Darbības ar dokumentu

Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKAS AUGSTĀKĀS PADOMES LĒMUMS

Par Latvijas Republikas likuma «Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas PSR kriminālkodeksā, Latvijas PSR labošanas darbu kodeksā un Latvijas PSR kriminālprocesa kodeksā» spēkā stāšanās kārtību

 

Sakarā ar Latvijas Republikas likumu «Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas PSR kriminālkodeksā, Latvijas PSR labošanas darbu kodeksā un Latvijas PSR kriminālprocesa kodeksā» Latvijas Republikas Augstākā Padome nolemj:

Noteikt, ka Latvijas Republikas likums «Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas PSR kriminālkodeksā, Latvijas PSR labošanas darbu kodeksā un Latvijas PSR kriminālprocesa kodeksā» stājas spēkā ar tā pieņemšanas dienu, izņemot grozījumus Latvijas PSR labošanas darbu kodeksa 27. pantā un 70. panta trešajā daļā.

2. Noteikt, ka grozījumi Latvijas PSR labošanas darbu kodeksa 27. pantā, kas paredz notiesāto turēšanu nometinājuma kolonijās personām, kas patiesi labojušās, un nometinājuma kolonijās personām, kas izdarījušas tīšus noziegumus, stājas spēkā tikai pēc visu notiesāto atbrīvošanas no šim nometinājuma kolonijām.

3. Noteikt, ka grozījumi Latvijas PSR labošanas darbu kodeksa 70. panta trešajā daļā, kas paredz notiesāto - režīma prasību ļaunprātīgu pārkāpēju - pārvietošanu no nometinājuma kolonijām personām, kas izdarījušas tīšus noziegumus, un no nometinājuma kolonijām personām, kas patiesi labojušās, stājas spēkā tikai pēc visu notiesāto atbrīvošanas no šīm nometinājuma kolonijām tajā kārtībā, kas bija paredzēta līdz šā likuma pieņemšanas dienai.

4. Noteikt, ka personas, kas šā likuma pieņemšanas brīdī izcieš sodu nometinājuma kolonijās personām, kas izdarījušas tīšus noziegumus, un nometinājuma kolonijās personām, kas patiesi labojušās, tiek turētas šajās labošanas darbu iestādēs līdz soda izciešanai likumā noteiktajā kārtībā.

5. Uzdot Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijai nodrošināt, lai notiesātie, kuri Latvijas Republikas teritorijā izcieš sodu pastiprināta režīma labošanas darbu kolonijās, tiktu pārvietoti uz vispārēja režīma labošanas darbu kolonijām.

6. Noteikt, ka attiecībā uz personām, kuras sodu izcieš republikā, rajonu (pilsētu) tautas tiesas pēc soda izciešanas vietas, bet attiecībā uz personām, kuras sodu izcieš ārpus republikas robežām, - tiesas, kas taisījušas spriedumus vai lēmumus, izlemj jautājumu par režīma grozīšanu personām, kuras notiesātas par sevišķi bīstamiem valsts noziegumiem (Latvijas PSR kriminālkodeksa 59.-68. pants), un personām, kuras izcieš sodu pastiprināta režīma audzināšanas darbu kolonijās.

Uzdot Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijai sniegt tiesām nepieciešamās ziņas par personām, kuras izcieš sodu pastiprināta režīma audzināšanas darbu kolonijās, un par personām, kuras notiesātas par sevišķi bīstamiem valsts noziegumiem.

7. Uzdot Latvijas Republikas Ministru Padomei līdz 1991. gada 1.oktobrim izdarīt grozījumus un papildinājumus tās pieņemtajos normatīvajos aktos, lai tos saskaņotu ar likumu «Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas PSR kriminālkodeksā, Latvijas PSR labošanas darbu kodeksā un Latvijas PSR kriminālprocesa kodeksā».

8. Uzdot Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijai, saskaņojot ar Latvijas Republikas ģenerālprokuroru, līdz 1991. gada 1. oktobrim izstrādāt un apstiprināt Ieslodzījuma vietu iestāžu iekšējās kārtības noteikumus, kā arī citus normatīvos aktus, kas regulē notiesāto turēšanu šajās iestādēs.

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs A. GORBUNOVS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I. DAUDIŠS

Rīgā 1991. gada 13. jūnijā

17.07.1991