Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.313

Rīgā 1996.gada 6.augustā (prot. nr.40 27.§)
Kārtība, kādā apliekamās personas maksā pievienotās vērtības nodokli par piegādātajām cukurbietēm
Izdoti saskaņā ar likuma “Par pievienotās vērtības nodokli9.panta ceturto daļu

1. Cukurbiešu audzētāji — ar pievienotas vērtības nodokli apliekamas personas —, piegādājot cukurbietes cukurfabrikām, izraksta pievienotās vērtības nodokļa rēķinu par pusi no piegādāto cukurbiešu daudzuma. Aprēķināta pievienotās vērtības nodokļa summa iemaksājama valsts budžetā saskaņā ar likumu "Par pievienotās vērtības nodokli" (Latvijas Vēstnesis, 1995, 49., 170.nr.; 1996, 82.nr.) tajā taksācijas periodā, kad attiecīgais rēķins izrakstīts.

2. Šo noteikumu l .punktā minētais rēķins par otru piegādātās produkcijas daļu izrakstāms un pievienotās vērtības nodoklis iemaksājams valsts budžetā tajā taksācijas periodā, kad cukurfabrikas reāli norēķinās ar cukurbiešu audzētājiem par piegādāto produkciju, bet ne vēlāk kā divu mēnešu laikā pēc cukurbiešu pārstrādes pabeigšanas.

3. Ja cukurfabrikas saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem par piegādātajām cukurbietēm norēķinās, piegādājot cukurbiešu audzētājiem cukuru vai ražošanas blakusprodukciju, pievienotās vērtības nodoklis atspoguļojams grāmatvedības dokumentos un maksājams valsts budžetā kā par bartera darījumiem atbilstīgi likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" 2.pantam.

Ministru prezidents A.Šķēle

Finansu ministrs A.G.Kreituss
14.08.1996