Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru prezidenta rīkojums Nr.230

Rīgā 2002.gada 10.jūlijā

Par darba grupu Administratīvo sodu likumprojekta izstrādei

1. Lai saskaņā ar Ministru kabineta 2002.gada 14.maija sēdes protokollēmuma (prot. Nr.20, 30.§) "Koncepcija par administratīvās atbildības normatīvo regulējumu" 2.2.apakšpunktu izstrādātu Administratīvo sodu likumprojektu, kā arī izvērtētu administratīvās atbildības īpatnības ceļu satiksmes, nodokļu un konkurences jomā un sagatavotu attiecīgu informāciju, izveidot darba grupu šādā sastāvā:

Darba grupas vadītāja

A.Rozena - Tieslietu ministrijas Publisko tiesību departamenta direktore

Darba grupas locekļi:

I.Bišers - zvērināts advokāts

J.Briede - Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Valststiesību zinātņu katedras lektore

I.Krastiņa - Iekšlietu ministrijas Juridiskā departamenta Normatīvo aktu sagatavošanas nodaļas juriskonsulte

U.Mihailova - Īpašu uzdevumu ministra valsts reformu lietās sekretariāta Juridiskā departamenta direktore

V.Skujeniece - Latvijas Universitātes Cilvēktiesību institūta pētniece

M.Vītola - Rīgas Domes Administratīvās komisijas priekšsēdētāja vietniece

Darba grupas atbildīgā sekretāre

M.Strauss - Tieslietu ministrijas Publisko tiesību departamenta vecākā referente

2. Darba grupai izstrādāt un tieslietu ministram līdz 2004.gada 1.jūnijam iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā Administratīvo sodu likumprojektu, kā arī informāciju par administratīvās atbildības īpatnību izvērtējumu ceļu satiksmes, nodokļu un konkurences jomā.

3. Lai izstrādātu normatīvo aktu projektus par nepieciešamajiem grozījumiem nozaru normatīvajos aktos, kā arī sagatavotu priekšlikumus par administratīvajiem pārkāpumiem attiecīgajā nozarē un sodiem par tiem, visiem ministriem līdz 2002.gada 1.augustam izveidot šī rīkojuma 1.punktā minētās darba grupas apakšgrupas.

4. Šī rīkojuma 3.punktā minētajām apakšgrupām:

4.1. sagatavot un apakšgrupu vadītājiem līdz 2003.gada 1.janvārim iesniegt Tieslietu ministrijā priekšlikumus par administratīvajiem pārkāpumiem attiecīgajā nozarē un sodiem par tiem;

4.2. sagatavot un attiecīgās nozares ministram līdz 2004.gada 1.jūnijam iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā normatīvo aktu projektus par nepieciešamajiem grozījumiem nozares normatīvajos aktos.

5. Darba grupas vadītājs var pieprasīt un saņemt no citām valsts iestādēm likumprojekta izstrādei un informācijas sagatavošanai nepieciešamo informāciju, kā arī, ja nepieciešams, attiecīgo jautājumu risināšanā pieaicināt apakšgrupu pārstāvjus, citus ekspertus un speciālistus.

Ministru prezidents A.Bērziņš

10.07.2002