Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas rīkojums Nr.108

Rīgā 2002.gada 14.jūnijā

Par iepakotāju un iepakojuma apsaimniekošanas uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) reģistrēšanu

Lai izpildītu Iepakojuma likuma 15.pantā un Ministru kabineta 2002.gada 2.aprīļa noteikumu Nr.139 "Noteikumi par izlietotā iepakojuma reģenerācijas apjomiem un termiņiem, ziņojuma sniegšanas kārtību un veidlapas paraugu" 6. un 8.punktā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai noteiktos uzdevumus, nosaku:

1.Iepakotājus, kuru radītais izlietotā iepakojuma apjoms pārsniedz 300 kilogramus kalendārā gadā pēc to juridiskās adreses reģistrē reģionālās vides pārvaldes (turpmāk - pārvaldes).

2.Ietekmes uz vidi novērtējuma valsts birojs (turpmāk - birojs) reģistrē iepakojuma apsaimniekošanas uzņēmumus (uzņēmējsabiedrības), kuru kalendārā gadā radītais izlietotā iepakojuma apjoms pārsniedz 300 kilogramus.

3.Iepakotāju un iepakojuma apsaimniekošanas uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) pieteikumus pārvaldes un birojs reģistrē īpašā reģistrācijas žurnālā.

4.Pārvaldes izsniedz iepakotājiem izziņu par reģistrāciju (1.pielikums).

5.Birojs izsniedz iepakojuma apsaimniekošanas uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai) izziņu par reģistrāciju (2. pielikums).

6.Birojs 2 nedēļu laikā pēc iepakojuma apsaimniekošanas uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) reģistrācijas nosūta attiecīgajām pārvaldēm informāciju par iepakotājiem, kuri dibinājuši reģistrēto iepakojuma apsaimniekošanas uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) vai noslēguši līgumus ar reģistrēto iepakojuma apsaimniekošanas uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību).

7.Vides aizsardzības departamentam nodrošināt rīkojuma un tā pielikumu publicēšanu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" un ievietošanu ministrijas interneta mājas lapā.

8.Rīkojuma izpildi kontrolē valsts sekretāra vietnieks A.Eglājs.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs V. Makarovs

 

1.pielikums

1108 COPY.GIF (46113 bytes)

 

Vides aizsardzības departamenta direktors R.Bebris

 

2.pielikums

21208 COPY.GIF (75865 bytes)

22208 COPY.GIF (34393 bytes)

 

Vides aizsardzības departamenta direktors R.Bebris

14.06.2002