Darbības ar dokumentu

Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKAS AUGSTĀKĀS PADOMES LĒMUMS

Par Latvijas Republikas likuma «Par papildinājumiem Latvijas Republikas 1991. gada 21. jūnija likuma «Par lauksaimniecības uzņēmumu un zvejnieku kolhozu privatizāciju» 19. pantā» spēkā stāšanās kārtību

Latvijas Republikas Augstākā Padome nolemj:

Noteikt, ka:

1. Latvijas Republikas likums «Par papildinājumiem Latvijas Republikas 1991. gada 21. jūnija likuma «Par lauksaimniecības uzņēmumu un zvejnieku kolhozu privatizāciju» 19. pantā» stājas spēkā ar tā publicēšanas dienu.

2. Nošķirot privatizēto lauksaimniecības uzņēmumu un zvejnieku kolhozu pārveidošanas rezultātā izveidoto sabiedrību dzīvojamās mājas, to daļas vai atsevišķus dzīvokļus kopā ar saimniecības ēkām un būvēm, nav piemērojams Latvijas PSR Ministru Padomes un Latvijas Republikāniskas Arodbiedrību Padomes 1989. gada 24. jūlija lēmums «Par valsts un sabiedriskā dzīvokļu fonda dzīvokļu un māju pārdošanu pilsoņiem personiskajā īpašumā».

3. Pie notāra vai pagasta valdē apstiprinot vienošanos par privatizēto lauksaimniecības uzņēmumu un zvejnieku kolhozu pārveidošanas rezultāta izveidoto sabiedrību nekustamā īpašuma nošķiršanu, šā īpašuma guvējiem nav jāiesniedz dokumenti par tās zemes piešķiršanu pastāvīgā vai nomas lietošanā, uz kuras atrodas nošķirtās ēkas, būves un augļu dārzi un kura nepieciešama šā īpašuma apsaimniekošanai.

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs A.GORBUNOVS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I.DAUDIŠS

Rīgā 1992. gada 23. septembrī

23.09.1992