Darbības ar dokumentu

Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 LATVIJAS REPUBLIKAS AUGSTĀKĀS PADOMES PREZIDIJA LĒMUMS

Par Latvijas Republikas 1991. gada 4. septembra likuma «Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas Republikas 1990. gada 20. decembra likumā «Par peļņas nodokli»» 8. punkta un Latvijas Republikas Augstākās Padomes 1991. gada 4. septembra lēmuma «Par Latvijas Republikas likuma «Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas Republikas likumā «Par peļņas nodokli»» spēkā stāšanās kārtību» 2. punkta piemērošanu

Sakarā ar jautājumiem, kas rodas, piemērojot Latvijas Republikas 1991. gada 4. septembra likuma «Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas Republikas 1990. gada 20. decembra likumā «Par peļņas nodokli»» 8. punktu un Latvijas Republikas Augstākās Padomes 1991. gada 4. septembra lēmuma «Par Latvijas Republikas likuma «Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas Republikas likumā «Par peļņas nodokli»» spēkā stāšanās kārtību» 2. punktu, Latvijas Republikas Augstākās Padomes Prezidijs nolemj:

Izskaidrot, ka tiem jaunajiem uzņēmumiem, kuri uzņēmējdarbību uzsākuši pirms 1991. gada 1. janvāra un kuri peļņas nodokli maksāja laika posmā no 1991. gada janvāra līdz septembrim, šī nomaksātā peļņas nodokļa summa tiek uzskatīta par nodokļa pārmaksu un ir attiecināma uz kārtējiem peļņas nodokļa maksājumiem nākamajā periodā pēc nodokļa atvieglojuma termiņa izbeigšanās.

Šī kārtība neattiecas uz soda naudu, kura aprēķināta par peļņas slēpšanu (samazināšanu).

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs A. GORBUNOVS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I. DAUDIŠS

Rīgā 1991. gada 31. oktobrī

26.11.1991