Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.168

Rīgā 2003.gada 15.aprīlī (prot. Nr.21, 4.§)

Kārtība, kādā personas sociālās rehabilitācijas institūcijās par valsts budžeta līdzekļiem saņem sociālās rehabilitācijas pakalpojumus

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 3.panta otro daļu un pārejas noteikumu 7.punktu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā sociālās rehabilitācijas institūcijās (turpmāk - institūcijas) par valsts budžeta līdzekļiem sociālās rehabilitācijas pakalpojumus (turpmāk - pakalpojumi) saņem šādas personas (turpmāk - personas):

1.1. kuras sasniegušas vecumu, kas dod tiesības saņemt valsts vecuma pensiju;

1.2. politiski represētās personas;

1.3. invalīdi;

1.4. Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieku un Černobiļas atomelektrostacijas avārijas rezultātā cietušo personu sociālās aizsardzības likuma 15.pantā minētās personas.

2. Valsts sociālo pakalpojumu aģentūra atbilstoši noslēgtajiem valsts iepirkuma līgumiem par pakalpojumu sniegšanu informē pašvaldību sociālos dienestus par iespējām saņemt pakalpojumus.

3. Pašvaldību sociālie dienesti:

3.1. informē attiecīgās pašvaldības iedzīvotājus par iespējām saņemt pakalpojumus, par pakalpojumu saņemšanas nosacījumiem un kārtību;

3.2. veic to personu uzskaiti, kurām nepieciešami pakalpojumi;

3.3. informē personu par iespēju saņemt konkrētu pakalpojumu, par dokumentiem, kas nepieciešami pakalpojuma saņemšanai, kā arī izsniedz norīkojumu uz attiecīgo institūciju.

4. Lai saņemtu pakalpojumus, personas pašvaldības sociālajā dienestā atbilstoši dzīvesvietai iesniedz:

4.1. rakstisku iesniegumu;

4.2. attiecīgi - invalīda apliecības, pensijas apliecības, politiski re-presētās personas apliecības, Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieka apliecības vai Černobiļas atomelektrostacijas avārijas rezultātā cietušās personas apliecības kopiju (uzrādot oriģinālu);

4.3. ārstējošā (ģimenes) ārsta izsniegtu izziņu par personas veselības stāvokli un medicīnisku kontrindikāciju neesamību pakalpojuma saņemšanai.

5. Pašvaldības sociālais dienests piecu darbdienu laikā pēc šo noteikumu 4.punktā minēto dokumentu saņemšanas:

5.1. izvērtē personas sociālo situāciju;

5.2. izvērtē personas sociālās funkcionēšanas un pašaprūpes iespējas;

5.3. sadarbībā ar ārstējošo (ģimenes) ārstu izvērtē iespējas atjaunot personas sociālās funkcionēšanas spējas un nosaka rehabilitācijas pakalpojuma sniegšanas ilgumu;

5.4. aizpilda personas vajadzību pēc sociālās palīdzības pakalpojumiem novērtēšanas karti;

5.5. pieņem lēmumu par pakalpojumu piešķiršanu.

6. Pēc vienošanās ar Valsts sociālo pakalpojumu aģentūru par pakalpojuma saņemšanas vietu un laiku pašvaldības sociālais dienests izsniedz personai norīkojumu uz attiecīgo institūciju.

7. Sūdzības par saņemtā pakalpojuma kvalitāti persona ir tiesīga mēneša laikā pēc pakalpojuma saņemšanas iesniegt Sociālo pakalpojumu kvalitātes kontroles inspekcijā.

8. Līdz Valsts sociālo pakalpojumu aģentūras un Sociālo pakalpojumu kvalitātes kontroles inspekcijas izveidei pašvaldību sociālos dienestus par iespējām saņemt pakalpojumus informē un pakalpojumu saņēmēju sūdzības izskata Sociālās palīdzības fonds.

9. Šo noteikumu 1.1., 1.2. un 1.3.apakšpunkts ir spēkā līdz 2003.gada 31.decembrim.

Ministru prezidenta vietā - Ministru prezidenta biedrs A.Šlesers

Labklājības ministra vietā - izglītības un zinātnes ministrs K.Šadurskis

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2003.gada 18.aprīli.

 

18.04.2003