Darbības ar dokumentu

 

LATVIJAS REPUBLIKAS AUGSTĀKĀS PADOMES LĒMUMS

Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas Republikas Augstākās Padomes 1990. gada 26. septembra lēmumā «Par Latvijas Republikas likuma «Par uzņēmējdarbību» spēkā stāšanās kārtību»

Latvijas Republikas Augstākā Padome nolemj:

Izdarīt Latvijas Republikas Augstākās Padomes 1990. gada 26. septembra lēmumā «Par Latvijas Republikas likuma «Par uzņēmējdarbību» spēkā stāšanās kārtību» (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1990, Nr. 42) šādus grozījumus un papildinājumus:

1. 4. punktā:

aizstāt vārdu «jūlijam» ar vārdu «oktobrim»;

papildināt punktu ar šādu tekstu:

«Šo termiņu neattiecināt uz lauksaimnieciska rakstura uzņēmumiem un uzņēmējsabiedrībām, kurām reorganizācija jāveic līdz 1992. gada 15. martam.»

2. Papildināt lēmumu ar šāda satura 6., 7., 8., 9. un 10. punktu:

«6. Latvijas Republikas Bankas valdei sagatavot un līdz 1991. gada 1. jūlijam iesniegt Latvijas Republikas Augstākās Padomes Ekonomikas komisijai priekšlikumus par to, kādas uzņēmējdarbības formas atļautas banku, kredītiestāžu, apdrošināšanas iestāžu un lombardu darbībā.

7. Noteikt, ka valsts uzņēmumu statūti ir jāsaskaņo ar vietējām pilsētu un rajonu pašvaldībām.

8. Noteikt, ka grozījumi, kas Latvijas Republikas likuma «Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas Republikas 1990. gada 26. septembra likumā «Par uzņēmējdarbību»» 32. panta trešajā daļā paredzēti attiecībā uz notāru praksi, kā arī ceturtajā daļā paredzētie grozījumi stājas spēkā ar 1992. gada 1. janvāri. Pārējie papildinājumi un grozījumi stājas spēkā ar šā likuma pieņemšanas brīdi.

9. Uzdot Latvijas Republikas Tieslietu ministrijai līdz 1991. gada 1. novembrim izstrādāt un iesniegt Latvijas Republikas Augstākajai Padomei likumprojektu «Par notariātu», «Par advokatūru», «Par auditoriem», «Par profesionālām savienībām (korporācijām)» un citus likumprojektus saskaņā ar šā likuma 32. panta jauno redakciju.

10. Noteikt, ka šā likuma 34. un 35. panta normas un prasības pilnībā attiecas uz agrāk izveidoto kooperatīvu likvidāciju vai reorganizāciju. Lēmumi par šo kooperatīvu reorganizāciju vai likvidāciju saskaņojami ar vietējo pašvaldību.»

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs A. GORBUNOVS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I. DAUDIŠS

Rīgā 1991. gada 14. maijā

23.07.1991