Darbības ar dokumentu

Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKAS AUGSTĀKĀS PADOMES LĒMUMS

Par mērķsubsīdiju pārskaitīšanu pašvaldībām un darba algas izmaksām no valsts budžeta finansējamo iestāžu darbiniekiem

 

Sakarā ar to, ka Latvijas Republikas likumā «Par budžeta tiesībām» nav noteikta kārtība, kādā līdz kārtējā gada budžeta apstiprināšanai pašvaldībām tiek pārskaitītas mērķsubsīdijas, kuras iepriekšējā gada budžetā nebija paredzētas, kā arī lai nodrošinātu savlaicīgu darba algas izmaksu no valsts budžeta finansējamo iestāžu darbiniekiem atbilstoši jaunajiem darba samaksas noteikumiem, Latvijas Republikas Augstākā Padome nolemj:

Atļaut Latvijas Republikas Ministru Padomei:

1. Noteikt, ka pašvaldībām pārskaitāma 1992. gada pirmā pusgada pārejas perioda budžeta projektā paredzētā tā mērķsubsīdiju daļa, kas atvēlēta no valsts budžeta finansējamo iestāžu darbinieku darba samaksai, par pamatu ņemot Latvijas Republikas Ministru Padomes noteikto minimālās darba algas lielumu.

2. Noteikt, ka ar 1992. gada 1. janvāri no valsts budžeta finansējamo iestāžu darbiniekiem darba alga izmaksājama atbilstoši Latvijas Republikas Augstākās Padomes Prezidija 1992. gada 9. janvāra lēmumam «Par vienotu darba samaksas sistēmu Augstākās Padomes darbiniekiem un tai pakļauto no budžeta finansējamo iestāžu darbiniekiem», Ministru Padomes 1991. gada 13. novembra lēmumam Nr. 318 «Par vienotu darba samaksas sistēmu no budžeta finansējamo iestāžu darbiniekiem» un 1992. gada 3. janvāra lēmumam Nr. l «Par iedzīvotāju sociālo aizsardzību sakarā ar cenu liberalizāciju pārtikas precēm».

3. Lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas brīdi.

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs A. GORBUNOVS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I. DAUDIŠS

Rīgā 1992. gada 14. janvāri

14.01.1992