Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu

Grozījums likumā "Par Latvijas Republikas Zemessardzi"

Izdarīt likumā "Par Latvijas Republikas Zemessardzi" (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1993, 16./17.nr.; Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1994,13.nr.; 1995,2.nr.) šādu grozījumu:

Izteikt 50.pantu šādā redakcijā:

"50.pants. Zemessardzes finansēšana

(1) Zemessardzi finansē no Latvijas Republikas valsts budžeta un speciālā budžeta līdzekļiem. Zemessardzes speciālajā budžetā ieskaita:

1) līdzekļus, kas iegūti likumā vai Ministru kabineta noteikumos noteiktajā kārtībā, noslēdzot līgumus ar juridiskajām vai fiziskajām personām par objekta apsardzību vai citu uzņēmējdarbību likumā noteiktajā kārtībā;

2) juridisko un fizisko personu labprātīgās iemaksas;

3) 80 procentus no ieņēmumiem, kas iegūti, realizējot konfiscēto mantu, preces vai citus priekšmetus, kuru aizturēšanā un izņemšanā likumā noteiktajā kārtībā piedalījusies Zemessardze. Ne mazāk kā 35 procenti no šādā veidā iegūtajiem līdzekļiem izlietojami attiecīgās apakšvienības personālsastāva materiālajai stimulēšanai.

(2) Zemessardzes speciālā budžeta veidošanas un izlietošanas kārtību nosaka Ministru kabineta noteikumi.

(3) Zemessargu pirmdienesta, periodisko un citu ar Zemessardzes dienestu saistīto medicīnisko komisiju darbību nodrošina pašvaldību medicīnas iestādes par valsts līdzekļiem."

Likums Saeima pieņemts 1996.gada 5.jūnija.

Valsts prezidents G.Ulmanis

Rīgā 1996.gada 14. jūnijā

28.06.1996