Darbības ar dokumentu

Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 382

Par valsts īpašuma un pašvaldību īpašuma izsoles organizēšanas noteikumiem

Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Apstiprināt pievienotos Valsts īpašuma un pašvaldību īpašuma izsoles organizēšanas noteikumus.

2. Noteikt, ka Valsts īpašuma un pašvaldību īpašuma izsoles organizēšanas noteikumi piemērojami valsts īpašuma un pašvaldību īpašuma izsoles organizēšanai.

3. Noteikt, ka izsoles organizējamas brīvdienās, izņemot svinamās dienas.

4. Privatizējot izsoles valsts īpašuma un pašvaldību īpašuma objektus (uzņēmumus) saskaņā ar Latvijas Republikas likumu «Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu (uzņēmumu) privatizācijas kārtību», līdz īpaša Latvijas Republikas Augstākās Padomes lēmuma pieņemšanai veicamas tikai to veidu izsoles, kas minētas Valsts īpašuma un pašvaldību īpašuma izsoles organizēšanas noteikumu 8.1. un 8.2. apakšpunktā.

5. Valsts īpašuma un pašvaldību īpašuma izsoles organizēšanas noteikumi nav piemērojami, organizējot Latvijas Republikas likuma «Par valsts uzņēmumu» 11. pantā minētās valsts uzņēmumu pamatlīdzekļu izsoles.

6. Atzīt par spēku zaudējušu Latvijas Republikas Ministru Padomes 1991. gada 5. novembra lēmumu Nr. 302 «Par valsts īpašuma un pašvaldību īpašuma izsoles organizēšanas noteikumiem» (Ziņotājs, 1992, 15/16).

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I.GODMANIS

Latvijas Republikas ekonomisko reformu ministrs A.KALNIŅŠ

Rīgā 1992. gada 10. septembrī

APSTIPRINĀTI
ar Latvijas Republikas Ministru Padomes
1992. gada 10. septembra lēmumu Nr 382

Valsts īpašuma un pašvaldību īpašuma izsoles organizēšanas
NOTEIKUMI

I. Vispārīgie noteikumi

1. Valsts īpašuma un pašvaldību īpašuma izsoles organizēšanas noteikumi (turpmāk tekstā - «noteikumi») paredz kārtību, kādā organizējamas Valsts īpašumā un pašvaldību īpašumā esošo objektu izsoles atbilstoši valsts īpašuma konversijas pamatprincipiem, Latvijas Republikas likumiem un Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmumiem par attiecīgās nozares objektu privatizāciju.

2. Izsoles organizē valsts īpašuma un pašvaldību īpašuma privatizācijas komisijas (turpmāk tekstā - «privatizācijas komisija») pēc tam, kad valsts vai pašvaldību institūcijas pieņēmušas lēmumu par attiecīgā objekta privatizāciju. Pēc valsts vai pašvaldību institūciju priekšlikuma attiecīgā privatizācijas komisija var noteikt izsoles papildnoteikumus, kuri nedrīkst būt pretrunā ar šajos noteikumos paredzēto kārtību.

3. Pašvaldību institūciju pilnvarotas personas var piedalīties valsts īpašumā esošo objektu izsolē un būt izsoles dalībnieki, uz kuriem attiecināmi visi šajos noteikumos norādītās tiesības, pienākumi un atbildība.

4. Attiecīgā privatizācijas komisija izveido izsoles sagatavošanas darba grupu un apstiprina tās sastāvu vai uztic izsoli specializētām sabiedrībām (uzņēmumiem).

II. Izsoles darba organizācija un informācija par privatizējamo objektu

5. Izsoles sagatavošanas darba grupas sastāvā jābūt izsoles vadītājam, grāmatvedim un protokolistam. Bez tam darba grupā var būt privatizācijas komisijas locekļi un citas pieaicinātās personas (speciālisti). Ekonomisko reformu ministrijai ir tiesības deleģēt savu pārstāvi uz izsoles sagatavošanas darba grupu.

6. Ja izsoles organizēšana tiek uzticēta specializētai sabiedrībai (uzņēmumam), privatizācijas komisija izveido izsoles sagatavošanas darba grupu, kuras vadītājs ir viens no privatizācijas komisijas locekļiem, un apstiprina tās sastāvu.

7. Privatizācijas komisija organizē objekta izsoli ne vēlāk kā trīs mēnešus pēc tam, kad publicēts lēmums par šī objekta privatizāciju vai apstiprināts objekta privatizācijas projekts, ja objekts tiek privatizēts saskaņā ar Latvijas Republikas likumu «Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu (uzņēmumu) privatizācijas kārtību».

8. Izsoles veidu nosaka privatizācijas komisija. Ja objekts tiek privatizēts saskaņā ar Latvijas Republikas likumu «Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu (uzņēmumu) privatizācijas kārtību», izsoles veids tiek norādīts apstiprinātajā objekta privatizācijas projektā.

Var tikt organizētas šādas izsoles:

8.1. atklāta izsole ārvalstu ieguldītājiem tikai par brīvi konvertējamu valūtu;

8.2. izsole ar pretendentu atlasi ārvalstu ieguldītajiem tikai par brīvi konvertējamu valūtu;

8.3. atklāta izsole par sertifikātiem;

8.4. izsole ar pretendentu atlasi par sertifikātiem;

8.5. atklāta izsole par maksāšanas līdzekļiem, kuri noteikti šo noteikumu 32. punktā;

8.6. izsole ar pretendentu atlasi par maksāšanas līdzekļiem, kuri noteikti šo noteikumu 32. punktā.

9. Privatizācijas komisijai vismaz mēnesi, bet, ja tiek organizēta noteikumu 8.1. un 8.2. apakšpunktā noteiktā izsole, tad divus mēnešus pirms izsoles ir jāpublicē presē vai speciālā izdevuma šādas ziņas:

9.1. privatizējamā objekta nosaukums un adrese;

9.2. izsoles organizētāju adrese, tālruņa numurs un darba laiks,

9.3. izsoles vieta un laiks;

9.4. izsoles dalībnieku reģistrācijas vieta, datums un laiks;

9.5. izsolāmā objekta apskates laiks un kārtība;

9.6. izsolāmā objekta galvenie ekonomiskie un tehniskie rādītāji;

9.7. izsolāmā objekta pārdošanas sākumcena;

9.8. Izsoles noteikumi un objekta turpmākās izmantošanas noteikumi.

Šīs ziņas par izsolāmo objektu izsoles sagatavošanas darba grupa vienlaikus nosūta arī Ekonomisko reformu ministrijai un uzskaites žurnālā reģistrē, kurā laikrakstā vai speciālajā izdevumā un kādā datumā tās ir publicētas.

10. Izsoles dalībniekiem ir tiesības iepazīties ar privatizējamā objekta pārdošanas noteikumiem, kā arī ar papildu ekonomiskajiem un tehniskajiem rādītajiem, kuri raksturo objekta darbību pēdējos trijos gados, un ar citu nepieciešamo dokumentāciju. Šīs ziņas izsoles dalībniekiem izsniedz attiecīga izsoles sagatavošanas darba grupa vai specializētā sabiedrība (uzņēmums).

III. Izsoles dalībnieku reģistrācija

11. Par izsoles dalībnieku var kļūt maksātspējīga fiziskā persona vai fizisko personu grupa, ja šīs personas ir Latvijas Republikas pastāvīgie iedzīvotāji, kā arī ārvalsts fiziskā persona vai fizisko personu grupa, ja tiek organizēta šo noteikumu 8.1. un 8.2. apakšpunktā noteiktā izsole, vai juridiskā persona, kas iemaksājusi izsoles reģistrācijas nodevu un dalībnieka drošības naudu.

12. Fizisko personu grupai, lai piedalītos izsolē, jāuzrāda notariāli apliecināts šīs grupas dibināšanas līgums, kurā tiek norādīti:

12.1. katra dalībnieka vārds un uzvārds;

12.2. katra dalībnieka ieguldījuma daļa;

12.3. fizisko personu grupas pārstāvis (pilnvarotā persona) izsolē un viņa pilnvaras.

13. Līdz reģistrācijai izsoles dalībniekam (pilnvarotajai personai) jāpārskaita privatizācijas komisijas norādītajā bankas kontā izsoles reģistrācijas nodeva, kuras apmēru noteikusi privatizācijas komisija, kā arī jāiemaksā drošības nauda - 5% apmērā no izsolāmā objekta pārdošanas sākumcenas.

Ja tiek organizēta šo noteikumu 8.1. un 8.2. apakšpunktā noteiktā izsole, reģistrācijas nodeva un drošības nauda jāiemaksā brīvi konvertējamā valūtā.

14. Izsoles sagatavošanas darba grupa reģistrē izsoles dalībniekus presē norādītajos termiņos. Reģistrāciju pārtrauc trīs dienas pirms izsoles sākuma.

15. Personām, kuras vēlas reģistrēties par izsoles dalībniekiem, privatizācijas komisijai ir jāuzrāda šādi dokumenti:

15.1. pase ar atzīmi par pastāvīgo dzīvesvietu Latvijas Republikā. Ja tiek organizētas šo noteikumu 8.1. un 8.2. apakšpunktā noteiktās izsoles, atzīme par pastāvīgo dzīvesvietu Latvijas Republikā nav nepieciešama;

15.2. fizisko personu grupas vai juridiskās personas pārstāvja pilnvara;

15.3. kvīts par izsoles reģistrācijas nodevas nomaksu;

15.4. kvīts par drošības naudas iemaksu;

15.5. izsolāmā objekta izmantošanas koncepcija. Tā jāiesniedz trīs dienas pirms izsoles dalībnieku reģistrācijas sākuma, ja tiek organizēta 8.2., 8.4. un 8.6. apakšpunktā noteiktā izsole.

16. Piereģistrētajam izsoles dalībniekam izsoles sagatavošanas darba grupa izsniedz reģistrācijas apliecību, kuras paraugs tiek pievienots.

Izsoles dalībnieki tiek reģistrēti žurnālā, kurā jānorāda šādas ziņas:

16.1. dalībnieka kārtas numurs;

16.2. vārds un uzvārds (juridiskās personas pilns nosaukums);

16.3. adrese;

16.4. atzīme par izsoles reģistrācijas nodevas un drošības naudas nomaksu;

Privatizācijas komisijām un to izveidotajām izsoles sagatavošanas darba grupām nav tiesību līdz izsoles sākumam iepazīstināt fiziskās un juridiskās personas ar ziņām par izsoles dalībniekiem.

17. Izsoles dalībnieks netiek reģistrēts:

17.1. ja nav vēl iestājies vai ir jau beidzies dalībnieku reģistrācijas termiņš;

17.2. ja nav uzrādīti visi šo noteikumu 12. un 15. punktā norādītie dokumenti.

18. Ja objekts tiek privatizēts saskaņā ar Latvijas Republikas likumu «Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu (uzņēmumu) privatizācijas kārtību» un noteiktajā reģistrācijas termiņā ir piereģistrējies tikai viens izsoles dalībnieks, privatizācijas komisija divu dienu laikā institūcijai kas apstiprinājusi privatizācijas projektu, iesniedz ziņojumu par reģistrācijas rezultātu. Institūcija, kas apstiprinājusi objekta privatizācijas projektu, izdara grozījumu privatizācijas projektā un paredz objekta pārdošanu vienīgajam reģistrētajam izsoles dalībniekam vai uzdod privatizācijas komisijai atkārtoti organizēt izsoli šajos noteikumos noteiktajā kārtībā, izņemot gadījumus, kad tiek organizēta šo noteikumu 8.3. un 8.4. apakšpunktā noteiktā izsole.

Ja attiecīgā objekta privatizācijas veidu nenosaka Latvijas Republikas likums «Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu (uzņēmumu) privatizācijas kārtību», privatizācijas komisija var pieņemt lēmumu par objekta pārdošanu vienīgajam reģistrētajam izsoles dalībniekam vai atkārtotas izsoles organizēšanu.

18.1. Ja tiek grozīts privatizācijas projekts vai privatizācijas komisija pieņem lēmumu par objekta pārdošanu vienīgajam reģistrētajam izsoles dalībniekam, pirkšanas-pārdošanas kārtību un samaksas kārtību nosaka šie noteikumi.

18.2. Ja tiek organizēta atkārtota izsole, vienīgajam reģistrētajam izsoles dalībniekam ir tiesības pieprasīt atpakaļ iepriekšējā izsolē iemaksāto reģistrācijas nodevu un drošības naudu. Privatizācijas komisijai septiņu dienu laikā jāatmaksā pieprasītā summa. Ja dalībnieks nepieprasa iemaksāto summu, viņam ir tiesības saņemt jaunu reģistrācijas apliecību un piedalīties atkārtotā izsolē bez šo noteikumu 15. punktā minēto dokumentu uzrādīšanas. Ja izsoles dalībnieks neierodas uz atkārtotas izsoles pārreģistrāciju, viņš zaudē tiesības piedalīties šajā izsolē, un viņam septiņu dienu laikā tiek atmaksāta drošības nauda. Reģistrācijas nodeva šai gadījumā netiek atmaksāta.

IV. Izsoles kārtība

19. Izsole notiek ne agrāk kā vienu mēnesi vai, ja tiek organizētas šo noteikumu 8.1. un 8.2. apakšpunktā noteiktās izsoles, divus mēnešus pēc tam, kad ziņas par privatizējamo objektu publicētas attiecīgajā preses izdevumā.

20. Izsole notiek tikai tajos gadījumos, kad uz izsoli ierodas ne mazāk par diviem noteiktajā kārtībā piereģistrētiem dalībniekiem. Dalībniekiem, kuri nav ieradušies uz izsoli, tiek atmaksāta drošības nauda. Izsoles reģistrācijas nodeva netiek atmaksāta.

21. Ja noteiktajā laikā uz izsoli ierodas tikai viens dalībnieks, tiek atlikta uz divām stundām, pēc tam izsoles vadītājs paziņo, ka izsole nav notikusi, un ieradušos dalībnieku iepazīstina ar tiesībām, kuras noteiktas šo noteikumu 18.2. apakšpunktā.

22. Izsoles dalībnieki pie ieejas izsoles telpās uzrāda reģistrācijas apliecību, uz kuras pamata viņiem izsniedz reģistrācijas kartīti, kuras numurs atbilst reģistrācijas žurnālā un reģistrācijas apliecībā ierakstītajam kārtas numuram.

23. Ja personas vēlas izsolē būt par skatītājiem, ir jāuzrāda ieejas biļete. Ieejas biļetes cenu nosaka attiecīgā privatizācijas komisija. Ieejas maksa netiek ņemta no pašvaldības un Ekonomisko reformu ministrijas pilnvarotiem izsoles novērotajiem, kā arī no žunālistiem.

24. Izsole tiek protokolēta saskaņā ar pievienoto protokola paraugu.

25. Izsoles vadītājs atklāj izsoli un raksturo pārdodamo objektu (uzņēmumu), paziņo tā pārdošanas sākumcenu, kā arī summu, par kādu cena paaugstināma ar katru nākamo solījumu.

Cenas pieauguma apmēru nosaka attiecīgā izsoles sagatavošanas darba grupa.

Izsoles gaitā tas vadītājam ir tiesības samazināt cenas pieauguma apmēru.

Izsoles dalībnieki solīšanas procesā paceļ savu reģistrācijas kartīti ar numuru. Izsoles vadītājs atkārto pirmā solītāja reģistrācijas numuru un piedāvāto cenu. Ja neviens no dalībniekiem vairs augstāku cenu nepiedāvā, izsoles vadītājs trīs reizes atkārto pēdējo augstāko cenu un fiksē to ar āmura piesitienu. Pēc āmura pēdējā piesitiena objekts ir pārdots personai, kas solījusi pēdējo augstāko cenu. Dalībnieka reģistrācijas numurs un solītā cena tiek ierakstīti protokolā.

26. Dalībnieks, kas piedāvājis visaugstāko cenu, pēc nosolīšanas nekavējoties uzrāda izsoles sagatavošanas darba grupai savu reģistrācijas apliecību un ar savu parakstu protokolā apliecina tajā norādītās cenas atbilstību nosolītajai cenai. Izsoles dalībnieks, kurš objektu nosolījis, bet nevar izsoles sagatavošanas darba grupai uzrādīt reģistrācijas apliecību un neparakstās protokolā, tādējādi ir atteicies no nosolītā objekta. Pēc izsoles sagatavošanas darba grupas vadītāja lēmuma viņš tiek svītrots no dalībnieku saraksta un viņam netiek atmaksāta reģistrācijas nodeva un drošības nauda. Ja pēc tam izsolē ir palikuši vismaz divi dalībnieki, tiek izdarīts attiecīgs ieraksts protokolā, un izsole tūliņ tiek atkārtota, bet, ja palicis tikai viens dalībnieks, tiek izziņota atkārtota izsole saskaņā ar šiem noteikumiem.

27. Pēc visu protokola eksemplāru parakstīšanas dalībnieks, kas nosolījis objektu, saņem izziņu atbilstoši pievienotajai noteikta parauga veidlapai. Divi šīs izziņas eksemplāri tiek izsniegti dalībniekam, kurš vienu izziņas eksemplāru nodod bankas iestādei.

28. Vienu un to pašu objektu saskaņā ar vieniem un tiem pašiem izsoles noteikumiem var pārdot tikai divās izsolēs. Pēc tam attiecīgajai valsts vai pašvaldības institūcijai ir jāmaina šī objekta izsoles noteikumi.

V. Norēķins par privatizēto objektu

29. Izsoles dalībniekam, kas nosolījis augstāko cenu, izsniegtā izziņa ir derīga 10 dienas no tās izsniegšanas brīža. Šajā laikā dalībniekam ir jāiemaksā summa, ko veido starpība starp nosolīto cenu (vai obligāto iemaksas daļu, ja objekts tiek pirkts uz nomaksu pa daļām) un drošības naudu. Izsoles reģistrācijas nodeva netiek ieskaitīta norēķinos par nosolīto objektu.

Izmantojot šo noteikumu 32.4. apakšpunktā paredzētos maksāšanas līdzekļus, var izdarīt tikai sākotnējo iemaksu par īpašuma objektu līdz 10% apmērā no tā nosolītās vērtības. Pārējie maksājumi par objektu izdarāmi atbilstoši privatizācijas komisijas lēmumam vai šī objekta privatizācijas projektam, ja objekts tiek privatizēts saskaņā ar Latvijas Republikas likumu «Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu (uzņēmumu) privatizācijas kārtību» un ja Latvijas Republikas likumdošanas aktos un citos normatīvajos aktos nav paredzēts citādi.

30. Ja izsoles dalībnieks 10 dienu laikā privatizācijas komisijai nav iesniedzis bankas dokumentu par to, ka attiecīgie norēķini ir nokārtoti, viņš zaudē tiesības uz privatizējamo objektu. Izsole šai gadījumā tiek paziņota par nenotikušu. Reģistrācijas nodeva un drošības nauda attiecīgajam dalībniekam netiek atmaksāta. Atkārtota izsole tiek izziņota saskaņā ar šiem noteikumiem.

31. Izsoles dalībniekiem, kas nav nosolījuši privatizējamo objektu nedēļas laikā tiek atmaksāta drošības nauda.

32. Lai norēķinātos par iegādāto objektu, fiziskās un juridiskās personas var izmantot:

32.1. sertifikātus;

32.2. latus;

32.3. brīvi konvertējamu valūtu;

32.4. citus Latvijas Republikā apgrozībā esošos maksāšanas līdzekļus.

Minēto maksāšanas līdzekļu veidu pielietošanu nosaka attiecīgie Latvijas Republikas likumi vai Latvijas Republikas Augstākās Padomes lēmumi.

VI. Izsoles rezultātu apstiprināšana

33. Privatizācijas komisijas izveidotā izsoles sagatavošanas darba grupa pēc tam, kad ir saņemti bankas dokumenti par norēķinu nokārtošanu, saskaņā ar šo noteikumu 29. punktu iesniedz attiecīgajai privatizācijas komisijai visus nepieciešamos dokumentus par notikušo izsoli un tās rezultātiem.

34. Privatizācijas komisijai ir jāsaņem šādi dokumenti:

34.1. izsoles protokols par attiecīgā īpašuma privatizāciju (trīs eksemplāros);

34.2. bankas dokumenti par šo noteikumu 29. punktā norādīto maksājumu nokārtošanu.

Pēc šo dokumentu saņemšanas attiecīgā privatizācijas komisija apstiprina izsoles rezultātus.

Izsoles protokola pirmais eksemplārs un bankas dokumenti paliek privatizācijas komisijas rīcībā, bet protokola otrais eksemplārs tiek nosūtīts Ekonomisko reformu ministrijai.

35. Ne vēlāk kā viena mēneša laikā bijušais īpašnieks vai tā pilnvarota institūcija noslēdz ar personu, kas nosolījusi objektu, notariāli apliecinātu pirkšanas-pārdošanas līgumu.

VII. Nenotikušas un spēkā neesošas izsoles

36. Izsole uzskatāma par nenotikušu:

36.1. ja par izsoles dalībnieku reģistrācijas laiku un vietu nav informācija attiecīgā laikrakstā vai speciālā izdevumā vai ja izsole izziņota, pārkāpjot šos noteikumus;

36.2. ja tiek konstatēts, ka nepamatoti noraidīta kāda dalībnieka piedalīšanās izsolē vai nepareizi noraidīts kāds pārsolījums;

36.3. ja tiek konstatēts, ka bijusi noruna atturēt kādu no piedalīšanās izsolē;

36.4. ja objektu pirkusi persona, kurai nav tiesību piedalīties izsolē;

36.5. ja dalībnieku reģistrācija un izsole notiek citā laikā un vietā, nekā izziņots presē vai speciālā izdevumā publicētajā informācijā;

36.6. ja objekts pārdots pirms presē vai speciālā izdevumā publicētajā informācijā norādītā termiņa;

36.7. šo noteikumu 18., 21., 26. un 30. punktā minētajos gadījumos.

Lēmumu par izsoles atzīšanu par nenotikušu pieņem attiecīgā privatizācijas komisija vai pašvaldība, vai institūcija, kas apstiprinājusi privatizācijas projektu, un nedēļas laikā par to paziņo reģistrētajiem izsoles dalībniekiem. Lēmumu var pārsūdzēt tiesā viena mēneša laikā kopš paziņojuma saņemšanas dienas.

Pēc izsoles, kas atzīta par nenotikušu, tās dalībniekiem nedēļas laikā tiek atmaksāta drošības nauda, izņemot šo noteikumu 18., 21., 26. un 30. punktā noteiktos gadījumus.

37. Ja izsoles darījums likumā noteiktajā kārtībā atzīts par spēkā neesošu, arī notikusī izsole atzīstama par spēkā neesošu.

Ja izsole ir atzīta par spēkā neesošu attiecīgās privatizācijas komisijas vai izsoles sagatavošanas darba grupas vainas dēļ, visus sakarā ar to radušos zaudējumus sedz privatizācijas komisija vai specializētā sabiedrība (uzņēmums), kam uzticēta izsoles organizēšana. Privatizācijas komisijas un specializētās sabiedrības (uzņēmuma) darbinieki ir atbildīgi likumā noteiktajā kārtībā.

APSTIPRINĀTA
ar Latvijas Republikas Ministru Padomes
1992. gada 10. septembra lēmumu Nr. 382

_____________________________________________________________________________
(privatizācijas komisijas nosaukums un adrese)

_____________________________________________________________________________

REĢISTRĀCIJAS APLIECĪBA Nr.______

_____________________________________________________________________________,
(izsoles dalībnieka vārds, uzvārds,

dzīv._________________________________________________________________________
adrese, tālruņa numurs)

_____________________________________________________________________________,

nomaksājis reģistrācijas nodevu _____________________________________________________
(summa ar cipariem un vārdiem)

un drošības naudu _______________________________________________________________
(summa ar cipariem un vārdiem)

un ieguvis tiesības piedalīties izsolē, kura notiks __________________________________________

_____________________________________________________________________________
(izsoles laiks un vieta)

un kurā tiks izsolīts _______________________________________________________________

_____________________________________________________________________________
(privatizējama objekta nosaukums un adrese)

Izsolāmā objekta pārdošanas sākumcena ______________________________________________
(summa ar cipariem un vārdiem)

Apliecība izdota _________________________________________________________________.

Reģistrators

     
 

(vārds, uzvārds)

 

(paraksts)

Z. v.

APSTIPRINĀTS
ar Latvijas Republikas Ministru Padomes
1992. gada 10. septembra lēmumu Nr. 382

APSTIPRINĀTS

ar _______________________________________
(privatizācijas komisijas nosaukums)

_______________________________________

19____. g. _____ _____________

lēmumu Nr. _________

__________________________________________________________________________
(privatizācijas komisijas nosaukums un adrese)

IZSOLES PROTOKOLS Nr. ____

Izsoles laiks un vieta __________________________________________________________

__________________________________________________________________________.

Izsolāmā objekta nosaukums un adrese ____________________________________________

__________________________________________________________________________.

Izsolāmā objekta pārdošanas sākumcena ___________________________________________

__________________________________________________________________________
(summa ar cipariem un vārdiem)

Izsolē piedāvātā augstākā cena __________________________________________________

__________________________________________________________________________
(summa ar cipariem un vārdiem)

__________________________________________________________________________
(izsoles dalībnieks, kurš par objektu nosolījis augstāko cenu,

__________________________________________________________________________
viņa vārds, uzvārds un reģistrācijas kartītes numurs)

Pircējam 10 dienu laikā jāpārskaita privatizācijas komisijas norādītajā kontā

__________________________________________________________________________
(summa ar cipariem un vārdiem)

__________________________________________________________________________

Pircējs apņemas nomaksāt visu summu, ievērojot šādus noteikumus:

__________________________________________________________________________
(samaksas noteikumi)

__________________________________________________________________________

  Izsoles sagatavošanas grupas vadītājs  

(nosolītā objekta

 

(vārds, uzvārds) (paraksts)

  Grāmatvedis  

pircēja vārds, uzvārds

 

(vārds, uzvārds) (paraksts)

  Protokolists  

paraksts)

 

(vārds, uzvārds) (paraksts)

Z. v.

 

APSTIPRINĀTA
ar Latvijas Republikas Ministru Padomes
1992. gada 10. septembra lēmumu Nr. 382

__________________________________________________________________________
(privatizācijas komisijas nosaukums un adrese)

IZZIŅA
norēķinam par izsolē iegūto objektu

__________________________________________________________________________
(izsoles dalībnieka, izsolāmā objekta nosolītāja,

__________________________________________________________________________
vārds, uzvārds)

dzīv. _______________________________________________________________________
(adrese un tālruņa numurs)

izsolē, kas notika ___________________________________________________, ieguva īpašumā
(datums un vieta)

__________________________________________________________________________
(objekta nosaukums un adrese)

par summu _________________________________________________________________
(summa ar cipariem un vārdiem)

Iemaksāta drošības nauda ______________________________________________________
(summa ar cipariem un vārdiem)

Līdz 19___ gada «____» ____________ jāpārskaita _______________________________
(summa ar cipariem

__________________________________________________________________________
un vārdiem)

__________________________________________________________________________
(privatizācijas komisijas norādītās bankas nosaukums,

__________________________________________________________________________
adrese un konta numurs)

 

Izsoles sagatavošanas darba grupas vadītājs      
 

(vārds, uzvārds)

 

(paraksts)

Grāmatvedis      
 

(vārds, uzvārds)

 

(paraksts)

Protokolists      
 

(vārds, uzvārds)

 

(paraksts)

Z. v.

10.09.1992