Darbības ar dokumentu

Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 103

Par asins donoriem Latvijas Republikā

Lai veicinātu asins donoru kustību un pilnveidotu asins pārliešanas dienesta darbu, Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Uzdot Labklājības ministrijai izstrādāt un līdz 1992. gada 1. maijam apstiprināt:

1.1. nolikumu par asins pārliešanas dienestu, kurā paredzēt asins donoru kategorijas, kā arī asiņu un to komponentu nodošanas režīmu katrai donoru kategorijai;

1.2. noteikt pēc saskaņošanas ar Finansu ministriju diferencētu samaksu dažādu kategoriju maksas asins donoriem par nodotajām asinīm vai to komponentiem.

2. Noteikt, ka:

2.1. Labklājības ministrijas Veselības departaments asiņu vai to komponentu nodošanas dienā donoru ēdināšanai var izmantot līdz 40 rubļu katram donoram un ka izņēmuma kārtā donoriem šo summu var izmaksāt skaidrā naudā;

2.2. Labklājības ministrijas Veselības departaments sadarbībā ar Latvijas Sarkano Krustu, lai veiktu attiecīgu aģitāciju un izskaidrošanas darbu iedzīvotāju vidū, kā arī asins donoru un asins donoru kustības aktīvistu apbalvošanai var izmantot 10% līdzekļu no to asignējumu ietaupījuma, kuri paredzēti asiņu sagatavošanai.

3. Atļaut:

3.1. augstāko mācību iestāžu rektoriem un vidējo speciālo mācību iestāžu direktoriem kopīgi ar arodbiedrības un studentu pašpārvaldes institūcijām sniegt materiālo palīdzību no līdzekļiem, kas ietaupīti pēc šo iestāžu uzturēšanas izdevumu tāmes, mācību iestāžu audzēkņiem un studentiem - asins donoriem, kuri nodod asinis bez atlīdzības;

3.2. Labklājības ministrijai pēc saskaņošanas ar Finansu ministriju palielināt donoru ēdināšanai paredzēto līdzekļu apjomu, ja Latvijas Republikas Ministru Padome noteiks jaunu minimālo mēnešalgu (amatalgu).

4. Ieteikt vietējās pašvaldības iestādēm savas kompetences ietvaros piešķirt bezatlīdzības asins donoru kustības dalībniekiem sociālās priekšrocības, lai veicinātu šīs kustības attīstību.

5. Atzīt par spēku zaudējušu Latvijas Republikas Ministru Padomes 1991. gada 1. aprīļa lēmumu Nr. 88 «Par asins donoriem Latvijas Republikā» (Ziņotājs, 1991, 29/30).

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I.GODMANIS

Latvijas Republikas labklājības ministrs T. ENIŅŠ

Rīgā 1992. gada 25. martā

25.03.1992