Darbības ar dokumentu

Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKAS AUGSTĀKĀS PADOMES LĒMUMS

Par Latvijas Republikas likuma «Par Latvijas Republikas obligāto valsts dienestu» spēkā stāšanās kārtību

 

Latvijas Republikas Augstākā Padome nolemj:

1. Noteikt, ka Latvijas Republikas likums «Par Latvijas Republikas obligāto valsts dienestu» stājas spēkā ar 1991. gada 1. oktobri.

2. Atzīt par spēku zaudējušu ar 1991. gada 1. oktobri Latvijas PSR 1990. gada 1. marta likumu «Par alternatīvo (darba) dienestu» ar grozījumiem un papildinājumiem, kas izdarīti ar Latvijas Republikas 1990. gada 15. maija likumu un 1990. gada 2. oktobra likumu (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1990, Nr. 11, 21 un 42).

3. Noteikt, ka personas, kas likuma «Par Latvijas Republikas obligāto valsts dienestu» spēkā stāšanās brīdī pilda alternatīvo (darba) dienestu, turpina pildīt savus pienākumus atbilstoši likumam «Par Latvijas Republikas obligāto valsts dienestu».

4. Uzdot Latvijas Republikas Ministru Padomei:

1) līdz 1991. gada 1. oktobrim izveidot republikā valsts dienesta pārvalžu sistēmu un veikt citus ar valsts dienesta nodrošināšanu saistītos organizatoriskos pasākumus;

2) reizi pusgadā noteikt un publicēt vienas personas iztikas minimumu;

3) līdz 1992. gada 1. janvārim iesniegt Latvijas Republikas Augstākajai Padomei likumprojektu par nepieciešamajiem grozījumiem darba un pensiju likumdošanas aktos.

5. Uzdot Latvijas Republikas Veselības aizsardzības ministrijai kopā ar Iekšlietu ministriju, Latvijas Republikas Ministru Padomes Muitas departamentu un Latvijas Republikas Ministru Padomes Sabiedrības drošības departamentu līdz 1991. gada 1. oktobrim noteikt kārtību, kādā veicama obligātajam valsts dienestam pakļauto personu medicīniskā pārbaude.

6. Uzdot Latvijas Republikas Ministru Padomes Sabiedrības drošības departamentam līdz 1991. gada 1. oktobrim izstrādāt un iesniegt Ministru Padomei apstiprināšanai instrukciju par valsts dienesta dokumentāciju un uzskaiti, kā arī militāros reglamentus.

7. Uzdot Latvijas Republikas Finanšu ministrijai kopā ar Latvijas Republikas Ministru Padomes Sabiedrības drošības departamentu līdz 1991. gada 1. oktobrim noteikt kārtību, kādā Latvijas Republikas valsts budžetā pārskaitāmi dienestnieku nopelnītie līdzekļi, kas pārsniedz viņiem izmaksājamo summu apmērus, kā arī noteikt kārtību, kādā no valsts budžeta izmaksājama kompensācija, kas paredzēta likumā «Par Latvijas Republikas obligāto valsts dienestu» 46. panta otrajā un trešajā daļā.

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs A. GORBUNOVS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I. DAUDIŠS

Rīgā 1991. gada 10. septembrī

02.10.1991