Darbības ar dokumentu

LATVIJAS REPUBLIKAS AUGSTĀKĀS PADOMES LĒMUMS

Par Latvijas Republikas likuma «Par arodbiedrībām» spēkā stāšanās kārtību

 

Sakarā ar Latvijas Republikas likuma «Par arodbiedrībām» pieņemšanu Latvijas Republikas Augstākā Padome nolemj:

1. Noteikt, ka Latvijas Republikas likums «Par arodbiedrībām» stājas spēkā ar 1991. gada 2. janvāri.

2. Noteikt, ka arodbiedrībām, kas savu darbību uzsākušas pirms šā likuma stāšanas spēkā, arodbiedrība likumā noteiktajā kārtībā jāpieteic reģistrācijai 6 mēnešu laikā.

3. Uzdot Latvijas Republikas Ministru Padomei līdz 1991. gada 1. martam pārņemt no arodbiedrībām tam deleģētas valstiskās funkcijas darba aizsardzības noteikumu ievērošanas uzraudzībā un kontrolē, ko realizēja arodbiedrību pārziņā esošā darba tehniskā inspekcija un darba tiesību inspekcija, un izveidot attiecīgās kompetences valsts institūcijas.

4. Uzdot Latvijas Republikas Ministru Padomei sakarā ar likuma «Par arodbiedrībām» pieņemšanu sagatavot attiecīgus grozījumus citos likumdošanas aktos un iesniegt tos Latvijas Republikas Augstākajai Padomei līdz 1991. gada 1. februārim.

5. Uzdot Latvijas Republikas Augstākās Padomes Prezidijam un Latvijas Republikas Ministru Padomei izveidot komisiju, kas izdarīs arodbiedrību īpašuma revīziju un izstrādās priekšlikumus par tā turpmākās izmantošanas kārtību. Priekšlikumus iesniegt Latvijas Republikas Augstākajai Padomei līdz 1991. gada l. februārim.

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs A. GORBUNOVS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I. DAUDIŠS

Rīgā 1990. gada 13. decembrī

13.12.1990