Darbības ar dokumentu

LATVIJAS REPUBLIKAS AUGSTĀKĀS PADOMES LĒMUMS

Par Latvijas Republikas likuma «Par Latvijas Republikas valsts robežu» spēkā stāšanās kārtību

Latvijas Republikas Augstākā Padome nolemj:

1. Noteikt, ka Latvijas Republikas likums «Par Latvijas Republikas valsts robežu» stājas spēkā ar šā lēmuma pieņemšanas brīdi.

2. Uzdot Latvijas Republikas Ministru Padomei izveidot starpvalstu robežas atjaunošanas delegāciju un pilnvarot tās vadītāju noslēgt starpvalstu līgumus par robežas atjaunošanu starp Latvijas Republiku, no vienas puses, un Igaunijas Republiku, Lietuvas Republiku, Krievijas Padomju Federatīvo Sociālistisko Republiku, Baltkrievijas Padomju Sociālistisko Republiku, no otras puses.

3. Noteikt, ka Latvijas Republikas Ministru Padome ieceļ starpvalstu jaukto robežkomisiju locekļus ekspertus robežas iezīmēšanai kartēs un atjaunošanai dabā.

4. Starpvalstu jauktās robežkomisijas savu darbu veic saskaņā ar noslēgtajiem starpvalstu līgumiem par robežas atjaunošanu.

5. Latvijas Republikas valsts robeža uzskatāma par galīgi noteiktu ar to brīdi, kad starpvalstu jauktās robežkomisijas parakstījušas valsts robežlīnijas aprakstu, robežas apraksta aktu un robežas karti.

6. Uzdot Latvijas Republikas Ministru Padomei līdz 1991. gada 1. martam iesniegt priekšlikumus par grozījumiem likumdošanas aktos sakarā ar likuma «Par Latvijas Republikas valsts robežu» stāšanos spēkā.

Latvijas Republikas Augstākas Padomes priekšsēdētājs A. GORBUNOVS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I. DAUDIŠS

Rīgā 1990. gada 20. decembrī

20.12.1990