Darbības ar dokumentu

Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 LATVIJAS REPUBLIKAS AUGSTĀKĀS PADOMES LĒMUMS

Par Latvijas Republikas Valsts kontroli

Latvijas Republikas Augstākā Padome nolemj:

1. Uzdot galvenajam valsts kontrolierim A. Kalniņam:

1) pārkārtot Latvijas Republikas Valsts kontroles darbu atbilstoši Latvijā spēkā esošajiem Latvijas Republikas likumiem un citiem normatīvajiem aktiem, kā ari vispāratzītajām ētikas normām;

2) saukt pie disciplinārās atbildības tos valsts kontrolierus, kuri pārkāpuši spēkā esošos Latvijas Republikas likumus un valsts kontroliera amata pildīšanai nepieciešamās ētikas normas;

3) līdz šā gada 15. aprīlim izstrādāt valsts kontrolieru dienesta nolikumus un amata instrukcijas, kā arī iekšējās darba kārtības noteikumus.

2. Uzdot Latvijas Republikas Augstākas Padomes Likumdošanas jautājumu komisijai sadarbībā ar Latvijas Republikas Prokuratūru un galveno valsts kontrolieri līdz šā gada 15. aprīlim izstrādāt un iesniegt Latvijas Republikas Augstākajai Padomei grozījumus likumā «Par Latvijas Republikas Valsts kontroli», stingri nosakot tajā Latvijas Republikas Valsts kontroles darbības sfēras un kompetences ietvarus un galvenokārt orientējot tās darbību uz valsts īpašuma saglabāšanu un valsts līdzekļu racionālu izmantošanu, kā arī uz likumības ievērošanu valsts un pašvaldību uzņēmumu privatizācijas procesā, cita starpā paredzot likumā noteikumu, ka Latvijas Republikas Valsts kontrolei jābūt depolitizētai.

3. Uzdot Latvijas Republikas Augstākās Padomes Prezidijam veikt uzraudzību pār Latvijas Republikas Valsts kontroles darbu.

4. Lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas dienu.

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs A. GORBUNOVS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs L DAUDIŠS

Rīgā 1993. gada 9. martā

09.03.1993