas atzīšanai reglamentētajās profesijās un par kārtību, kādā šajās profesijās piemēro prasību par kvalifikācijas atbilstības pārbaudi vai adaptācijas periodu, minētajos gadījumos radušos izdevumus institūcijai, kas izsniedz profesionālās kvalifikācijas atzīšanas apliecības reglamentētajās profesijās.

(MK 24.09.2013. noteikumu Nr.941 redakcijā)

7. Pretendenta iesniegto dokumentu izskatīšanu atbilstoši likumam “Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu” sāk tikai pēc tam, kad informācijas institūcija saņēmusi samaksu apliecinošus dokumentus.

8. Pretendentam ir tiesības saņemt atpakaļ to samaksas daļu, kura paredzēta institūcijai, kas izsniedz profesionālās kvalifikācijas atzīšanas apliecības reglamentētajās profesijās, ja viņš mēneša laikā pēc profesionālās kvalifikācijas atzīšanas procesa uzsākšanas rakstiski (norādot arī savus bankas rekvizītus) ir atsaucis iesniegumu informācijas institūcijai par profesionālās kvalifikācijas atzīšanu reglamentētajās profesijās. Šādā gadījumā bankas pakalpojumu izmaksas sedz pretendents.

Ministru prezidents E.Repše

Izglītības un zinātnes ministrs K.Šadurskis
04.03.2016