Darbības ar dokumentu

Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 257

Par atsevišķu bijušās milicijas funkciju nodošanu pašvaldībām

Pildot Latvijas Republikas Augstākās Padomes 1991. gada 4. jūnija lēmumu «Par Latvijas Republikas likuma «Par policiju» spēkā stāšanās kārtību», Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Noteikt, ka ar 1992. gada 1. augustu policijas daļas (pārvaldes) visus pienākumus, kas saistīti ar iedzīvotāju pierakstīšanu un izrakstīšanu, nodod pilsētu, Rīgas pilsētas rajonu (priekšpilsētu) un pagastu pašvaldību pārziņā.

2. Uzdot Iekšlietu ministrijai līdz 1992. gada 10. jūlijam kopīgi ar pārējiem ieinteresētajiem republikas dienestiem izstrādāt pagaidu nolikumu par iedzīvotāju pierakstīšanas un izrakstīšanas noteikumiem un kārtību un iesniegt apstiprināšanai Latvijas Republikas Ministru Padomē.

Štata vienību skaitu un finansēšanas līdzekļus, kurus Iekšlietu ministrija nodod pašvaldībām, nosaka Iekšlietu ministrija kopīgi ar Finansu ministriju pēc saskaņošanas ar attiecīgajām pašvaldībām.

3. Pilsētu, Rīgas pilsētas rajonu (priekšpilsētu) un pagastu Tautas deputātu padomju (izpildkomiteju) priekšsēdētājiem:

3.1. nodrošināt iedzīvotāju pierakstīšanas un izrakstīšanas dienesta savlaicīgu nokomplektēšanu, iedalīt dienestam nepieciešamās darba telpas un inventāru, organizēt iedzīvotāju pierakstīšanas un izrakstīšanas lapu un pārējās dokumentācijas centralizētu izgatavošanu, kā arī kadru apmācību;

3.2. līdz 1992. gada 10. jūlijam iesniegt Finansu ministrijai aprēķinus par pašvaldības budžetā nepieciešamajiem papildu asignējumiem, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar iedzīvotāju pierakstīšanas un izrakstīšanas funkciju pārņemšanu;

3.3. nodrošināt valsts statistikas iestādes ar iedzīvotāju migrācijas uzskaites veikšanai nepieciešamo informāciju un katru mēnesi iesniegt vietējām statistikas iestādēm personu pierakstīšanas un izrakstīšanas lapu statistiskās uzskaites talonus.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMANIS

Latvijas Republikas valsts ministrs J. DINEVIČS

Rīgā 1992. gada 6. jūlijā

06.07.1992