Darbības ar dokumentu

Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 LATVIJAS PSR MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 122

Par kārtību, kādā Latvijas PSR apvienības, uzņēmumi un organizācijas iestājas asociācijās un cita veida saimnieciskajās apvienībās, kuras tiek dibinātas ārpus republikas teritorijas

 

Saskaņā ar PSRS likumu «Par Lietuvas PSR, Latvijas PSR un Igaunijas PSR ekonomisko patstāvību», kā arī lai novērstu Latvijas Padomju Sociālistiskajai Republikai piederošā īpašuma iespējamu aizplūšanu no republikas saimnieciskās apgrozības, Latvijas PSR Ministru Padome nolemj:

1. Noteikt, ka Latvijas PSR ministriju, resoru, organizāciju, vietējo Tautas deputātu padomju un ārpusresoru apvienības, uzņēmumi un organizācijas, kā arī dažādas apvienības, kurās iekļautas valsts sektora apvienības, uzņēmumi un organizācijas, var iestāties asociācijās (koncernos, starpresoru valsts apvienībās, saimnieciskajās valsts asociācijās un konsorcijos) un cita veida saimnieciskajās apvienībās, kuras tiek dibinātas ārpus republikas teritorijas, kā arī iznomāt vai atsavināt par samaksu vai bez tās šādām apvienībām, uzņēmumiem, organizācijām valsts īpašumu tikai ar Ekonomikas ministrijas atļauju, ja darījums atbilst Latvijas PSR interesēm.

2. Noteikt, ka Latvijas PSR teritorijā esošie vissavienības pakļautības uzņēmumi un organizācijas, kā arī kooperatīvās un sabiedriskās organizācijas var organizēt republikas teritorijā dažādas saimnieciskās apvienības ar citu savienoto republiku vai ārpus republikas darbojošās vissavienības pakļautības uzņēmumu un organizāciju līdzdalību, ja ir Ekonomikas ministrijas un attiecīgās rajona un pilsētas Tautas deputātu padomes atļauja un ja šādas apvienības organizēšana atbilst Latvijas PSR un vietējās Tautas deputātu padomes interesēm.

3. Par atļaujas izsniegšanu šī lēmuma 1. un 2. punktā minēto asociāciju un cita veida saimniecisko apvienību nodibināšanai Ekonomikas ministrija mēneša laikā informē Finansu ministriju.

4. Uzdot Ekonomikas ministrijai un Finansu ministrijai kopīgi ar Tieslietu ministriju un Valsts arbitrāžu līdz 1990. gada 15. maijam izstrādāt un apstiprināt nolikumu par apvienību, uzņēmumu un organizāciju atbildību par šī lēmuma 1. punktā noteiktās kārtības pārkāpšanu.

Latvijas PSR Ministru Padomes priekšsēdētājs V. BRESIS

Latvijas PSR Ministru Padomes lietu pārvaldnieks K. LĪCIS

Rīgā 1990. gada 27. aprīlī

27.04.1990