Darbības ar dokumentu

 LATVIJAS REPUBLIKAS AUGSTĀKĀS PADOMES LĒMUMS

Par Latvijas Republikas valsts īpašuma konversijas institūciju izveidošanu un konversijas pamatprincipu izstrādāšanu

Lai realizētu Latvijas Republikas nacionālā īpašuma aizsardzību un konversiju, Latvijas Republikas Augstākā Padome nolemj:

1. Izveidot Latvijas Republikas Augstākās Padomes Nacionālā īpašuma aizsardzības un konversijas komisiju šādā sastāvā:

Komisijas priekšsēdētājs - Jānis Biezais.

Komisijas locekļi:

Anatolijs Bartaševičs,

Andris Bērziņš,

Juris Bojārs,

Staņislavs Buka,

Antons Buls,

Ivars Ēlerts,

Mihails Gavrilovs,

Jānis Kinna,

Leonīds Kurdjumovs,

Anna Seile,

Ziedonis Ziediņš.

2. Uzdot Latvijas Republikas Augstākas Padomes Nacionālā īpašuma aizsardzības un konversijas komisijai, balstoties uz valsts īpašuma konversijas principiem, kas formulēti valdības izstrādātajā Latvijas Republikas valsts īpašuma konversijas koncepcijas un programmas projektā, kā arī LTF Domes iesniegtajā valsts īpašuma konversijas programmas pamatprincipu projektā un deputāta M. Gavrilova iesniegtajā Latvijas Republikas valsts īpašuma privatizācijas koncepcijas projektā, līdz 20. martam sagatavot un iesniegt Augstākajai Padomei izskatīšanai lēmuma projektu «Par valsts īpašuma un tā konversijas pamatprincipiem».

3. Atzīt par nepieciešamu Latvijas Republikas Ministru Padomes sastāvā izveidot Valsts īpašuma konversijas departamentu uz valdības struktūrvienību štatu bāzes un līdz 31. martam iesniegt Latvijas Republikas Augstākajai Padomei apstiprināšanai nolikumu par Valsts īpašuma konversijas departamentu un nolikumu par privatizācijas institūcijām pašvaldībās.

4. Uzdot Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājam I. Godmanim iesniegt Latvijas Republikas Augstākajai Padomei priekšlikumu par Valsts īpašuma konversijas departamenta direktora amata kandidatūru.

5. Atzīt par nepieciešamu izveidot Latvijas Republikas Nekustamo īpašumu reģistru un izstrādāt Latvijas Republikas likumprojektu «Par Latvijas Republikas Nekustamo īpašumu reģistru».

6. Uzdot Latvijas Bankai izstrādāt kārtību, kādā banku sistēma veicinās privatizācijas procesu un kontroli.

7. Lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas brīdi.

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs A. GORBUNOVS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I. DAUDIŠS

Rīgā gada 13. martā

13.03.1991