Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.313

Rīgā 2002.gada 23.jūlijā (prot. Nr.30 4.§)
Grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 18.augusta noteikumos Nr.310 "Daugavas hidroelektrostaciju ūdenskrātuvju krastu nostiprināšanas darbu un Rīgas HES ūdenskrātuves inženieraizsardzības būvju ekspluatācijas izdevumu finansēšanas kārtība"
Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 14.panta pirmās daļas 3.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 1998.gada 18.augusta noteikumos Nr.310 "Daugavas hidroelektrostaciju ūdenskrātuvju krastu nostiprināšanas darbu un Rīgas HES ūdenskrātuves inženieraizsardzības būvju ekspluatācijas izdevumu finansēšanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 1998, 241./242.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt norādi, uz kāda likuma pamata noteikumi izdoti, šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 14.panta pirmās daļas 3.punktu".

2. Aizstāt visā tekstā vārdus "privatizējamā valsts akciju sabiedrība "Latvenergo"" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "valsts akciju sabiedrība "Latvenergo"" (attiecīgā locījumā).

3. Aizstāt visā tekstā vārdus "bezpeļņas organizācija valsts uzņēmums "Vides projekti"" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "bezpeļņas organizācija valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Vides projekti"" (attiecīgā locījumā).

4. Izteikt 1. un 2.punktu šādā redakcijā:

"1. Noteikumi nosaka Daugavas hidroelektrostaciju ūdenskrātuvju krastu nostiprināšanas darbu un Rīgas HES ūdenskrātuves inženieraizsardzības būvju ekspluatācijas izdevumu finansēšanas kārtību, Daugavas hidroelektrostaciju ūdenskrātuvju krasta nobrukumu apdraudēto dzīvojamo ēku un ar tām saistīto saimniecības ēku pārvietošanas izdevumu finansēšanas vai ēku īpašniekiem paredzētās kompensācijas izmaksas kārtību, lai ierobežotu Daugavas hidroelektrostaciju ūdenskrātuvju krastu eroziju hidroelektrostaciju darbības ietekmes zonā un uzturētu ekspluatācijas kārtībā Rīgas HES ūdenskrātuves inženieraizsardzības būves.

2. Sākot ar 1998.gada 1.jūliju atbilstoši likumā "Par vides aizsardzību" un Civillikuma 1779.pantā noteiktajām prasībām, kā arī elektroenerģijas ražošanas licences nosacījumiem valsts akciju sabiedrība "Latvenergo" 2 % no ieņēmumiem, kas gūti, realizējot Daugavas hidroelektrostaciju saražoto elektroenerģiju, paredz šādu izdevumu segšanai:

2.1. izdevumiem, kuri saistīti ar Daugavas hidroelektrostaciju ūdenskrātuvju krastu nostiprināšanas darbiem un Rīgas HES ūdenskrātuves inženieraizsardzības būvju ekspluatāciju šo noteikumu pielikumā minētajās pilsētās un pagastos, kā arī inženieraizsardzības būvēs;

2.2. izdevumiem, kuri saistīti ar krasta nobrukumu apdraudēto dzīvojamo ēku un ar tām saistīto saimniecības ēku pārvietošanas darbiem, vai kompensācijas izmaksai šo ēku īpašniekiem."

5. Izteikt 4.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.1. veic Daugavas hidroelektrostaciju ūdenskrātuvju krastu nostiprināšanas, krasta nobrukumu apdraudēto dzīvojamo ēku un ar tām saistīto saimniecības ēku pārvietošanas un Rīgas HES ūdenskrātuves inženieraizsardzības būvju ekspluatācijas darbu pasūtītāja pienākumus, kā arī izmaksā kompensāciju krasta nobrukumu apdraudēto dzīvojamo ēku un ar tām saistīto saimniecības ēku īpašniekiem;".

6. Papildināt 5.punktu aiz vārda "darbu" ar vārdiem "izmaksas, krasta nobrukumu apdraudēto dzīvojamo ēku un ar tām saistīto saimniecības ēku pārvietošanas darbu izmaksas vai kompensācijas ēku īpašniekiem".

Ministru prezidenta vietā — kultūras ministre K.Pētersone

Ekonomikas ministrs A.Kalvītis
27.07.2002