Darbības ar dokumentu

Darbības ar dokumentu

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 13

Par Latvijas Jūras akadēmijas dibināšanu

Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Pieņemt Izglītības ministrijas priekšlikumu un uz Rīgas Tehniskās universitātes fakultātes - Latvijas Jūras akadēmijas - bāzes ar 1993. gada 11. janvāri nodibināt patstāvīgu Latvijas Re publikas augstskolu - Latvijas Jūras akadēmiju.

2. Iecelt par Latvijas Jūras akadēmijas rektora vietas izpildītāju Jāni Bērziņu, Rīgas Tehniskās universitātes minētās fakultātes dekānu.

3. Izglītības ministrijai:

3.1. finansēt Latvijas Jūras akadēmiju no ministrijai iedalītajiem valsts budžeta līdzekļiem;

3.2. kopīgi ar Finansu ministriju un Jūras lietu ministriju divu mēnešu laikā atrisināt jautājumu par studentu jūras praksei nepieciešamās materiāltehniskās bāzes radīšanu un finansēšanu.

4. Atļaut Rīgas Tehniskajai universitātei nodot Latvijas Jūras akadēmijas bilancē ar jūrniecības izglītību saistītās ēkas Rīgā, Kronvalda bulvārī 6, 8 un 10.

5. Pārņemt Latvijas Republikas valsts īpašuma Krievijas Federācijas jurisdikcijā esošās armijas mācību centru Rīgā, Flotes ielā 6/8 (Daugavgrīvā), un nodot to Izglītības ministrijas pārziņā Latvijas Jūras akadēmijas izvietošanai pēc tam, kad Krievijas Federācijas jurisdikcijā esošās armijas mācību centrs būs atbrīvojis minētās ēkas.

6. Rīgas pilsētas Centra rajona valdei pagarināt līdz 1994. gada 31. decembrim līgumu par ēkas Rīgā, Kalpaka bulvārī 10, iznomāšanu Latvijas Tautsaimniecības vadītāju un speciālistu valsts institūtam. Latvijas Tautsaimniecības vadītāju un speciālistu valsts institūtam noslēgt apakšīres līgumu ar Latvijas Jūras akadēmiju līdz laikam, kad akadēmija pilnībā tiks izvietota ēkās Rīgā Flotes ielā 6/8.

7. Izglītības ministrijai kopīgi ar Latvijas Jūras akadēmiju līdz 1993. gada 1. maijam iesniegt Latvijas Republikas Ministru Padomei izskatīšanai priekšlikumus par Latvijas Jūras akadēmijas pārvietošanu uz ēkām Daugavgrīvā, kuros paredzēt:

- atbrīvot visas ēkas, kuras ir aizņēmusi Latvijas Jūras akadēmija,

- ēkas Kronvalda bulvārī 6 un 8 saglabāt valsts īpašumā un nodot Rīgas pilsētas valdei Rīgas skolēnu pils izvietošanai.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMANIS

Latvijas Republikas izglītības ministrs A. PIEBALGS

Rīgā 1993. gada 8. janvārī

08.01.1993