Darbības ar dokumentu

Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKAS AUGSTĀKĀS PADOMES LĒMUMS

Par Latvijas Republikas likuma «Par nodokļiem un nodevām Latvijas Republikā» spēkā stāšanās kārtību

Latvijas Republikas Augstākā Padome nolemj:

1. Noteikt, ka Latvijas Republikas likums «Par nodokļiem un nodevām Latvijas Republikā» stājas spēkā ar 1991. gada 1. janvāri.

2. Noteikt, ka nodokļu un nodevu likumos paredzētie atvieglojumi lauksaimnieciskajai darbībai aptver laukkopību, pļavkopību, dārzkopību, siltumnīcu saimniecību un puķkopību, biškopību, lopkopību, zirgkopību, putnkopību, truškopību, zvērkopību, zivkopību iekšējos ūdeņos un mežkopību.

3. Noteikt, ka līdz ar jaunu nodokļu un nodevu likumu pieņemšanu tiek izdarīti grozījumi un papildinājumi likumā «Par nodokļiem un nodevām Latvijas Republikā».

4. Noteikt, ka agrāk pieņemtie Latvijas Republikas likumdošanas akti līdz to saskaņošanai ar likumu «Par nodokļiem un nodevām Latvijas Republikā», kā arī ar konkrētiem nodokļu un nodevu likumiem turpmāk piemērojami, ja tie nav pretrunā ar minētajiem likumiem.

5. Noteikt, ka ar Latvijas Republikas likuma «Par nodokļiem un nodevām Latvijas Republikā» pieņemšanas brīdi PSRS likumdošanas akti nodokļu un nodevu jautājumos Latvijas Republikas teritorijā nav spēkā.

6. Noteikt, ka PSRS Augstākās Padomes 1989. gada 3. augustā lēmums «Par valsts uzņēmumu (apvienību) darba samaksas fonda aplikšanu ar nodokli» nav piemērojams 1990. gada pēdējā ceturkšņa izmaksām.

7. Uzdot Latvijas Republikas Ministru Padomei:

1) kontrolēt nodokļu sistēmas ietekmi uz uzņēmumu saimniecisko darbību un visu līmeņu budžetu veidošanos.

Par ieņēmumu daļas izpildi un uzņēmumu saimniecisko darbību informēt Latvijas Republikas Augstāko Padomi ne retāk kā reizi ceturksnī;

2) līdz 1991. gada 30. janvārim iesniegt Latvijas Republikas Augstākajai Padomei likumprojektu par likumdošanas aktos izdarāmajiem grozījumiem un papildinājumiem sakarā ar Latvijas Republikas likuma «Par nodokļiem un nodevām Latvijas Republikā» pieņemšanu.

8. Uzdot Latvijas Republikas Finansu ministrijai līdz 1991. gada 1. februārim izstrādāt un apstiprināt instrukcijas par nodokļu un nodevu aprēķināšanas un maksāšanas kārtību.

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs A. GORBUNOVS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I. DAUDIŠS

Rīgā 1990. gada 28. decembrī

28.12.1990